nota la purtare scazuta
Raspunsuri - Pagina 5
marius spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui corap in alta ordine de idei, discutam despre discernamantul unui copil, nu al unui adult. c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07FEBRUARIE thing-a-day |
Hai ca e simpatica ideea. Nu prea inteleg insa - ca ar avea sau ca nu ar avea discernamant atunci cand arunca in timpul orei un creion? Copil fiind desigur.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Nicoleta spune:
Ma intreb: daca acel creion ar fi picat pe prima banca profesoara de engleza ar fi mai cerut scaderea notei la purtare?
----------------------------------------------------
Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!

LauraNicole spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ANDREEA11 Priviti situatia invers: Elevul este scos la tabla de catre profesor, i se da un exercitiu, copilul nu gaseste creta, profesorul ia o bucata de creta si i-o arunca in cap, clasa bufneste in ras, elevul este luat in deradere. Atunci trebuie sa faca ceva pentru a-si rezolva cauza si face plangere la Inspectorat. Acelasi lucru e si din partea profesorului, trebuie sa-si pastreze pozitia in fata clasei.Daca a pierdut respectul clasei, atunci poate sa stea acasa. Acum si daca eleva e premianta inseamna ca nu poate face o fapta rea??? Si eu am fost premianta 1-12, si in clasa a 11a am avut 7 la purtare, mda nu am mai luat premiu intai, dar nici asa marcata nu am fost ![]() andreea Alegeti viata! Avortul opreste o inima care bate plina de sperante... http://community.webshots.com/user/andreeagogo |
Cand ai fost tu clasa a11a nu se intra la liceu sau la facultate in functie de media generala in clasele anterioare.
----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914
Poze de la nunta noastra,15 mai2010:
http://s40.photobucket.com/albums/e212/nickysweet4u/15of%20May%20our%20Wedding/
O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !
corap spune:
nu e vorba de a avea sau nu discernamant - discernamantul are mai multe grade, dupa cum am invatat amandoi.
copiilor li se intampla frecvent sa nu aiba reprezentarea corecta a consecintelor faptelor lor - ca de-aia sunt copii, au discernamantul in formare.
gata, eu ma duc ca deja e facut din tantar armasar si highly off topic.
era vorba despre ajutor, ca la subforumul ajutor suntem, si nu-i pot oferi andatei momentan decat sustinere morala si urarea de a avea succes demersurile ei.
c & andrei-ardei
14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
Marina spune:
Gesturile nu sunt lipsite de educatie. La fel cum scoala nu e armata.
Dintr-o situatie absolut copilareasca profesorul a reusit sa:
1. umileasca un copil
2. sa-i distruga probabil sansa la un liceu bun
3. sa-si satisfaca ego-ul ca si-a aratat muschii si a impus respect si disciplina.
Andata isi stie interesul si copilul cel mai bine si mie una ca sa fac asa speculatii fara sa cunosc omul mi se pare o mama foarte interesata de copilul ei din moment ce isi pune probleme si cauta sfaturi sa rezolve o asemenea situatie.
ralualexandrei spune:
Andata cum ai rezolvat pana la urma?
-deja se discuta despre altceva la acest subiect si cum bine a spus si Karri s-a facut din tantar armasar.
Astept cu nerabdare sa citesc subiecte de genul acesta cand copiii unora dintre noi vor atinge varsta de 12 ani,eheeee atunci se va schimba kalimera.![]()
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!
Cristina_C spune:
E adevarat ca fetita nu trebuia sa arunce creionul, dar ea a facut-o nu din lipsa de respect, ci din promptitudine, cu buna intentie. S-a gandit ca, in zbor, creionul ajunge cel mai repede la coleg, care i-l da imediat profesoarei. Ghinion insa ca a aterizat unde nu trebuia si de aici tot circul...
Andata, sper sa-i convingi sa reconsidere situatia si sa anuleze nota!
grati.ela spune:
Andata, mergi si discuta cu directorul scolii si cere o ancheta si un raspuns oficial justificat. Daca fata e la prima abatere atunci este exagerat daca a dat insa dovada de teribilism suficient de des incat sa o enerveze pe diriginta (caci ea e cea care a decis scaderea notei la purtare) atunci nu prea ai ce face. Exista si o a doua metoda, romaneasca, mergi irefuzabil dotata la dna diriginta, ii mangai eul cum poti mai bine, plangi daca e nevoie si obtii 10-le pentru fata (in fond, traiesti in Romania
)
andata spune:
Dragele mele, m-am intors (am zis drage ca pe marius nu-l pun la socoteala
).
Am fost, am vorbit, mai intai cu profesoara de engleza, apoi cu diriginta. Incidentul a fost asa cum am povestit, cu o adaugire (fii-mea era in ultima banca, intre 2 colege). S-a gandit ca cea mai scurta cale a creionului catre catedra e pe calea aerului, numai ca distinsul coleg din prima banca nu l-a prins si de aici toata povestea.
Pe doamna profesoara nu a deranjat-o aruncarea creionului mai tare decat faptul ca nu a recunoscut imediat. Mi-a spus apoi ca si dansei i se pare masura exagerata si spera ca pe viitor, daca Sandra mai face ceva, sa recunoasca imediat.
Am vorbit apoi si cu doamna diriginta, nu am apucat sa discut si despre ridiculizarea copilei, ci doar despre nota si incident. Se pare ca atunci cand un copil e mai bun decat altii asteptarile sunt mai mari iar o greseala facuta de un copil bun atarna mai greu in balanta decat a unuia de la care te astepti sa o faca. Insa, in concluzie, atata timp cat Sandra dovedeste in continuare un comportament ireprosabil, nota la purtare va ramane 10. Va mai primi o observatie individuala, de promis a promis fata ca nu se mai intampla, ramane de vazut.
Va multumesc tuturor pentru sustinere si va trimit virtual un brat mare de
, nu va spun cat de mult au contat vorbele voastre in starea de spirit cu care m-am dus acolo...
Sabina, kari, multumiri din suflet
Gabriela,, ms pt sfaturi; nu am luat flori, dar am vb calm (1/2-a mea de ardeleanca e f calma). Ciudat, nu i-am luat apararea copilei sa spun ca ea are dreptate si prof nu. Am spus doar ca am ascultat varianta ei si doresc sa aflu cum a vazut d-na profesoara incidentul. Si dansa a fost deschisa dialogului
Laura,
, cat de bine ai sintetizat ce simt si eu. Nici eu nu m-am bucurat de sprijinul alor mei, mereu a fost un "taci si indura, chiar daca ai dreptate". Incerc sa nu repet greselile, sa fiu prezenta cand au copiii nevoie de mine, sa stie ca pot veni la mine cu orice problema si daca au dreptate ii sprijin pana in panzele albe. Vreau in acelasi timp sa fie capabili sa gandeasca singuri, sa se descurce singuri (poate ca uneori si cu putin ajutor), sa isi stie drepturile si sa protesteze cand le sunt calcate in picioare, dar sa faca lucrul acesta cu calm, moderatie si buna cuviinta. Si trebuie sa invete (inca nu si-au insusit complet lucrul acesta dar incearca) sa isi asume vina imediat ce au comis o greseala.
kokyi, da, exista inainte observatia individuala, si a fost facuta de fata cu mine la sedinta cu parintii. Aaaa, si sa stii ca eu am facut o gramada de prostioare cand eram de varsta ei, numa' ca nu le stie, ca altfel ii dau idei daca ii povestesc
Gabi, copilul din prima banca era deja intors, astepta creionul dar nu l-a prins, ca daca il prindea nu mai exista topicul acesta. Multumesc insa pt sustinere si sfaturi
Tanti Zavaidoc, diriginta dezbate in consiliul profesoral doar notele la purtare sub 7. In rest, multam fain
marius, ce te face sa crezi ca nu dam pe la scoala sau ca nu tinem legatura cu diriginta? E drept ca in ultimul an eu doar am sunat dar s-a tot dus sotul, iar de acum 5 saptamani de cand a plecat el din tara eu am fost cu mezina dupa mine o data si fara inca o data
Lora, multumesc mult pt sustinere
Cora, tare de tot la primul punct, ma bucur mult cand intalnesc persoane care stiu sa ironizeze finut si delicat. Fantastic, si eu fac asta cateodata
; ms pt pctele 2 si 3
Andreea, multam fain pt precizare si sustinere
Marina, multumesc pt sustinere si intelegere. Foarte bine ati facut in facultate.
LauraNicole, scuze ca te contrazic, dar serialbastre are dreptate. Uite aici spicuit din regulament "m) (dirigintele) stabileste, impreuna cu consiliul clasei, nota la purtare a fiecarui elev si prezinta in scris consiliului profesoral propunerile de notare mai mici decat 7,00, pentru elevii care au savarsit abateri grave". Dar, multumesc pt intelegere
XIO, cora a glumit iar mie mi-a placut ironia finuta. Iar trebuie sa repet, eu nu am zis ca a facut bine ce a facut, ci ca a fost pedepsita disproportional in raport cu fapta. Si imi voi sustine copiii in fata tuturor celor care ii ridiculizeaza si nu le respecta drepturile. Ca le fac si eu observatie acasa, ii dojenesc si ii pedepsesc atunci cand fapta e grava e una, dar ca ei sa imi ceara ajutorul si eu sa stau momaie si sa nu iau nici o masura... asta nu se poate. Despre "poveste" crezi ce vrei, eu am confirmarea ca asa a fost.
Laura, 
cora, super simpatic seful tau. Iar tu... mi-ai inseninat ziua
ANDREEA, da, este la prima chestie de genul asta. Nici eu nu stiu ce a fost in mintea ei, nu am fost de acord cu ce a facut, mi se pare ok sa existe o sanctiune pt ce a facut, dar nu una atat de mare, atragand dupa ea atatea consecinte. Dar lipsa de educatie... Parca e prea mult spus. Atunci cei care bat profesorii cum sunt? Ea a raspuns cererii unui profesor. Ca nu a fost in modul cel mai ortodox posibil si unanim acceptat de normele societatii, asta e de discutat.
Cat despre tine se presupune ca in a 11-a aveai ceva mai multa minte decat un copil de 12 ani (aproape 13). Iar pe vremea aia mediile din generala nu contau pt liceul la care vroiai sa intri. In plus, tu erai deja la liceu. Pe mine asta ma ingrijoreaza, repercursiunile pt viitor.
Marina,

Ralu, cu diplomatie
. Doamnele au inteles ca nu m-am dus sa le acuz (chiar daca s-a ajund la ridiculizare) ci sa lamurim situatia, Sandra sa priceapa ce si cum a gresit, sa nu repete faptele (inclusiv taraganarea spunerii adevarului). Eu sper ca a invatat lectia. Sunt insa multumita ca a vazut si ea ca sustinerea mea nu e vorba in vant...
Cristina,
, ai intuit bine, cam asta mi-a spus si ea ca a fost intentia ei
Grati.ela simpatic sfatul, dar nu as recurge niciodata la el din principiu
Gata, trimit mesajul ca scriu la el de la 15.00, de cand am venit
tuturor si multumiri din suflet ca ati rupt din timpul vostru pt a-mi raspunde
Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita
CorinaDani spune:
stati putin si nu va aprindeti asa usor
eu am remarcat altceva in primul mesaj al andatei : fetita ei a recunoscut gestul abia dupa 2 zile, in fata dirigintei.
poate de aceea a fost sanctionata asa aspru, pentru ca profesoara de engleza a interpretat gestul ca o sfidare la adresa ei si i s-a plans imediat dirigintei, iar diriginta, necunoscand exact imprejurarile, a aprobat propunerea profei de engleza, fara sa mai discute si cu fetita si/sau colegii de clasa.
nu pot sa cred ca profesoara de engleza, vazand/auzind creionul aterizand pe catedra, nu a intrebat imediat "cine a aruncat creionul?". probabil ca nici-un copil nu a recunoscut pe loc, ea s-a enervat, o fi crezut ca a vrut cineva s-o nimereasca pe ea si a luat masuri...
insa e foarte trist ca se poate da peste cap viitorul unui copil, uite-asa, cat ai pocni din degete, fara sa se discute cu partile implicate, fara explicatii, fara lamuriri...
poate ca era corecta o sanctiune, dar nu de natura scaderii notei la purtare...
in ceea ce priveste umilirea fetitei in fata clasei, absolut intolerabil...
si da, pot adauga cu tristete, ca din cauza unui creion aruncat intr-o pauza, in joaca, intr-o zbenguiala printre banci, una dintre colegele mele de scoala generala (de la o clasa paralela) a ramas fara vedere la unul dintre ochi...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)