Fetele IB
Raspunsuri - Pagina 10
whiteflower spune:
hop si eu, la apel,
ML, suntem bine, multumim, fetelor le-a trecut raceala, Flavia a ramas cu o tuse, sper sa treaca si ea.
n-am prea multe sa va spun, suntem in aceeasi formula (noi si soacra ), am ajuns sa vad si eu marea pe anul asta (ca stam asaaaa departe ) - dar doar in promenada cu Ilinca, Flavia cu taica-su s-au si balacit sambata trecuta.
mi-a trecut faza aceea cu "greul cu 2 copii", adica m-am obisnuit, ma omoara urcatul/coboratul caruciorului de 2 ori/zi, pana la etajul 4(cred ca asa voi slabi sigurrr).
a, da, s-a petrecut si la noi ceva interesant: saptamana trecuta m-am intalnit cu o amica (o mamica pe care am cunoscut-o pe un alt forum). ce e interesant? ne "cunoastem" de prin 2007, am tot vorbit la telefon, depasisem faza forumului, dar nu ne vazusem face-to-face. anul trecut, cand au venit la mare, eu tocmai avusesem dezlipirea de plancenta si nu m-am urnit din pat pana la Eforie. de data asta nu i-am mai scapat.
intalnirea a fost foarte placuta, parca ne cunosteam de-o viata, iar copiii - Flavia si Stefan s-au atasat mai mult decat rapid!
fug, am o "tona" de rufe de calcat, alea care chiar trebuie calcate
sanatate si mult bine tuturor!
mamica Flaviei si a Ilincai
diana_jors spune:
Revin cu 2 idei scurte:
1. Zenobia, bafta mare cu afacerea, iti tin pumnii!
2. In urma unui consult suplimentar la Budimex azi (aveam senzatia ca nu are dignosticul corect): Alex are de fapt www.romedic.ro/boala-mana-picior-gura/semne-si-simptome" target="_blank">boala mana-picior-gura, manifestata putin atipic. Se pare ca e foarte contagioasa, nu stiu de unde a luat-o Alex, dar clar a plimbat-o prin tot orasul am fost sambata in Cismigiu, ieri la circ... uf.
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)
diana_jors spune:
Si inca o chestie tare: cand am fost ultima data plecata le-am lasat baietilor paine integrala facuta la masina de paine... ei au mancat cateva felii si pe restul au aruncat-o... cu tot cu paleta masinii care ramasese prinsa in paine noroc ca au de vanzare la service...
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)
Vivela spune:
of, Diana, nasoala faza cu boala aia (ce denumire ciudata, e prima oara cand aud). sper sa treceti cu bine si cat mai rapid de ea .
referitor la drumul acela de servitute, evident ca pe langa orice casa trece un drum. dar una e sa-ti treaca drumul prin fata portii, adica la o distanta rezonabila de 8-10-20 de metri de casa, si alta e sa treaca fix prin curtea ta, pe sub geamul tau. ca teoretic, drumul de servitute se face pentru a permite accesul la calea publica pentru un alt teren care nu are acest acces (de ex, pt un teren din planul 2, care nu are iesire la drumul public, se poate cere crearea unui drum de servitute pe terenul vecinului din planul 1, indiferent daca acestuia din urma ii convine sau nu situatia. va fi insa despagubit corespunzator pentru eventualele inconveniente create si pt faptul ca i se ia din teren (ds nu mai e proprietatea lui!, beneficiarii pot sa ingradeasca drumul, pot sa puna panselute, etc), iar pozitionarea se face in asa fel incat sa incurce cel mai putin pe proprietarul pe al carui teren se traseaza acest drum. deci eu ma indoiesc ca drumul de servitute s-a facut dupa construirea casei, nu stiu cine ar fi aprobat un DS care sa treaca fix pe terenul de sub casa sau chiar si lipit de casa, daca situatia concreta permitea o alta pozitionare.
in fine, eu nu stiu exact cum e situatia de la fata locului, vorbesc din teorie mai mult.
va pup, iesim si noi la o mica plimbarica, deja e tarziu...
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Vivela spune:
si mai e o chestie: voi va ganditi ca luati casa doar temporar, pana v-o faceti voi pe a voastra. probabil va ganditi ca un an sau doi sau trei o sa puteti suporta situatia asta. si probabil va ganditi ca dupa ce aveti casa voastra, s-o vindeti pe asta. daca are inconvenientul cu drumul, s-ar putea ca multi potentiali cumparatori sa fie pusi pe fuga din start, ca majoritatea celor care cumpara vor sa si locuiasca acolo pe termen - in general, lung.
e un aspect de luat in calcul si asta, ca sunt convinsa ca e vorba de o suma maricica.
dar voi stiti mai bine , va doresc sa luati decizia cea mai buna pentru voi (sincer, in locul vostru as inchiria o casa acolo, nu as cumpara. poate chiar pe aceea, cu posibilitatea de a o cumpara peste cateva luni dupa ce ii cunosc toate neajunsurile. chiria nu are cum sa fie foarte mare, cu siguranta e mai mica decat un apt in bucuresti).
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
diana_jors spune:
Am sunat azi la primarie, si maine trecem pe acolo sa vorbim cu doamna de la urbanism. Apoi hotaram ce e de facut.
Drumul s-a facut clar dupa constructia casei, dar am senzatia ca in prima faza casa a fost facuta fara autorizatie si fara sa-si fi intarusat omul terenul (poate nu avea nici cadastru?)... dupa cum am spus inainte, la fata locului drumul ocoleste casa, dar drumul la fata locului e facut altfel decat apare in cadastrul pe care l-am vazut noi (facut in 2005).
Apoi, nu stiu de ce ar fi asa de deranjant acel drum daca trece pe langa casa. A noastra e pozitionata la 6 metri de limita de proprietate, care e la 1 metru de drum; si am pozitionat-o asa ca sa avem loc in spatele casei sa facem ce vrem noi; diferenta la casa asta e ca asta e pusa pe colt si nu avem nici un colt ferit, dar ar fi vorba de aceeasi circulatie de masini (cvasiinexistenta).
Singurul lucru care ma deranjeaza e ca de fapt casa e pusa oarecum invers, si drumul e la fata casei, ci la spatele ei, nu ramane loc de terasa in spate decat daca scoatem usa pe alt perete;
Uf, mai bine nu intram in detalii, cred ca ceva s-a inteles prost si nici nu am rabdare sa explic ca lumea. Am pus aici o poza - se vede clar cum drumul ocoleste casa; ce ma deranjeaza e ca spatele case e tocmai in partea de sus, normal mi se parea sa fie invers... nu m-ar fi deranjat daca sus ar fi fost dormitoarele, dar tocmai acolo sunt iesirile din living unde in mod normal iti faci o terasa...
Edit: parerea mea e ca respectiva casa a fost construita cu gandul ca acel drum nu va exista si livingul dadea inspre lac; intentia a fost buna, dar ceva acolo s-a intamplat prost pe urma...
diplodocus spune:
DIANA- ce ai mai rezolvat cu casa?
Cum e Alex?
GABRIELA-ce mai fac D&D ?
AURELIA- vai...etajul 4 ?
Daca functioneaza la slabit, sa imi zici, si ma mut si eu
MYRIA- Ecaterina are sau nu bubite? Macar sa scapati toti deodata...
OTI- am mancat si eu zmeura din gradina bunicii..aceeasi zmeura din copilarie...iti dai seama ce gust minunat avea
ILEANA- ai revenit in Bucuresti?
Mai rezisti cu burtica? Ati ales nume pt fetita?
LORENA- cu serbetul nu am reusit nimic la Agapia...Chiar cand am fost eu era sezonul de cirese, si ca sa nu se strice fructele, au suspendat serbetul...Nici nu am gasit pe maicile care fac sa imi vanda reteta...Nu aveau nici la vanzare serbet, tot trecuse...Dar am surse in interior si poate pana la urma desopar reteta lor
Noi am fost sa culegem nuci verzi de la marginea unei paduri, din care am facut apoi o delicioasa dulceata
Am fost si la cules de ciuperci...am gasit cam putine, asa de o tocanita cu smantana, dar piticul a fost foarte incantat sa colindam o dimineata intreaga padurea...
Azi am fost la Iasi...
La MARTINA i-am spus de locul de intalnire, dar nu raspunde la mail...
Cine are salvat nr ei de telefon, si mi/l poate da si mie pe PM ?
ileana_a spune:
Noi n-avem vesti prea bune. Desi marti avem totul rezervat sa plecam la mare, saptamana asta si Maria, si Cosma au inceput sa vomite brusc.
Mariei i-a trecut, dar pe Cosma l-am internat la Grigore Alexandrescu in dimineata asta, pt ca vomita de mai mult de 24 de ore si s-a deshidratat foarte tare. La sfatul celor de acolo, n-am ramas eu cu el in spital, pt ca sunt multi copii cu viroze fel de fel, si a ramas mamaia (soacra mea).
Sper sa se puna pe picioare pana luni si sa putem pleca :( Oricum, mi s-a confirmat inca o data ca e un copil extrem de rabdator si bun cand e bolnav, cand i-au pus branula doar a oftat si atat...venisera doua asistente care il tineau de maini si de picioare si au ramas fara obiectul muncii...
whiteflower spune:
Vai, Ileana, prin ce treceti! Multa sanatate lui Cosma!
Irinuca, e verificat, a functionat la Flavia, incep sa scada kg si acum. Sper sa nu slabesc prea brusc, ca nici asa nu e bine.
Oricum, dupa un urcat cu fetele, coborat si urcat caruciorul sunt sleita de puteri!
mamica Flaviei si a Ilincai
diana_jors spune:
Uf Ileana, sanatate multa! si refacere rapida!
Alex e ok, ieri si azi a mancat, nu il mai doare limba (desi nu i-a trecut de tot, mai are urme in gura). In rest... am fost la primarie sa intrebam de casa, maine dimineata ne intalnim cu proprietarul cu toate actele la fata locului si incepem sa discutam de bani. Sa vedem ce iese... Joi plecam la munte, lunea viitoare il ducem pe Alex la bunici... avem o perioada destul de aglomerata.