Apocalypto,Mel Gibson

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Patou, stii ce se spune...cine e fara greseala sa arunce primul cu piatra.
In felul asta n-ai sa mai asculti nici Mozart, a fost mason.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Crinuta, nu zice nimeni ca arta mantuieste, pt ca asta stie doar Dumnezeu.
dar marii artisti fac minuni exact ca sfintii, pentru ca ating sufletele si le alina si dupa moarte, prin ce-au lasat in urma. Iar jertfa lor este similara cu a pustinicilor, pt ca marii artisti traiesc in lume si au suferit permanent din cauza asta.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui patou
Si, evident sunt de acord cu Crinuta, "Michelangelo, ca orice alt artist a primit un dar, iar creatiile sale nu sunt meritul lui si nu vor fi niciodata."

Adica, daca un om face ceva bun nu-i deloc meritul lui, dar daca face ceva rau este numai si numai vina lui, arza-l-ar focul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
Patou, stii ce se spune...cine e fara greseala sa arunce primul cu piatra.
In felul asta n-ai sa mai asculti nici Mozart, a fost mason.

Nu m-am exprimat eu bine. Ma gandeam la artistii ale caror cantece sunt pline de cuvinte murdare si imagini obscene.

Mergi la inceput

aia nu e arta, e divertisment :))

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Citat:
eu sunt in soc ce pareri puteti avea despre cea mai inalta forma de expresie a spiritului uman. discutia mi se pare SF, deja incep sa ma sperii.

Conchita, iti respect parerea, pe undeva o si inteleg, vreau doar sa spun ca arta nu mi se (mai) pare ca fiind cea mai inalta forma de expresie a spiritului uman.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui patou
Si, evident sunt de acord cu Crinuta, "Michelangelo, ca orice alt artist a primit un dar, iar creatiile sale nu sunt meritul lui si nu vor fi niciodata."

Adica, daca un om face ceva bun nu-i deloc meritul lui, dar daca face ceva rau este numai si numai vina lui, arza-l-ar focul?

poti sa spui ca e un paradox... eu cred ca noi suntem doar niste vase goale care pot fi umplute fie cu ceva bun (care vine numai de la Dumnezeu) fie cu ceva rau (care vine, bineinteles de la satan). Singurul nostru merit e sa discernem, sa alegem, sa ne exercitam liberul arbitru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Arta nu asigura mintuirea,dar este o sansa la mintuire. Prin arta Domnul se reveleaza artistului care,in mom creatiei este,constient sau nu,in contact cu Dumnezeu,ma gindesc ca-n chinurile creatiei,a sti ca ai gasit exact nuanta sau sunetul sau cuvintul potrivit inseamna a fi inspirat si sustinut de Dumnezeu.Artistul ,prin creatia lui, poate produce o emotie asemanatoare cu emotia rugaciunii caci,citind un text sau admirind un tablou,pina la urma sintem impresionati de fapt de cit de mare e Domnul:Doamne,cit e de frumos!-asa zicem cind ne impresioneaza o opera de arta,nu? Domnul da oamenilor bucuriile artei prin artistii carora le da harul,arta e un mod prin care Domnul se arata omului,si sigur ca Domnul trebuie ca-l iubeste pe artist.Dar nu inseamna neaparat ca artistul se si mintuieste doar pt ca-i artist.Artistul are cred eu,prin darul primit, sansa sa se mintuiasca –poate de aceea multi artisti sint excentrici, homosexuali etc ,Domnul a vrut sa-i salveze tocmai prin arta ,depinde de ei daca L-au slavit si I s-au inchinat sau L-au ignorat si s-au pus pe ei insisi mai presus de Creator,devenind,prin arta lor,ei insisi creatori.

Deci de acord ca e o relatie intre arta si Dumnezeu,dar la fel de emotionant e sa-L regasesc pe Dumnezeu si in stiinta,presupun ca si pt chirurg e la un fel de inaltator sa repare un stomac,pt o croitoreasa sa faca o rochie,ba chiar si pt a face gogosi tb sa ai dar.

In orice tb sa-L slavim intii pe Domnul.

B-nica,n-am vazut filmul,dar f frumos l-a prezentat mamabear(asa cum a prezentat si despre arta si ortodoxie),o sa-l am in vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Ca sa aibe sansa de mantuire, un artist ar trebui sa renunte la orgoliu, insa eu nu prea cunosc asemenea artisti, din contra as spune, orgoliul e in floare.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

oameni buni, daca-mi permiteti, voi ati arestat crestinismul, nu alta. voi stiti si ca artistul are orgoliu, si ca se crede dumnezeu, si ca e homosexual deci nu intra in rai, si ca e doar un vas neinsufletit pe care-l animeaza cel de sus ca pe marionete. v-am mai zis ca ati uitat de liberul arbitru - arta transfigureaza tocmai in virtutea acestui atribut uman si o face tot intru slava lui dumnezeu.

caci, va intreb, stim cu toti ce e omul fara dumnezeu. dar v-ati gandit ce-ar fi dumnezeu fara oameni?! cine l-ar slavi (prin arta), gandacii, molustele, bacteriile? daca o luam dogmatic, crestinismul e antropologic (si cam anti-ecologic), plaseaza omul in mijlocul creatiei ca sa se bucure de ea si sa-l preaslaveasca pe dumnezeu. prin urmare, eu nu m-as grabi asa ca voi sa scot din putul gandirii ca omul nu are nici o insemnatate, caci merita credit - se tine de treaba, de destin, si preamareste cu uneltele date, printre care si arta.

sau, ce urmeaza la rand? nici omul de stiinta nu se mantuieste, pentru ca mai pacatuieste sambata cu vecina sau cu-un pahar de vin? dar maturatorul? e si el un vas incapator de matura ca sa merite, de la inaltimea scaunului vostru de judecator, o mantuire mica acolosha?

Katya, nu a zis nimeni ca artistul se mantuieste doar pentru ca are business card de artist! ci ca arta mantuieste, arta este credinta (poate fi, exceptiile de rigoare la locul lor fiind), arta poate transmite credinta si ii poate mantui pe altii (cati s-au convertit dupa Iisus al lui Zeffirelli) arta este divina, pentru ca la inceput a fost cuvantul, iar artistul mimetic face ce l-a invatat tata acasa in gradina raiului, si anume CREAZA.

arta este calea dreapta spre dumnezeu, la fel cum rugaciunea este tot o cale dreapta, pentru ca lumea lui si lumea noastra sunt perfect paralele, deci incap un infinit de perpendiculare intre ele, asa ca nu mai rasturnati patul lui procust in mijlocul casei si nu mai masurati altora cu masura voastra! cum vad eu lucrurile, interzicerea, intoleranta, sabloanele, fanatismele sunt originate in frica. cea mai mare frica e de necunoscut. prin urmare, eu trag concluzia ca doar pentru ca nu cunoasteti divinitatea intrupata in arta, puteti vorbi asa dispretuitor si acuzator, dar de fapt infricosat si nedrept. aaa, da, si complet necrestin si ne-ortodox, oricate citate din sfintii parinti ati aduce. iti trebuie ceva arta sa treci dincolo de litere si sa patrunzi spiritul, nu?

am scris cu minuscule, nu cu majuscule, pentru ca nu mai cred ca dumnezeu se impiedica de forme.

Mergi la inceput