ati obosit sa fiti mamici?
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
Mindy spune:
ardeiash, eu una am inteles exact ce ai vrut sa zici, nu m-am cramponat de titlu, am facut abstractie de el :) nu suntem toti experti in creat subiecte cu cel mai adecvat titlu sau scris mesaje in care sa ne facem 100% intelesi. eu una recunosc ca nu is prea buna la capitolul asta.
cred ca tu treci printr-o stare de oboseala cronica, am avut-o si eu deci stiu cum e. ai mare grija de tine, niste analize complete nu ar strica.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
alex_andra spune:
ardeiash,
Eu iti recomand: analize, vitamine, somn, cand doarme si bebe, chiar daca pica vasele din chiuveta, pe langa si implica=l si pe tati.
Eu am reusit sa-mi revin din starea pe care o ai tu, atunci cand, am inceput sa ignor cele cateva farfurii din chiuveta si in loc sa le spal, am dormit.
sau il pun pe tati sa le spele. noaptea am inceput sa facem cu randul. la fel si ziua.
poate reusesti si tu sa-l convingi pe tati
duminica e ziua lor de iesit singuri afara.
cel putin o data pe saptaman iesim toti 3 impreuna in parc
noaptea nu-i pica rangul sa mai pregateasca si el un biberon
si uite-asa
si nu uita de analize
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
BAZAR UMANITAR
ardeiash spune:
fete, ce dragute sunteti... multam fain
cum ii lamuriti pe-ai vostri la implicare pe planul calcat sispalat ? asta ar fi un pont bun..
gabriela42 spune:
andreiash am vesti nefavoravile !doca sotul nu a fost linga mami cind aceasta spala calca bucatarisea nici in casnicia lui nu va face,dar ei pot face fff bine alte treburi respectiv cumparaturile casei si dus puiul zilnic in parc minim 3 ore .eu ca sa rezist dorm la prinz 2-3 ore cu micutul iar cind vine tati predau stafeta si ma gospodaresc in liniste singura.o mami singurica se descurca mai greu si imi este teama pt ea.incearca si cere ajutor sotului mamei unei prietene pt o perioada de timp cred ca intr-o saptamina te pui pe treaba dar trebuie sa ai doar putin timp pt tinecere ajutor vezi ca barbatii nu vad lucrurile ca noi,ei iti pot raspunde sincer(si adevarat);fac dar daca nu mi-ai spus
deci sa incercam sa ne ajutam singure iar sotilor le dam misiuni
ei pot fi buni exacutanti dar initiatori niciodata(nici nu au de ce!)hmmm femeia este cheia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/inbox/inbox.jpg)
inbox spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ardeiash fete, ce dragute sunteti... multam fain ![]() cum ii lamuriti pe-ai vostri la implicare pe planul calcat sispalat ? asta ar fi un pont bun.. ![]() s-auzim numai de bine! si ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------- Very-dependenta de scrapbooking - http://veryscrap.exprimetoi.net/forum.htm |
Eu procedez in felul urmator, il intreb " Bagi aspiratorul sau speli vasele?" si ar trebui sa fie multumit ca are de ales, sau ies cu copilul afara si in timp ce ne pregatim ii spun : " Daca ai timp/ chef etc, poate dai un pic cu mopul prin casa cat suntem noi afara" deobicei isi face timp/chef sa faca ce i-am sugerat, rareori se intampla sa spuna ca era foarte obosit sau era nustiu ce emisiune la TV si nu a vrut sa o rateze...in niciuncaz nu fac un capat de tara daca nu face ce am spus, dar cand face treaba il laud sau ii dau de inteles ca apreciez, ceva de genul " ce bine ca ai reusit sa faci asta, am si eu timp acu sa fac nustiu ce ". Vreau sa spun ca de multe ori ma trezesc cu el in parc, dupa noi ca nu a avut chef nici sa faca curat nici sa se uite la TV si se plictisea singur, iar in parc cat se joaca copilul avem timp de vorba despre una alta.
In we cam o ora maxim doua ne apucam toti de treaba si apoi ne distram , chiar de vineri seara discutam despre "programul distractiv" din WE si ne organizam, suntem toti foarte cooperanti la treburile casnice cand stim ca ne asteapta o perioada de relaxare dupa asta...relaxarea insemnand mers in parc, mers pe la tara, iesit la iarba verde etc...lucruri care nu costa foarte mult, dar ne deconecteaza de la treburile zilnice.
Eu zic sa discuti cu sotul fiindca el te poate ajuta sa treci peste starea asta, sa te odihnesti o perioada, sa faci ceva placut pentru tine ...incerca odata cand nu mai poti, sa lasi totul balta sa iti iei copilul/copii si sa mergeti in parc si sa nu te gandesti cine spala vasele, daca plang rufele necalcate, daca sufera jucariile vreun atac de panica fiindca sunt lasate in dezordine etc...
Maru multumesc.
Ilinca_M. eu am inteles ce ai vrut sa spui cu "mamele care nu mai sunt mame"...eu cred, daca ai un copil, indiferent cum, nu conteaza pentru cat timp, nu conteaza daca el mai poate sau nu sa iti spuna "mama", o femeie va ramane mama toata viata ei, mi s-ar parea extrem de dureros pe langa pierdere sa nu mai ai nici dreptul de a te considera mama. Din contra, cred ca o astfel de mama este mai presusu de ceea ce se poate spune in cuvinte...imi spunea cineva ca "Un sot care isi pierde sotia se numeste vaduv, un copil care isi pierde parintii se numeste orfan insa un parinte care isi pierde copilul nu se numeste in niciun fel in nicio limba a pamantului, fiindca durerea este atat de mare, ca nu poate fi exprimata in cuvinte" Sper ca ai inteles ce am vrut sa spun.
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
Mami, prajitura e legum ?
mamica de printesa Maria si bebica din burtica
alex_andra spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui inbox
Eu procedez in felul urmator, il intreb " Bagi aspiratorul sau speli vasele?" si ar trebui sa fie multumit ca are de ales, sau ies cu copilul afara si in timp ce ne pregatim ii spun : " Daca ai timp/ chef etc, poate dai un pic cu mopul prin casa cat suntem noi afara" deobicei isi face timp/chef sa faca ce i-am sugerat, rareori se intampla sa spuna ca era foarte obosit sau era nustiu ce emisiune la TV si nu a vrut sa o rateze...in niciuncaz nu fac un capat de tara daca nu face ce am spus, dar cand face treaba il laud sau ii dau de inteles ca apreciez, ceva de genul " ce bine ca ai reusit sa faci asta, am si eu timp acu sa fac nustiu ce ". Vreau sa spun ca de multe ori ma trezesc cu el in parc, dupa noi ca nu a avut chef nici sa faca curat nici sa se uite la TV si se plictisea singur, iar in parc cat se joaca copilul avem timp de vorba despre una alta. In we cam o ora maxim doua ne apucam toti de treaba si apoi ne distram , chiar de vineri seara discutam despre "programul distractiv" din WE si ne organizam, suntem toti foarte cooperanti la treburile casnice cand stim ca ne asteapta o perioada de relaxare dupa asta...relaxarea insemnand mers in parc, mers pe la tara, iesit la iarba verde etc...lucruri care nu costa foarte mult, dar ne deconecteaza de la treburile zilnice. Eu zic sa discuti cu sotul fiindca el te poate ajuta sa treci peste starea asta, sa te odihnesti o perioada, sa faci ceva placut pentru tine ...incerca odata cand nu mai poti, sa lasi totul balta sa iti iei copilul/copii si sa mergeti in parc si sa nu te gandesti cine spala vasele, daca plang rufele necalcate, daca sufera jucariile vreun atac de panica fiindca sunt lasate in dezordine etc... Maru multumesc. Ilinca_M. eu am inteles ce ai vrut sa spui cu "mamele care nu mai sunt mame"...eu cred, daca ai un copil, indiferent cum, nu conteaza pentru cat timp, nu conteaza daca el mai poate sau nu sa iti spuna "mama", o femeie va ramane mama toata viata ei, mi s-ar parea extrem de dureros pe langa pierdere sa nu mai ai nici dreptul de a te considera mama. Din contra, cred ca o astfel de mama este mai presusu de ceea ce se poate spune in cuvinte...imi spunea cineva ca "Un sot care isi pierde sotia se numeste vaduv, un copil care isi pierde parintii se numeste orfan insa un parinte care isi pierde copilul nu se numeste in niciun fel in nicio limba a pamantului, fiindca durerea este atat de mare, ca nu poate fi exprimata in cuvinte" Sper ca ai inteles ce am vrut sa spun. ![]() ![]() ![]() ![]() Mami, prajitura e legum ? mamica de printesa Maria si bebica din burtica |
subscriu
![](floare.gif)
viata de familie inseamna implicarea tuturor, in speta de fata si mami si tati
![](olala.gif)
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
BAZAR UMANITAR
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maru/maru.jpg)
maru spune:
draga mea, pai asta nu te face o mama mai buna, ori mai rea si ma refer la calcat, aspirat si alte alea multe pe care le facem in casa.
Da, obosita ca femeie sunt, dar ca mama? Nu am fost niciodata.
Ca femeie sunt f obosita, ziua mea incepe la 5 dimineata si se termina la 11 noaptea. Si am si ajutor de la sot. Si copilul e mare.
Serviciul ma oboseste, treburile casnice ma obosesc, am avut stari de oboseala in viata ca daca puneam capul la pranz langa copil sambata la pranz, ma trezeam duminica dimineata (prelua sotul tot). Nu ma putea trezi. Prima data cand s-a intamplat, s-au speriat atat de tare ca nu ma trezeam deloc, m-au bagat sub dus ca sa ma trezeasca. Exact ca in expresia moarta de oboseala!
Citat: |
citat din mesajul lui ardeiash maru: refuz sa raspund la o asemenea intrebare pentru ca baietelul meu este mai mult decat viata mea in caz ca nu ai luat la rasfoit tot ce am scris, repet.. am obosit cu repsonsabilitatile zilnice pe care le am si imi doresc cu ardoare o pauza: sa nu mai spal, sa nu mai calc, sa nu fac mancare etc.. desi le fac cu bucurie si cu drag petru familia mea... spuneam ca am obosit.. am o stare continua de oboseala si de iritare pt ca atunci cand ma intorc dupa-amiaza acasa, nu ma arunc in pat .... iar dimineata cand suna ceasul imi vine sa plang... niciodata nu am avut aceasta senzatie de a arunca ceasul... ca sa pot dormi mai mult.. iar aceasta stare se prelungeste de cateva luni ... si chiar sunt lipsita de energie si trista capisci? . s-auzim numai de bine! si ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------- Very-dependenta de scrapbooking - http://veryscrap.exprimetoi.net/forum.htm |
ardeiash spune:
inbox: o sa iau aminte la ce-ai spus.. merci de sfaturi
de altfel multumesc tututror pt sfaturi.. chiar ma ajuta
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramyteo/ramyteo.jpg)
ramyteo spune:
Buna.
Ardeiash si eu am o fetita si eu am trecut prin oboseala zilnica sau cum sa ii spunem. Inca de cate ori mi se facea rau de oboseala dar atat de rau incat nu ma puteam ridica de jos si venea sotul de la lucru si facea el mancarea pe a doua zi ca vedea ca nu mai pot. Ficamea pana la 4 luni daca dormea 20 de minute eram fericita si dupaceea incepuse sa mearga de/a busilea si am zis ca o sa am pace dar ea mergea pana la pat si se ridica in picioare si vroia sa plece mai departe...asa ca a fost o vijelie si jumatate ca la 10 luni a plecat singurica si binenteles ca am fost blocata ca nu imi venea sa cred , dar trebuia sa fiu numai dupa ea, o clipa nu avea stare
o mica terorista care m-a obosit si pot spune asta fara nici o jena si care m/a facut si fericita binenteles si suntem mari acum ne mai certam acum a inceput sa comenteze si e ca o piatra tare si incerc sa duc o munca de convingere ca sa nu urlu
si uite asa...dar macar acum stie sa se joace si singurica pana imi fac treaba si iesim impreuna si cantam si dansam si timpul trece, cateodata ma simt mai obosita dar m-am invatat sa ii spu sotului sa ma lase sa stau doua secunde si ii plasez pe micuta enrgica
Si cum mai zicea cineva mai sus ca iubirea invinge
Doctorita noastra de familie cand m-am plans ca nu mai pot mi-a spus calm "e un copil sanatos si destept si va doresc multa rabdare si energie" asa ca...asa iti spun si eu incearca sa te relaxezi cand prinzi cate un moment nu te lasa cum am patit eu
www.onetruemedia.com/my_shared?z=25553f6a107c1027ce1db7&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Suntem mari
ardeiash spune:
pai copilul imi incarca bateriile;; numai cand ma uit la el imi trce;;; altele ma obosesc