Fetele IB
Raspunsuri - Pagina 12
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Vivela/Vivela.jpg)
Vivela spune:
Diana, citesc si nu-mi vine sa cred!
Uf, nici nu stiu ce sa zic decat ca va doresc din tot sufletul multa sanatate si recuperare rapida. sa va dea DD putere sa treceti peste socul asta!
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
diplodocus spune:
DIANA- nu pot sa cred ce povestesti
Mii de pupici lu Alex, scumpicul de el
Dupa ce va calmati, sa cereti despagubiri, macar cheltuielile de spitalizare si recuperare,contravaloarea unei bone pe perioada ghipsului, si daune morale
Nu cred ca puteai evita accidentul, nu iti mai face procese de constiinta
LA MULTI ANI ! totusi
ILEANA- voi cum sunteti oare?
MARTINA- bine ai revenit, lipseai
Ileana in septembrie trebuie sa nasca...
Cred ca v-a prins bine vacanta, mai ales sa schimbati mediul familiar
Te asteptam la povesti mai multe
OTI - tu ai o memorie de elefant , stii toate aniversarile?
Noi am revenit la Zalau, ma plimb eu pe la Cluj sa imi lucrez ceva la dantura...in rest, pe langa casa, cu vizite scurte la cunoscuti
triosdm spune:
Alex si refacere grabnica...sa zboare saptamanile astea grele.
Multa liniste in suflet Diana,chiar daca pare imposibil in aceste conditii(ma surprins felul in care ai mai reusit sa gasesti circumstante atenuante)
Irinuca sa-ti fe de bine plimbarea.Cat mai stati pe meleaguri mioritice?
Ileana sper ca va trec relele si reusiti sa plecati in vacanta.
Cer face gasca Maria?Flaviei,marea iubitoare de surioara ce trebuie sa creasca.
David are apropoape 1 luna de cand isi poarte ochelarii si se simte...in sfarsit vede si el.Omuletzul meu are astigmatism,dioptrii destul de mari 1+1,5 cu cilindru la ambiiochi...sper ca nu scriu eu vreo mare tampenie.
Nu pot sa zic ca a fost incantat,de fapt acesti ochelari asteapta de 1,3 ani sa fie purtati,insa abia acum am reusit sa pricepem ca avem nevoie de ei.
S-au schimbat multe la el,vazand mai bine intelege altfel lucrurile,se poate vorbi altfel cu el.
Logopedul de acum este o persoana extraordinara,chiar a gasit metoda de a-l face sa vorbeasa;David ma uimeste zi de zi cu noi cuvinte..spuse mai stalcit,unele mai mult intuite de mine,insa exista,apar,ies,se fac auzite si Sarah se entuziasmeaza alaturi de mine.
Unele cuvinte le descopera ea si-mi spune:"mama,david a spus"sete"....o ce destept esti micutzul meu.Bravo!"
Sa-l vedeti cat este de mandru,cum se admira in oglinda si se lasa pupat/felicitat.
O alta distractie terapeutica este vorbitul in castron sau diferite alte recipiente pentru a obtine sonoritati diferite;este fascinat de"joaca"asta si eu sunt nemaivazut de inbcantata sa-l vas cum isi ia singur castronul si-l pune pe cap(este mai mare...ii acopera si fatza)ori ditrect peste fatza si incepesa-si cante in el.
Aruncatul,rostogolitul,saritul mingii il amuza si intreseaza de asemenea.
Isi testeaza rezistent la alergat,mers cu spatele;a descoperit placerea de a se da singur pe tobogan...eu dor il asez sus,la start,apoi se descurca singur,chiar si la cele mai abrupte.
Ii place sa manance singur,vrea sa ajute la spalatul dintilor,reuseste sa se dea singur in leagan;ii place sa se rasuceascape latul scaunului si sa atarne piciorul pentru a lua mai usor avant.Celalt picior il tine flexat,ridicat pe scaunelul leaganului(avem in curte un leagan fff asemanator cu cel din copilaria mea...facut din sipci de lemn,prins pe sfori,cu anumnite parti colorate;m-am indragostit de leagan imediat ce l-am vazut si ai mei pitici la del)
Se balacesc amandoi cu mare placere in cada;lui D ii place sa calce apa cu picioarele si sa stropeasca,Saerah si-a improvizat tobogan pe o margine a cazii(cea opusa locului cu bateria)...cat imi mai placea si mie joaca asta.Ce bine ca prin ei imi aduc aminte de multe placeri/bucurii ale copilariei.
Sarah este foarte fascinata de agrafe,coafuri...nu-i mai place soar parul desfacu ca altadata.
Cautam un inel potrivit,insa n-am gasit ceva care sa-i placa cu adevarat....am avut din acelea pentru copii,insa vrea ceva mai nobil.Sper sa gasim la targul de antichitati de la Prcul Carol;asda am gasit si in urma cu 1 am,insa copilula crescut si dehgetul n-afacut exceptie...e inel pentru papusi cel de anul trecut
Ii place sa citeasca,sa inventeze povesti;ne-am facut obceiul de a merge saptamanal la teatru si a hotarat ca vrea sa devina actrita
Este foarte hotarata in ceea ce vrea,isi cere loc in autobuz,cere loc si pentru fratior;le cere celor care o privesc prea insistent sa se uite si in alta parte("uite ce case frumoase sunt afara so ce de pomi,nu trebuie sa te uiti numai la mine";"nu te mai holba la fratele meu,nu ai invatzat ce nu este frumos/civilizat")
Vorbeste ffff mult si vrea sa faca 10 lucruri deodata,este extrem de prietenoasa si abordeaza pe oricine ca si cum l-ar sti de-o vesnicie.
Si este cazul sa ma opresc....
otilia.anya spune:
Of,Diana dupa boala aia,Alex sa se mai "procopseasca" si cu cu chestia asta...Vai,nu imi vine sa cred.Imi pare rau de tot.
Poate mergeti cateva zile undeva sa mai uitati de necazuri.
Irinuca,nu am memorie de elefant deloc.Imi aparea la e-mail ca ziua Dianei este azi(adica ieri).Apoi am retinut coincidenta aniversarilor lui Mihail si a Sanzianei(de cand scriam pe la IB )cu ale noastre.Eu sunt pe 22 mai si Anya pe 25 iunie,iar Mihail e pe 22 mai si Sanziana pe 26 iunie
whiteflower spune:
Martina, ce frumoase noutati despre progresele voastre ! Sa va fie de bine timpul petrecut in vacanta!
mamica Flaviei si a Ilincai
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Vivela/Vivela.jpg)
Vivela spune:
diana, cum e Alex? cum suporta gipsul pe caldura asta? of, mititelul de el, m-am tot gandit la voi de cand ne-ai dat vestea...
daca putem sa va ajutam cumva, da-ne de stire .
martina, ce de noutati . ma bucur din suflet pentru progresele voastre. pupici multi omuletului tau drag
si domnisoarei Sarah. Ce surioara buna e pentru David, m-a topit cu replicile ei
.
noi trecem printr-un puseu de crestere (adica doar Damian, eu sper ca nu mai cresc, dimpotriva ), asa ca stau toata ziua si alaptez si iar alaptez....nu stiu unde tot intra atata lapte. adica stiu, ca si la scutece am un spor la schimbat de ma sperie
. rezultatul: eu sunt epuizata/secatuita, iar asta micu' face falcute
.
o sa va pun si un filmulet cu el la baie, unde se relaxa ca boierul -tare mult ii mai place in apa - sper sa se fi inregistrat ceva pe camera, ca n-am verificat.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
triosdm spune:
Diana eu am o propunere pentru voi....mai am in pod caruciorul de gemeni si ma gandeam sa-i propun lui Alex niste plimbari originale,in compania lui David;Sarah ar putea fi insotitor de bord.
Poate in zilele cand nu ai de ales si trebuie sa ajungi la birou,ai putea sa-l aduci pe Alex la noi;avem parcul aproape,transportul nu este o problema,punem caruciorul la lucr.Pot sa ii dau in leagan,ii asez in iarba sa caute insecte...pictam impreuna,coacem prajiturele.
Te gandesti si ma anunti....mie chiar imi face placere sa va ajut si sa ii ofer lui Alex o mica variatie.
In alta ordine de idei,Lizetta ne invita maine dupa amiaza in Prcul Copiilor,incepand cu orele 17....ii ve-ti vedea pe scena si pe vicentziu si Francesca;noi vrem sa mergem si sa-i sustinem.
Cami m-am tot gandit la tine si sper sa mearga bine sarcina...eu stiu ca lucrurile decurg favorabil in majoritatea cazurilor;asa sa fie si la voi si sa fiti fericiti cu totii
Spor la crescut Damian...si spor la produs laptic Gabriela;ce fac David?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana_jors/diana_jors.jpg)
diana_jors spune:
Martina, multumim mult pentru oferta, o vom onora te anunt exact cand si cum facem. Am scos si noi ieri caruciorul de bebe si am iesit putin in www.facebook.com/album.php?aid=464421&id=619250200&l=437555db4c" target="_blank">parc (atentie, o sa fac albumul privat peste cateva zile). Azi mergem pana la serviciu sa duc foaia de concediu si la banca sa imi iau cardul (a expirat si am terminat si cash-ul
) Singura problema cu caruciorul e ca suporta maxim 15 kg si alex cu gipsul are vreo 17... apasa cam tare pe roti si il conduc cam greu
Parcul Copiilor e tocmai in drumul autobuzului care ne trece prin fata blocului, acolo putem ajunge foarte usor.
Ah, am uitat sa spun, a sunat si soferul sa intrebe de starea lui Alex.
Alex e bine, mananca bine; nu ni s-au recomandat suplimente de calciu sau alte de-astea, dar ii propun alimente care au calciu si incerc sa il scot si pe la soare sa "fotosinteze" niste vitamina D, nu are ce sa ii strice. La control mergem marti, am incredere ca o sa fie bine. Ah, a inceput sa il manance pe sub gips si are o piele extrem de sensibila, cum da putin cu mana cum se zgarie. Asta o sa fie o problema...
Sanatate multa, si aveti grija de voi
Diana de
Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)
diplodocus spune:
MARTINA- frumoase vesti despre voi!
Esti o femeie foarte puternica si o mama minunata!
David are noroc maxim cu tine
GABRIELA- asteptam filmul cu falcutele mezinului
Noi suferim pe canicula asta ingrozitoare,,,
Copilul meu nu a mai avut bubite de caldura de cand eraq cu pampers
A fost cineva in Parcul Copiilor?
Fetelor, am inceput o listuta cu aniversariel noastre, cand aveti timp, sa mi le spuneti sa le adaug
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana_jors/diana_jors.jpg)
diana_jors spune:
Hello,
noi n-am ajuns ieri in Parcul Copiilor pentru ca Alex a dormit pana tarziu la amiaz... incercam sa ajungem azi, este acolo un leagan tip placinta in care ar incapea cu tot cu gips
In alta ordine de idei - stiti cumva (Martina, poate tu sa fi intalnit asa ceva) vreun centru de unde as putea inchiria un carucior pentru copii cu probleme motorii? Caruciorul nostru de bebe cam cedeaza, pe Alex nu il putem tine in casa toata vara, si mi-a venit ideea asta... n-as cumpara unul, ar fi prea multi bani dati pentru o situatie temporara, cele mai ieftine le-am gasit la 700 lei... (eu inteb zilele astea prin niste farmacii care comercializeaza asa ceva, poate am noroc).
In rest, lucram de zor la un tablou, Alex e mare pictor (mai greseste pe la margini si acolo corectez eu), abia astept sa il terminam si sa vi-l arat .
Diana de
Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)