Apocalypto,Mel Gibson
Raspunsuri - Pagina 5
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 E ca si cum as vorbi in araba unui chinez, si nu vorbim prin semne... Evident nu ne putem intelege reciproc, probabil nu exista nici interesul si nici efortul. O zi frumoasa Conchita. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
adica un chinez nu poate vorbi si araba? nu stiam. imi pare rau ca nu ai interesul si nu vrei sa faci efortul sa ne intelegem. faptul ca nimeni nu stie cine se mantuieste nu implica faptul ca sfintii din calendar nu-s sfinti, asemenea asumare desfide toata logica lumii.
tu poti sa te razboiesti cu arta si sa desfizi artistii cat doresti, eu doar iti reamintesc ca Biblia pe care o tii in mana este un suport artistic, biserica e construita de artisti, altarul e impodobit de artisti, psalmii sunt cantati ca forma artistica de inchinaciune religioasa, toate RITUALURILE din lume au o componenta artistica, toata creatia e arta, conform definitiei de baza. Cuvantul e creatie, deci tu poti sa desfizi cuvantul cat doresti, nu ai dreptate.
kariguld spune:
fetelor , e sambata azi!
Iasmin, uneori e mai bine sa taci, crede-ma!
Conchita, tu stii ca te iubesc?
de fapt va iubesc pe amandoua!
pies, nu stricati va rog subiectul b.nicai
editez ca sa mai spun, ca nu ma pot uita la un film cu violenta, sange si barbarie, oricare ar fi mesajul lui. oricat de bun se spune ca ar fii!
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
conchita spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 apare doar ca sa ia in ras |
nici pe departe si te-as ruga sa nu mai asumi intentii si sa-mi atribui proiectiile tale, nu e corect si nici crestin.
daca recitesti de la inceput, vei vedea cine a inceput cu matura si cu mistourile la comentariile pozitive despre film si cine a luat in ras afirmatia despre genialitatea filmului si cine a batut cu pumnul in masa sa fie mutat topicul ca asta e film de doi lei si necrestin. de parca trebuie sa intereseze pe toata lumea daca un film e crestin sau nu si de parca toata lumea trebuie sa se uite doar la filme aprobate de Iasmin si de calendar.
si cu asta chiar inchei sarada cu tine. vrei discutie la tema? sunt deschisa. altfel, ce faci tu aici, e absolut nedrept si devine si insultator.
capcaunul spune:
www.hotnews.ro/stiri-international-7384729-cadavrele-unor-presupusi-traficanti-droguri-aveau-inimile-smulse-din-piept-fost-descoperite-mexic.htm" target="_blank">Apocalypto 2 este si mai horror. Pentru ca personajele care scot inimile vii sunt de religie catolica.
b.nica spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 B.nica spune asta tuturor sfintilor, mucenicilor si pustnicilor care n-au avut nevoie de arta sa ajunga la Dumnezeu... Si mai mergi si spune asta si tuturor in Sfantul Munte, ca probabil ei nu se vor mantui veci, ca numai arta n-au in jur.... |
Sunt curioasa daca vei spune acelasi lucru daca te-ai afla in fata picturilor Parintelui Arsenie Boca din Biserica Draganescu(am facut aceasta mentiune pt. ca mi se pare semnificativa daca ii mentionezi pe mucenici si pe pustnici si imi permit sa spun si pe sfinti,cum il consider eu pe Parintele Arsenie Boca!)?
Arta(cand este autentica!) este expresia a tot ce poate oferi sufletul uman mai bun ca reprezentare a frumosului,a iubirii!
Iasmin,vrei sa spui ca extazul religios,exprimat prin pictura sau prin muzica de catre credinciosul care alege aceasta cale de comunicare,"nu trebuie sa ajunga la Dumnezeu"?
De ce?
Edit.Pt. ca vorbim aici despre un film,facut de catre un producator cunoscut drept catolic convins care a facut si alte productii cu caracter religios,sunt de acord ca intr-o maniera personala,cred ca subiectul meu este la locul potrivit.
Iasmin08 spune:
B.nica, pentru ca sunt o lady, te invit sa vorbim in particular (cand vei putea si vei vrea tu) despre acest subiect. Aici insa nu mai are rost sa scriu.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
citat din mesajul lui capcaunul www.hotnews.ro/stiri-international-7384729-cadavrele-unor-presupusi-traficanti-droguri-aveau-inimile-smulse-din-piept-fost-descoperite-mexic.htm" target="_blank">Apocalypto 2 este si mai horror. Pentru ca personajele care scot inimile vii sunt de religie catolica. |
Extraordinar! Nu stiam ca traficantii de droguri au vreo religie, apartin vreunei religii sau cred in Dumnezeu. Adica daca majoritatea Mexicului ( din fericire) este catolica, asta inseamna ca, cu siguranta toti traficantii, criminalii trebuie sa fie catolici.
Pai de ce nu dai link-uri din astea si din Romania, ca stirile de la ora 5 ofera mii de cazuri oribile, si sa specifici atunci ca ei sunt ortodocsi?
Deplasata remarca!!
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
Bnica, arta poate fi pt unii ( in special muzica) o cale de apropiere de Dumnezeu. Nu intamplator la catolici adoratiile se fac si cu muzica in surdina, insa, arta in sine nu garanteaza ascensiunea spirituala a unui om, nici nu e necesara.
Talentul unui artist este un dar, artistul n-are nici un merit decat munca pe care o presteaza pt a valorifica darul primit.
Sunt foarte multi artisti care n-au nimic in comun cu DUmnezeu, din contra, nu le mai ajungi cu prajina la nas, au senzatia ca totul li se cuvine lor, e meritul lor, deci e o mare capcana aici.
Sunt atatia oameni care ajung la un inalt grad de evolutie spirituala fara arta, vezi sfintii. Arta este un mod de a te exprima, altfel decat in de obicei, dar cam atat.
O pictura frumoasa, o sculptura deosebita, o muzica de vis raman la stadiul de a fi admirate, insa nu pot duce omul pe o treapta mai inalta, pt ca nu asta e calea.
Deci nimeni nu condamna arta, dar nici nu o pune pe un piedestal.
Chiar aseara citeam din SF. Ioan al Crucii ceva legat de manifestarea artei, daca voi avea timp voi cita.
Crinuta si minunea ei
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
conchita spune:
citat din mesajul lui crinuta Deci nimeni nu condamna arta, dar nici nu o pune pe un piedestal. |
eu o pun pe un piedestal. daca Dumnezeu ne spune "te iubesc, omule" de pe cruce, neorealist atasat cu piroane insangerate, apai omul ii spune "te iubesc, Doamne" (cu exceptiile de rigoare pe care le rog sa nu cada de pe scaun de revolta) in muzica, pictura, literatura, desene pe asfalt. arta este limbaj, comunicare, o forma purificata, esentializata a simtirii si gandirii. arta este un vis, in fond si la urma urmei. de ce ar fi visul sters de pe lista cailor de acces spre Dumnezeu sau de pe cea a cailor de mantuire? pai daca nici Michelangelo nu s-a mantuit, apai lumea asta merita doar manele si telenovele, macar asa nu se mai nasc confuzii intre transcendenta si imanenta.
crinuta spune:
De ce ar fi trebuit sa se mantuiasca Michelangelo? De ce ar fi trebuit sa se mantuiasca Bach, Mozart? Pentru ca au creat ce au creat? Asta e motiv sa se mantuiasca?
Eu nu am intalnit inca persoana transformata prin arta in sens spiritual.
Eu pe piedestal Il pun pe Creator, nicidecum creata, sau vreo cale de a crea.
Crinuta si minunea ei