nota la purtare scazuta

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Deci: fata a aruncat creionul ca sa ajunga repede la doamna, insa nu l-a aruncat direct, ci colegului din prima banca. Din nefericire acesta nu l-a prins, ca daca il prindea sigur nu se mai punea problema de scadere a notei la purtare. Copilul este un copil bun, sigur nu a vrut sa o jigneasca sau sa o raneasca pe profesoara. A fost un gest spontan si atat.

Faptul ca fata nu a recunoscut din prima poate fi foarte usor pus pe seama sentimentului de vinovatie, de jena; a fost sigur o reactie de moment. Cum am vazut, mai tarziu a recunoscut. Toate presupunerile cum ca ar avea antecedente, ar fi... ar fi... sunt doar presupuneri.

Acum, ca s-a rezolvat cu bine, putem vorbi despre orgoliile doamnei diriginte, al doamnei profesoare... copiii mai gresesc, voi nu?

----------------------------------------------------
Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Xio cu tot respectul pentru faptul ca esti pediatru sau asistenta de pediatrie nu mai stiu exact,nu esti mama.A lucra cu copiii si a fi mama e aceeasi diferenta ca intre a invata teoretic sa conduci o masina si a fi aruncat din prima intr-un ambuteiaj din Bucuresti.Teorii tineam si eu inainte de a fi mama..acu` clontzu` meu s-a inmuiat rau de tot...si pana nu am devenit mama nu am stiut ce si cum.Crede-ma e o diferenta enorma intre a fi mama si a teoretiza situatiile cu copii.Pai dementii aia care se bat in clase ce patesc..aceeasi sanctiune ca un copil care arunca un creion?Si te injunghie pe la spate?.....
No offence
dar o mama nu se compara cu un pediatru sau pedagog fara copiii.....fata a recunoscut ok..deci e responsabila....cati dintre noi nu am facut prostii cand eram mici?Sau boacane?Da la scoala.Si era scoala pe vremea lui nae......

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

fata mea, fara sa fie catusi de putin deplasata in niciun gest a suportat un semestru si jumatate consecintele simpatiei pe care mi-o poarta diriginta. Femeia nu s-a putut stapani si in ciuda a ceea ce-i zicea tactul pedagogic a umilit-o in nenumarate ori. Mi-am manifestat nemultumirea pasnic initial dar cand am considerat ca a sarit calul am mers la director. Lucrurile s-au rezolvat in sensul ca eu imi voi muta fata la alta scoala, desi diriginta s-a aratat interesata sa restabileasca pacea in relatiile cu mine si indirect cu copilul. Fata e prima din scoala (conform rezultatelor la olimpiade si apoi a notelor) dar asta nu a facut decat sa-i aduca antipatia majoritatii colegilor, a dirigintei... Am povestit toate acestea pentru a sublinia faptul ca un profesor poate mutila sufletul unui copil. Al meu a inceput clasa cu o mare disponibilitate sufleteasca pt diriginta si a sfarsit privind-o cu neincredere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralualexandrei

Draga mea Xio tu pui pe aceeasi treapta de intelegere,educatie,gandire, si ce mai vrei tu ,un copil de 12 ani si un adult ,de 34 de ani in cazul meu si de ..ani(cati ani ai tu???)
Mi se pare o comparatie cel putin exagerata si as putea sa adaug rauvoitoare.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2

Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!

Nu este absolut deloc rauvoitoare pt. ca nu am de ce sa fie asa.
NU o cunosc pe Andata , nu m-am intersectat cu ea la alte subiecte , pur si simplu parerea mea este ca fiica ei a dat dovada de lipsa de respect fata de profesoara si am insistat atata pe acest subiect tocmai pt. ca m-au intrigat mesajele ciudate din punctul meu de vedere , in care se spunea ca vina apartine profesoarei , sau ca stimabilul coleg nu a prins creionul.
Am comparat situatia cu ce am trait eu si colegii mei in toti anii de scoala , incepand din clasa 1 , cand respectul pt. invatatoare era maxim si nu mi-as fi permis niciodata sa fac asa ceva.
In plus , vad ca si Marius este de aceeasi parere , deci nu am eu stoluri intregi .
Eu sunt pro respect si conduita , de-aia mi e pare aiurea gestul.
Eventual dai din mana in mana pana ajunge in fata obiectul , dar si aia mi se pare aiurea cand proful cere ceva de scris spre exemplu.
{t. mine 12 ani nu inseamna inocenta chiar atat incat sa nu isi dea seama ca e un gest ...zeflemitor.
Nu spun ca avea reavointa fiica Andatei, ma refer la situatia aceasta la modul general, oricine ar povesti o asemenea intamplare as gandi la fel , indiferent ca e vorba de cineva de pe forum , de niste prieteni sau vecini.
Scenarii sunt multe , dar in mare concluzia si interpretarea gestului sunt aceleasi in acceptiunea mea.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Marius, tu de ce crezi ca un copil ascunde o anumita fapta de care este vinovat? mai mult sau mai putin.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Multumesc iar celor care gandesc ca mine.
Ii salut pe cei ai caror copii sunt perfecti, isi asuma greselile imediat si nu au luat niciodata bulina neagra. La urma urmei, pt mine nu conteaza ca nici eu nu as fi facut ce a facut Sandra. Am facut insa altele si mai si.
Constat insa ca cititi printre randuri, ca nu a fost vorba de nerecunoasterea greselii, de apararea copilului in ciuda evidentei, pur si simplu a fost vorba de sustinerea lui in ceea ce eu am considerat a fi o pedeapsa exagerata.
Nu pricep nici cum s-a ajuns de la aruncarea creionului unui coleg la aruncarea creionului profesoarei. Dar asta e, poate nu m-am exprimat eu bine.
Nu conteaza pentru altii nici pedeapsa primita (daca va incalzeste cu ceva, am pedepsit-o si eu), asa ca nu detaliez pt nimeni care sunt urmarile faptei. Pe langa rusinea patita in clasa si la clasa paralela, zic eu ca e suficient.
Si Marius, sondeaza mai aproape, e posibil ca fetele tale perfecte sa nu recunoasca decat ceea ce stiu ca vei afla oricum.
Si da, mi se pare normal sa stiu care sunt si obligatiile profesorului si dirigintelui pe langa cele ale copilului si parintelui.

Daca mai aveti pietre, mai aruncati. Sper sa nu va intalniti niciodata cu o situatie asemanatoare, dar daca va veti intalni, sper sa aveti aceeasi vehementa impotriva propriului copil cum ati avut impotriva fetei mele

Rog respectuos moderatorii sa inchida subiectul.

Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Andata.......nu te supara ca lumea e plina.....normal ca ti-ai aparat puiul si e bine........la ce sistem de invatamant avem.Bafta fetitei tale si ai grija de ea....eu as fi depus si plangere pentru ceva...gaseam io..numa asa sa vada ca nu e e cea mai tare.

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009

Nota moderator: editat pt off-topic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moonchild spune:

Draga andata, o sa profit ca nu s-au trezit moderatorii sa scriu si eu inainte sa se inchida subiectul .
Vreau sa te felicit pentru ca ai facut un lucru foarte bun, pe care toti parintii ar fi bine sa il faca, pe care daca l-ar fi facut si parintii mei mi-ar fi fost mult mai bine: ti-ai aparat copilul si l-ai sustinut in fata altora, indiferent de situatie iar critica/sanctiunea ai facut-o in familie.
Deci, pentru ca atunci cand ai deschis subiectul cereai sfaturi, vreau sa iti zic ca ai gasit solutia cea mai buna, conforma inclusiv cu cele mai recente studii psihologice .

In consecinta, chiar daca ti se pare ca nu ai obtinut nici un rezultat (adica nota la purtare tot va fi scazuta - desi sper ca nu) sa stii ca ai obtinut ceva mult mai important: i-ai oferit fiicei tale incredere in ea, incredere in tine, un model bun pentru cum sa se descurce in viata.

Mergi la inceput