Calendarul gradinarului vesel(13)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Emaaimee,am vazut ca ai Mimulus,am si eu unul caruia i se zice "Monkey flower".
Ce nu inteleg,este cum se mentine in gradina,ca pe net apare cand anual,cand peren.Eu l-am cumparat anul acesta sunt incantata si nu stiu daca am sa pot sa-l mentin asa pe locul lui din gradina sau prin semnite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

b.nica - am tras cu ochiul putin la toate florile tale - sunt o adevarata incintare, ti-am admirat si iazul si pestii , super!! (te-am admirat si pe tine printre trandafiri - adica banuiesc ca tu esti in pozele alea, nu?) Intrebare: passiflora o tii in casa peste iarna? Sau e rezistenta la ger? Si cum se numeste floarea asta? E superba!
Am reusit si eu in weekend sa pun scoarta de copac (nu am gasit decit colorata...) pe scuarul cu flori din fata casei, iar ieri seara am reusit sa va fotografiez si irisii - sunt atit de frumosi - ii gasiti de aici, am fotografiat si rosiile sa vedeti ce frumoase sunt....
Sper ca in astea 10 zile de vacanta sa fie ok, m-as bucura chiar sa dea si o ploaie si sa se mai racoreasca putin...in fine, voi vedea ce va fi cind ma voi intoarce...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Gabriela, tu pleci in Cta? ca m-am incurcat. da-mi pm cu nr tau sa te sun, noi venim pe 22 noaptea in cta.
revin mai tarziu.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica Floricele frumusele

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

B.nica, tu spuneai ca esti pasionata de begonii (parca). Te rog sfatuieste-ma si pe mine: am o begonie care a crescut f mare. Apoi a lovit-o fainarea, am tratat-o, e ok acum, insa tot mi se pare ca se chinuie cu bratele f mari care i-au crescut si nic nu prea ma i face multe flori. Nu stiu daca trebuie sa le scurtez, si cum in cazul asta...

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Aveti idee de vreo solutie impotriva broastelor? Caci nu mai stiu ce sa fac. De vreo doua saptamani ne-au invadat curtea. Sunt mici-mici, au cam 2-3 cm,insa sunt foarte multe.
Si si-au facut culcus in gradina de legume.
Din cauza ca noi udam cat de cat gazonul, iar vecinii nostri nu uda deloc, probabil ca pentru ele curtea mea este mai interesanta. Totusi ma enerveza.
Spuneti-mi si mie cum as putea sa scap de ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Emaaimee, m-ai uitat cu lemnul Maicii Domnului?
Leloo, foarte frumoase rosii!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui emaaimee

Gabriela, tu pleci in Cta? ca m-am incurcat. da-mi pm cu nr tau sa te sun, noi venim pe 22 noaptea in cta.
revin mai tarziu.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

POVESTEA MINUNII

Cred ca altcineva... eu plec la turci! Abia astept...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

mersic, Aura& Gabriela(da,dra mea e cea mai frumoasa floare, sunt modesta rau).

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Ema, voiam sa te intreb de planta asta:
http://home-and-garden.webshots.com/photo/2120036520103639187WAUwrp

Am citit intr-o revista ca-i "lemnul Maicii Domnului" si ca afara n-ar prea suporta frigul iernii... Tu o protejezi cumva, ca am un exemplar intr-o jardiniera si l-as pune langa jales(stachys byzantina), ca au frunze argintii, ar merge una langa alta, dat nici n-as vrea s-o pierd.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

olympia, nu te-am uitat. experienta mea despre cineraria maritima: am avut 6 si 3 sau 2 au murit/uscat/ posibil degerat( iarna asta am avut -20gr). acu' de la buna: ca planta maritima teoretic ar trebui sa reziste la frig extrem. e f prolifica, creste cam mare, eu o tai, se face urata cand e uriasa, face si flori.
nu am protejat-o deloc. merge sa o pui langa jales.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Emaaimee,am vazut ca ai Mimulus,am si eu unul caruia i se zice "Monkey flower"
Ce nu inteleg,este cum se mentine in gradina,ca pe net apare cand anual,cand peren.Eu l-am cumparat anul acesta sunt incantata si nu stiu daca am sa pot sa-l mentin asa pe locul lui din gradina sau prin semnite.

nu stiam nimic despre mimulus, mi-a placut cum arata si ca e cataratoare. buna nici ea nu stie, nu a avut-o la sera.
am googalit si am vazut ca se poate prinde din butasi f repede( tai varfuri tinere cu flori cu tot si le pui in pamant si ar trebui sa prinda radacina usor). m-am bucurat f tare ca pot s-o inmultesc si acum o sa pun prin gradina ca a mai crescut. e o floare careia ii prieste si la umbra(sub copaci), in sol mai umed/nisipos sau la soare. si face muulte floricele.
fff frumo si florile tale

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Gabriela, scuze, am incurcat borcanele super irisii, dalia, rosiile. mie irisii nu mi-au inflorit inca, iar daliile sunt inca piticute.
io ma chinu si acum sa curat de scoarta in fata. asa a fost cand ne-am luat casa. nu le preste florilor mele, am pamantul nisipos in fata casei si am adunat tot.
Tala, nu le taia, o sa dea lastari noi.
irinai, du-te la protectia plantelor si cere solutie anti broaste. pana atunci poti incerca cu granule de melci, broastele calca pe solutie, se ling pe labute si apoi mor...

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput