Calendarul gradinarului vesel(13)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micha08 spune:

Merci, b.nica! Probabil ca s-au dezvoltat in apa din rigola din spatele casei de cand e vremea asta ploioasa.
Ieri am cumparat o muscata care se numeste citronella dar am vazut ca nu-i deranjeaza f.tare pe tantari. Nu stiu ce sa mai fac ca sa scapam de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Liviana, eu am luat mai mult de la un magazin din Jilava, dar este si o taraba in piata de la Valea Ialomitei sigur in hala cu cartofii (si cred si in Pta Moghioros) unde poti gasi. Sau, si mai aproape de tine, cum mergi pe Ghencea, pana ai pe dreapta Raul Doamnei sunt pe partea stanga mai multe stradute paralele (care dau in drumul spre Rostar). Pe una din ele (nu mai tin minte cum se cheama, cu S parca) dar sigur stiu ca pe ea este si o 'statie' (sau cum i-o zice) ADP (intreaba de ADP si te indruma lumea). Dupa ce treci de ADP, pe partea de dreapta este un magazinas mic de fitosanitare (nu-i stiu insa programul, dar poti trece mai intai in recunoastere).

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Tala, cred ca tu zici de mag de pe Drumul Cooperativei unde trec zilnic. Din pacate nu l-am vazut niciodata deschis, o sa ma opresc insa sa intreb prin vecini daca mai functioneaza sau nu. Multumesc!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui micha08

Merci, b.nica! Probabil ca s-au dezvoltat in apa din rigola din spatele casei de cand e vremea asta ploioasa.
Ieri am cumparat o muscata care se numeste citronella dar am vazut ca nu-i deranjeaza f.tare pe tantari. Nu stiu ce sa mai fac ca sa scapam de ei.

Poti sa lasi o carpa de bumbac sa arda mocnit cat stati voi pe terasa (eventual cu putina levantica) sau, mai radical, sa stropesti zona (dar ai grija cu ce ca sa nu omori apoi si albinele, fluturii sau alte vietati nevinovate)
Editez pt ca mi-am adus aminte ca nasii nostri au rezolvat problema asta cu spiralele acelea la care se da foc si ard mocnit (cu insecticid)

Bucurie!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Tala, cred ca tu zici de mag de pe Drumul Cooperativei unde trec zilnic. Din pacate nu l-am vazut niciodata deschis, o sa ma opresc insa sa intreb prin vecini daca mai functioneaza sau nu. Multumesc!

Este posibil Liviana, insa din cate imi aduc aminte aveau program scurt din cauza asta am si mentionat ca nu stiu daca-i gasesti deschisi cand vii tu de la job (poate dimineata)

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micha08 spune:

Tala, voi incerca in seara asta solutia cu carpa arsa, am chiar si levantica proaspat culeasa ca sa schimbe mirosul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Da, Championul e praf pentru zeama bordeleza, eu am rezolvat cu el si boli si ganganii. Din toate produsele folosite in timp ca tratamente chimice, el mi s-a parut cel mai eficient.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Fetele - mi-a inflorit prima canna - vad ca e una pitica si e de culoare rosie; din cite se vede am o singura gladiola de alta culoare decit rosie, am obtinut si primul morcov, dar si prima vanata!
Liviana - uite ce rodnica este fasolea pitica de la tine! Multumesc de urari, ziua lui Stefan a fost chiar ieri, miine insa il serbam!

Cred ca trebuie sa impart putin albumul asta ca acum prea sunt toate la gramada - curtea, florile, legumele...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Tala, m-am oprit ieri la mag de care imi ziceai si programul e intre 8-16, de asta nu-l vedeam deschis. Partea buna e ca au si samata dimineata deschis, asa ca maine ma prezint acolo.
Gabriela, ma bucur mult pt productia ta de fasole! Sa aveti pofta la consumul ei.
Ce-mi plac mesajele astea cu primul x si primul y! Abia astept sa va pot spune si eu aceleasi lucruri dar cand vor ajunge la stadiul de cules. Cred ca e normal entuziastmul asta mai ales in primul an!

Am pus si eu aseara araci la castraveti si i-am legat cu ata; in continuare ma intreb daca nu cumva se rupe planta in caz de rod greu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Multumesc fetelor de sfaturi! Le-am aplicat pe toate, am pus si ingrasamant am si stropi sa vad ce o sa iasa.

In problema cu tantarii noi am rezolvat-o foarte usor si nu costa mai mult de 50 lei/2 ani. Te duci la Practiker si iei un felinar din ala mic si cumperi o solutie frumos mirositoare impotriva tantarilor, tot la ei o gasesti. Aprinzi felinarul cand esti afara. Miroase si frumos daca dai cu nasul pe acolo si iti alunga si tantarii. Nu e toxica.

Mergi la inceput