dr Catalin Haiduc (4)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionela.n spune:

Felix, eu am facut DT si a iesit bine, asa ca dl dr nu mi-a mai recomandat TT. Eu nu mai am 20 de ani, dar pt linistea mea, l-am facut, oricum dr. H imi recomandase
Oricum mergi la DT cu rezultatul de la morfofetala, asa ca nu vad ce ai avea de pierdut. Vezi si tu ce iti recomanda dl dr si asculta-l

--------------------------------------------------
Sunt o cu de 23+

Minunea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianuzza spune:

Buna fetelor!
Felix76 mi-au facut rahianestezie ( amortita doar de la jumate in jos). Asistentele de la bebei spun tot timpul " cine vrea sa ia bebelusul in salon, o poate face, daca se simte in stare), doar ca eu am preferat sa o las acolo din doua motive: 1. salonul meu era lipit de salonul bebeilor si lasam usa deschisa la salon si imi auzeam tot timpul bebelina cum plange si ma duceam la ea. 2. Nu ma puteam descurca singura cu ea in salon. Bebele nu ti-l aduc ele la alaptat te duci tu cand poti. Eu am nascut la ora 3 ziua si a doua zi dimineata m-au dus in salon. Pe la pranz am fost la bebelina sa o alaptez, nu am putut mai devreme pt ca aveam mari dureri de cap si ameteli. Daca ai hainute pt bebe il imbraca cu ale tale daca nu il lasa in scutecele lor. Da ii pun pampers.Eu am dat imediat ce am nascut punguta cu pampers, bepanthen si servetele umede. Vata mi-au pus doar in prima noapte la terapie intensiva, unde eram fara chiloti, ca sa poata ele sa schimbe vata mai bine. A doua zi dimineata cand m-au mutat in salon, mi-am pus eu si tampon si vata si cand am fost la spalat asistenta a spus ca nu mai e nevoie de vata , doar tampon. Deci depinde de tine cum te simti tu mai in siguranta, daca vrei sa-ti pui si vata iti pui daca nu nu. Sotul, familia si prietenii m-au vizitat imediat la terapie intensiva, pt ca era in programul de vizite si apoi au urcat toti la bebelina si a iesit asistenta cu ea si le-a aratat-o. Insa la terapie intensiva a adus o mamica imediat dupa mine cam la 2 ore si a putut primi si ea sotul in vizita chiar daca nu era progr de vizita. In rest sunt fff stricti cu vizitele, doar in timpul programului se permit, in rest daca trebuie sa primesti ceva de la sot, iti aduce o asistenta punguta in salon. Daca mai vrei sa ma intrebi ceva, iti raspund cu placere.
Va multumesc tuturor pt cuvintele frumoase.
Alinushca apropo de intrebari, as avea si eu cateva.
Voi ce mancati cand ati alaptat? Cand as putea sa ii tai unghiutele? De multe ori bebelina mea are senzatie de voma, insa nu da nimic afara. Ar trebui sa-mi fac probleme?
Va multumesc mult. Va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Dianuzza multumesc mult de raspunsuri! E ok, nu-i de speriat in spital. Ai fost norocoasa ca ai avut puiutul aproape.

Felicitari inca odata pentru mica minune!

Felix 5+

mutatie A1298C homozigota

If you smile,through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow, you'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile...
That's the time you must keep on trying, smile, what's the use of crying?
You'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

dianuzza, mancat sanatos, fara chestii care baloneaza gen varza, fasole, mazare, cartofi si tot ce mai stii tu ca iti face probleme. ceea ce e pana la urma si un regim care ajuta la slabire. unghiutele poti sa i le tai de la bun inceput. ele pot fi usor incarnate, sau doar usor intoarse din cauza faptului ca au crescut multa vreme in uter. poti folosi o forfecuta speciala pentru bebei sau una normala si foarte bine ascutita. ii poti taia unghiutele cand doarme ca sa te asiguri ca inveti sa o faci bine si fara riscuri. despre senzatia de voma nu mi-as face probleme. poate doar incearca sa dea afara niste aer si nu reuseste? tine-o la verticala 2-3 minute dupa fiecare repriza de supt, masand-o eventual usor pe spate. dupa care daca ti se pare ca nu a mancat destul sau daca a adormit pune-o din nou la san si se va mufa automat.

felix, nu stiu ce sa iti zic de DT. l-am facut pentru ca asa a vrut dr. pe mine ma avantajeaza varsta, dar oricum nu am nici o incredere in acest test din cauza situatiilor f numeroase in care da rezultate "fals pozitive". la prima sarcina nu l-am facut. acum mi-a iesit 1/16000 cel mai mare risc si 1/40000 cel mai mic. morfofetalele ar trebui sa fie de ajuns. dl dr recomanda la grup cu dna veduta dublu test la o firma care mi-a facut o impresie f proasta, unde costa de 2 ori mai mult decat la synevo. adica ei iti iau sange si trimit rezultatele la filantropia unde dr veduta are softul cu care iti calculeaza riscul pe baza ecografiei facute tot de dansa. in final iesi mai ieftin daca te gandesti ca ecografia nu o platesti. dar daca dl dr nu ti-a zis nimic, eu una nu as face testele astea. mi se par foarte similare cu testele de pe net unde zici datele de nastere ale parintilor si ce au mancat la micul dejun si afli ce sex o sa aiba copilul sau ce culoare de ochi...

Mami de (28.10.2008) si bb2 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Legat de vata versus tampoane. inainte sa nasc eram oripilata de ideea de vata plus tifon. asa ca mi-am achizitinat tampoane speciale pt lauzie. Dupa ce am nascut vaginal, mi-au pus chiloti de plasa si niste 'tampoane' sterile, care erau de fapt vata in tifon. Am luat cateva si acasa. Apoi am zis sa-mi pun tampon normal. super naspa...erau prea 'dure' pt o epiziotomie recenta. si am ajuns si la concluzia ca 'respira, epiziotomia mai bine. Ma refer la primele zile dupa nastere. Ca dupa vreo 10 zile, cd isi revin chestiile prin zona, sunt ok tampoanele.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 19+

POZE CU PRINTESA
BEBE2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Alinusca, exact din acelas motiv nu as face nici eu DT si TT, pana la urma sunt niste date pur statistice care dau o probabilitate de a avea sau nu bebe probleme. Mi se pare mult mai ok sa fac echografie morfologica la doi medici competenti decat sa ma bage intr-o baza de date si sa-mi scoata de acolo niste cifre. Oricum, singura care spune exact daca e ceva sau nu, este amniocenteza dar nici pe asta nu as face-o pentru ca m-am chinuit atat sa raman gravida, nu as risca sa pierd sarcina sub nici o forma.

La primul bebe tot Haiduc te-a urmarit? Sper sa nu imi impuna ce sa fac, as vrea sa fie un pic flexibil.

Nu ne-am vazut inca, voi merge pe 2 iulie la prima consultatie. Sunt curioasa cum va reactiona cand ii voi spune ca ma indoiesc de rezultatele de la DT si TT.

BraveGirl, deci sunt mai moi tampoanele acelea sterile. Bun de tinut minte.

Felix 5+

Smile and maybe tomorrow, you'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Citat:
citat din mesajul lui felix76

BraveGirl, deci sunt mai moi tampoanele acelea sterile. Bun de tinut minte.

Felix 5+

Da, sunt moi si super ok, numai ca nu se gasesc de cumparat. Cei de la Eurocinic le aveau de la distribuitorii lor. In farmacii nu se gasesc, asa ca eu am apelat la clasicele fese de tifon+vata.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 19+

POZE CU PRINTESA
BEBE2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _walpurgis spune:

dianuzza, felicitari pentru bebe! sa fiti sanatoase si sa te bucuri de ea! ma bucur mult ca totul a fost ok, am citit povestirea ta si mi-am amintit si eu de nasterea micutei mele, o experienta frumoasa
Dl. doctor nu avea cum sa fie altfel decat super

Legat de taierea unghiutelor, eu m-am chinuit rau, pentru ca am avut o forfecuta speciala comandata de pe net care e destul de boanta si din pacate am ciupit-o la 2 degetele Mititica nu a suferit, in schimb am plans eu si pentru ea... Am gasit apoi un set de forfecuta si unghiera pentru bebelusi la un supermarket; forfecuta de data asta mult mai usor de folosit (e mai subtire), iar unghiera a fost super, am reusit sa tai mult mai usor cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

felix, nu ii aduce aminte de DT pur si simplu iar daca te trimite el spune-i ca nu ai incredere in testul cu pricina iar daca insista... sunt 2 milioane cheltuite... doctorul meu de familie care mi-a facut 'lipeala' cu el mi-a zis ca sa nu ma opun cu desavarsire in ideea ca sa nu ma tina minte de nebuna aia care a refuzat TESTUL. . La prima sarcina am fost la o doctora de la CF2. A fost extrem de flexibila toata sarcina si chiar mi-a fost f bine cu ea. Pana cand am depasit cu cateva zile termenul si tot asa hop la cezariana, ca in romania sunt niste factori misteriosi suplimentari de risc care in alte tari nu sunt daca nasti spre 42 de saptamani cum vrea organismul...

Mami de (28.10.2008) si bb2 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianuzza spune:

Multumesc Alinushca si Walpurgis. Astazi i-am taiat unghiutele cand dormea. M-am descurcat destul de bine zic eu :).
Felix76 eu nu am facut nici DT nici TT, iar la eco morfofetala de 22 saptamani parca....mi-a spus doctorita Irina Vele de la Medlife ca bebelina mea are 2 formatiuni tronsonice de plex coroidal ( pe romaneste, doua chistulete undeva la cap), si era foarte nemultumita ca nu am facut DT si TT, ca daca le faceam ne puteam da seama daca e ceva care va trece de la sine sau nu. Ma rog.....intre timp am ajuns destul de tarziu la dr H cu aceasta ecografie si mi-a spus ca daca veneam mai devreme mi-ar fi recomandat amniocenteza, insa acum e prea tarziu. Si sincer, oricum nu as fi facut-o. La ecografia de 32 de saptamani, facuta de Dr Veduta la Filantropia, mi-a spus ca bebelina mea nu mai are nimic si oricum nici nu aveam de ce sa-mi fac probleme ca astfel de chestii apar frecvent la bebeii din burtica , cand sunt in formare.
Va pup

Mergi la inceput