scoli in Targu Mures

scoli in Targu Mures | Autor: miriama

Link direct la acest mesaj

Buna ziua, mamici si tatici,
Intrucat serviciul ne obliga sa ne relocam la Targu Mures, sunt foarte interesata care sunt cele mai bune scoli in Targu Mures; scoli, colegii, scoli particulare acreditate sau internationale, daca sunt. Ma intereseaza pentru invatamantul primar si gimnazial.
Sunt in cautarea unei scoli unde sa se faca (,) carte, sa se invete experimentand, dar sa nu omoare copiii cu teme peste teme sau chestii inutile, ori profesorii sa se comporte ca jandarmii. Oare exista asa ceva in Romania?
Multumesc celor ce vor acorda timp pentru raspunsuri!
Sa aveti o zi buna!

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

salut miriama!

Eu sunt din Tg. Mures, ce scoala iti pot recomanda sincer este Colegiul National Unirea. Eu am facut liceul acolo, dar au si clase I-VIII. Este unul din cele mai bune licee din oras (daca nu cel mai bun), cu rezultate foarte bune, mie profesorii mi s-au parut chiar buni, severi unde trebuie, dar si lejeri, in functie de profilul clasei. Mai stiu de la alte mamici de gimnaziul Europa, ca ar fi unul cu rezultate bune. La multe dintre scoli este acum programul step-by-step, adica elevii stau pana la 3 la scoala, mananca la restaurant/cantina la 12 iar apoi se intorc la scoala, unde isi fac temele - da' de sistemul asta cred ca stii. Daca mai ai intrebari, ma pot interesa pt. tine.

Dia, mami de soferita in devenire Miruna (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Dia, nici nu banuiesti cat iti multumesc!
Eu am tot cautat pe internet, dar informatiile sunt foarte putine, iar despre scolile amintite de tine chiar n-am gasit nimic. Desigur orice informatie despre acest subiect este binevenita, mai ales ca nu cunosc orasul, nu stiu unde sa incep o cautare iar pana ajungem noi acolo vreau sa-mi formez deja o baza de cunostinte.
Deci sistemul romanesc de scoala este de interes in masura in care nu exista alternativa, dar si aici vreau o scoala care sa respecte copiii, nu sa fie cine stie ce "lagar" sau sa mai stiu eu ce debandada pe acolo.
Am gasit informatii foarte putine despre Scoala Omega. Imi poti spune ceva despre ea? ca pe internet nu e nimic despre politica scolii, sistem de predare, accent pe limbi straine, taxe samd....

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Scoala Omega e noua la noi, e chiar in cartierul unde stau, inca nu pot sa-ti spun nimic despre ea, eu le stiu doar pe cele care erau pe cand eram eu la scoala, acum 10 ani...Dar o sa ma interesez, oricum, cred ca asta e privata, cele care ti-am spus eu sunt de stat, deci nu au taxe, poate doar in cazul programelor after school sau step by step. Din cate stiu eu, tarifele in cazul after school nu sunt mari, in jur de 10 lei pe zi, dar cred ca si mai putin, depinde unde mananca. Cat despre metoda de predare...hmmm, acum depinde de profesori, cei pe care i-am avut eu, si ce mai stiu de la colegi, nu prea sunt zbiri, da' stii cum e, sunt si mai de moda veche si mai deschisi, si asta la orice scoala...

Dia, mami de soferita in devenire Miruna (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

gimnaziul europa sau colegiul unirea

Mergi la inceput