Streptococ Pneumonae la exudatul nazal
Intrebarea mea e mai delicata si necesita sfaturi de specialitate. Daca nu am postat unde trebuie, rog sa fiu directionata.
Diana e pe tratament cu singulair (iunie 2009) si flixotide (septembrie 2009).
Are 2 ani jumatate si pana in prezent a avut 7 viroze. Exceptand prima care s-a lasat cu complicatii si cel mai probabil cea care i-a declasat astmul, restul le-am tratat doar cu ventoline si flixotide.
Acum e la gradinita si la penultima raceala i-am facut exudat nazal. Daca medicul nu s-ar fi incapatanat sa-mi dea trimitere chiar de la debut, as fi primit rezultatul in timp util. Manifestarile de data asta au fost diferite. Secretiile nazale erau ingrosate si au tinut cam 6-7 zile. Pana la acel moment, in nici o viroza nu i-a curs nasul mai mult de 3 zile. Asta a si fost motivul pentru care am insistat pentru recoltare exudat. Rezultatul a venit : Streptococcus pneumonia (++++). Cand am avut rezultatul in mana, fetita era bine merci, raceala se rezolvase, nu tuse si nici mucisori.
Zilele acestea iar au inceput manifestarile, de data asta a avut si o usoara dispnee. I-am repetat exudatul si astept rezultul astazi.
Dilema mea e urmatoarea: daca apare pneumococ, ce e de facut ?
Sunt sanse sa scape de el si fara tratament cu antibiotic ?
Sunt sanse mari sa-l transmita la nou nascut ? Banuiesc ca e contagios doar atunci cand e activ.
Daca totusi ii dau antibiotic exista riscul sa-l ia din nou de la gradinita sau capata imunitate la el ?
Daca ii fac vaccinul prevenar imediat dupa tratamentul cu antibiotic, se realizeaza imunizarea permanenta sau pneumococul va continua sa supraviettuiasca dar inactiv ?
Mentionez ca evit antibioticul cat de mult se poate. De doua ori i-am administrat pana acum si desi a primit biotics (2 plicuri pe zi) tot a dezvoltat candida. Dupa fiecare tratament cu antibiotic urmau 2 saptamani de chin si dureri. Gurita plina de afte si gingia inflamata si sangeranda atat de tare ca dintii nu se mai vedeau.
Sincer prefer 4 raceli cu dispnee in schimbul unei stomatite.
Pe de o parte nu as lasa-o cu streptoccocul, mai ales ca e astmatica si mi-e teama de complicatii pulmonare pe alta parte nu i-as administra antibiotic.
Am mai discutat cu medicii, nimeni nu imi raspunde foarte clar.
Apreciez orice sfat, multumesc.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si 38+
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Raspunsuri
Nicoleta spune:
Sa-ti spun ce ne-a zis noua pediatra? Ca streptococul asta are 40 si de ceva de tulpini, si pana nu.si fac toate de cap nu se termina balciul... Ne-a dat si antibiotic, dar inainte de analiza din nas. Deci mai la ghici... Ideea este ca pe el (Matei) mucii il tin si 12 zile, fara febra, doar cu discomfort. Daca afli o parere avizata, te rog sa o scrii. La fel voi face si eu, desi sper din suflet sa nu mai aiba minunea asta vreodata in nas...
Fetita ta face si febra?
----------------------------------------------------
Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nicoleta Sa-ti spun ce ne-a zis noua pediatra? Ca streptococul asta are 40 si de ceva de tulpini, si pana nu.si fac toate de cap nu se termina balciul... Ne-a dat si antibiotic, dar inainte de analiza din nas. Deci mai la ghici... Ideea este ca pe el (Matei) mucii il tin si 12 zile, fara febra, doar cu discomfort. Daca afli o parere avizata, te rog sa o scrii. La fel voi face si eu, desi sper din suflet sa nu mai aiba minunea asta vreodata in nas... Fetita ta face si febra? ---------------------------------------------------- Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua! |
Multumesc de raspuns. Febra a facut doar la prima manifestare a penumococului si a tinut doar o noapte.
Nu ma deranjeaza mucisorii, daca ar ramane doar cu atat ar fi ok. Dar observ ca mucisorii declanseaza si crizele de astm. Nu grave dar deranjante.
Si acum mai vine si problema 2, urmeaza sa nasc cat de curand, ce fac cu cea mica ? Doar nu o sa-mi tin copii separati?
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca 38+
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
cleo78 spune:
citat din mesajul lui softurela Intrebarea mea e mai delicata si necesita sfaturi de specialitate. Daca nu am postat unde trebuie, rog sa fiu directionata. Diana e pe tratament cu singulair (iunie 2009) si flixotide (septembrie 2009). Are 2 ani jumatate si pana in prezent a avut 7 viroze. Exceptand prima care s-a lasat cu complicatii si cel mai probabil cea care i-a declasat astmul, restul le-am tratat doar cu ventoline si flixotide. Acum e la gradinita si la penultima raceala i-am facut exudat nazal. Daca medicul nu s-ar fi incapatanat sa-mi dea trimitere chiar de la debut, as fi primit rezultatul in timp util. Manifestarile de data asta au fost diferite. Secretiile nazale erau ingrosate si au tinut cam 6-7 zile. Pana la acel moment, in nici o viroza nu i-a curs nasul mai mult de 3 zile. Asta a si fost motivul pentru care am insistat pentru recoltare exudat. Rezultatul a venit : Streptococcus pneumonia (++++). Cand am avut rezultatul in mana, fetita era bine merci, raceala se rezolvase, nu tuse si nici mucisori. Zilele acestea iar au inceput manifestarile, de data asta a avut si o usoara dispnee. I-am repetat exudatul si astept rezultul astazi. Dilema mea e urmatoarea: daca apare pneumococ, ce e de facut ? Sunt sanse sa scape de el si fara tratament cu antibiotic ? Sunt sanse mari sa-l transmita la nou nascut ? Banuiesc ca e contagios doar atunci cand e activ. Daca totusi ii dau antibiotic exista riscul sa-l ia din nou de la gradinita sau capata imunitate la el ? Daca ii fac vaccinul prevenar imediat dupa tratamentul cu antibiotic, se realizeaza imunizarea permanenta sau pneumococul va continua sa supraviettuiasca dar inactiv ? Mentionez ca evit antibioticul cat de mult se poate. De doua ori i-am administrat pana acum si desi a primit biotics (2 plicuri pe zi) tot a dezvoltat candida. Dupa fiecare tratament cu antibiotic urmau 2 saptamani de chin si dureri. Gurita plina de afte si gingia inflamata si sangeranda atat de tare ca dintii nu se mai vedeau. Sincer prefer 4 raceli cu dispnee in schimbul unei stomatite. Pe de o parte nu as lasa-o cu streptoccocul, mai ales ca e astmatica si mi-e teama de complicatii pulmonare pe alta parte nu i-as administra antibiotic. Am mai discutat cu medicii, nimeni nu imi raspunde foarte clar. Apreciez orice sfat, multumesc. Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si 38+ Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
softurela, nu te pot ajuta cu sfat.
Dar am o intrebare... cum ai detectat fetei astmul? ai facut ceva analize? ce simptome are? cum a debutat etc.
o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
gabriela80 spune:
Buna Softurela,
Nu imi permit sa dau sfaturi pt.ca nu sunt de specialitete,iti pot impartasi din experienta;
Eu am o fetita care va implini in iunie 5 ani ,la 2 ani a fost diagnosticata cu astm bronsic ,in urma nenumaratelor viroze;timp de 2 ani a facut acelasi tratament pe care il face si fetita ta.De anul trecut ,nu mai facem acest tratament.In schimb ii dau Bronhovaxom , 10 zile pe luna ,timp de trei luni consecutiv(ian,feb,mar + oct,nov,dec)- in fiecare an.Cand are nasul infundat si secretii, ii fac aerosoli cu Fluimucil 1ml+Dexametazona 1ml+ ser fiziologic 2ml;
De streptococul Pneumonae noi am scapat fara vaccinul Prevenar,destul de usor astfel:picaturi preparate in farmacie din 1capsula Rifampicina 150 mg + 1 fiola de ser fiziologic - 2 picaturi/nara,de 3 ori pe zi ,timp de 7 zile.In schimb, am renuntat la contactul prelungit cu colectivitatea,in sensul ca nu mai merge la camin ci la gradi de 4 ore...Testul Panel 4 alergeni ai facut?La noi a iesit alergica la pisica ,arahide si mucegai -deci ,trebuie sa evitam contacul cu acestea cat de mult se poate, nici in padure nu am voie sa o duc,dar avem rezultate ,si merita orice sacrificiu;
Acum mergem la control ,de doua ori pe an ,la domnul doctor Iamandescu ,de care am fost foarte multumita inca de la inceput.
La restul intrebarilor tale ,nu stiu ce raspuns sa dau.
Sanatate multa fetitei ! Si nastere usoara!
softurela spune:
citat din mesajul lui cleo78 softurela, nu te pot ajuta cu sfat. Dar am o intrebare... cum ai detectat fetei astmul? ai facut ceva analize? ce simptome are? cum a debutat etc. |
A fost usor de diagnosticat in cazul nostru. Initial am banuit o alergie la polen pentru ca tusea se declansa doar cand alerga in parc. Cand ajungeam acasa nu mai avea nimic.
I-am repetat de 3 ori testele de alergii si nu a iesit alergica la nimic. Desi se stie ca alergiile coexista cu astmul, noi nu am dovedit inca componenta alergica.
In schimb la cea mai banala raceala se declanseaza astmul. Nu as putea spune ca e astm indus viral atat timp cat ea a avut crize si inafara virozelor.
O sa-i fac si testele cutanate dupa varsta de 3 ani sa vedem rezultatele. Pana atunci o feresc de praf, fum de tigara, gaze de esapament, polen si parfum, tot ceea ce stiu ca ii declanseaza crizele.
In general orice tuse care apare inafara unei raceli poate fi un semn de astm. Mai multe am scris la topicul Manifestari astmatice din Capitolul Parintii intreaba, parintii raspund.
Sanatate !
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca 38+
softurela spune:
Pentru cine are aceleasi dileme, voi raspunde tot eu, la intrebari:
>> Sunt sanse sa scape de el si fara tratament cu antibiotic ?
Nu sunt sanse sa se sterlizeze fara antibiotic local dar sunt sanse mari ca penumocoul sa nu se mai trezeasca la viatza, sa doarma cumintel in barlog.
In schimb sterlizarea portului nazal se poate realiza fara antibiotic sistemic, doar cu antibiotic local.
Se face antibiograma si la un laborator se poate pregati un preparat-unguent nazal cu unul din antibioticele la care este sensibil.
>> Sunt sanse mari sa-l transmita la nou nascut ? Banuiesc ca e contagios doar atunci cand e activ.
Da, e contagios. Si chiar l-a transmis la nou nascut. Problema e ca nou-nascutul avea un stafilococ auriu, luat din maternitate. Cei doi nu au dat la pace, asa ca unul din ei si-a luat bagajul si a plecat. Ultimul venit, primul plecat.
Lasand ironia la o parte, cea mica a avut statutul de purtator cam doua luni dupa care a disparut. I-am facut tratament local cu Ciplox si Floxal, picaturi nazale.
>> Daca totusi ii dau antibiotic exista riscul sa-l ia din nou de la gradinita sau capata imunitate la el ?
Nu capata imunitate.
>> Daca ii fac vaccinul prevenar imediat dupa tratamentul cu antibiotic, se realizeaza imunizarea permanenta sau pneumococul va continua sa supraviettuiasca dar inactiv ?
Vaccinul prevenar, pe langa toate efectele adverse nu reuseste nici sterlizarea si nici nu previne statutul de purtator.
Prevenarul preintampina complicatiile gen: otita, meningita, penumonie bacteriana dar in nici un caz nu sterlizeaza mucoasa nazala.
Nu i-am facut vaccinul pentru ca nu i-ar fi fost de folos. Ea nu a facut niciodata otita sau pneumonie bacteriana si de acum inainte cu atat mai putin va fi predispusa la astfel de complicatii.
In ceea ce priveste mezina, caci imi faceam griji si pentru ea, s-a comportata rezonabil in viroze chiar daca avea pneumococul. Dar fiecare copil cu imunitatea lui, nu exista o garantie ca toti nou-nascutii vor reactiona la fel.
Vaccinul Prevenar nu i l-am facut nici ei.
Sper ca mi-am raspuns la intrebari.
Multa sanatate la toti cei care au nevoie !
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Maryela spune:
Softurela, multumim !
Fi-miu a facut Prevenarul, 2 doze, la 1 an si 8 luni si la 2 ani si i-am descoperit pneumococul asta in nasuc bine mersi, la 4 ani.Deci...
Mami cu cea mai draga minune, Mihnea( 24 ianuarie 2007)
Maryela spune:
Softurela, multumim !
Fi-miu a facut Prevenarul, 2 doze, la 1 an si 8 luni si la 2 ani si i-am descoperit pneumococul asta in nasuc bine mersi, la 4 ani.Deci...
Mami cu cea mai draga minune, Mihnea( 24 ianuarie 2007)
cisi5 spune:
Multumim de lamuriri, la fel si noi, am facut prevenar dar asta nu ne-a scutit de instalarea lui in nasul baietelului meu. Sper sa avem si noi acelasi noroc cu bebe 2, sa nu fie afectat in vreun fel de pneumococ.