Tensiuni in lume
Raspunsuri - Pagina 10
![](images/user_woman.png)
inaioana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Mi se pare aberant sa iei rangi in maini ca sa te opui unor soldati inarmati, care vin pe vasul tau ![]() |
Eee.. nu e neaparat aberant. Cei care se duc acolo cu ajutoare o fac pentru ca sunt miscati de soarta palestinienilor. Daca sunt miscati de soarta palestinienilor, cu siguranta ca nu lesina dupa israelieni. Daca sunt si cu sangele mai fierbinte, mai dinspre middle-east asa, sigur ca atunci cand ii vad pe israelieni ca se spanzura sa coboare pe vasul lor , li se pune o ceata pe oki si zic "mor cu tine de gat, bey ,raule si uratule care esti, chit ca o sa o fac cu mainile goale"
Nu e absurd deloc, e omeneste atunci cand esti implicat emotional. Eu de la mine din fotoliu, pot sa privesc problema oricum.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Citind ceva titluri si in diagonala continutul unor stiri, se pare ca e veche buba, nu s-au trezit ei acu sa se trosneasca din senin. Eu marturisesc ca nu am stiut dimic despre relatiile dintre turcia si Israel si acu aflu si eu noutati.
Stire din ianuarie 2010:
"Relatiile dintre Ankara si Tel Aviv au devenit extrem de tensionate din cauza difuzarii în Turcia a unui serial considerat antisemit.
Ambasadorul turc în Israel a fost umilit saptamana aceasta, in fata unor fotoreporteri si cameramani, fiind obligat sa astepte mult timp intr-un coridor in timpul unei convocari a diplomatiei israeliene. Au fost date publicitatii imagini care il infatisau pe diplomatul turc cu un aer abatut, in picioare si inconjurat de trei functionari israelieni cu fete severe.
Apoi, viceministrul israelian al afacerilor externe Danny Ayalona refuzat s#259; ii strâng#259; mana ambasadorului Oguz Celikkol.
Israelul a trimis apoi o scrisoare în care a cerut scuze pentru incident."
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
jeni_h spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui inaioana
Eee.. nu e neaparat aberant. Cei care se duc acolo cu ajutoare o fac pentru ca sunt miscati de soarta palestinienilor. Daca sunt miscati de soarta palestinienilor, cu siguranta ca nu lesina dupa israelieni. Daca sunt si cu sangele mai fierbinte, mai dinspre middle-east asa, sigur ca atunci cand ii vad pe israelieni ca se spanzura sa coboare pe vasul lor , li se pune o ceata pe oki si zic "mor cu tine de gat, bey ,raule si uratule care esti, chit ca o sa o fac cu mainile goale" Nu e absurd deloc, e omeneste atunci cand esti implicat emotional. Eu de la mine din fotoliu, pot sa privesc problema oricum. Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza. |
Buna ziua,
scuze ca ma bag dar sunt perfect de acord cu ce ai spus tu.
Pe mine ma intereseaza in mod mai deosebit subiectul.
o zi buna tuturor si LA MULTI ANI pentru comorile din intreaga lume, fie ei palestinieni, evrei ... nu conteaza , oameni suntem cu totii. Ar fi bine daca ne-am aduce aminte mai des ca suntem oameni si ca Dumnezeu este unul singur pentru toata lumea, indiferent ca-L numim diferit
iarina spune:
Tensiunile dintre Turcia si Israel au crescut mult de cand Turcia tatoneaza Iranul...israelienii zic ca-i complot, turcii ca vezi Doamne se "cunosc" cu natiile din zona, "petrecerea continua" vorba lui Toma Caragiu si oamenii mor.
"Iranul, Turcia si Brazilia au semnat acordul privind imbogatirea uraniului. Turcia: "Sanctiunile asupra Iranului nu se mai justifica"
Mai multe detalii aici: http://www.hotnews.ro/stiri-international-7281289-iranul-turcia-brazilia-semnat-acordul-privind-imbogatirea-uraniului-turcia-sanctiunile-asupra-iranului-nu-mai-justifica.htm
ladyJ spune:
citat din mesajul lui inaioana
Eee.. nu e neaparat aberant. Cei care se duc acolo cu ajutoare o fac pentru ca sunt miscati de soarta palestinienilor. Daca sunt miscati de soarta palestinienilor, cu siguranta ca nu lesina dupa israelieni. Daca sunt si cu sangele mai fierbinte, mai dinspre middle-east asa, sigur ca atunci cand ii vad pe israelieni ca se spanzura sa coboare pe vasul lor , li se pune o ceata pe oki si zic "mor cu tine de gat, bey ,raule si uratule care esti, chit ca o sa o fac cu mainile goale" Nu e absurd deloc, e omeneste atunci cand esti implicat emotional. Eu de la mine din fotoliu, pot sa privesc problema oricum. Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza. |
Inaioana, niste oameni cu inima mare si multe produse de donat la bordul unui vas NU se iau la tranta cu regulile si soldatii decat daca vor sa atraga atentia asupra lor, ceea ce depaseste ideea pur umanitara.
Daca eu vreau sa duc ajutoare in Palestina, stau frumos si ma supun regulilor de verificare, pentru ca scopul meu este ca aceste ajutoare sa ajunga acolo unde trebuie.Daca ma iau de gat cu armata si ignor mesajele, imi sabotez propria actiune.
Cum s-a mai spus, sunt multe ajutoare care ajung in Palestina ,si acest lucru a fost posibil prin excluderea batelor si aruncatul soldatilor peste bord.
conchita spune:
citat din mesajul lui Iasmin08
Multumesc,Beren ![]() Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
nu te-ai luminat, pentru ca acordul ala nu se aplica in cazul de fata. altfel, turcii aveau si ei dreptul sa se duca inarmati pe vasele israeliene, tot in apele internationale.
![](chatterbox.gif)
Iasmin, prima oara ai inteles corect, dupa aia te-ai lasat ametita. israelienii au atacat un vas turcesc in apele internationale, punct. iar pentru asta trebuie sa suporte consecintele. incearca tu sa pui blocada pe dunare, si sa vezi niste barci ditai in mediterana, te duci cu pustile peste ei sperand ca te iarta prietenii tai, occidentalii, pentru chiar fiecare crima la activ? au murit oameni, iar aici se servesc justificari xwrtbtrs pentru crima.
conchita spune:
cat despre pregatire si premeditare, Israelul a recunoscut oficial ca stia deja cine se afla pe vas si ca flotila nu era cu ajutoare. deci s-au dus la fix sa caute hamasii travestiti in umanitarieni:
"While the Palestinians and Turks insisted that the activists on the ships were delivering aid to impoverished Gazans suffering under a three-year Israeli embargo, Israel's deputy U.N. ambassador Daniel Carmon said "this flotilla was anything but a humanitarian mission."
Some activists have "terrorist history" and its organizers support radical Islamic groups such as Hamas, which controls Gaza and refuses to recognize Israel's existence, he said.
Carmon defended the legality of Israel's blockade and the boarding of the ships - which refused repeated calls to send their cargo to Gaza through Israel - as "a preventive measure." He called the results "tragic and unfortunate."
urmeaza inca doua nave, astea doua intr-adevar vor fi pregatite sa sparga blocada. le urez succes.
denizel spune:
citat din mesajul lui conchita urmeaza inca doua nave, astea doua intr-adevar vor fi pregatite sa sparga blocada. le urez succes. nimic |
![](socat.gif)
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul"
![](icon_smile.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ingrid_sp_S/Ingrid_sp_S.jpg)
Ingrid S spune:
Eu una le urez multa minte turcilor care, apropo, vin si la noi in Marea Neagra la braconaj si ne dau cu tifla, daca le-ai baga un tun ar intelege cum sta treaba, da' romanii is prosti, maica. Au luat-o de la israelieni peste bot si acum cica se razbuna.
Vreau sa vad ca turcii ataca Israelul, 1, ca nu mai pupa ei UE veci, 2, mananca o bataie zdravana, insa nu pricep arabii si pace cum e sa te lupti cu evreul. Pacat. De atatia ani credeam ca au invatat ceva.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
![](images/user_man.png)
beren spune:
citat din mesajul lui ladyJ Daca eu vreau sa duc ajutoare in Palestina, stau frumos si ma supun regulilor de verificare, pentru ca scopul meu este ca aceste ajutoare sa ajunga acolo unde trebuie.Daca ma iau de gat cu armata si ignor mesajele, imi sabotez propria actiune. Cum s-a mai spus, sunt multe ajutoare care ajung in Palestina ,si acest lucru a fost posibil prin excluderea batelor si aruncatul soldatilor peste bord. |
Exact.
Ce face in schimb Hamas, care controleaza Gaza, cu ajutoarele care intra zilnic acolo?
"2009 Hamas confiscation and obstruction of aid
On 12 January, Hamas raided some 100 aid trucks entering Gaza, stole their contents and sold them to the highest bidders. On 20 January, gunmen from Hamas' armed wing seized 12 trucks loaded with humanitarian aid that had been donated by the Jordanian government to the Palestinians in the Gaza Strip, according to Jordanian and Palestinian Authority officials.
On 3 February, 3,500 blankets and over 400 food parcels were confiscated by Hamas police personnel from an UNRWA distribution center. On the following day, the UN Emergency Relief Coordinator demanded that the aid be returned immediately. In a separate incident on 5 February, Hamas seized 200 tons of food from UNRWA aid supplies. The following day, UNRWA suspended its activities in Gaza."
Da, sa le mai doresti succes hamasilor deghizati de pe vase...