Ghiocei de martie-aprilie 2009***214***

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Cred ca ma bag la un film (As good as it gets). Aseara am revazut Chocolat.

Daca ati vazut filme minunate sa imi ziceti si mie. Sunt mare amatoare.

Acum vreo 2 saptamani am vazut La Vita e Bella (mu il vazusem atunci cand a aparut). desi este un film extraordinar m-a dat peste cap rau de tot. Sincer va spun m-a schimbat putin la interior.

Ma uitam la film si nu imi venea sa cred ce se intampla,mi se parea imposibila atitudinea acelui om.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Acu incepe odiseea gradinite.

Am vazut, am vizitat, am cautat, din diverse motive am ramas cu o lista de 3, dintre care la una nu cred ca avem loc :))

Gradinita 1.
E f aproape de serviciul meu si aproape de serviciul sotului (ambele sint in aceeasi zona, in capatul opus de oras celui in care locuim). Directoarea este prietena cu nasa Ilincai, e psiholog si mama de doi copii, dintre care unul de aprox 2 luni.
Directoarea spune ca este f pretentioasa cu educatoarele, toate sint fete tinere, cu studii superioare si cica cu ceva modul de psihologie absolvit.
Mincarea e cattering.
Au multe activitati optionale, dar pentru copii peste 3 ani.
In grupa vor fi 12-13 copii.
Camerele (e intr-o casa) sint micute, de unde si aerul incarcat, dar asta e comun tuturor gradinitelor pe care le-am vizitat.
E construita pe un teren in panta, asa ca de la poarta pina la cladire se coboara o caruta de trepte.
Spatiul de joaca este relativ mic, nisip pe jos, o zona cu pavele pe care cica au in general nu stiu ce mocheta (am ajuns luni, dupa ce in we plouase, asa ca mocheta era strinsa, iar toboganele erau murdare rau, de la praf plus apa).
Au multe activitati.
Nu mi-a prea placut curtea, camerele mi s-au parut mai mici decit in alte parti, imi displac treptele alea la care normal copilul nu are acces direct dar...
Mi-a placut prezentarea facuta de directoare si mi-au placut sfaturile ei, in sensul ca mi-a zis ca ar fi fost mai bine sa o tin acasa pina la 2 ani (dar a fost de acord cu mine ca bona este o solutie riscanta), mi-a spus ca la inceput va plinge, se va imbolnavi etc, si mai ales mi-a placut ca m-a contrazis cind am spus ca as vrea la inceput sa o las la program scurt sa se obisnuiasca. Argumentul a fost logic: supun copilul la doua perioade de adaptare, ca il obisnuiesc sa plece acasa cind copiii merg la masa, dupa care se trezeste iar "uitata" peste program.

Gradinita 2.
Este gradinita mitropoliei, grupa de pampersi este plina, exista o mica posibilitate sa se mai infiinteze una, asa ca inca o iau in calcul.
Spatiul interior este mai mare, salile sint mai mari, au o sala uriasa pentru joaca, in salile de clasa se desfasoara doar activitatile (de invatare) si somnul de prinz.
Engleza si dans se "fac" si la grupa de pampers - fireste nu ma astept la cine stie ce progrese, dar ma gindesc ca e INCA CEVA, inca o distractie.
Mincarea se gateste in institutie (singura gradi privata in care se intimpla asta in Iasi).
Minusuri:
- am citit pe un forum o mamica si-a retras copila din celalalt sediu al gradinitei pentru ca nu i-a convenit sistemul prea strict cu copiii
- nu vreau sa ma trezesc cu un copil indoctrinat aiurea
- fireste marele semn de intrebare legat de noua grupa, deocamdata nu avem loc

Gradinita 3
Este destul de aproape de unde locuim. E tot la o casa, masa tot in sistem cattering, educatoarele sint tot tinere.
Spatiul de joaca este ceva mai mare si mai aerisit.
Micul dejun il primesc de acasa la pachet si il maninca la gradinita.
Au sistem de supraveghere cu camere conectate la net pentru interiorul si exteriorul gradinitei.
Niste amici au acolo copilul si de 3 ani sint multumiti; ei l-au mutat de la Gradi 1 pentru ca s-au suparat ca cica nu li se spunea adevarul a propos daca a mincat sau nu copilul ce i s-a dat la masa.
camerele sint cam la fel de mici ca si la Gradinita 1
Minus:
- gradi e intr-o casa pe 3 etaje, dar e drept ca scarile sint asigurate cu portite. Acuma nu pot decit sa sper ca nu le lasa nimeni deschise niciodata....

Ca bani, prima este cea mai ieftina, dar diferenta de pret per total este de vreo 50 lei/luna, ceea ce e cumva nesemnificativ avind in vedere ca costul total este de 800 lei...
Saptamina viitoare trebuie sa o inscriu fie la 1 fie la 3 (eu dupa ce am vazut gradi 2 am fost ferm convinsa ca acolo vreau, acum nu mai sint asa sigura, desi inca o consider o posibilitate daca o fi sa fie) si zau ca nu stiu ce sa aleg...

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Buna fetili !!

Am si eu un offf si va rog sa-mi spuneti parerile voastre, please !!!

Sunt mutata aci in bloc de 2 ani si mi-am parcat masina in spatele blocului unde a batuto mingea in toata perioada pana mi-am pus alarma si i-am disperat pe vecini (aia, nici gand sa se simta si sa bata mingea la scoala).
Asaaaa, de 2 luni mi-am parcato in fata blocului pe unde apucam si io... azi, un tinerel de 23 de ani si-a pus masina in spatele masinii mele si am fost nevoita sa-l sun sa vina sa si-o mute ca vreau sa plec. Bunnn, coboara si ma ia la 3 pazeste si ma face varza ca e locul lui, ca el e de 4 ani in bloc , bla, bla... i-am spus ca si eu sunt de 2 iar el nu plateste locul la primarie si parcam unde puteam... mi-a aratat obrazul ca sunt nesimtita si m-a apucat draciii dar m-am aptinut pt.ca sunt o doamna si ma vedeau vecinii...
Voi cum procedati ? Ce naiba e de facut ??? In spatele blocului la bubuit nu o mai duc... o singura dacie din `89 este dar nici nu mai rasufla mult...

http://community.webshots.com/album/577298563nQKiLG?vhost=community&start=24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Salutare!!!

Am ajuns si noi astai acasa David a fost foarte cuminte pe drum, de la Deva pana la Bucuresti am oprit 1 data la OMV pe Valea Oltului unde am mancat. S-a distrat cu Chiti in spate si au dormit muuuuult. Ma declar multumita, caci am plecat la 3 din Deva si am ajuns la 9 acasa

Dyana multi pupici pt Davidutu

Floric eu am intarcat si sunt mult mai linistita acum, desi daca mai puteam mai alaptam pana spre 2 ani. Dar cum ti-am zis, acum ne este mult mai bine. De adormit, il adorm asa pe David: ne putem amandoi in pat, sting lumina si astept sa adoarma piticul (cred ca am mai povestit, nu sunt sigura).

Ilinca pana la urma esti bine cu piciorul, poti sa calci pe el? Bine ca n-a patit Phiphi nimic. Eu am alunecat cu David pe scari cand avea 3 luni, de era sa-l dau cu capul de o scara, dar la fel ca si tine, am avut reactii tare bune de m-am lovit eu tare si el n-a patit nimic. Dar am tremurat 10 min dupa aceea.

Novusica abia astept sa vad poze cu Alexandra in costume de baie.

Maine merg si eu cu fetele la Totul despre sex...2 Cristi a zis ca sta cu piticul acasa

Olga, mamica lui David iepurasul

Mergi la inceput

Ramona, ce sa zic...daca nu plateste locul la primarie, teoretic (legal) nu e al lui.
Pe de alta parte, daca a fost destul de taran sa te blocheze cu masina ca sa isi asigure o discutie cu tine, poate fi la fel de taran sa te trezesti cu roti sparte sau zgirieturi sau cine stie ce alte neplaceri.
Eu sint cam nepriceputa la relatii de-astea, de care e cu tupeul mai tare (si am de pierdut, recunosc).
Dar pina la urma, daca iti f.te masina, nici macar n-ai ce face mare lucru, ca e cuvintul tau contra cuvintului lui. Asa ca...na, poate gasesti alt loc de parcare decit ala care zice imbecilul ca e al lui...si iaca un mic compromis.

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Oli, bine ati revenit, sa pupi Davidutzu si dn partea mea te rog, ca nu cred ca am apucat sa zic in ziua AIA.

Ma umpleti de "invidie" si tu si Aris...pe fiica-mea daca o pun in pat cu mine ma trage de toate alea, pleaca din pat, mi se urca in cap...nicidecum nu adoarme; numai noaptea functioneaza, ca e bezna si o pazeste si taica-su la marginea cealalta de pat

Mergi la inceput

Pe linga stresul cu intarcatul (probabil in ultimul we din luna) si cu gradinita, mai am unul, care ma necajeste cel mai tare de citeva zile.
Fiica-mea nu vrea sa mearga.
Stiu ca s-a mai discutat, stiu ca am spus ca a plecat de capul ei o data dupa o minge, o data dupa o mitza, merge de la cineva catre mine...dar nu vrea frate sa plece singura !!! Si mai si are zile si zile, azi de ex nici catre mine nu a vrut sa mearga deloc, tot se punea in patru labe... nici dupa porumbei nu a vrut sa se duca desi filfiiau aia sub nasul ei (am fost si am dat papa la porumbei)...
Nu stiu cum sa o stimulez, habar nu am. Intre mobile nu se mai avinta, se pune imediat jos in 4 labe si apoi se ridica de urmatoarea mobila. Tot imi spun ca atita timp cit am vazut-o ca poate, nu trebuie sa imi fac griji, ca nu e "defecta" din fabricatie, ca e chestie de curaj si incredere in ea, de "pregateala" cum s-ar zice. Dar...totusi ! Acusi are 15 luni...

Mergi la inceput

PISIGRI, eu zic sa alegi Gradi 1. De bine de rau o cunosti pe directoare si ma gandesc ca nu o face rahaturi si cu tine daca face cu altii.

Mergi la inceput

RAMONA, eu zic sa iti platesti tu locul la primarie si gata. Anyway, ca sa stii, chiar daca un nene are loc de parcare platit la primarie, paracarea de resdinta este intre orele 22 si 6 dimineata. Adica in timpul zilei poate parca oricine acolo, pe locul lui chiar daca e platit si rasplatit.

Acum, tu stii mai bine care e treavba cu parcarea la tine la bloc.

PISIGRI, si Vladimir a avut o perioada cand nu a mai vrvut sa mearga pentru ca ii schimbasem incaltamintea.Il trecusem de la ghete la sandale si el stia cu ghetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

pisigri eu as evita gradinitele cu trepte multe. oricat au supraveghea copiii, tot se va gasi unul care sa incerce treptele.
din experienta pe care o am cu gradinitele (am vizitat multe, dar andrei a fost numai la una):
- de preferat cu bucatarie proprie, unde din cand in cand isi mai arunca si parintii cate un ochi, chiar si din usa
- multe gradinite functioneaza in case, care nu au fost proiectate ca si gradinite. de aceea au si curte mica. dar in general au copii putini, asa ca le ajunge spatiul
- in gradinita copii sa stea cu incaltaminte de interior
- in general in incaperea in care "invata" si dorm. poate au sala de mese separat.
- chiar daca grupele sunt de 12 copii, foarte rar cand vor fi toti. in general prezenta e cam 70-80%

Mergi la inceput