Strumfi de iulie-august 2007 (186)
Raspunsuri - Pagina 13
Cygni spune:
salut fetele,
noi ne-am intors de la Lepsa unde a fost superb desi f rece sambata insa splendid oricum. o sa pun poze maine cel mai probabil.
La multi ani Ines sa cresti mare si fericita!
Astept si eu nerabdatoare vesti despre vivela, f frumoase pozele dinaintea nasterii!
Dana tare de tot Daria, ce-am mai ras
mychy e f fain ca are acces sa vada "viata la tara", mi se pare f bine pentru dezvoltarea lor
lulu, Alise a lovit o singura data o fetita a carei mama imi este prietena si deci fetitele se cunosc si se mai jucasera impreuna. pentru un anume motiv, a devenit f agresiva cu ea, i-am explicat ca noi niciodata nu lovim, doare si ca ei nu i-ar placea sa i se faca la fel. si-a cerut scuze dar apoi mi-a spus ca i-a parut bine ca a batut-o insa cum a fost un caz singular, nu m-am stresat decat pt a afla motivul.
deci lovitul, muscatul eu nu permit sub nicio forma dar totul se rezolva prin explicatii si actiune blanda, adica luat copilul de la locul respectiv daca nu intelege si continua sa fie agresiv.
psihologic este normal ca ei sa fie lasati sa-si rezolve singuri conflictele atat timp cat nu se ajunge la a face rau unul altuia, atunci nu mai e ok, caci unul devine victima.
insa, mi s-a intamplat ca Lis sa fie lovita, impinsa fara nicio reactie din partea parintelui agresorului si pot spune ca nu e deloc placut. iar daca parintele nu intervine, eu ma adresez copilului agresiv si il rog sa aiba grija si sa nu repete. acum intr-adevar nu e normal ca parintele sa-l bata la cap toata ziua pe copil, nu aia, nu ailalta, ho, stai, nu pune mana, ca si pe noi ne-ar enerva cineva asa, dar nici sa ajunga la indiferenta pe care o afiseaza unii parinti in parcuri.
Georgi de ce nu se inchid portile? eu in locul tau mi-as exprima aceasta ingrijorare, nu mi se pare normal.
monica inca n-am apucat sa ma uit la poze, revin.
fianna, stefania, Antoanela ce mai faceti?
Cygni spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lulu77 georgiana, nu te stresa atat demult.discuta cu educatoarele.cat de mult ii tine afara la joaca?ca la unele gradinite nici nu ii scot afara.... Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007) POZE http://picasaweb.google.com/lucagabriel07 www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/ "Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!" |
asta chiar mi se pare groaznic sa nu scoata copiii la joaca afara din clase
lulu77 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Cygni
asta chiar mi se pare groaznic sa nu scoata copiii la joaca afara din clase "Children do not need to be made to learn about the world, or shown how. They want to, and they know how." |
Da, din pacate...sunt gradinite unde nu au amenajat un loc de joaca si automat nu ii scot deloc.
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
POZE http://picasaweb.google.com/lucagabriel07
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
mychydutza spune:
anto,ma intrebai ce fac...., sunt bine, la servici , imi aduc aminte cu nostalgie de saptamana trecuta . altfel, sunt home-alone cu soatza....fara copil, ma duc acasa, ma culc sau umblu prin magazine. ce mai, trai pe vatrai
opriti planeta....vreau sa cobor!!!!
Antoanela23 spune:
Buna,
Mychy, sunt "lejer" invidioasa pe traiul tau .
Piticii mei se caftesc intre ei, de tantrumurile Soniei am mai povestit, dar sunt multumita ca nu sunt deloc agresivi cu alti copii. Insa cand se cearta intre ei, urla de-mi umfla capul, nu asculta nici o explicatie si nici o logica pana nu-si fac numarul.
Cygni, sunt bine, mersi frumos de intrebare.
Am pus poze noi cu piticii aici.
La inceputul albumului sunt poze facute in Germania acum trei saptamani iar ultimele sunt facute sambata la noi in curte, remarcati diferenta de costumatie. Sambata am avut o vreme superba si sotul le-a cumparat o piscinuta mica la copii, s-au balacit cu mare placere. Duminica s-a stricat vremea dar am reusit totusi sa facem un gratar.
Pupici la fete, o zi buna,
violetan spune:
Dana, ce-am ras la perlutza dariei!
Anto, ce copii superbi!!! Sa-ti traiasca, iar poza aia cu fantomitele e grozava!
Am uitat (mychy, lasa-ma-n pace!) daca am mai zis ca am vazut pozele monicai si nu-mi vine a crede ce mari sunt fetitele ei. De fapt vad poze mai tot timpul, sau macar trag cu ochiul, doar ca uit, frate sa scriu! (mychy, ma lasi?)
Mychy, relaxare placuta, mama, acu' cat esti tanara, da' si mai incolo, ce? sta careva sa-ti tie socoteala?
Vivelaaaaa, naastere usoaraaaa!!
Luna, girlie? ce dulce!!!!!
Si mai aveam, dar..............tannaaaaaa.... surpriza: am uitat! Mychy????
Pup strumfaria!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
Antoanela23 spune:
Violeta, mersi frumos. Ce mai faci, ti-a trecut tusea?
Chiar, mai, si eu am uitat, Monicabo, ti-am admirat fetele, cea mica e maricica acum, se pot juca impreuna, e super.
Danagh, e mortala Daria cu f.... .
musso17 spune:
alina,aici ii scot afara am vazut eu azi.
cygni,nu inchid portile ca undeva in dreapta pe asfalt parcheaza cei care lucreaza acolo,apoi cum intri putin inainte la 50 m este un loc dejoaca cu foarta multa verdeata,ei acolo se joaca...dar vorba cristinei,pe care o pup,acolo sper sa fie mai ascultator si sa functioneze instinctul de turma,oricum o sa vorbesc si cu educatoarea.acum mai voiam sa -ti spun ceva,sper sa nu te superi dar vorbesc din pozitia copilului care cateodata mai impinge,nu-mi place ca parintele celuilalt sa i se adreseze copilul meu, cu atat mai mult s-o faca agresiv,chiar si daca eu n-am intervenit la timp caci poate n-am fost atenta,mi se pare mai corect sa tragi parintele de maneca sa-si potoleasca odrasla,eventual daca el nu ajunge la timp sa intervii intre ei...fii-miu candva a luat o lopatica a unei fetite si evident ca au iesit scantei intre ei dar pana sa ajung eu la fii-miu a ajuns mamica celeilalte care a inceput sa traga de mihnea la propriu,sa mor nu altceva.
zi buna!!!
vivela,nastere usoara!!!!!!
Luna1 spune:
Anto ce frumosi sunt puii tai. Ce par lung are Soniuta de cand n-am mai vazut-o. Am vorbit cu seful de trib si ne vom uita pe harta sa vedem cat de mare ii deturul so poate tragem o fuga. Plus ca trebe sa ajungem cumva pe timpul zilei, adica in prima parte sa putem bea o cafeluta fara sa fim pe fuga. Deci trebuie verificat si ora la care plecam cu eurotunelul. I'll let you know.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Luna1 spune:
Musso eu rareori m-am adresat direct unui copil. Insa cam in orice parc vezi care e "apartinatorul" fiecarui copil, asa ca eu sincer daca ar impinge-o cineva pe Adelise ma uit in ochii parintelui daca n-a observat ok, ori ii zic mamei ori ma mut mai incolo, insa daca a observat si a ales sa nu intervina intervin eu si ii zic ori ei daca e in apropiere, ori copilului daca e langa mine ca nu-i frumos sa impinga. Sa trag de copil putin probabil ,eu nu uit ca si ala e tot copil si ca si al meu mai impinge.
In alta ordine de ideei stiu la ce te referi, eu am o prietena care tot le cam face observatii copiilor mei sau ii lecture, desi eu eu la ai ei nu le zic nici da-te mai incolo. Momentan inca inghit in sec si imi aduc aminte ca suntem prietene dar nu prea imi pica bine sincer.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)