nota la purtare scazuta
Buna ziua. Am urgenta nevoie de un raspuns la o intrebare. Situatia este aceasta:
Fiica mea de 12 ani a fost implicata intr-un incident in clasa, la ora de engleza. Profesoara a cerut un creion, ea a aruncat unul spre fata clasei in ideea ca unul din colegi il prinde, dar creionul a aterizat pe catedra. Nu a recunoscut fapta imediat, dar dupa 2 zile s-a dus singura si i-a spus dirigintei. Numai ca diriginta a discutat situatia fiicei mele si la alte clase paralele iar acum i-a scazut media la purtare cu 2 puncte, in conditiile in care fiica mea e un elev bun, a doua din clasa ei.
Am studiat regulamentul scolar, am vazut ca inainte de scaderea notei mai sunt si alte sanctiuni care se pot aplica.
Azi ma duc la scoala sa lamuresc situatia, dar m-ar ajuta orice sfat imi puteti da pana in jur de ora 12. Multumesc anticipat.
Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita
Raspunsuri
marius spune:
Sincer sunt rezervat ca ar fi exact asa cum descrii pentru ca a fost un gest deliberat din punctul meu de vedere. Niciodata nimeni nu arunca un creion unui coleg crezand ca un coleg se va intoarce si acel un coeg va prinde un creion care insa ajunge exact pe catedra profesoarei. Dupa care nu recunoaste fapta si in fine.... este un gest aiurea. Ce clasa este? Oricum nu se face si decizia dirigintei a venit clar dupa o perioada de reflectare. Ai fost la scoala in prealabil? Sigur nu mai sunt si alte "bulinute negre" stranse in timp si acum a fost punctul pe i?
Nu e rau ca este a doua la invatatura felicitari insa ce are a face cu disciplina? Nu prea vad legatura. Insa in functie de varsta copilului de antecedente de comportamentul general probabil sunt chestiuni discutabile dar ma pune pe ganduri faptul ca nu ai amintit nimic daca ai discutat sau nu cu diriginta si mai ales de ce doua puncte?! Ceva mai este acolo....
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Laura25 spune:
Poate sunt eu mai aeriana in probleme scolare si poate sunt eu indulgenta si ... dar totusi ... 2 puncte scazute la purtare pt un creion aruncat pe catedra??!
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Sabina spune:
E total aiurea sa ii scada doua puncte pentru asa ceva.
trebuie sa vorbesti cu ea si sa ii explici ca scaderea nitei la purtare la un copil asa de bun va avea ca prim efect dezinteresul copilului fata de scoala.
ce ma enerveaza pedepsele lor absurde. mai ales ca fata a recunoscut .
Si profa sa zica merci ca a obtinut creionul direct pe catedra....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
andata spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri. Revin cu precizari.
Creionul ala nu a fost aruncat aiurea. Colegul era intors, stia ca vine, nu l-a prins.
La scoala am fost luni, am avut sedinta cu parintii. Atunci am aflat de incident, am vorbit cu diriginta la sfarsitul sedintei. Ea mi-a spus atunci ca profesoara de engleza a propus scaderea notei la purtare, cu subliniere clara pe "propunere". Alte incidente nu au fost. In naivitatea mea am crezut ca diriginta va alege o situatie de conciliere si ca va discuta problema atat cu Sandra (fiica mea) cat si cu respectiva profesoara.
Nu am inteles insa si nu am fost de acord ca fiica mea sa fie ridicata in fata clasei sa explice ea de ce are nota la purtare scazuta la 8. Lucrul acesta, coroborat cu ridiculizarea si comentarea situatiei fiicei mele la alta clasa mi-a ridicat un imens semn de intrebare.
Din punctul meu de vedere, diriginta nu a tinut cont de prevederile regulamentului scolar care stipuleaza ca dirigintele "informeaza, in scris, familiile elevilor, in legatura cu situatiile de corigenta, sanctionari disciplinare, neincheierea situatiei scolare sau repetentie"
In plus, potrivit art. 84 din acelasi regulament
(5) Personalul din invatamant trebuie sa dovedeasca respect si consideratie in relatiile cu elevii, parintii/reprezentantii legali ai acestora.
(6) Personalului din invatamant ii este interzis sa desfasoare actiuni de natura sa afecteze imaginea publica a elevului, viata intima, privata si familiala a acestuia.
Vreau sa vad ce prevede si regulamentul scolii si in functie de aceasta ce pot face mai departe.
Multumesc tuturor celor care au avut cuvinte bune si de incurajare, conteaza mult sa stiu ca nu sunt eu nebuna ca imi sustin copilul si ca situatia mi se pare aberanta.
Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita
andata spune:
Uitasem, catedra e lipita de prima banca, cea in care statea colegul.
Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita
kariguld spune:
andata, poarta discutia cu calm si fa referire la regulament. incearca sa mentii discutia la subiect, in general astfel de discutii deviaza la altele si se pierde esenta. discuta si cu profesoara de engleza, dar sa mai fie cineva de fata si spunei ca nu esti de acord clar cu faptul ca a ridiculizat-o pe fiica ta. incearca sa nu te enervezi.
pana la urma nu-i un capat de tara ca i se scade nota la purtare, dar sa fie pe drept si profesorii f f corecti.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!
Laura25 spune:
andata, sustine-ti copilul! E absurda si nedreapta situatia.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
andata spune:
Laura, multumesc din suflet pt sustinere.
kari, multumesc mult pt sfaturi. Nu am de gand sa ma enervez, mi-ar fi si rusine sa imi pierd cumpatul. Poate nu am explicat bine, diriginta a comentat situatia fetei la clasa paralela si a ridicat-o in fata clasei ei.
Nota scazuta e un capat de tara, pt ca ii taie sansa de a ajunge la un liceu bun, unde trebuie sa aiba 10 pe linie la purtare. Practic ii distruge viitorul. De aia sunt atat de suparata si decisa sa ajung si la inspectorat daca e nevoie, pt remedierea situatiei. Acum Sandra termina clasa a 7-a, la anul are admiterea la liceu.
Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita
Dodo-pui spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui kariguld pana la urma nu-i un capat de tara ca i se scade nota la purtare, dar sa fie pe drept si profesorii f f corecti. |
Nu-i capat de tara dar afecteaza rau de tot admiterea la liceu dorit ,daca acesta e unul foarte bun ...

Participam la concurs www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=&folder=I%20Love%20DC" target="_blank">dod-1 si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20Love%20DC&page=1" target="_blank">dod-2
Blogul Speranta moare ultima
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri,Varsta lui Donu' Bodo,Varsta Isabella-Elena
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
marius spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andata Multumesc mult pentru raspunsuri. Revin cu precizari. Creionul ala nu a fost aruncat aiurea. Colegul era intors, stia ca vine, nu l-a prins. La scoala am fost luni, am avut sedinta cu parintii. Atunci am aflat de incident, am vorbit cu diriginta la sfarsitul sedintei. Ea mi-a spus atunci ca profesoara de engleza a propus scaderea notei la purtare, cu subliniere clara pe "propunere". Alte incidente nu au fost. In naivitatea mea am crezut ca diriginta va alege o situatie de conciliere si ca va discuta problema atat cu Sandra (fiica mea) cat si cu respectiva profesoara. Nu am inteles insa si nu am fost de acord ca fiica mea sa fie ridicata in fata clasei sa explice ea de ce are nota la purtare scazuta la 8. Lucrul acesta, coroborat cu ridiculizarea si comentarea situatiei fiicei mele la alta clasa mi-a ridicat un imens semn de intrebare. Din punctul meu de vedere, diriginta nu a tinut cont de prevederile regulamentului scolar care stipuleaza ca dirigintele "informeaza, in scris, familiile elevilor, in legatura cu situatiile de corigenta, sanctionari disciplinare, neincheierea situatiei scolare sau repetentie" In plus, potrivit art. 84 din acelasi regulament (5) Personalul din invatamant trebuie sa dovedeasca respect si consideratie in relatiile cu elevii, parintii/reprezentantii legali ai acestora. (6) Personalului din invatamant ii este interzis sa desfasoare actiuni de natura sa afecteze imaginea publica a elevului, viata intima, privata si familiala a acestuia. Vreau sa vad ce prevede si regulamentul scolii si in functie de aceasta ce pot face mai departe. Multumesc tuturor celor care au avut cuvinte bune si de incurajare, conteaza mult sa stiu ca nu sunt eu nebuna ca imi sustin copilul si ca situatia mi se pare aberanta. Poze cu noi blog de mama Blogul lui Mihaita |
In calitate de parinte al unei eleve intro clasa la o ora normala consideri ca este corect firesc normal sa arunce cu creioane prin clasa? Este oare ceva legat de respect si consideratie intre o eleva si profesorul din fata? Profesoara a propus - asa este regulamentar a procedat corect. Diriginta a luat probabil o decizie - desi este greu de spus asta situatiile nefiind incheiat din cate stiu eu.
Sesizez insa ca ca doresti sa primesti incurajari pentru ceva gresit. Nu cred ca este corect. Sunt convins ca daca nu ar fi fost procedat de asa maniera nu s-ar fi pus niciodata in discutie ceva de natura disciplinara. In fond si la urma urmei - lasand la o parte totul si gandind la rece despre ce discutam?
Un elev - o eleva a aruncat in timpul clasei cu un pix creion ce o fi desi nu are voie tine de respect de buna cuviinta de ce vrei tu sa-i spui, nu a recunoscut fapta decat ulterior, de asemenea chestie de respect de bun simt de asumarea unei fapte si a unei responsabilitati, este sanctionata, chestiune de decizie si acum vrei incurajari pentru a sustine ce? Ca de ce s-au luat masuri disciplinare? Ca de ce nu a fost scris? Ca eleva invata bine? Spui din regulament ca profesorii trebuie sa dovedeasca respect si consideratie in raport cu elevii si/sau parintii acestora dar oare nu ar fi fost trebuit sa fie in primul rand invers? Respect si consideratie pentru profesoara din fata ta?
Discutarea problemelor disciplinare in cadrul clasei este chiar recomandata, legala si normala, unde sa fie discutate? In piata? Pe strada? La televizor? Este o chestiune de asumare a responsabilitatii pe care cineva se pare ca a vrut sa o treaca pe langa. Sau incercam sa gasim nshpe fraze, regulamente, pentru a incerca o disculpare, o schimbare de macaz? Sa mai spun ceva. Cred ca este bine pentru fiecare dintre noi sa invatam sa respectam regulile sociale si interumane si profesionale. Acesta este un semn de respect. Trebuie sa ne asumam raspunderea atunci cand gresim. Am gresit am platit. Punct. A mea a fost si spre in viitor sa fiu mai atent sa fac de asa maniera incat sa gresesc cat mai rar daca se poate. Nu e deloc un serviciu facut cuiva diminuarea, sau chiar stergerea unei greseli si asumarea raspunderii pentru consecintele ei. Mai incolo.... hmmmmm.
Insa didactic discutand.... da sunt de acord, aceste probleme trebuiesc dicutate, solutionate insa si asumate integral.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa