Fetele IB
Raspunsuri - Pagina 5
myria spune:
Mihail cand era mic dormea cate 2-3 ore maxim, indiferent daca era zi sau noapte. Tin minte ca dupa Botez a dormit 5 ore legate si noi am fost foarte mirati. Apoi si-a revenit la vechile obiceiuri, cred ca nici la 10 luni nu dormea cate 5 ore fara sa se scoale deloc. Sanziana a fost muuult mai linistita decat el, iar Ecaterina le pune capac la amandoi. Concluzia este ca... trebuie sa mai faci
Ileana, cand trebuie sa nasti? Ma gandesc la voi, sa va dea Domnul sanatate si pace, ceea ce de altfel ne trebuie la toti!
ileana_a spune:
Termenul meu este 3 septembrie, dar voi face cezariana cu o saptamana inainte - asta inseamna la sfarsitul lui august.
Am trimis ieri baietii la tara, profit acum sa mai rezolv din treburi si sa imi fac o tura de analize. Va trebui insa sa plec cat de curand la Bran, pt ca Maria nu suporta caldurile, si anul asta vad ca nici eu - ceea ce e ciudat, cu Cosma am fost insarcinata exact in aceeasi perioada si nu m-am simtit asa de sfarsita. Se vede treaba ca am imbatranit
Myria, ma bucur sa aud ca Ecaterina doarme asa bine - sincer, speranta mea secreta este ca Doamne-Doamne mi-a dat o fetita ca sa ma mai lase sa ma odihnesc si sa ma pot ocupa si de ceilalti copii fara sa ma isterizez de oboseala. Om vedea daca chiar asa este sau nu
myria spune:
Ileana, Ecaterina doarme atat de bine si eu tot nu reusesc sa nu ma isterizez. Inca mai caut solutii.. Speranta ta nu mai e secreta
Anul asta am suferit si eu pt prima data cu adevarat de caldura. Niciodata nu am mai patit asa, de obicei ma simteam rezonabil, iar acum nici macar nu sunt insarcinata..
As vrea si eu sa plec la tara cu copiii pt o perioada, sper pe la sfarsitul lui iulie.. poate stau vreo luna.
diana_jors spune:
ileana, sarcina usoara in continuare
Noi planuim sa il ducem pe Alex 2-2,5 luni (iulie-august-prima jumatate din septembrie) la bunici la munte, pe de o parte din cauza caldurii, pe de alta parte din cauza mutarii (credem ca am gasit casa potrivita, sa vedem daca ne intelegem la bani...). Oricare ar fi casa, vrem ca la inceputul lui iulie (dupa ce implineste sotul 3 luni la ultimul loc de munca) sa cumparam una. Apoi vom mai avea putin de amenajat/mobilat (indiferent care ar fi casa aleasa, la banii pe care suntem noi dispusi sa ii dam cam toate mai au nevoie de retusuri), si pana la sfarsitul lui august sa reusim sa ne mutam.
Alex vrea cu toata fiinta lui macar o pisicuta alb cu negru si un catel care sa semene a husky se opreste pe drum la toate animalele fara stapani si le intreaba daca vor sa mearga cu el acasa ...
Problema mare ar fi gradinita, nu stiu daca vom reusi sa il inscriem la gradinita de stat din comuna in care ne vom muta, intrucat perioada de inscrieri s-a terminat... daca nu, probabil va continua cu cea la care merge acum (si ne va usca financiar, mai ales avand in vedere rata de la casa care probabil va depasi chiria). Oricum, va fi bulversant pentru Alex cu atatea schimbari... dar cred ca va fi suficient de incantat de faptul ca va avea animale (si poate si o mansarda de vreo 60mp toata la dispozitia lui ) incat sa se adapteze usor...
Ah, mai am o problema cu el: nu vrea sub nici o forma maneci scurte/pantaloni scurti. Pe de o parte e aiuea, ca transpira tot si hainele sunt ude pe el, pe de alta parte asa e mai protejat de UV. Nici nu mai stiu cum sa facem... chiar daca reusesc sa il pacalesc sa ii dau un tricou, efectiv se dezbraca, pentru ca el vrea maneci lungi (educatoarea spune ca ea are senzatia ca el se simte mai protejat impotriva juliturilor daca are haine lungi)... azi a mers la gradi cu pantaloni 3/4 si bluza cu maneca lunga a mai avut o zi in care a iesit in parc in pantaloni scurti, dar cu ciorapii de azi iarna, 3/4, pana la genunchi
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)
diplodocus spune:
ILEANA- tu crezi , de fapt, ca o fata o sa fie mai cuminte dacat un baiat ( in special Cosma) ,nu?
MYRIA- daca mergi la tara, acolo o sa ai internet?
DIANA-dar daca voi o sa aveti domiciliul legal intr-o anumita comuna, nu sunt pbligati sa il primeasca pe Alex, chiar daca s-au terminat inscrierile?
Si apoi, poate nu sunt asa mult copii acolo...
GABRIELA- cum merge acomodarea cu micutul Damian?
CAMI- cum merge sarcina? te simti mai bine?
AURELIA- am mai citit lucruri frumoase de Ciresar prin lada cu minuni :)
Noi plecam peste o saptamana in Ro si sunt stresata cu cautatul caselor...nu stiu daca reusim sa vedem si sa luam una pana plecam...daca nu, reincepem "vanatoarea" in august...
la fete
Vivela spune:
diana, bafta cu casa, sa fie asa cum va doriti voi . cat despre gradinita, poate directoarea de acolo e mai flexibila, daca intelegi ce vreau sa zic . eu zic ca merita incercat cel putin, ii explici situatia si poate totusi se gaseste un loc si pentru voi. se gasesc ele locuri in timpul anului la gradinitele bucurestene, daca stii pe cine sa intrebi, intr-o comuna cred ca situatia e mai relaxata.
in ce comuna ati gasit casuta?
irinuca, multumesc de intrebare, acomodarea merge, cred...eu inca nu m-am obisnuit cu 2 copii, pe david l-am adus acasa de la ai mei de sambata seara, deci nu pot sa zic ca am petrecut suficient timp in formula completa. dar oricum, e mai bine decat ma asteptam, david nu e gelos (rau), bineinteles ca mai are unele iesiri, dar cred ca sunt normale. eu ma straduiesc sa-i dau mai multa atentie cat e acasa, ii zic mai des ca il iubesc, avem momente de tandrete mai multe... inca ma tin nervii .
damian e un scump (normal, e al meu), e cumintel, nu plange foarte mult, spre deosebire de david care a plans mult din prima zi. papa laptic de la sursa, la cerere (si ce cerere ).
of, maternitatea aia - giulesti - iti da toate conditiile sa renunti la alaptat, ce pacat! se incurajeaza alaptatul doar prin afise pe pereti, la fata locului problema e tratata atat de superficial si atat de simplu ti se spune ca "n-ai lapte" sau "nu se satura, da-i completare" si altele de genul asta, incat e aproape normal ca multe mamici sa renunte. nu stiu, oi fi eu anormala, dar faptul de a fi apta de a-ti alapta copilul e o raritate in ziua de azi? (zic "apta", lasand la o parte optiunile fiecarei mame de a alapta sau nu). ca eu la concluzia asta am ajuns dupa ce am vazut in maternitate.
revenind, damian e foarte atasat de mine (normal, are doar 8 zile!), ar vrea sa stea lipit de mine nonstop, e tare fericit cand ii dau atentie - rade. stiu ca acum zambetul nu e constient, insa atunci cand e multumit zambeste cu toata gurita lui stirba si eu n-am decat sa ma bucur de momentele astea.
fug la datorie!
va pup
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
diana_jors spune:
Gabriela, eu tot la Giulesti am nascut, si poate o fi fost altfel acum 3 ani, dar m-au ajutat si incurajat sa alaptez, si daca din diverse motive nu reuseam sa ajung la momentul de alaptat (se alapta la fiecare 3 ore, la fix trebuia sa fii acolo) i se dadea glucoza cu seringa, nicidecum lapre praf.
Unde am gasit casa - ia ghici, la intrarea in Caciulati dar inca n-am ajuns la consens cu proprietarii, mai au de lucru la cadastru - casa ar avea 600 mp de teren, si au mai cumparat 600 langa si vor sa ii alipeasca, si noi am cumpara toata bucata (am incredere ca ne intelegem la pret). Astept de la ei schema exacta cu pozitia casei in totalul terenului, ca acum nu se stie exact - e pus un gard de plasa doar orientativ, si sunt niste balarii de 2 metri inaltime, e cam greu sa iti faci idee la fata locului in conditiile astea. Casa in sine are amprenta de vreo 100 mp si o mansarda necompartimentata, e aproape locuibila, am avea foarte putin de investit in ea (vechii proprietari au plecat din ea cu centrala, o chiuveta si 2 calorifere ). Mai vorbim cu ei saptamana viitoare, mai avem de vazut inca situatia contractelor de utilitati (curent - e inchis ca nu a fost platit, gaz - au un curte o cisterna de GPL inchiriata, de acolo vine gazul in casa, nu stiu inca situatia contractului), salubritate... si mai avem de chemat un structurist sa o verifice, nu exista proiectul casei, decat cadastru, si vrem si o verificare a structurii (banuiesc ca se poate face cumva)... Va mai tinem la curent
Si eu sper sa ne intelegem cumva cu directoarea gradinitei, si nici nu cred sa fie atat de mult copii incat sa nu aiba Alex loc...
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)
myria spune:
Diana, aceeasi problema o am si eu cu M. dar nu la fel de accentuata. Adica: merge in tricou la gradinita dar nu accepta sa iasa dimineata din casa fara geaca sau bluza de trening si fara pantaloni lungi. Cand iesim afara doar de vreo 3-4 ori a acceptat pana acum sa iasa fara ciorapi in sandale. Ba intr-o seara fiindca plouase si-a luat ciorapi si pantofi, asta la pantaloni scurti . Oricum, s-a mai "imblanzit" in timp, chiar la inceput cand daduse caldura si ieseam seara la plimbare isi lua geaca cu el, desi era f. cald. La pranz cand se culca se acopera cu o patura groasa sub care face apoi sauna, daca il descopar dupa ce adoarme se foiese si se acopera singur inapoi.
Irinuca nu avem net la tara. S-ar putea sa fie pe viitor, oricum e tv si calculator de care imi propun sa tin copiii cat mai la distanta...
diana_jors spune:
myria, multumesc pentru impartasirea experientei, parca m-am mai relaxat cand vad ca mai sunt si altii ieri a fost mai ok, a iesit in tricou, azi a vrut iar maneci lungi dar e mai racoare si nu m-am agitat
Si din topicul "Alerg, deci exist" Vroiam sa va spun un lucru, tocmai am aflat: mai tineti minte ce scrisesem de Cipri Balanescu? Campionul national de triatlon, avea nevoie de 10000 euro pentru un an de pregatire la o baza de triatlon in Spania, si n-a reusit sa ii stranga. Zilele trecute, Mihai Baractaru (campionul national de Ironman, care e un triatlon pe distante mai lungi) a obtinut www.triathlon-zeitnahme.de/results/PDF/2010/2010_06_12_9._Schloss-Triathlon_Moritzburg,_12._Juni_2010/Ergebnisliste_Triathlon_12.06.10,_BAROCKMAN_Langdistanz_Einzel,_3,8-180-42,195km_maennlich_aufsteigend_Altersklasse.pdf" target="_blank">timp de calificare la Ironman Hawaii, care e campionatul mondial de Ironman. Pentru asta are nevoie de 5000 de Euro, iar Cipri s-a oferit sa ii dea o parte din bani...
bagoiu spune:
Bine v-am regasit, fetele!
Gabriela, ce mamica frumoasa esti! Sa fiti sanatosi si f putin gelosi!
Cami, ma bucur pt voi ca semareste detasamentul.
Aurelia, Myria, ce va fac printesele?
Irinuca, dea Domnul sa gasiti cat mai repede! Treceti sipe la Bucuresti?
Diana, ce temerari sunteti!...Sa te muti asa din casa in casa, eu n-as avea puterea...
Ileana, f bine ca va duceti la Bran. Eu mi-am propus sa plec cu copiii la tara si sa fac naveta o perioada, adica juumatate de saptamana acolo, jumatate la bucuresti.
tot irina