Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (116)
Raspunsuri - Pagina 16
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bumblebee/bumblebee.jpg)
bumblebee spune:
Paula, din cate stiu eu, in primele 6 luni, tot ce ia contact cu pielea bblului tb sa fie dezinfectat. Calcatul asigura chestia asta. Dupa 6 luni eu o sa incep probabil s-o raresc, nu sufar de manii de astea cu calcatul. Si sterilizatul se rareste dupa 6 luni.
Alina 30+ cu
gargarita
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
aelita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui paula_m Aelita, cam ce dimensiune e paturica? Voua va curge sange din nas? Deja e a 3a oara saptamana asta cand m-am trezit ca imi curge sange din nas? O fi din cauza ca sunt un pic anemica? Desi mi se pare ciudat ca la 77 kg sa fiu anemica ![]() Hainutele tb spalate si calcate? Si asternuturile pt patut? |
DIMENSIUNE PATURICA: patratele din schema sunt formate din 10 pe 10 patratele.
latimea are 10 patrate plus 2 ochiuri la margini.
lungimea are 16 patrate plus 3 randuri sus
deci LATIME:(10 X 10)+ 2 + 2 =104 ochiuri montate
LUNGIME: (16 X 10 ) + 3 = 163 Randuri
se incepe cu o margine alba de BOB DE OREZ ,si apoi modelul din schema,cu culorile pe care le doriti.
dimensiunea la 104 ochiuri difera in functie de grosimea atzei.
ca sa afli exact dupa atza ta,faci 10 ochiuri si 10 randuri si faci cu regula de 3 simpla calculul,dupa ce masori cu centimetrul.
exemplu:adica daca la 10 ochiuri am sa zicem 5 cm latime pe andrea.la 104 ochiuri am x cm.
x = (104 x 5 ): 10 = 52 cm cred ca e daca nu gresesc
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](zana.gif)
![](copilas.gif)
aelita spune:
PAULA sangele din nas e mai mult hormonal.
lucrurile daca nu vrei sa le speli,le poti calca.
se spala noi mai mult ca sa se ia efectul plasticului pe tesatura,timp indelungat ambalat.sau al prafului din depozite,pana a ajuns la tine. 28+
Sofia (2ian2007) ,
Andres(22mai2008)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Dragaica/Dragaica.jpg)
Dragaica spune:
citat din mesajul lui aelita pentru DRAGAICA si cine mai vrea: PATURA spre dreapta ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vai de mine, ma faci acum sa ma rusinez c-am pus poza cu pseudo-tentativa mea de paturica
![](icon_smile_blush.gif)
Eu ceream un model gen 2 pe fata 2 pe dos
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita
![](smiley_pregnant.gif)
![](baietel.gif)
![](baietel.gif)
AMR 9 + saptamani de stat la caldurica, Doamne ajuta.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otiliav/Otiliav.jpg)
Otiliav spune:
Paula, poate fi semn de anemie. Eu cand am vazut ca se ingroasa gluma si am sangerari si de 2 ori pe zi am mers la doctor si intr-adevara mi-a iesit hemoglobina sub limita, adica 10. Nu conteaza kilogramele tale ci ce rezerve de fier ai. Ca nici eu nu-s deloc slabuta dar cu fierul nu stau bine.
Alinutza, nici chiar asa pana la 6 luni. Pai eu ce sa mai zic de contact cu copii mai mari, mai prafuiti, mai murdari pe maini.
Depinde si de copil cat este de sensibilos la piele. La primul copil am folosit detergent special, doar eu spalam hainele impreuna cu ale ei mai ales ca erau pijamale. Dupa o vreme am renuntat si i-am spalat hainele cu ale noastre dar cu grija. Si Ana a fost putin sensibila cu pielea, la un an avea o pata pe obrajor, mare de tot cu coaja si diagnostic dermatita atopica.
La al doilea copil nici n-am mai luat detergent special, am zis sa incerc sa vad cum tolereaza detergentul normal. Si l-a tolerat foarte bine, Elisa n-a avut niciodata probleme cu pielea.
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 29+ Iulia Alexandra
aelita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Dragaica
Vai de mine, ma faci acum sa ma rusinez c-am pus poza cu pseudo-tentativa mea de paturica ![]() ![]() ![]() Eu ceream un model gen 2 pe fata 2 pe dos ![]() ![]() ![]() ![]() |
asta cu model,desene,casute,merge repede pt ca nu te plictisesti.
eu am facut-o in 5 zile,dar am ramas sa o inchei,cateva randuri ,si i-as pune si "dos" dintr-un material de panza.
Modelul tau de 2 pe fatza 2 pe dos,poti sa o faci simpla,patrata,si pe margine sa faci cu croseta.
sau marginea poti sa o faci separat de 20 cm latime,o banda luuuunga pe care o cosi un pic incretita de patratul mare care e patura.
sau de patratul mare care e patura pooti sa cosi o funda de 20 cm latime,asa incretita,ca un volan de jur imprejur,din atlas alb sau bleu .
si la un colt faci si o fundita.
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](zana.gif)
![](copilas.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/eladea2005/eladea2005.jpg)
eladea2005 spune:
Hello burtici si mamici!
uau ce harnice ati fost in weekend...am ceva de citit din urma...
tina, eu am pilota, dar cum zic fetele, ei nu stau inveliti...nici al meu nu suporta nici acum patura sau pilota pe el...nici macar sosete in picioare... as sugera mai degraba sac de dormit, si daca reusesti sa-l inveti cat e mic cu sacul, va dormi si cand va fi mai marisor...asa ai garantia ca e invelit peste noapte...
cum zicea si aelita,
eu am avut protectoare pe jumate,lor le place sa vada apoi printre gratii,altfel plang ca nu vad nimic |
nu trebuie puse aparatori pe tot patul...stati linsitite, n-o sa se dea cu capul de gratii...si in plus lor le place sa vada ce-i in jur, sa vada camera, etc.
racusor, sa stii ca si eu am acelasi senzatii..ca ma zgarie acolo jos, niste dureri ascutite, care apar si dispar...chiar as vrea sa stiu ce face...dar eu zic ca nu e cazul sa te impacientezi...cum nu mai au saracii loc, se inghesuie si ei cum pot...si eu am col de 4,5...deci ...aaaaaaaa..si sotul tau e de admirat, dragul de el..
![](olala.gif)
![](icon_smile_big.gif)
andreea, aelita, ce harnicute sunteti voi...
![](olala.gif)
votat si noi enik si rodi..
![](pupic.gif)
multumim tuturor pt voturi...
![](pupic.gif)
![](mamica.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
bb Filip, noi te asteptam peste 2-3 saptamani...
ERIC, POZE RECENTE
ERIC IN 2009
ERIC , PRIMUL ANISOR
Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!
Pui mic, mic...
BLOG DE PICI...
Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bumblebee/bumblebee.jpg)
bumblebee spune:
Otilia, eu am zis ce am auzit in targ, ca eu una nu vreau copil in bula de plastic, nu o sa-l las sa linga trotuarele, dar stiu ca trebuie sa-si adapteze sistemul imunitar. Cat despre detergentul special pt bbi, inca nu am cumparat asa ceva, intai sa vad cam care e diferenta de pret si ma hotarasc. Nu am de gand sa fiu mai agitata decat trebuie, dar oricum, am mare noroc de voi, mamicile cu experienta
.
Alina 30+ cu
gargarita
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/matusa77/matusa77.jpg)
matusa77 spune:
citat din mesajul lui tina_80 am tras cu ochiul la odiseea cu flori de liliac si o mamica care a nascut in Constanta, i-a facut bebelusului vaccinul BCG, deci acolo a ajuns!...poate ca in curand va fi in toata tara tina ![]() ![]() AMR 8+ si vine ![]() Doamne ajuta! |
Si la noi a sosit vaccinul
![](punk.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
tina_80 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui matusa77
Si la noi a sosit vaccinul ![]() ![]() ![]() |
Cica a ajuns si la municipal, cf2
tina
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
AMR 8+ si vine
![](bebe.gif)
Doamne ajuta!