indemnizatia dupa PROTESTE / continuare...

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui inbox

Taierea pensiilor cu 15% si a salariilor personalului bugetar cu 25% este neconstitutionala, au decis astazi cei noua judecatori ai Curtii Constitutionale, care s-au pronuntat asupra masurilor de austeritate ale Guvernului

Nu, nu e chiar asa .

Au decis ca articolul 9 este neconstitutional si el se refera DOAR la taierea pensiilor si a indemnizatriei de insotitor al pensionarului invalid de gr I.

SALARIILE nu au intrat in sfera celor neconstitutionale si nici indemnizatia aici discutata.
Urmariti pe site-urile de stiri ca dau exact textele de lege declarate neconstitutionale.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Citat:

Taierea pensiilor cu 15% si a salariilor personalului bugetar cu 25% este neconstitutionala, au decis astazi cei noua judecatori ai Curtii Constitutionale, care s-au pronuntat asupra masurilor de austeritate ale Guvernului

Gresit!Doar pensiile magistratilor raman in vigoare,restul -15%!

Potrivit surselor citate, a fost declarat neconstitu#355;ional articolul 1, litera c din Legea privind stabilirea unor m#259;suri în domeniul pensiilor #351;i articolul 9 al proiectului de lege privind unele m#259;suri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar.

Astfel, articolul 1 litera c) se refer#259; la pensiile de serviciu ale judec#259;torilor, procurorilor #351;i judec#259;torilor, respectiv magistra#355;ilor asisten#355;i ai Cur#355;ii Constitu#355;ionale. Astfel, toate pensiile speciale se recalculeaz#259;, mai pu#355;in cele ale magistra#355;ilor.

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Citat:

Gresit!Doar pensiile magistratilor raman in vigoare,restul -15%!

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

BA NU !

Legea privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar ( taieri de salarii si pensii)

Art. 9
alin. 1 Incepand cu drepturile lunii iunie 2010, cuantumul brut al pensiilor cuvenite sau aflate in plata precum si indemnizatia de insotitor pentru pensionarii de invaliditate gradul 1 se diminueaza cu 15 %.

alin. 2 La determinarea cuantumului brut al pensiilor precum si a indemnizatiei de insotitor pentru pensionarii de invaliditate gradul 1, ce vor fi stabilite sau acordate incepand cu data de intrarii in vigoare a prezente legi, valoarea punctului d epensie utilizata este de 622,9 lei.

Legea privind stbilirea unor masuri in domeniul pensiilor

Art 1

Pe baza intr#259;rii în vigoare a prezentei legi, urm#259;toarele categorii de pensii stabilite pe baza legisla#355;iei anterioare, devin pensii în sensul Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii #351;i alte drepturi de asigur#259;ri sociale, cu modific#259;rile #351;i complet#259;rile anterioare:

lit. c. pensiile de serviciu ale judec#259;torilor, procurorilor #351;i judec#259;torilor, respectiv magistra#355;ilor asisten#355;i la Curtea Constitu#355;ional#259;.

Deci nu se taie nicio pensie aflata in plata sau cuvenita !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

dragele mele uitati aici in direct

http://webtv.realitatea.net/live

si am mai scris si eu aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153625

faza e ca pensiile nu se taie , dar se micsoreaza PUNCTUL DE PENSIE , asa ca nu se taie da pensia nu scade din cauza punctului de pensie ??

si cica se recalculeaza pensiile speciale

sfaturi

http://www.dianabostan.evonet.ro/Figure%201.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

pe iRealitatea asa aratasera initial. Acum au revenit vad. Asa se arunca presa sa traga cocluzii deh.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

Citat:

pe iRealitatea asa aratasera initial. Acum au revenit vad. Asa se arunca presa sa traga cocluzii deh.

deci aici vedeti in direct tot http://webtv.realitatea.net/live

Inbox , ma doare capul, nu credeam ca o sa ma enerveze atata , atatea dezinformari,, nu mai stii ce e adevarat ... haos

sfaturi

http://www.dianabostan.evonet.ro/Figure%201.htm

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui unducthable
[

faza e ca pensiile nu se taie , dar se micsoreaza PUNCTUL DE PENSIE , asa ca nu se taie da pensia nu scade din cauza punctului de pensie ??

si cica se recalculeaza pensiile speciale

Mai , sunt 2 articole mari si late declarate neconstitutionale .Art 9 si art 1, in totalitate.

Deci :
- nu se taie pensiile aflate in plata sau cuvenite
-nu se modifica pensia speciala a magistratilor
-nu se taie indemnizatia de insotitor pensionar gradul I invaliditate
-nu se modifica punctul de pensie la 622,9 lei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

eu alta intrebare am

acuma am inteles ca se trimit legile inapoi la parlament si se rediscuta articolele respective

asa

intre timp articolele necontestate se aplica? sau se intarzie toate masurile pana se definitiveaza legile cu toate articolele?

adica ar fi sanse sa mai luam cateva luni indemnizatia asa cum e acum?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

eu alta intrebare am

acuma am inteles ca se trimit legile inapoi la parlament si se rediscuta articolele respective

asa

intre timp articolele necontestate se aplica? sau se intarzie toate masurile pana se definitiveaza legile cu toate articolele?

adica ar fi sanse sa mai luam cateva luni indemnizatia asa cum e acum?

Da. Exista sanse.
Legea trebuie sa aiba o forma finala pentru a putea fi promulgata.

Mergi la inceput