Palatoschizis si formele sale
Raspunsuri - Pagina 16
corina_tutza spune:
Raluca i-am mai facut lui Vlad Varilix pe la doi ani si jumatate.Era optional dar acum am inteles ca nu-i mai primeste in colectivitate fara el.
corina_tutza spune:
Claudia bine ai venit!Poate ne vedem pe 24 la control! Fetelor cum ati clatit cu apa bicarbonata? Cum este procedura? Trebuia o anumita cantitate? Va intreb pentru ca noua ne-a zis sa clatim gurita cu ceai, cel putin 20 de ml dupa fiecare masa.Camelia am citit ca voua vi s-a spus sa nu dati gris.Noua ni s-a spus ca pot sa-i dau galuste din a doua saptamana...nu i-am dat decat putin in a treia saptamana.Sa se fi desfacut operatia din cauza asta? Abia astept sa mergem la control, am o mie de intrebari!
emanuelsrbn spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corina_tutza Aaa eu am vrut sa iau pentru Radu un biberon la care este atasata lingurita dar nu am gasit.Vazusem in Carrefour parca, nu stiu de la ce firma.Erau trei bineroane in pachet daca imi amintesc bine, unul cu picurator, unul cu lingurita si parca unul avea tetita.Sunt micute si fundul biberonului este mobil si-l poti impinge sa curga lichidul. mami de Vlad MIhai si Radu Stefan |
Sarutmana,
David avand palatoschizis total, nu am putut sa-l hranim inainte de operatie decat cu biberon Haberman de la Medela:
www.medela.ro/produse/biberon-haberman" target="_blank">http://www.medela.ro/produse/biberon-haberman
Tot in oferta lor, am vazut ca au si un biberon care are in loc de tetina, lingurita de silicon, care se umple singura:
www.medela.ro/produse/dispozitiv-lingurita-softcup" target="_blank">http://www.medela.ro/produse/dispozitiv-lingurita-softcup
corina_tutza spune:
Buna Emanuel!Si Radu a avut palatul despicat total dar noi l-am hranit cu tetina de la Nuk.Am comandat si noi biberon de la Medela dar nu s-a adaptat.
emanuelsrbn spune:
citat din mesajul lui corina_tutza Claudia bine ai venit!Poate ne vedem pe 24 la control! Fetelor cum ati clatit cu apa bicarbonata? Cum este procedura? Trebuia o anumita cantitate? Va intreb pentru ca noua ne-a zis sa clatim gurita cu ceai, cel putin 20 de ml dupa fiecare masa.Camelia am citit ca voua vi s-a spus sa nu dati gris.Noua ni s-a spus ca pot sa-i dau galuste din a doua saptamana...nu i-am dat decat putin in a treia saptamana.Sa se fi desfacut operatia din cauza asta? Abia astept sa mergem la control, am o mie de intrebari! mami de Vlad MIhai si Radu Stefan |
Apa bicarbonatata se prepara din bicarbonat de sodiu din farmacie (am inteles ca este diferit fata de cel alimentar din punct de vedere igienico-sanitar).
Se face o concentratie de 5% astfel: 5 mg bicarbonat (o lingurita rasa) la 100 ml de apa plata (sau fiarta si racita). Noi il spalam dupa masa cu o seringa de 10 ml, ii bagam doar "tumburucul" de la seringa intre dinti ca sa nu ajunga seringa pana la operatie, cu capul aplecat sa ii curga din gurita, desi inghite, dar d-na dr. a zis ca nu este problema daca si inghite, doar ca o sa faca "gaze".
emanuelsrbn spune:
citat din mesajul lui corina_tutza Buna Emanuel!Si Radu a avut palatul despicat total dar noi l-am hranit cu tetina de la Nuk.Am comandat si noi biberon de la Medela dar nu s-a adaptat. mami de Vlad MIhai si Radu Stefan |
Am incercat si noi cu tetina de la Nuk, dar se ineca, ramanea fara aer si nu mai putea sa respire si ne-a fost frica sa o mai folosim...
cameliam spune:
Corina, noua de gris ne-a spus dr Urtila, fiul dnul profesor. Si sincer, nu retin cat timp dupa operatie nu era voie gris, posibil doar prima saptamana, sau primele doua saptamani. Cum n-am retinut, nu i-am dat deloc .
Eu sa stii ca o clatesc doar cu apa, nu cu ceai. Ceai ne-a zis si noua, dar il refuza, si atunci am zis apa. Am incercat si apa bircabonatata, a cam strambat din nas...
citat din mesajul lui corina_tutza Claudia bine ai venit!Poate ne vedem pe 24 la control! Fetelor cum ati clatit cu apa bicarbonata? Cum este procedura? Trebuia o anumita cantitate? Va intreb pentru ca noua ne-a zis sa clatim gurita cu ceai, cel putin 20 de ml dupa fiecare masa.Camelia am citit ca voua vi s-a spus sa nu dati gris.Noua ni s-a spus ca pot sa-i dau galuste din a doua saptamana...nu i-am dat decat putin in a treia saptamana.Sa se fi desfacut operatia din cauza asta? Abia astept sa mergem la control, am o mie de intrebari! mami de Vlad MIhai si Radu Stefan |
cellia78 spune:
Asaaaa, buna ziulica celor mici si celor mari!
De fapt, sper ca voi, cei mici sforaiti deja la ora asta!
Claudia, mersi mult pt detalii! Acuma, o sa caut si eu canuta aia de care zici, de la Angel, macar sa vaza si ochii mei cum arata si ce poate; si mersi de reteta aia delicioasa pt dupa operatie! Am retinut-o si pare super combinatia! Dc mai ai, da aci idei, ca parca ma vad in pana! Ma mira la culme cum pot manca copiii mici la orizontala, chestie pe care Frosa mea nu o stie; toata viata ei a papat numai in brate la mami, usor ridicata; am incercat o singura data la orizontala, in maternitate, ca asa a insistat o .... de asistenta; si a avut o reactie "super": s-a innecat si s-a invinetit rapid; de atunci am invatat ca nu asa papa ea si ca nu trebuie sa mai accept sfaturi legate de copilul meu, nici macar de la cei "avizati". Acuma papa lapte in brate, ca sa se alinte, mancarica din scaunelul ei si ceai bea....printre jucarii sau citind!
Corina, lasa mai, ca eu imi fac curaj! Curaj sa renunt si mai mult la mine; de-aia zic ca te admir, ca POTI; ca ti-ai pus la punct un program si il urmezi; banuiesc eu ca mai sunt si abateri, ca asa e cu doi pui; dar per total, eu sunt sigura ca tu faci fata la toate cu brio; imi imaginez ca nu e usor!
Raluca, merci ca m-ai ascultat! Da, sforaie sefa de cred ca in curand va rupe patutul! Este deja a patra zi consecutiv cand o trezesc eu de dimineata, la ora 8.15 , ne facem toaleta (aka spalat pe fata, pe dinti, prin anume parti unde inca mai exista pampers ), cateva miscari de gimnastica, masaj, dragalit, imbracat, papica; apoi joaca; la ora 10 ii pica ochii de somn si maraie somnoroasa; o pun la nani si in maxim 10 minute sforaie; iaca, e ora 3 si inca sforaie; Iulian s-a speriat ieri cand i-am zis de noul ei program, cica nu doarme prea mult?
Eu am incercat sa-i impun un program, am vazut ca e mai rea de somn si o las; nu ma intereseaza la ce ore doarme, atata timp cat doarme macar 2 ore ziua; asa ca, mai las de la mine, ea mai pune de la ea si picam de acord!
Da, am timp in toate orele astea si de casa, si de gatit si de sport, si de net; nu ma plang! Ma rog la Doamne-Doamne sa o tina asa cuminte si-I multumesc pt cum este ea!
Flori,
Cat pe ce sa trezesc puica sforaicioasa (am un ras asa....colorat; imaginati-va pe Rodica Popescu-Bitanescu ) si sa ma inec cu frape-ul!!!!!!!!
Auzi, dar sunt tare curioasa cum aratam in visul tau! Ca dc nu ma insel, nu m-ai vazut in viata ta, parca nici poze cu je nu stii! Eram si eu vreo "splendoare" sau ba? Eram si eu la 90-60-90 sau ba? Ha? Blonda sau cum?
Sunt ok, mersi ca intrebi! Am avut o seara mai....ciudata; am revazut dupa un timp indelung persoane nu taman dragi; a trecut! Si am fost si in toane urate, ca am avut surpriza sa aflu ca indemnizatia si alocatia intarzie ; cred ca ori se taie de luna asta si dureaza ca deh, birocratia si-ar pierde din definitie, ori aia nu stiu dc sa dea suma normala sau taiata si asteapta ordine de "sus" de la "capete luminate"
Merg sa vad in ce stadiu e haleala!
toata lumea!
O palma nu inseamna educatie! Zero toleranta fata de lipsa de toleranta pentru copii!
ginye55 spune:
citat din mesajul lui cellia78 Flori, Cat pe ce sa trezesc puica sforaicioasa (am un ras asa....colorat; imaginati-va pe Rodica Popescu-Bitanescu ) si sa ma inec cu frape-ul!!!!!!!! |
Daca bei fara mine
Revin..
Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)
ginye55 spune:
Am revenit...
Cecilia nush cum arati ...in vis erai invaluita in ceata, ti se vedea doar o fata rotunda, parul brunet...ceva f vag...de asta ma intrebam daca esti bine.
Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)