Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (45)
Raspunsuri - Pagina 9
ioanast spune:
Amniocenteza la Giulesti costa 2160.
Apropos de kile eu zic ca e asa: cele care se umfla pt ca retin apa, adica nu le mai vin inelele, pantofii etc dau intr-adevar foarte mult la nastere (ceva gen 10 kg). Cele care au aceiasi pantofi, inele etc si pun doar kg cum am fost eu de ex la prima sarcina dau doar vreo 6 kg in spital. Dupa depinde ce gen esti: daca slabesti pe stres, ai sanse mari sa iti revii. Daca mananci pe stres si oboseala (eu asa sunt) e mai greutz. Eu am luptat apoi pentru fiecare kilogram in parte, ca sa dau totalul de 14 kg luate.
15+ mami de Irina (10.02.2007)
EvaF spune:
Si inca ceva ce observ pe pielea mea, la prima sarcina organismul altfel depune, e socul primei sarcini, la doua nu mai luati voi kg asa nici sa vreti
Depinde si ce inaltime aveti, eu am peste 1m70 cm si e adevarat ca nu mi-am facut probleme, ca nu se vedeau, poate daca eram mai micuta m-as fi agitat putin, dar chiar si asa, nu va ingrijorati...PREA TARE
Eva & Luca Noah (08.09.2008) acum cu a doua minune (30.12. 2010)
EvaF spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioanast Amniocenteza la Giulesti costa 2160. Apropos de kile eu zic ca e asa: cele care se umfla pt ca retin apa, adica nu le mai vin inelele, pantofii etc dau intr-adevar foarte mult la nastere (ceva gen 10 kg). Cele care au aceiasi pantofi, inele etc si pun doar kg cum am fost eu de ex la prima sarcina dau doar vreo 6 kg in spital. Dupa depinde ce gen esti: daca slabesti pe stres, ai sanse mari sa iti revii. Daca mananci pe stres si oboseala (eu asa sunt) e mai greutz. Eu am luptat apoi pentru fiecare kilogram in parte, ca sa dau totalul de 14 kg luate. 15+ mami de Irina (10.02.2007) |
E f posibil sa ai dreptate, au am avut noroc sa nasc in septembrie, era cald, am plecat la spital in slapi ca in ultimele 2 luni nu imi mai intrau picioarele in nicio sanda, niciun pantof. Era destul de crunt.
Plus ca o desteapta de asistenta imi zice nu aveti voie cu bijuterii, scoateti verigheta, asta inainte sa nasc, zic cum s-o scot? Poate daca imi taiati degetul... A doua zi dupa ce am nascut verigheta iesea bine merci.
ana_o spune:
Nu mergem la concert, am ales un film, cred ca la Robin Hood. Mie-mi plac mult comediile, dar iubi vrea "efecte". Si cum el a renuntat la concert, renunt si eu la comedie in favoarea lui Robin asta.
Ana
18
EvaF spune:
citat din mesajul lui ana_o Unde mai mergeti in vacanta? Pana acum doar cateva s-au anuntat, in rest? Ana 18 |
Noi in vacanta, mergem in...in...in...Romania!!!!!!
Nu mi-am vazut parintii si prietenii din noiembrie.
danaint spune:
Se intreba de masaj :)
La mine a fost subiect dureros, lipsa de masaj impusa de dr in primul trimestru. Asta pentru ca am probleme cu spatele, dureri mari in zona cervicala, si obisnuiam sa fac de 2-3 ori pe saptamana. Si daca tot faceam pe spate, bagam si anticelulitic in aceeasi sedinta
In primul trimestru, si datorita complicatiilor avute, am avut interdictie.
Acum insa am primit liber la masaj asa ca am inceput din nou de 2-3 ori pe saptamana. Fac un soi de anticelulitic fooooaaarte lejer pe picioare, cu o crema speciala permisa gravidelor (Ivatherm, e cu ulei de masline si inca ceva - dupa mine e frectie la piciorul de lemn, da macar pe sistem placebo sa functioneze :) ). Si fac de relaxare pe talpa (ajuta la dezumflarea picioarelor) si pe spate.
Eu de unde nu aveam bob de celulita (gratie masajului) acum mi s-au format un soi de pernute pe picioare, oribile. Incerc sa ma autosugestionez ca se imbunatatesc ca si aspect dupa fiecare sedinta de masaj, dar....
17s
danaint spune:
Si se discuta si de greutatea in plus
Eu in primele 8 saptamani am luat 7kg. Si din pacate nu glumesc
Dar la mine cred ca a fost un soc de adaptare. Deodata am oprit masaj, am oprit sport in fiecare dimineata, dintr-o persoana foarte activa am fost consemnata pentru o luna jumatate in pat . Nu m-am oprit in schimb din mancat, si rezultatul s-a vazut imediat.
Insa sunt happy sa reportez ca din saptamana a 8-a si pana acum nu am mai pus niciun kg in plus. Ba chiar, de unde imi formasem un soi de pliu de sunculita pe spate, acum pare ca a disparut, de cand sunt din nou activa si merg la serviciu zilnic. Sper :) ca pana in iulie sa ma mentin la aceeasi greutate - am 4 nunti in iulie, si vreau sa arat cat de cat umana
17s
danaint spune:
citat din mesajul lui ana_o Unde mai mergeti in vacanta? Pana acum doar cateva s-au anuntat, in rest? Ana 18 |
Noi mergem in Viena in iulie pentru un weekend prelungit, ocazie cu care facem acolo morfologia fetala de sapt 22. Si "negociez" cu sotu acum intens inca un weekend in Budapesta, la sf lui iulie-inceputul lui august. Sa vedem :)
In rest poate dam o fuga pana la mare la noi intr-un weekend, si... cam atat...
17s
danaint spune:
A! Si chestia cu "masajul anticelulitic" e interzis la gravide e cam asa:
- cremele anticelulitice, alea cu cafeina, alea care incalzesc, alea cu cine stie ce minuni chimice concepute sa scoata apa si sunca din noi -> alea sunt interzise
- masajul dur (adica anticeluliticul adevarat) este din nou interzis, pentru ca in perioada aceasta avem o sensibilitate mare capilara, si nu e bine sa fim "zbuciumate" si "agresate"
Insa un masaj lejer, cu miscari specifice masajului anticelulitic, insa efectuate mult mai bland si nu asa in profunzime, cu o crema adecvata pentru gravi, e chiar ok. Iti imbunatateste circulatia, ajuta la "dezumflare", te ajuta sa iti mentii pielea in forma si hidratata etc etc
Alte tratamente: impachetari, vacuum etc sunt insa interzise cu desavarsire.
17s