Tensiuni in lume
Raspunsuri - Pagina 24
![](images/user_woman.png)
mihuta spune:
Inaioana, n-am sa intru in discutia despre legalitatea blocadei, dar Israelul ocupa (la trecut) ilegal teritoriile cu pricina, acum nu le mai "ocupa", doar le controleaza. Chichite legale au fost gasite si utilizate de ambele parti, dar exista niste rezolutii ONU pe care Isreaelul le-a ignorat fara nici o consecinta.
Standarde duble exista de cand lumea, mai ales cand sunt folosite pentru a apara cauza in care crezi. Teroristii unuora sunt freedom fightersii celorlati.
Si alegerile libere (declarate de catre cine ? observatori internationali?) sunt tot o discutie despre libertatea iluzorie. Ceausescu era ales pe bune. Erau alegeri libere?
Hannen, vorbesti din suflet si respect asta, dar realitatea este ca Gaza are o granita mare cu Egiptul (uita-te pe harta), la fel si Palestina cu tarile limitrofe. Armata israeliana nu apara granitele celorlalte tari musulmane, asa ca nu ei sunt cei care decid ce ajutoare pot intra in Gaza, West Bank pe alta cai. Ce ii opreste pe iordanieni sa permita accesul in West Bank sau pe Egipt sa permita accesul in Gaza ? Propriul interes, nimeni nu vrea Hamasi prin tara lui, dar sunt buni tare in zonele de conflict.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Iasmin08 spune:
Nu ma pot abtine, iertati-ma: turcii nu sunt arabi. Iar iranienii sunt persani, nicidecum arabi din cate stiu eu. Pacat ca AkaManah e in luna de miere, ca el ne-ar fi explicat mai bine.
Va rog eu mult, nu mai folositi cuvantul ''arabi'' cu referire la poporul turc, nu de alta, dar pe urma va tot fi folosit gresit de toti cei care citesc raspunsurile aici. (Ca tot se vorbeste politica, dar istoria a ramas undeva la colt)
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
inaioana spune:
Iasmin, daca e tradare sa o stim si noi! Nu am vazut sa spuna cineva pe aici ca turcii sunt arabi, ca iranienii sunt arabi. Btw, sunt sigura ca stim cu toatele ca mai mult 80% dintre musulmanii de pe plantea NU sunt arabi. Si sper ca personal pot lua lectii de istorie si din alte surse decat AkaManah.
Daca ceva este legal este si daca nu este, nu este si gata. Ca legea e proasta e alta discutie pe care o putem purta daca vrei.
Hannen, asteptam sa comentezi raspunsul meu la intrebarea ta privind Sharia. Chiar mi-as fi dorit sa stiu cum privesti aceasta problema ca musulmana (nu sharia in sine ci aplicarea ei ca lege in state laice din Occident).
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inaioana [quote] Cand e vorba de arabi..."damn, sunt niste aberanti". ![]() |
Da, asa e cum zici tu, Ina, dar turcii tot nu sunt arabi...
inaioana spune:
Iasmin, nu iti voi jigni inteligenta explicandu-ti nota de pamflet a textului meu citat de tine si nici ca era o parafrazare a atitudinii "omului obisnuit" care nu are nicio problema cu dublul standard pentru ca nici nu il remarca.
Sigur, daca tu vrei sa imi explici mie ca turcii nu sunt arabi, go ahead.
Edit: In lipsa lui AkaManah, va recomand foarte calduros explicatia lui www.youtube.com/watch?v=i7rlFpUhziE" target="_blank">Maz Jobrani despre diferenta intre persani si arabi.
Iasmin08 spune:
Ina, nu-ti explic tie, in primul rand nu-mi permit sa-ti explic, nu am eu asa tupeu...
Iar pe forumul asta, nu esti numai tu, si batem la pareu ca daca facem un sondaj, putini stiu de fapt acest lucru (ca turcii nu-s arabi). Am atras atentia asupra unui insignifiant aspect, nu era nevoie sa te simti jignita, nu era apropou la tine. Daca asa crezi, imi cer scuze.Public.
inaioana spune:
Iasmin, nu e nevoie, doamne fereste!Dar poate de la gravideala ma intzep mai repede!
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inaioana Iasmin, nu e nevoie, doamne fereste! ![]() ![]() Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza. |
Atunci sa-ti fie de bine, mamico! Si la multi ani de ziua copilului, ca tot sunteti la pachet doi in unu
![](icon_smile_big.gif)
![](pupic.gif)
blackpanterro spune:
Ioi, Inaioana, si noi suntem fani Maz Jobrani, nu credeam ca mai stie cineva de el :)). Tot show-ul "Axis of evil" e superb, am ras de m-a durut burta :))
Adriana 26+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
Llaura spune:
Hai ca tot e draga forumului...asta cu arabii si iranienii o explica istoric Azar Nafisi in Things I've been silent about (e un jurnal, paginile 16-18).