Gravidutze si mamici de Cluj - 161
Raspunsuri - Pagina 26
Ioana13 spune:
Filip, bine ai venit!!!! Andreea felicitari pentru lungan!
Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)
elenuta23 spune:
YUPIIIIII
BINE AI VENIT PE LUME, FILIP!!!!!!
FELICITARI MAMI PT PUIUL MIC!!!!!!
Elena , mamica lui
Dragos Stefan (9mai2007) si
Iulia Anamaria (16 sept2009)
adab spune:
BUN VENIT PE LUME FILIP, NAZDRAVANULE....FELICITARI MAMI SI TATI!!! SANATATE VA DORIM!
NE-AM INTORS SI NOI DIN CONCEDIU....MA SI GANDEAM CA TREBE SA FI NASCUT CAREVA INTRE TIMP....BRAVO ANDREEA!....AI SCAPAT, GATA...
jozsaerika spune:
buna fetelor,
iaca mai trec pe la voi din cand in cand ![]()
vroiam sa va zic doar de capuse ca este indicat sa luati antibiotic preventiv -mai ales pt boala lyme- .Pt adulti se recomanda doxicilina parca.Eu am citit tot subiectul de la clinica virtuala in legatura cu capusele si am hotarat ca e mai safe sa luam antibiotic preventiv dupa o muscatura de capusa...mai ales ca la noi in tzara nu iti analizeaza nimeni capusa
.Beatrice a luat si ea o capusa care s-a ascuns fix in lobul urechii
asa ca a primit antibiotic pt prima data in viata ei
.Procurati-va spray pt capuse si daca banuiti ca ar fi capuse in zona unde mergeti dati pe haine si chiar pe piele .(eu am un spray de la OFF)
Bun venit BB Filip !!! 
iar Meli tinem pumnii sa fie BINE !!! 

Erika
Ioana13 spune:
Buna dimineata!
Oare ce face Filip?
Si Meli?
ERika, de unde ai luat spray? Cu cit? Oare sunt eficiente si nu ataca altceva... adica nu te musca capusa, dar faci alte boli
Ce antibiotic i-ai dat lui Beatrice si cit timp?
O zi buna!!! L-am trimis pe P la bunici, ma enerveaza ca are o tuse, dimineata numai, dar o are!
Nico, tot am vrut sa te intreb: niste poze de la Disney cind ne arati? Cite zile ati stat? In oraselul Disney v-ati cazat, ca am inteles ca exista hoteluri si acolo. E adevarat? Nu a fost prea mic Andrei pentru cite sunt pe acolo? Cam atit
Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)
alinabojuc spune:
Felicitari Andreea 
Bine ai venit pe lume Filip 

Meli multa sanatate. doamne ajuta sa fie bine. 
Si sotul a avut o capusa. A fost acum vreo 3 sapt pe un teren cu vegetatie mai inalta si cand a ajuns acasa se tot scarpina.
apoi a vazut bulinuta neagra. am si cautat-o pe alex si noroc ca nu am gasit nimic.
Azi pe la 9 am fost cu alex la urgente
s-a lovit cu caputu de coltul de la birou
nu am avut nicio putere in mine, saracuta asa a urlat. i s-a umflat si era si un pic de rosu. nu i-a curs sange deloc. nici nu stiu cum am imbracat-o sau ce am luat pe mine.
doctorita a zis ca are doar hematom. sincer mi-i tare teama sa nu se intample ceva grav
Alex a pus sotul mesaj pe acel grup. sper sa fie de ajutor. 
Imediat scriu reteta de praji cu piersici. 
dieta rina
I. 11.02.2010-76.7 kg 12.05.2010-65.7 kg
II. 25.05.2010-67.8 kg 07.06.2010-66 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.
alinabojuc spune:
Tarta cu piersici
- 6 piersici mari,decojite,feliate
- 4 lg zahar
- 1/2 lgt suc lamaie
- 1 1/2 lgt amidon
- 1/2 lgt esenta migdale sau vanilie
- inghetata pentru servit
Pentru aluatul sfaramicios
- 1 1/2 cupe faina alba
- 1/2 cupa zahar
- 1 1/2 lgt praf de copt
- 1/2 lgt sare
- 6 lg unt taiat cubulete
- 1 ou
- 5-6 lg lapte
Se incalzeste cuptorul la 220 grade.
Se pun piersicile intr-o tava patrata de 23 cm. se adauga sucul de lamaie, zaharul, amidonul si esenta. se amesteca bine. Se dau la cuptor pentru 20 min.
Se amesteca faina cu zahar (in afara de 2 lg), praf de copt si sare. Se pune untul si se framanta cu degetele pana se face un aluat nisipos. Se bate oul cu lapte si se toarna peste aluat. se amesteca cu furculita putin, cat sa se imbine ingredientele.
Se reduce temp cuptorului la 200 grade. Se scoate tava si se pune aluatul cu lingura peste piersici (asa din loc in loc, la cuptor el se intinde peste piersici). Se presara restul de zahar.
Se coace pana se face auriu deasupra. scrie 15 min. dar la mine au trebuit 30 min.
Se serveste fierbinte sau la temp camerei cu inghetata.
problema e cu cele 6 lg de unt, mai corect era sa scrie cate grame de unt trebuie. Eu cred ca am pus prea mult. Mi-a iesit prea unsuros aluatul. Dar a fost bunaaaa 
dieta rina
I. 11.02.2010-76.7 kg 12.05.2010-65.7 kg
II. 25.05.2010-67.8 kg 07.06.2010-66 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.
jozsaerika spune:
spray-ul eu l-am luat din Ungaria dar daca dati cautare pe net poate sunt si la noi
.Ma gandesc ca normal ca spary-ul este chimical deci in exces si des nu face bine
.Este ca si cel de tantari.
Beatrice inca ia antibiotic Ospamox ...vreau sa ii dau 7 zile .Este la subiectul cu borelioza o lista cu antibioticele potrivite.
Alina pt accidente de genul asta sunt f bune gelurile cu arnica
si
pt Alex
ALEX29 spune:
ALINA multumesc tare mult ,am primit multe telefoane pt angajari ,sper sa si gasim pe cineva potrivit pt firma
mersi mult
imi pare rau pt piticuta ,cand am citit chiar mi am amintit ca si mamaruta mea asa tare s a lovit cand avea 1 anisor si vreo 10 lunitze ,am dus o la spital si 3 capse i au pus la capusor ,nici nu vreau sa mi amintesc ,groaznic ...santate multa si bine ca nu a fost mai grav
ADA cum v ati distrat?![]()
ERIKA multumim
,sper sa scapam de capusele astea nebune
IOANA sa inteleg ca sunteti singurei in week ?
SCUMPA MEA FETITA TIADRIS- 3 oct 2007
http://cluj-poze.scope.ro/thumbnails.php?album=61
http://family.webshots.com/album/572388417dqdSls
http://picasaweb.google.ro/sanda252003
baby-boom spune:
Sper sa fie de ajutor: spray pt capuse am luat de la DM. Eu consider ca este extrem de necesar, mai ales la cum se manifesta borelioza, si la faptul ca se poate declansa oricand dupa muscatura, si la 15 ani dupa ce ai fost muscat. Si nu e singura boala provocata de capuse.
Capusele "musca" in zona incheieturilor maini/picioare, in zona inghinala, axiala, a gatului si a capului. Nu incercati sa le scoateti singure, caci de cele mai multe ori li se rupe capul, fiind fragile, si acest cap ramane infipt in victima, sia sta nu e ok. Mergeti la infectioase, caci acolo au penseta aceea speciala cu care scot capusele. Chiar vineri am vazut un anunt mare la Urgente pe motilor care instruia medicii sa trimita acolo pacientii veniti cu muscatura de capusa.
Da, antibioticul este de obicei recomandat in 100% din cazuri, dar el acopera restul infectiilor prezumtive, nu si boala Lyme, din pacate.
Cel mai ok este sa previi, cu spray sau unguent anti capuse, caci nu este de joaca...si sa porti haine deschise la culoare cand mergi in locuri in acre ai auzit ca sunt capuse.
Ceea ce mai este bine de stiut este ca in Ro nu exista centre de diagnostic a bolii Lyme. Cel mai apropiat este la Budapesta. Un mod de-a afla daca esti infestat este sa tii dusul fierbinte pe muscatura mai bine de 5 minute, iar daca se inroseste suspect(pata rotunda, rosiatica cu inca un cerc concentric in exterior), asta este unul din semne.
Putina lume stie cat de periculoase sunt. Sunt multe subiecte si pe DC.
Ma roade subiectul acci am fost muscata si eu si fiica mea, si mai apoi m-am interesat profund.
Sanatate
edit: cel mai recent subiect pe DC legat de muscaturile de capuse http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152572
Florina si Elise (9 iulie 2004)