Calendarul gradinarului vesel(13)
Raspunsuri - Pagina 9
b.nica spune:
Fetelor,mii de scuze,ati admirat florile altcuiva,.
Eu,cum ma stiti,stau rau cu pozele(si nici nu vreau sa va fac invidioase,)asa ca am luat si eu o poza dintr-o gradina "maiastra" de pe net care avea o floare ca a mea,.
Sper ca d-na cu florile sa nu se supere si sa primeasca laudele voastre binemeritate cu inima usoara.
Tala, eu zic ca poti sa o tai lasand frunzele si tulpinita sanatoasa pt. ca eu am patit-o cu o vijelie din vara asta si acum este OK!
emaaimee spune:
buna fetele,
in weekend am mai gradinarit un pic. sambata sotul a taiat iarba scurt si a greblat-o. eu am pus solutie antiburuieni la radacina buruienilor din iarba. am tratat si in fata casei antiburuineni mai ales pe trotuar& alee casa& gradina. cresc urate printre tiles.
mi-a inflorit trandafirul de la strada( cel confectionat din buchet taiat), e galben portocaliu si miroase superb. la fel de bine miros surfinele vreau parfum din both
toate florile au crescut/s-au inltat/catarat, multe au bobocei: irisi, etc.
aseara tot consort a udat iarba bine ca acum trebui udata de 2/zi chiar. ca e cald si la noi, max25 gr si nu adie vantul, paradis pt aici.
noi maine plecam in vacanta.
va pup.
editat, hmm, ce de greseli.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica Floricele frumusele
POVESTEA MINUNII
Tala spune:
B.nica, begonia mea nu mai e bolnava doar ca e f mare si nu prea mai face flori, din cauza asta intrebam daca ar trebui taiata
harnicuta Emaaimee ai fost. La voi abia acum a inflorit irisul?ce vreme de vis trebuie sa fie la 25 de grade...
Si pe noi ne-a chinuit 'talentul' in acest we in sensul ca acolo unde tot ziceam eu ca pun cimbrisor in loc de iarba si n-am apucat sa faca treaba asta, in sfarsit am curatat locul bine de buruieni si am semanat gazon. Acum, cu soarele din timpul zilei si cu furtunile din rest nu stiu ce va iesi, insa nimic nu ma impiedica sa sper la ceva frumos
Altfel, am scos mazarea si am si aruncat-o pt ca era plina de viermi (deh, bio), am scos rucola si am aruncat-o (nu am reusit s-o mestec, pur si simplu nu-mi place), la fel si cu coriandru (sau ce era pt ca era absolut oribil). Am semanat sfecla rosie, am pus broccoli si conopida, am mai semanat valeriana, margarete, lamaita si nu mai stiu ce. Mai fac un set de poze si pun in curand (sper si cu iarba...) si va urez concediu placut pt ca am impresia ca pe acolo sunteti d enu mai dati nici un semn
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
emaaimee spune:
buni zice sa nu o tai ca nu mai face floricele. ea a lucrat ca tehnician adjunct la sere& statiuni de cercetare toata viata.
wow, ce de legume ai. abia acum o sa infloreasca irisii, eu cred ca nu ii vad. poate mai gasesc peste 2 sapt neinfloriti.
aaa, mi-a iesit busuioc aiurea, am scuturat o sacosa care avea cateva seminte si acum am rasaduri
mersic de urari, abia astept, plaja
sper sa ramna vremea frumoasa.
va pup
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica Floricele frumusele
POVESTEA MINUNII
lbelciug spune:
Helou gradinarese!
Ne-am intors de la marea noastra, frumos a fost totul, mai putin faptul ca sotul nu a putut sta cu noi. A intervenit o urgenta la servici si a trebuit sa se intorca in Bucuresti. Speram sa mai plecam in vacanta in lunile urmatoare, poate in 2.
Olympia, tare frumos verde-le din gradina ta. Cand ai timp, pune te rog si niste comentarii la poze, sa stim ce ai pozat. Imi plac mult si pozele cu fetele sarind coarda. Felicitari pt mica premianta! Am mancat si noi cirese, culese din pomii parintilor, visinele sunt aproape gata de cules si ele.
Tala, ce simfonie de culori e in gradina ta! Superbe flori! De la lavanda poti colecta seminte ca sa-mi dai si mie pt la anul pls? Mazarea mea nu a facut viermi deloc insa a fost atacata de melci. Noroc cu Matei ca intr-o vreme i-a adunat. Ma intreb oare daca mai pun a doua oara in acelasi loc mazare boabe, mai pot avea parte o tura de pastai?
emaaimee, ai ajuns in Ro, temp apei marii e f buna! Tu ce ai pus in gradina printre flori caci nu prea ai iarba... ierbicid?
canuta-om-sucit, minunate florile tale, iar aparatul foto se vede ca e f performant. Florile sunt toate iesite din seminte sau mai sunt si cumparate direct planta mare? De ex ghivecele albe cu petunii suspendate cum le-ai obtinut? Superbi lupinii!
LeeLoo, vacanta placuta si te asteptam cu poze si impresii! Cat rezista scoarta de copac? Superbi irisii si cosmosul! Mooama ce te invidiez pt dalia inflorita! Te rog da-mi un PM cand vii ca sa-mi povestesti despre sistemul de aspersoare pls. La anul trebuie sa facem si noi ceva in acest sens.
Eu nu m-am axat pe flori prea mult pt ca nu prea pot uda gradina din fata casei si nici gard nu am ca sa fie protejata de vant... poate in anii urmatori o sa am mai multe ca tare imi plac.
Despre gradina mea: arata f bine dupa 8 zile lipsa. Sotul a udat-o si socrul a cules vreo 2 zile iarba. Am gasit rosiile crescute mult ca planta (adevarate balarii!), asa incat duminica primul lucru pe care l-am facut acasa a fost sa le leg, sa rup frunzele de jos si sa le copilesc. Au cateva flori, gogonele insa ici-colo. Voi ce le faceti ca sa stimulati rodul?
Mi-au inflorit petuniile iesite din samanta si floricele din jardiniera home-made, o sa pun poze sa vedeti.
Daliile si gladiolele au crescut, insa nici vorba de floare deocamdata.
Fasolei nu prea ii merge bine, nu stiu de ce... poate o deranjeaza vantul caci e pe margini pusa. Mazarea e pe trecute, dovleceii sunt maaari ca planta, plini de flori si cu cativa dovlecei-fruct, inca mici. Rasadurile de conopida au crescut, arata bine, la fel morcovii, ardeii si vinetele. Am descoperit ca unele rasaduri scose din casa in stadiul de unknown s-au transformat in vinete, sunt cele care credeam ca nu au iesit din samanta! Mi-au iesit si castravetii plantati acum 2 sapt, tare m-am bucurat caci imi luasem gandul de la productia proprie.
Limba mielului e inflorita, tare balarioasa e ca planta, dar florile sunt frumoase, albastre. Am mai rupt totusi din ele caci aproape acopereau rosiile. A folosit cineva frunzele ei ca mirodenie cum scrie pe net?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family
Tala spune:
Liviana, nu stiu daca voi apuca sa culeg seminte din lavanda pt ca vreau sa-i tai florile si sa le pastrez (miroase demential)plus ca am inteles ca e mai greu sa obtii planta din seminte, mai sigur este prin despartirea tufei.
La mine viermi a facut doar mazarea de la tine, caci am pus si din cea tratata si aia n-avea nimic (in afara de furadan....), dar referitor la intrebarea ta, merge cu siguranta cultura succesiva caci asa am facut anul trecut si am avut si a doua productie de mazare. As fi pus si eu dar nu prea mai am unde. Oricum, sa o pui in alta parte ca sa-ti imbogateasca si alta parceluta de teren.
Are cineva arici de dat? am inteles ca ei ar fii solutia bio contra melcilor (la mine clar ar deveni obezi)
Si mie mi-au inflorit daliile (surprinzator pt ca anul trecut abia in august s-a intamplat lucrul asta).
Intr-un rond (cel central) din gradina mea unde am presarat seminte dintr-un amestec pitic este o nebunie de flori nici nu pot sa-mi dau semama cum de-au iesit atat de multe si diverse dintr-un singur plic (pacat ca nu mai stiu din care caci am mai multe tipuri de plicuri cu 'amestec pitic')
Si...........mi-a rasarit iarba.....sunt in culmea fericirii caci am avut emotii (dar am si udat la greu)
Nu in ultimul rand, Emaaimee, multumesc de sfatul cu begonia (si lui buni, implicit)
Bucurie!
olympia spune:
Liviana, ma bucur ca a fost bine la mare. La noi toata clasa a primit coronite si diplome de bobocei
Pe noi ne-au zapacit ploile si mi-au taiat orice chef de activitate pe-afara. S-au umplut ochi beciul, caminul de apa si fosa abia vidanjata, asa ca zau m-am saturat de atata apa, de noroi si de buruienile care au luat un imens avant, zici ca-i jungla in curte!
Maine am iar program la scoala cu feciorul, verificam corectitudinea optiunilor introduse pe calculator, abia astept sa incheiem tot procesul asta cu admiterea ca m-au stors emotiile.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
Tala spune:
Vai Olimpia, ce groaznic! (iar eu astept ploaia in timp ce ud de 5 ori pe zi)
Am vazut si eu pozele tale, ce domnisoara ca din povesti ai...(am admirat pana si motanul, eu care nu prea ma omor dupa mate)
Eu sunt tare tare trista: dupa ce saptamana trecuta a murit brocuta testoasa acum isi da duhul un perus si cred ca nici celalalt nu mai are mult. Ma doare sufletul pentru ca sunt atat de mititei si nu am cum sa-i ajut (decat sa jur ca nu voi mai cumpara ever si nici nu voi mai incuraja pe nimeni sa chinuie animale in captiviate - am invatat o lectie, cam dur...)
Bucurie!
olympia spune:
Tala, aici e jale cu apa... S-au inundat o gramada de beciuri, a colapsat si pompa cu care scoteam apa, asteptam un vecin s-o dreaga. Cand incepe rapaiala zici ca-i fluviu pe strada intre trotuare! Asta e daca locuim la poalele dealului...
Am facut poze noi, dar fecioru' asta face nazuri cand il rog sa le incarce.
Editez ca sa zic ca l-am convins totusi
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
puiul11 spune:
Buna gradinareselor, va citesc mereu si va admir gradinile superbe.
Poate ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Anul acesta am pus prima data mazare, este plina de teci,in unele se simt boabele formate, la altele nu. Cand sa culeg mazarea?