Calendarul gradinarului vesel(13)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Am pus cateva POZE cu gradina.

Povestim mai tarziu, trebuie sa fug la curs.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Puiul11, verifica tecile cu boabele formate si vezi daca sunt gata (gusta-le, vezi sa nu fie crapate - atunci sunt batrane). Eu stiu ca le culegi pe rand, adica nu le astepti si pe cele de sus pt ca imbatranesc primele.
ma plangeam de lipsa ploii........acum e o mare baltoaca unde trebuie sa-mi rasara mie iarba (am pus-o pe reprize si in mare parte abia urmeaza, sper..)
Olimpia, ai copii talentati (au si cu cine semana) - e minunat ca ati ales sa gasiti si partea frumoasa a ploii. Cumva ai un trandafir cu rosu galben si albastru pe margini? (asa pare, e superb)
Liviana tu inca n-ai cules mazarea? eu am pus dupa tine si am cules-o deja. Ce mare e limba mielului! eu am pus plantutele (prea tarziu in primul rand) si la umbra rosiilor si n-au crescut prea mari si stufoase, la tine sunt uriase. Oricum, aveti productie serioasa.

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Tala , trandafirii aceia-s de-o varsta cu mine si-s cu degradeuri galben pal-roz .

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Buna gradinarese!
Am fost la DisneyParis si am descoperit acolo niste gradini superbe pe care trebuie cu orice pret sa le impart cu voi:
http://picasaweb.google.com/barcapevaluri/GradinileDisneylandParis#

Si aici niste poze facute la inceputul lui Iunie in gradina mea:
http://picasaweb.google.com/barcapevaluri/Gradina12062010#

Acum arata deja de 1000 de ori mai bine. Plantele au crescut si s-au dezvoltat uimitor in ultimele doua saptamani. Lnicera Henry a crescut 2m din primavara pana acum! Abia astept sa pun noile poze.

Olympia sunt superbe florile tale! Cum se numesc cele care cresc ca un ciorchine, inalte de cm 1m (au in fundal niste bujori roz)?. Sunt perene?

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Alice ala-i lupin, dar nu mai am. L-am pierdut cand am sapat un sant pentru canal. Poza de la antetul blogului e mai veche. Da, e peren.
M-am uitat la poze, foarte frumos pe unde-ati fost si vad ca si la voi acasa muncitorii au fost cuminti si au protejat gradina de santier.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu m-am pus pe studiu.
Am o carte pe care o recomand :"Gradina de legume ecologice" de Agnes Gedda,pe care o citesc pe sarite.Am luat-o acum cativa ani(2007) dar nu am avut timp de ea.
Acum,necajita ca mi-au mancat niste bestii frunzele de la trandafiri am ajuns la ea si la alte comori ca ea mai vechi.
Sunt o groaza de idei,dar astept sa treaca ploaia si trec la atac.
M-am oprit la piper ,cica are efect infuzia(150g macinat,in 5l apa clocotita 1/2 ora) pulverizata.Daca mai papa frunze si asa, mai caut,dar daca are efect am sa o folosesc si la legume.
Am invatat f. multe lucruri si din alta carte mai veche pe care nu cred ca o mai gasiti.
Scrie despre un preparat pe care nu stiu daca se gaseste pe aici(este german)care se numeste Neudosan total netoxic si se pare ca f. eficient impotriva paduchilor si puricilor de frunza si a musculitei albe.

Mergi la inceput

Tala, sigur ca am cules in mai multe randuri mazarea. Inca mai are pastai si pe alocuri flori, de asta o mai tin. A mea a crescut un pic agatata de sfori, poate a contat si asta apropo de viermi. Cred ca erau tratate si boabele mele, doar erau dintr-o cutie cumparata de la un producator. Cultura succesiva ma gandeam s-o fac in acelasi loc caci nu am unde in alta parte...
Of ce rau imi pare pt micuta brocuta testoasa, de ce crezi ca murit saracuta? Si papagalii sunt bolnavi, dar ce-au patit? Inteleg amaraciunea ta. In copilarie am avut caini si desi eram zdrobita de durere cand imi murea unul, atunci cand primeam altul bucuria de a avea un animal revenea. Incearca sa nu te lasi coplesita.... Cred ca si D e f trist...
olympia, e rau si cu ploi multe, am vazut ce ravagii sunt prin tara... Iti doresc macar sa-ti supravietuiasca toata gradina. Ce frumos arata in poze! Wow, si la tine au inflorit daliile sau sunt poze de anul trecut caci vad si rosii mari coapte?
puiul11, mazarea se culege in mom cand pastaile sunt grase si tari, adica sa simti boabele ca niste margele in teci. Mai asteapta ca nu sunt gata de cules din cate zici.
Simali, f frumoasa gradina ta. Foisorul de lemn e facut de voi? Ce mai construiti in curte, parca am vazut o fundatie turnata. Ce incantare sunt Gradinile DisneylandParis! Multumim pt share.

My Family

Mergi la inceput

Liviana, nu cred ca mazarea a patit-o de la faptul ca n-a fost agatata (asa cum ti-am spus, soacra-mea a zis ca n-a auzit de araci la mazare si sincer iti spun a crescut si a stat f bine asa) si nu-ti imagina ca avea viermi uriasi ci unii minusculi, cate unul pe boaba mai exact. Eu am banuit ca mazarea de la tine nu e tratata pt ca cea cumparata de socrela era roz bombon (de la furadan). Eu oricum, nu consider pierdere pt ca mi-a imbogatit solul si nici nu mai am loc in congelator (pacat insa ca am muncit o gramada sa o curat)
Cat despre animalute (a murit si un perus ieri) nu stiu ce sa zic, decat ca nu sunt in mediul lor, sunt animale nascute in captivitate in conditii groaznice asa ca nu e de mirare ca se intampla asa ceva. Aproape 2 ani au fost sanatoase si au cedat brusc. Suferim si invatam, ce sa facem?
Simali, se pare ca a fost cu adevarat o incantare pt toata familia - f frumoase pozele (si cu Paris dar si cu Campina)
Mie ploaia asta torentiala mi-a cam compromis 'productia' de iarba, a adunat-o in gropi (deh, n-am reusit sa nivelez perfect) si nu stiu ce-o sa mai rasara...asteptam.

Bucurie!

Mergi la inceput

Tala, incercam sa gasesc o alta explicatie apropo de mazare pt ca la mine NU a facut nici un vierme, deci nu cred ca samanta e vinovata. In fine, nu mai conteaza acum.

My Family

Mergi la inceput

am priceput Liviana, stai linistita ca nu te-am invinovatit de nimic, au fost doar presupuneri si chiar nu conteaza (multe am semanat pe care nici nu am de gand sa le gust macar, placerea gradinaritului e mai mare); eu ma lupt in continuare cu 'blestemul' morcovului care nici la a 5-a semanare n-a iesit (si de asta chiar am nevoie), in schimb a rasarit cresonul (alta mirodenie care probabil la iepuri va ajunge)

Bucurie!

Mergi la inceput