socata: suc sau vin?

socata: suc sau vin? | Autor: karula

Link direct la acest mesaj

Dati socata copiilor? Ca m-am hotarat sa fac din "productie proprie" dupa reteta simpla, fara drojdie, doar cu flori, apa, zahar de trestie si lamaie, dar m-a strafulgerat ca tot fermentat se cheama, deci tot cam vin slab alcoolizat e... e?!

mai editez o data ca poate e important sa specific varsta copiilor: pana in 4 ani.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

eu beau multa socata, da pana acum nu am considerat niciodata ca beau vin :).Le-am dat si la copii da nu le-a prea placut ca-i pisca la limba.Poti sa incerci cu un paharel, ca sigur nu-i bagi in coma alcolica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Pai ce fac eu nu e genul ala de fermentatie, am lasat-o in geam doar 4 zile si nu cred ca ajunsese la fermentatia de vin. Eu am pus mult zahar si multe flori, si a iesit concentrata si am diluat-o cu apa minerala. Dar cred ca e suc de soc, nu e vin. La baietelel i-am dat mai mult si nu s-a imbatat , la fetita nu foarte mult ca suspectez ca la ce provoaca fermentatie in burtica (mar, suc de mar) ii merge burtica si incercam sa evitam.
Fara sa pun drojdie nu mi-a iesit niciodata piscacioasa, ci ca un sirop dulce cu aroma de soc.


Luana - Sunt o mica printesa - foto & video
Arborele care daruieste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eusunteuasa spune:

nu, nu-i dau pt ca ar trebui pus si zahar, iar eu prefer sa ocolesc cat pot zaharul
ii dau suc/fresh din fructe facut in casa la storcator, cand vrea suc

cititi si voi despre zahar si o sa dati mai rar copiilor dulciuri si sucuri fie ele facute in casa

numai bine tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Nu se poate numi nici pe departe vin...



If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

socata care sta doar 3-4 zile nu apuca sa fermenteze, ci doar se macereaza putin, lamaia ajuta la extragerea aromei din soc si la conservare (de aia rezista cateva zile nefermentata). Daca e tinuta in soare puternic sau in caldura trebuie strecurata dupa 2-3 zile, nu astepta 4. Si apoi se pastreaza la frigider.

Iar cine se teme de zahar, nicio probleme, se poate face si cu miere. De asemenea, pentru cine prefera neindulcit, se poate si asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Whiteflower, multumesc! Asta cu nr. zilelor de fermentatie n-o stiam.
Cat despre zahar... tocmai de-aia am spus ca voi folosi zahar de trestie si evident ca in cantitati mici. Daca se poate si cu miere, cu atat mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

La mine,dupa doua zile nici macar nu era piscacioasa doar acrisor-aromata(am exagerat cu sucul de lamaie ca baiatul l-ar bea cu lingurita fara sa clipeasca).Este foarte faina si nepornita spre fiert!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Asa cum se face socata fac si cu petale de trandafir. Eu am baut asa ceva toata copilaria , de cand era suc si pana pisca bine si nu m-am imbatat :)
Copiilor le fac si le place f mult. Ei nu mai sunt bb-i si nu are cina sa stea toata ziua dupa ei cu fresh-ul asa ca beau apa si cand si cand sucuri din comert. Decat sucuri din comert - prefer cel fcaut de mine chiar si cu zahar. Oricum ei nu se omoara cu dulciurile asa ca nu ma deranjeaza zaharul din socata/trandafirata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

anya - ne scrii si noua reteta de trandafirata?

din ce fel de trandafiri se face? tu de unde ii iei?



si noi suntem la a doua tura de socata...care mai mult e un fel de limonada dar o prefer si eu clar in fata sucurilor din comert fie si a a celor asa zise naturale

Mergi la inceput