Poiana

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns itsme spune:

oh, no!!! :-(
lilanda, nici nu stiu ce sa spun, mie mi se face rau numai cand ma gandesc....
dar de ce trebuie, nu mai exista sanse? parca nu demult era bine saracutul....

in rest ma tot gandesc de mult sa va dau un semn de viata, dar mutatul si renovatul si serviciul asta m-au doborat! revin cand am ceva placut de zis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

ahhh Lilanda, imi pare tare rau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

lil, io n-as face-o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara03 spune:

lil, nici eu n-as face-o daca nu l-as vedea ca se chinuie. Dar banuiesc ca sufera din moment ce s-a pus problema eutanasiei.
E o decizie cumplita, eu stiu, ca am trecut prin asta. Si am suferit cumplit stiind ca eu am decis sa iau viata unui sufletel... Si catelusa despre care vorbesc era o maidaneza de aici din cartier. A avut cancer... La inceput i-am facut citostatice si a fost mai bine, dar dupa vreo 8 luni a inceput sa slabeasca, a facut metastaze, se chinuia cumplit, se retragea intr-o ascunzatoare si noaptea o auzeam cum plange... Am vazut-o suferind si ma gandeam tot timpul ca o gasesc moarta undeva. Si pana la urma n-am mai rezistat sa o vad suferind asa. Am amanat momentul cat am putut dar cand am simtit ca e momentul am decis s-o eutanasiem... Si nu am regretat. A durut cumplit dar nu am regretat cand am pus in balanta totul.
Stiu ca n-a fost cainele meu si din punctul asta de vedere nu pot compara povestea
mea cu situatia ta, dar ti-am povestit, poate ajutat cu ceva istoria mea...
Ma rog sa luati cea mai buna decizie...
Pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Lilanda, cum sunteti?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itsme spune:

lilanda, imi pare tare rau pentru saracul Ilie :-( Da-ne un semn sa stim ce e cu voi!

Sabina, si tie bafta multa la Viena, sper sa fie totul bine si sa nu mai ai de trecut prin asa ceva

pupici la tulmond, la noi e 1 mai luni! asa ca avem liber.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Pe Ilie l-am pus ieri in somn :((( Mi-e casa goala fara catel...

Pe scurt, va povesteam ca incepuse sa bea multa apa si se pisa, ca s-a ingrasat, ca ar avea probleme cu spatele...Acu' doi ani, la primele analize, nu i-a iesit nimic, nici in urina, nici la singe si totul a fost pus pe seama nervilor, cum ca toti collie ar fi ciini sensibili si nitel isterici care se streseaza de la mai orice.

De atunci, Ilie a avut perioade in care ba ii apareau simptomele, ba ii dispareau. Plus virsta pe seama careia a fost pusa si lipsa lui de chef de joaca sau miscare sustinuta. Acum doua saptamini, dupa ce si-a dat drumul din picioare la pipi, linga noi, la masa, m-am hotarit sa-i repet iar toate analizele. Iar urina, iar singe...iar stres (trebuia sa-i puna botnita ca sa-i ia singe si asta s-a intimplat si de trei ori intr-o zi) a fost diagnosticat cu Cushing sindrom. Asta e o tumoare pe hipofiza (de obicei, beningna) care ii hiperstimuleaza productia de cortizon. De aici toate simptomele de sete, foame, crestere in greutate, reticienta la miscare. Din cauza asta ficatul si rinichii ii erau suprasolicitati. Boonn...boala e tratabila cu un medicament superscump, Vetoryl, cu conditia ca functiile renale si hepatice sa fie OK. La doua zile, m-a sunat doctorita (nu cea care i-a luat analizele, ci alta - sefa de clinica), ca pot sa-i dau Vetoryl. Am intrebat-o daca asta inseamna ca totul e in regula cu ficatul si rinichii, mi-a zis ca analizele la ficat sint putin marite, dar incercam si dupa 10 zile sa-i repetam anailizele ca sa-i ajustam doza de medicament.

Am inceput sa-i dau pastilele saptamina trecuta si timp de 3 zile, Ilie al meu era iar el. Insa a patra zi, cind am venit de la serviciu si l-am scos la plimbare, am vazut ca urineaza singe, iar peste noapte i-a fost rau. I-am intrerupt tratamentul si l-am dus a doua zi la spital, la doctorita care i-a luat singe si aia s-a speriat!!! Mi-a zis ca ficatul lui clar nu tolereaza si reactiile sint grave. De altfele analizele initiale nu erau doar putin marite, ci ENORM. I-am facut ultrasunete si i-au descoperit doua tumori la ficat. Practic, n-ar fi trebuit sa ia pastilele alea care l-au bagat in insuficienta hepatica. Mi-a zis ca nu mai este nicio sansa, si chiar daca isi revine din soc (medicamentul a fost, pur si simplu, ca o otrava pentru el) mai mult de o luna nu are de trait si orice medicament i s-ar da, n-ar face decit sa-i agraveze starea. Mi-a zis totusi ca, la cit de bolnav este, conditia lui fizica e incredibila. Mi-am pus sperante in asta si doua zile am asteptat sa-si revina cit de cit...insa joi noaptea i-a fost atiiiit, atiit de rau, incit nu l-am mai putut lasa asa. Avea ascita si respira greu, nici nu se putea aseza, voma tot ce minca, pina cind a refuzat sa mai manince, i se albisera gingiile, ooooffff...

Io n-am putut merge cu el S-a dus Niels si cu doi prieteni la clinica. E cumpliiiit....il tot aud lipaind prin casa si il astept dimineata la pat sa ma salute, sa-si bage botul in perna mea, sa ma faca sa ma dau jos din pat si sa-i dau mincare....

Va multumesc pentru suport si va imbratisez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

ooof lil' , am plans si eu...saracul Ilie. Tot e mai bine ca nu l-ai lasat sa sufere...te imbratisez cu drag.

Eu imi amintesc de anul trecut, cam pe vremea asta a fost, cand Morgan a disparut de acasa, il cautam zi de zi innebuniti si el nu era nicaieri. Plangeam in fiecare seara si dimineata cand ma trezeam si el nu era, nu mieuna nimeni la usa...inteleg ce inseamna casa fara un animal drag.
Noi il avem inapoi, durerea aceea cand il credeam mort a disparut...din pacate durerea ta ramane...oooof, ce cumplit.

istme, pai la voi vine vara atunci! :)) Sau inca nu a plecat dupa caldurile pe care le aveti...hai sa aveti un we prelungit super.

Mara, succes lui Tudor. Silvia e deja scolarita in toata regula, face teme, are lectii...au invatat o litera si o cifra :) pe stilul lagom suedez :)).

Sabina, tin pumnii, ma gandesc la tine si te imbratisez.

Pe mine m-a facut happy scoala suedeza ca mi-a recunoscut trei materii(singurele dealtfel) pe care le-am facut in Ro, comune cu ce se invata aici, asa ca de la 1 oct sunt libera pana in 17 ianuarie. Am 4 materii semestrul asta, iar trei dintre ele sunt cele recunoscute. Materiile se fac aici consecutiv, nu paralel. Altfel navetez intre Visby si Kalmar de doua ori pe saptamanal, e cumplit de obositor, am scris putin si pe blog...saptamana viitoare stau insa doua zile si va fi mai usor. Ei, nu va fi usor, sanatoasa sa fiu numai ca le duc eu.

in grup, mai trec eu.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

:((((

Imi pare asa de rau, Lilanda. Si cam inteleg prin ce-a trecut Ilie :(

Si eu am acum sindrom Cushing like, de la cortizon, deci nu e real, ci doar indus medicamentos. Aceleasi simptome, dar fara tumoare adica.
N-ar trebui sa stim toti termenii astia dobitoci :(

Te pup si ma gandesc la tine, sa ramai doar cu clipele frumoase cat de curand.

Itmse, Mih, multumesc mult de tot

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara03 spune:

lil, imi pare atat de rau...
te pup cu drag si iti doresc sa ai multa multa putere sa poti trece peste momentele astea grele si sa ramai, asa cum a zis si sabina, doar cu amintirile placute.

sabina, ma rog pentru tine, sa fie bine si sa revii cat mai curand la rolurile in care-ti sta atat de bine, de mamica, de compozitoare pasionata de ceea ce face, de femeie care emana optimism...

mihaela, mi-e cumplit de groaza de lectii si alte responsabilitati, pentru ca majestatea nu e in stare nici sa se imbrace singur... Si vreau sa-l invat sa faca singur temele, nu sa stau langa el tot timpul iar daca nu stau sa nu faca nimic... Da, il verific, dar trebuie sa stie ca e treaba lui, nu a noastra...

Pup!

Mergi la inceput