Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (162)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Mie pediatra mi-a zis de ca-mi recomanda pneumo23 pentru cea mare si Prevenar pentru Elena.

Eu am tot insistat de ceva timp ca ar putea avea un pneumococ ceva in nas sau gat cand racea si i-am tot facut exudate. Dar nimic, nimic.
Eu tot sunt convinsa ca e ceva care nu s-a vindecat dupa antibiotic. A avut exact simptome si febra specifica unui pneumococ localizat la ureche si care da otita.
Acum o sa-i fac exudat la Cantacuzino sa vedem poate iese ceva. Otita nu a fost grava dar pe mine ma termina ca tot recidiveaza ba tusea, ba rinita, ba otita. I-am facut exudat si pentru fungi asa-s de dusa. Inseamna ca undeva ceva nu e ok, mai ales ca nu e in colectivitate si cea mare nu a fost virusata decat o sigura data in primavara asta. Cat despre spital eu nu duc fetele la doctora de spital decat pentru verificari si analize cat sunt sanatoase. Ca daca le-as duce cu febra sau altceva imediat mi le-ar opri in spital. Mie mi se pare ca doctora aia e sadica, ca vrea sa sufar. Intr-adevar e o meseriasa si poate ar vindeca-o pe Elena dar cred ca m-as duce cu capul daca ar fi sa stau macar 1 zi inchisa intr-o camaruta acolo. Ea nu pune branula in ambulator deci ar trebui sa ramanem acolo pe perioada tratamentului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui BELLEANE

Mie pediatra mi-a zis de ca-mi recomanda pneumo23 pentru cea mare si Prevenar pentru Elena.

Eu am tot insistat de ceva timp ca ar putea avea un pneumococ ceva in nas sau gat cand racea si i-am tot facut exudate. Dar nimic, nimic.
Eu tot sunt convinsa ca e ceva care nu s-a vindecat dupa antibiotic. A avut exact simptome si febra specifica unui pneumococ localizat la ureche si care da otita.
Acum o sa-i fac exudat la Cantacuzino sa vedem poate iese ceva. Otita nu a fost grava dar pe mine ma termina ca tot recidiveaza ba tusea, ba rinita, ba otita. I-am facut exudat si pentru fungi asa-s de dusa. Inseamna ca undeva ceva nu e ok, mai ales ca nu e in colectivitate si cea mare nu a fost virusata decat o sigura data in primavara asta. Cat despre spital eu nu duc fetele la doctora de spital decat pentru verificari si analize cat sunt sanatoase. Ca daca le-as duce cu febra sau altceva imediat mi le-ar opri in spital. Mie mi se pare ca doctora aia e sadica, ca vrea sa sufar. Intr-adevar e o meseriasa si poate ar vindeca-o pe Elena dar cred ca m-as duce cu capul daca ar fi sa stau macar 1 zi inchisa intr-o camaruta acolo. Ea nu pune branula in ambulator deci ar trebui sa ramanem acolo pe perioada tratamentului.

din ce zici, fiind dr de urgenta/spital - ea vede cazuri f. grave si are rutina si protocol pt cazuri de urgenta. Medicina de urgenta are alte medicamente, nu se uita la efectele secundare pe termen lung, ci pt stabilizari imediate (la cosmetica merg la o dr -ita care e cu specializare de dr de urgenta, si acum isi face de medicina de familie, si mi-a mai explicat cate ceva, de ex. acum inteleg ca e o diferentza intre boala acuta si boala cronica) si ca abordarea e diferita.
Dar otita ... e o simpla otita...

ie tare cu recomandarea cu vaccinurile: una cu vaccin, cealalta fata cu celalalt vaccin. In mare, is cam la fel, acelasi scop.....

cat despre imbolnaviri, te apreciez pt ideea de exudate si probe. macar elimini controlabilul. vezi insa ca dupa o boala, imunitatea e la pamant, si ai tot felul de reactii... iar daca e suspecta cu rinita alergica - simptomele si comportamentul da peste cap. Si poate da si complicatii. Dar cu cat cresc, copiii, e din ce in ce mai usor, in primul rand ca invatza sa sufle nasul si sa nu mai fie risc de suprainfectii in toata sfera orl, ca nu mai e mediul permaneemnt umed, apoi ca se maresc/largesc/lungesc caile, nu stiu cum sa zic ..

P.S. vezi ca e perioada de plopi, salcami, acum au venit teii. Eu is naucita cu astea , intr-un fel ma bucura ploile zilnice, ca imif ac viatza mai usoara si aerul mai curat.

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piggy spune:

Danicris multumesc. Sunt f frumoase

Piggy mama de Ilinca (15.06.2008), 27+ si florareasa www.myflowerbox.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Ziua buna si de la noi!
Ma fetelor de cand am inceput munca nu mai am timp deloc de forum. In rest nu ma plang....Delia s-a obisnuit la gradi, azi chiar a papat toata ciorba la pranz si mi-a adormit in masina...nu va zic ce trambaleala cu ea pana in casa....mai aveam si o sacosa mare din aia de Carrefour cu olita si neparat trebuia sa o iau ca Delia uneori se trezeste din somn si vrea kk.

Ylari draga, sa fii fericita si sanatoasa si sa-ti dea DD tot ce iti doresti!

Reallaura felicitari draga mea ca reusesti sa te descurci singurica cu gandaceii tai. Uite de-asta mai astept eu un pic...eu n-as avea nici cu cine s-o trimit pe Delia la gradi asa ca...mai astept.

Fug sa fac putina curatenie, poate si mancarica. Va pupez!

Deliutza Broscutza

Deliutza micutza

Mergi la inceput

Eu aproape am scos din calcul rinita alergica. La inceput ii dadeam si antihistaminic pe langa medicamente dar n-au ajutat la nimic; Si am incercat mai multe: Zyrtec,Peritol, ketof.
Apoi am observat ca atunci cand era mediul umed sau la frig i se declansa rinoreea. M-am mai documentat si am tras eu concluzia ca pneumococul se comporta exact asa. Bine, nu sunt 100% sigura... dar
Am mai aflat ca exista si un vaccin homeopat se numeste pneumococinum acum astept sa vad ce va spune si homeopatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:

Eu aproape am scos din calcul rinita alergica. La inceput ii dadeam si antihistaminic pe langa medicamente dar n-au ajutat la nimic; Si am incercat mai multe: Zyrtec,Peritol, ketof.
Apoi am observat ca atunci cand era mediul umed sau la frig i se declansa rinoreea. M-am mai documentat si am tras eu concluzia ca pneumococul se comporta exact asa. Bine, nu sunt 100% sigura... dar
Am mai aflat ca exista si un vaccin homeopat se numeste pneumococinum acum astept sa vad ce va spune si homeopatul.

deci pe pielea mea si a fetei, zyrtec la mara nu a functionat, ketof nu stiu ca l-a luat asociat cu Aerius si din prima zi s-a vazut schimbarea, pe mine claritine - deloc, clarinase - soso, dar la nasul meu minuni a facut xyzal - efect din a 2a zi - scazand aproape de tot rinoreea care nu ma lasa sa dorm fara hartie igienica in pat cu mine .
Adicalea medicamentele is multe, si diverse si discutabile.

Pe de alta parte, la carte zice ca umezeala provoaca umezeala. Uite ca la mine si la mara - la umiditate ne-a scazut nasul curgator. Dar la treceri de diferentza de temp. a fo evident, la amandoua, ca incepe sa curga continuu.

Asa ca..multa rabdare, sa izolezi 'situatiile'.

Pe de alta parte, la pneumococi nu ar trebui sa fie febra? sau muci verzui? adica stiu ca e o infectie mai dura, nu una de 3 zile.
(nu mi-e nimic clar nici mie, inca mai studiez, raportul avantaje riscuri pt un vaccin mie - la mine infectiile pulmonare ajung cu boala 2-3 sapt din aia cu zacut la pat si fara vlaga - de aia ma gandesc la vaccinare...)

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Noi am facut 3 doze de prevenar, ultima la 16 luni. La ultima a facut reactie, adica a facut o minipneumonie, foarte usoara dar tot a fost nevoie de 5 zile antibiotic evident fara internare. Aia a fost ultima chestie pentru care Lorelei a stat acasa pe caz de boala. In iarna a facut de doua ori febra cate doua zile, dar fara alte probleme majore. De fiecare data cand pare ca ar avea muci si e cuplat cu febra folosesc suposor eucaliptus si pulmex si daca mi se pare ca e mai greut si aerosoli (fara cortinozi, adrenalina si mai stiu eu ce alti gargauni din astia). Otita nu a facut niciodata. sensibilitatea ei era la bronsite, pana la ultimul prevenar a facut vreo trei de cand s-a nascut si o bronhiolita...de atunci cum spun nimic, clar i s-a intarit imunitatea si in zona respectiva.

La noi zic asa:

Copii sub 10 luni primesc doua doze de prevenar la o distanta de 8 saptamani si apoi un rapel la 6 luni dupa ultima doza.

Copii intre 10 si 11 luni primesc doua doze la interval de 6 luni.

Copii intre 12 si 23 luni primesc O SINGURA doza.

In ce priveste copii intre 2 si 5 ani se recomanda doar vaccinarea copiilor cu risc mare, o doza.

Bineinteles ca asta difera de la tara la tara si de cat de prezenti sunt penumococii in diverse comunitati.

Esme

Mergi la inceput

Cleo:a fost si febra de 2 ori: o data de Pasti si apoi acum in mai. Si muci verzi in ambele situatii la inceput dupa care a evoluat prima data spre plamani si apoi spre urechi. Culmea e ca atunci cand ii dau antibiotic trec si tusea si mucii instantaneu.

Mergi la inceput

Aldaesme: si eu am citit in prospectul la prevenar si se recomanda doar 1 doza dupa 2ani. Chiar nu stiu de ce mi-a recomandat 2 doze. O sa o mai intreb dupa prima doza in cazul in care ma hotarasc sa-l fac.
Dar daca sa zicem ca eu am dreptate si ar avea in corp un pneumococ si-i fac vaccinul se intampla ceva sau mai are vreun efect vaccinul?
A doua doza ar trebui facuta la interval de 2 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:

Aldaesme: si eu am citit in prospectul la prevenar si se recomanda doar 1 doza dupa 2ani. Chiar nu stiu de ce mi-a recomandat 2 doze. O sa o mai intreb dupa prima doza in cazul in care ma hotarasc sa-l fac.
Dar daca sa zicem ca eu am dreptate si ar avea in corp un pneumococ si-i fac vaccinul se intampla ceva sau mai are vreun efect vaccinul?
A doua doza ar trebui facuta la interval de 2 luni.

Io n-am citit prospectul...ca nu-l mai am, m-am mailuit cu prietenul lui Hans, doctorul meu de familie si acu' l-am bagat pe el in ceata ca auzi: "Pai Lorelei are prevenarul de ce il mai vrei...esti gravida?" . Pic de ras asa-mi trebuie daca induc omul in eroare.

In mod normal vaccinul ar trebui sa mai aiba efect, dupa mintea mea, fiindca e pentru mai multe tulpini de pneumococ ori e greu de crezut ca puiul tau a acumulat toate tulpinile pentru care se face vaccinul. Ma mai mailuiesc.

Esme

Mergi la inceput