dr Catalin Haiduc (4)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Sincer nu am vrut sa o supar cu nimic. Dar am avut "tupeul" sa o spun pentru ca mi-as fi dorit ca atunci cand am ajuns eu in situatia dianuzzei sa fi fost macar o singura voce care sa-mi fi spus sa nu merg cu curentul. Toti au tacut in jurul meu. Nimeni nu a fost suficient de informat sa imi dea optiunea pe care doctora aceea mi-a refuzat-o prin minciuna. Poate... tot la cezariana as fi ajuns in final dar macar as fi stiut ca am facut tot ce se putea.

Mami de (28.10.2008) si bb2 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns draguta_23 spune:

[quote]citat din mesajul lui alinushca

Sincer nu am vrut sa o supar cu nimic. Dar am avut "tupeul" sa o spun pentru ca mi-as fi dorit ca atunci cand am ajuns eu in situatia dianuzzei sa fi fost macar o singura voce care sa-mi fi spus sa nu merg cu curentul. Toti au tacut in jurul meu. Nimeni nu a fost suficient de informat sa imi dea optiunea pe care doctora aceea mi-a refuzat-o prin minciuna. Poate... tot la cezariana as fi ajuns in final dar macar as fi stiut ca am facut tot ce se putea.

Ne povestesti despre nasterea ta?

Mergi la inceput

pai nu e mare lucru de povestit. mergeam la o dr de la cf2 despre care stiam ca e adepta infocata a nasterii naturale. nu era nici de acord cu epidurala, nici nu facea epiziotomie decat daca chiar as fi vrut/avut neaparata nevoie, lasa sotul sa asiste la nastere (vrajeala pe care o spunea oricui vroia dar pe care nu o aplica), etc. exact ce imi doream eu. ceea ce nu stiam despre ea era faptul ca rata de cezariene la acel spital si si la ea ca medic din acel spital era foarte foarte mare. in primul rand din cauza faptului ca au o sectie mult mai mica decat numarul de femei care vin sa nasca. au doar 2 paturi de travaliu. iar daca vin 12 nasteri intr-o zi cum a fost cand am nascut eu, efectiv e imposibil sa le nasca natural pe toate pentru ca nu au loc si incep minciunelele. nici la reanimare nu au loc. dar oricum din cezariana te pun direct in salon(!), asa ca au scapat. apoi ar mai fi multe alte motive, care s-au tot discutat pe forum, pentru care un medic prefera sa faca cezariene pe banda rulanta (timp, bani, confort propriu, etc.). eu aveam 40 de saptamani si 4 zile iar baietul meu se simtea f bine acolo. si eu ma simteam foarte bine si in forma deci nici urma ca nasc. atunci mi-a facut o eco si mi-a zis ca lichidul este brusc sub limita minima. la monitorizare in schimb nu se vedea nici cel mai mic indiciu ca piticul nu ar fi bine. a luat de altfel 10 la nastere... ca sa ma convinga ca imi trebuie musai urgent cezariana (a doua zi dimineata nu asa pe nepusa masa) mi-a mai spus si ca ea crede ca nu am receptori pentru oxitocina in uter, cu alte cuvinte ca nu voi naste in vecii vecilor natural (ceea ce a fost o minciuna stupida pentru ca dupa nastere mi s-a contractat si mie uterul la la loc ca la oricare alta femeie - dar eu aveam incredere in medic ca stie ce zice, nu?). ca sa ma convinga sa ma internez imediat (de parca pericolul iminent dat de lipsa lichidului asupra copilului nu m-ar fi convins destul deja) mi-a zis ca va incerca mai intai sa imi induca nasterea ca sa fiu eu linistita, si in conditiile astea am acceptat (aici era momentul cand ar fi trebuit sa fug mancand pamantul si sa cer sfatul unui medic mai putin grabit sa ma taie) . eu mi-am imaginat ca o va face. si m-as fi asteptat sa inceapa macar cu o stergere viguroasa a membranelor sau chiar cu o dilatare manuala avand in vedere ca aveam colul moale si deschis dar inca lung, o injectie cu calciu poate, si diverse alte metode - ca stiam si eu si ea destule. nu. m-a lasat pe un pat vreo 2 ore cu o perfuzie in care spune ea ca a pus si oxitocina, si asta a fost tot. nu s-a intamplat absolut nimic (nici nu m-as fi asteptat).si asa am fost eu a doua la cezariana a doua zi (prima fiind pacienta sefului de sectie). a doua din muuulte. multa vreme nu am reusit sa ma dezmeticesc. abia dupa mai multe luni am rulat din nou filmul nasterii si am realizat cum si de ce am fost mintita si ce anume am pierdut si eu si copilul din cauza asta. cezariana in sine a fost rapida (desi frigul ala nefiresc din tot corpul provocat de rahie si sonda urinara introdusa prea devreme mi s-au parut senzatii sore cu moartea), durerile de dupa la limita suportabilului (si asta pe fondul calmantelor), spitalul si personalul... pe pat nici macar nu aveam un cearceaf (apropos de cat e de modern si de curat in realitate cf2-ul), iar ca cezariana asistentele efectiv nu ma bagau in seama si dispareau cu orele (ca oricum nu puteam sa alerg dupa ele, iar chemate prin terte persoane tot nu veneau -desi de cotizat cotizam). ajunsa acasa mi-a fost foarte greu sa am grija de copil si de mine vreo saptamana pana am inceput sa ma pot misca cat de cat. am niste poze din perioada aia cand aratam mai ceva ca un zombi. aveam nevoie de ajutor sa ma imbrac, sa ma ridic din pat, sa ma sui in cada, sa ma spal, sa orice. eram deprimata fara sa stiu prea clar de ce, etc, bla bla. cam asta e povestea unei cezariene. sunt constienta ca poate ajungeam si la vestitele 42 de saptamani si tot nu nasteam natural (desi nu cred) dar s-ar fi putut face mult mai mult pentru "cazul meu" daca as fi fost informata din timp despre genul asta de medici care se grabesc f tare la bisturiu. nu o sa fac cu siguranta greselile astea la nasterea urmatoare. sper sa nu se schimbe insa iar regulile jocului .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela.n spune:

Alinushca, am citit ce ai scris mai devreme si sincer nu as vrea sa ma apuce "grijile". Imi pare rau de tot prin ce ai trecut si sper sa fie infinit mai bine pentru tine (voi) de data asta
Eu as vrea sa nasc natural si sa dea DD ca totul sa fie ok si sa se poata asta.

--------------------------------------------------
Sunt o cu de 21+

Minunea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns draguta_23 spune:

Alinushca sper ca urmatoarea nastere sa fie mai bine si pt tine si pt bebelus.
Nastere usoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lore1983 spune:

Alinushca, imi pare rau pentru experienta ta si iti doresc numai bine! Stiu ca cezariana ca si procedura este blamata de medici (pentru ca este o procedura din ce in ce mai frecventa, multe femei preferand cezariana in locul unei nasteri normale) si de multe persoane. Stiu ca se pun in balanata avantajele si dezavantajele si se pare ca ultimele sunt cele mai multe. Ceea ce evita multi sa spuna este faptul ca si in cazul unei nasteri normale poti trece prin experiente nu tocmai placute si nu asta din cauza procedurii, ci din cauza medicilor si a personalului medical: un travaliu extrem de lung si dureros si personal medical nepasator care nu iti acorda asistenta si as putea continua...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camcris spune:

buna fetelor, vreau sa merg si eu la acest dr. ca am auzit ca este foarte bun, problema mea este infertilitatea cu cauze necunoscute, avem 2 ani de incercari nereusite si vrem sa aflam cauza,
vreau sa va rog, daca aveti un nr. de telefon al dr. sau asistentei unde se fac programari sau la ce ore si in ce zile este dansul la spital filantropia si daca nu va suparati ce preturi are, consultatie, eco endovagi.
multumesc mult

Mergi la inceput

camcris, nu stiu daca si ce rezultate are dl. dr in domeniul infertilitatii. pe aici am intalnit mai mult fete deja insarcinate si in general fara probleme deosebite. pe dl dr il gasesti facandu-ti programare la medlife sau la medical city. gasesti pe net telefoanele lor pt programari. la spital nu stiu in ce zile este. in general pacientele lui il suna personal inainte sa mearga la spital si el le spune cand sa vina exact. personal as incerca sa aflu daca are rezultate concrete cu infertilitatea. sunt alti doctori care sunt realmente specializati in asa ceva. tu probabil stii mai bine dupa 2 ani de incercari. mult succes sa-ti ajute Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Buna fetele,

Sunt o proaspata graviduta, sarcina e rezultatul unui FIV la Budapesta si as vrea sa merg la dr. Haiduc sa ma urmareasca pentru ca apoi sa nasc la Filantropia. Am o problema, trombofilie ereditara, si sarcina mea va fi dusa sub clexane, un anticoagulant. Stiti cumva, dr. Haiduc are experienta in a urmari astfel de sarcini?

Mersic,

Felix

mutatie A1298C homozigota

If you smile,through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow, you'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile...
That's the time you must keep on trying, smile, what's the use of crying?
You'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea204 spune:

Buna, dragi mamici
Eu nu sunt inca gravida...vreau sa fac niste analize si un control mai amanuntit sa fiu sigura ca sunt sanatoasa...Am slabit mult si mi-e teama sa nu fiu anemica. Si dupa analize dk sunt ok "ne apucam" de bebe.
De dr H stiu de la prietena mea care a nascut cu dumnealui si as vrea sa fie si medicul meu cand voi avea burtica...

Am citit tot topicul...si nu ati povestit un lucru: cand noi suntem in sala de travaliu si ne chinuim acolo ..tatal unde este in perioada asta? are voie sa stea cu noi pana cand intram in sala de nastere si ne urca pe masa? Eu sunt foarte panicoasa si ma imaginez singura intr-o camera...suportand durerile ingrozitoare.

Mergi la inceput