Tensiuni in lume

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

Eu, una, n-am prea inteles un lucru.... Daca era un convoi umanitar , ce cautau la bord si cei din Al Jazira (scz, sper c-am scris bine)?Cel putin asa am auzit dimineata la stiri.Sper c-am inteles bine

israelienii au ordonat vaselor sa treaca prin portul lor, pentru preventie. vasul asta cica s-a opus, asa ca s-au dus peste ei inarmati si-au inceput macelul civililor. cu alte cuvinte, daca vasul nu s-a miscat de pe loc sa navigheze pe unde voiau israelienii, acestia din urma erau indreptatiti pentru atac. dar poate vasul turc voia sa faca frumos cale intoarsa, poate le era teama sa ancoreze in portul israelian, ca daca asa se comporta in ape internationale cu proprii aliati, mai stii ce li se mai pare hamasist pe teritoriul lor?

al jazira? ai auzit bine? pai inseamna ca erau ziaristi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

Eu, una, n-am prea inteles un lucru.... Daca era un convoi umanitar , ce cautau la bord si cei din Al Jazira (scz, sper c-am scris bine)?Cel putin asa am auzit dimineata la stiri.Sper c-am inteles bine

israelienii au ordonat vaselor sa treaca prin portul lor, pentru preventie. vasul asta cica s-a opus, asa ca s-au dus peste ei inarmati si-au inceput macelul civililor. cu alte cuvinte, daca vasul nu s-a miscat de pe loc sa navigheze pe unde voiau israelienii, acestia din urma erau indreptatiti pentru atac. dar poate vasul turc voia sa faca frumos cale intoarsa, poate le era teama sa ancoreze in portul israelian, ca daca asa se comporta in ape internationale cu proprii aliati, mai stii ce li se mai pare hamasist pe teritoriul lor?

nimic

eu zic ca am auzit bine....da' mai bine zic ca nu-s sigura.... stii tu... dimineata... bb ma conduce la o "iubire " numita simptom de gravi....

Gabriela
12+

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

nimic

Nici vorba de-asa ceva, oameni buni!!!!

Soldatii israelieni au vrut sa urce pe vas (ma rog, sa coboare ) si au fost intampinati cu rangi .
Au ripostat, asa cum ar fi facut orice soldat de pe lumea asta si asa cum sf.gheorghe nu ar fi facut in razbelul sau cu balaurii.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Aceasi poveste intotdeauna,arabetii,islamistii,teroristii si extremistii ,ii/va ataca,va omoara,va islamizeaza cu forta.Intotdeauna sus-numitii incep atacurile.Intotdeauna sunt teroristi peste tot,Hamas ,ectzetera,ectzetera...peste tot arme,bombe...ies in strada de buna voie in bataia mitralierelor,isi pun copiii carne de tun...........

Oare nu v-ati plictisit?Oare nu va suna niciun clopotel ca deja pute de-ti muta nasul din loc .Mereu aceleasi texte!
Si voi le luati din presa si ni le indesati sub nas,de parca articolele alea le`a scris bunica Sabela,nu tot aia care plingeau un soldat israelian si aratau teroristii palestinieni in scutece ,sfirtecati...

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
"While the Palestinians and Turks insisted that the activists on the ships were delivering aid to impoverished Gazans suffering under a three-year Israeli embargo, Israel's deputy U.N. ambassador Daniel Carmon said "this flotilla was anything but a humanitarian mission."

Some activists have "terrorist history" and its organizers support radical Islamic groups such as Hamas, which controls Gaza and refuses to recognize Israel's existence, he said."

Avem declaratia unui reprezentant al Israel-ului la ONU.

Actiunea de verificare era bazata si pe informatii despre pasageri, cu "terrorist history".

Daca nu e adevarat, se va dovedi la verificare si inspectie.

Dar uite ca la inspectie se deschide focul de la bord asupra soldatilor.

Oare de ce?

Procesul legal international va stabili.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui beren

Cum se procedeaza legal?

Forta marina specializata (in Golful Mexic este US Coast Guard, de exemplu - care opereaza hat, departe de coasta, da) cere vasului civil sa se opreasca pentru inspectie. Asta, indiferent ca e transport umanitar sau nu.

In mod normal, vasul se opreste si permite urcarea la bord si inspectia. Daca totul e OK, continua in cursa. Daca nu, este preluat de forta de ordine si condus spre primul port adecvat, pentru alte investigatii/proceduri.

Daca vasul se opune abordarii, legislatia spune ca va fi abordat in forta si imobilizat. Iata un citat din link-urile date mai sus (marina militara britanica):

vezi ca te contrazice ditamai oficialul:

Carmon defended the legality of Israel's blockade and the boarding of the ships — which refused repeated calls to send their cargo to Gaza through Israel — as "a preventive measure." He called the results "tragic and unfortunate."

prin urmare, nu e vorba despre inspectie dupa suspiciunea unui transport ilegal, asa ca citatele tale nu se aplica in cazul de fata. daca citesti cand se aplica, vei vedea iarasi ca force boarding aici a fost ilegal. nu calatoreste nimeni obligat fortat pe unde vrea Israelul. era dreptul vasului turcesc sa aleaga calea intoarsa sau sa ramana unde era, in ape internationale. conform legii, avea dreptul si ar fi trebuit sa fie safe. caz clar de legitima aparare din partea civililor la bord cand au fost atacati.

dealtfel, numai pe forumul asta am intalnit o asa coalitie, pe unde te duci in rest lumea protesteaza. si ma indoiesc profund ca aia din Consiliul de securitate nu cunosc legile, iar ei au condamnat clar agresiunea. da' poate li s-a taiat accesul la wikipedia si-au ramas neinformati, mai stii. q.e.d.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Aceasi poveste intotdeauna,arabetii,islamistii,teroristii si extremistii ,ii/va ataca,va omoara,va islamizeaza cu forta.Intotdeauna sus-numitii incep atacurile.Intotdeauna sunt teroristi peste tot,Hamas ,ectzetera,ectzetera...peste tot arme,bombe...ies in strada de buna voie in bataia mitralierelor,isi pun copiii carne de tun...........

Oare nu v-ati plictisit?Oare nu va suna niciun clopotel ca deja pute de-ti muta nasul din loc .Mereu aceleasi texte!
Si voi le luati din presa si ni le indesati sub nas,de parca articolele alea le`a scris bunica Sabela,nu tot aia care plingeau un soldat israelian si aratau teroristii palestinieni in scutece ,sfirtecati...

na, de ce te revolti ?sunt unii pe care ii intereseaza subiectul.Nu sunt fan gen aceste subiecte,dar aflu si eu pareri de oameni inteligenti.Imi dai voie?
Aici e ca si cu telecomanda: click....

Gabriela
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Citat:
"While the Palestinians and Turks insisted that the activists on the ships were delivering aid to impoverished Gazans suffering under a three-year Israeli embargo, Israel's deputy U.N. ambassador Daniel Carmon said "this flotilla was anything but a humanitarian mission."

Some activists have "terrorist history" and its organizers support radical Islamic groups such as Hamas, which controls Gaza and refuses to recognize Israel's existence, he said."

Avem declaratia unui reprezentant al Israel-ului la ONU.

Actiunea de verificare era bazata si pe informatii despre pasageri, cu "terrorist history".

Daca nu e adevarat, se va dovedi la verificare si inspectie.

Dar uite ca la inspectie se deschide focul de la bord asupra soldatilor.

Oare de ce?

Procesul legal international va stabili.

Exact ce ziceam,numai baieti de baieti,sinceri pina in maduva oaselor!

Cind Beren s-a aflat vreodata adevarul??cind a fost vreodata Israelul pedepsit pt. ceva oricit de infim ar fi???Hai,aud!!
De unde stii tu ca s-a deschis focul de la bord asupra soldatilor?ai fost acolo??

Care proces legal international????????Pe lumea ailalta poate!
Pina atunci, somnul r(n)atiunii(lor) naste monstri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

dealtfel, numai pe forumul asta am intalnit o asa coalitie, pe unde te duci in rest lumea protesteaza.

Stii si araba, Conchita? :))

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

eu zic ca am auzit bine....da' mai bine zic ca nu-s sigura.... stii tu... dimineata... bb ma conduce la o "iubire " numita simptom de gravi....

Gabriela
12+

wow, si io acum aflu??? veste buna, sarcina usoara si bebelic sanatos! al jazira, cum o fi pe romaneste, e network de stiri. :-)

Mergi la inceput