Ghiocei de martie-aprilie 2009***212***

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Azi am iesit la o inghetata cu piticul: eu inghetata in cornet, lui un cornet gol. Da' ce mandru era...

Monica mami de CRISTIAN - "domnu' injiner"
(7.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

Floric chestia cu ciorbit a fost greseala mea. Noi am mai mancat la restaurant ba un pilaf, ba MBS dar de data asta nu stiu ce a fost in capul meu si i-am luat ciorbita de pui care avea si niscaiva usturoi in ea. In general nu am avut probleme cu usturoiul dar acu probabil a fost prea mult. Daca nu era faza cu temp si problemele din gatut in 2 zile era ok.

Novus faza cu branula e ca erau niste proaste si ziceau ca din cauza mea se agita copilul si cica asa e politica lor. Normal ca daca au vazut ca mitzi sta mult mai linistita cu mine, n-au mai comentat dar in prima faza au facut scandal.

Cami nu-mi venea sa o iau la palme pt ca pur si simplu ma soca nestiinta ei si calmul de care dadea dovada. In momentul ala ma gandeam ca eu stiu mai multa medicina ca ea. Dar ma rugam in gand sa dau de una mai buna si sa o iau la intrebari. Am avut noroc ca in aprox 30 de min s-a schimbat garda.

Monnvas ba am avut si noi pediatrul vostru dar am renuntat la el din mai multe motive. Unul ar fi ca parerile ei se contraziceau de multe ori cu ale lui ceea ce mi se parea ff ciudat si anormal, in al doilea rand de Craciun cand am avut probleme mari cu gatul m-a tinut pe tantum verde si vitamina C vre-o 4 zile timp in care copilul meu tusea din ce in ce mai rau si nu putea sa doarma decat la verticala din cauza tusei, ajunsese sa manance cu siringa si eu sunam la ei si el zicea ca altceva nu am ce sa-i fac ca nu exista alt tratamant pt a o calma si sa am rabdare. In disperare de cauza am sunat pe alt Dr si ne-a dat Eurespal si chiar dupa prima doza Gaza mea a dormit mai bine si in 3 zile ne-am revenit complet. So...

Mami de Gazii mica si frumoasa Primul Anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonapro spune:

Buna, fetele!

Noi am tot umblat zilele astea, am profitat de ultimile zile de concediu ale lui tati, azi am fost in satul de vacanta, cum se numeste la noi si i-am dat pe pitici in masinute, am avut emotii pentru Lucian sa nu aterizeze din ele, dar a avut grija Sebi, ca doar e fratele mai mare, mai rau a fost ca facea crize ca nu mai vroia sa plece de acolo.

Cami: pupam fetita care merge singura, de acum o sa fie si mai distractiv pentru tine, iti doresc multa rabdare!

Gaza: imi pare tare rau ca a trebuit sa treceti prin asa ceva, acelasi scenariu traiesti din pacate si la spitalul nostru din Constanta, multa sanatate va dorim

Carla: sa treceti cat mai usor posibil de ziua de maine, off tare imi este groaza ca nici noi nu o sa scapam pana la urma, nu s-a decalotat de tot nici la Lucian.

Mami de Lucian(16.03.2009) si de Sebastian(05.08.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Gazisoara

abia acum am deschis si eu calcu, 2-3 zile am fost cu trebisoare, dar am citit ce ait patit, :((, una din fete ti-a scris foarte bine despre mar copt, e ff bun, mai ales ca ziceai de palidiotate si ca ii lipsesc vitaminele de dimineata! Nici noi nu iubim pilaf de regim, cand bb3 a mai avut cate 1-2 zile de diaree i-am dat un fel de "soldatei" de paine prajita usor cu branzica de vaci, si chiar si cate un pic de iaurt!!! Stiu ca majoritatea considera iaurtul ca fiind laxativ, dar eu nu, eu il consider precum iarba la caini, regleaza tranzitul, adica: la constipatie, e usor laxativ, la diaree, este normalizator, si la noi a functionat bine. Desigur, iaurt simplu, nu cu fructe, si nu din ala parca e crema, budinca, de la danone, nu, ci gen iaurt simplu de la tnuva. Si despre cartofi, eu stiu ca sub forma de oiure nu sunt buni la stomacel deranjat, dar bucatele de cartof fiert, simple, eu cred ca poti sa ii dai, ca un fel de cartofi natur, dar fara unt. Ideea este ca bucatelele de cartof fiert [neamestecat in alta mancare] calmeaza durerea de stimac gen gastrita, durere ce poate aparea pe perioada tratamentelor cu antibiotic. Spanacul da, e usor laxativ, insa, eu mereu gandesc asa: daca persoana e bolnavioara si fara pofta de mancare, nu insist cu nimic, ceai de menta, painita prajita, dar daca are totusi pofta de mancare, mai ales sub antibiotic, atunci eu dau mancarica, chiar cu riscul de a mai prelungi problema cu burta, prefer sa evit durerea gen gastrita decat diareea. Intre 2 rele, o aleg pe cea mai mica. prin urmare, daca as aavea copilil cu diaree si antibio, si singura chestie de ar manca ar fi spanac, eu i-as da, nu mult, dar i-as da, cumva pregatit la cuptor, fara sos rosu, mai scazut...

Va pupam, si asteptam vesti mai bune. Daca ai nevoie de ceva, mai ales acum cand esti fara gaz, poti sa ma suni oricand.

Olisoara, va tinem pumnii pt miercuri, sa scapati cu bine de operatie si de teancurile de tifon sterilizat...

Floric, tinem pumnii si pt voi, ce sa facem, strangi din dinti si o faci si pe asta... chiar trebuie...

Apropo, gaza, eu credeam ca manej se cheama, dar nu ma pun cu tine, acum dupa ce ai scris, simt ca sigur sigur se cheama padoc

Poze cu noi

Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 1 anisor

Mergi la inceput

Si ca sa animam un pic situatiunea, acu vreo 2 zile strang in urma copiilor [asta e deja hoby ], si dau de niste foi al romana ale lui vero, un fel de scurte referate. Ma mir, si le rasfoiesc, asa, ca sa mai citesc "literatura" cand sunt cu mainile pline de praf si inglodata in munca de jos [de multe ori fac asta, ma gasesti cu aspiratorul langa, cu jumate camera aspirata, si eu pe jos, pe jumatea neaspirata, citind si filozofand la vreo amintire sau pasaj de carte, salvate din calea aspiratorului]. Si dau de Budulea Taichii, mai fetelor, in primul rand eu nu am avut asa ceva la scoala si nu citisem deloc romanul, in timpul scolii m-am CHINUIT sa citesc cateva paragrafe din cartea de romana ca sa o ajut pe vero la tema, de data asta indreptatit, dupa ce citeam de 2-3 ori tot nu stiam sa raspund la intrebari, fff greoaie, un limbaj parca rasturant la cazma, eu care citesc bine la "prima vedere" ma mai poticneam, dar mai rau e ca nu intelgeam care personaj se vedea cu care, sau daca baiatul lui Budulea era rau sau bun, era bun la carte sau golan, nimic nimic nu intelegeam. Imi placuse STRICT descrierea lui Budulea tatal: cantaret in sat, plin de dragoste de viata, bun la suflet, cald, simplu la invatatura dar cu mare rabdare si darurie pt baiat, etc. Buun, si imi zic sa ctesc ce o fi reusit vero sa scrie la acest rezumat. Iata cateva "fraze"!

"Intr-o zi, Budulea, fiul sau, dascalul si naratorul au plecat la oras pentru a fi testat Hutu. Copilul a reusit sa treaca cu bine testarea fiind vizitat in fiecare joi de catre tatal sau la camin"

-aici am citit de 3 ori, ca la un roman politist, eu crezand ca dupa "fiind vizitat" vine explicatia reusitei lui Hutu la examinare :))

"Dar in alta zi decat joi, tatal lui Hutu a venit la acesta neanuntat la ora. A intrat in clasa si si-a strigat baiatul Budulea Taichii."

- aici, dupa punct, Vero incepe un cu totul si cu totul alt paragraf... nu cred ca s-a prins ce fusese "special" la acel moment, cred ca pe ea doar o "deranjase" venirea "neanuntata"

"O data cu cele 8 zile de vacanta de iarna, baietii au revenit in sat la parintii lor. Dascalul a fost foarte suparat si l-a certat pe Hutu pentru motivul ca invata latineste, dar pana la urma lucrurile au revenit la normal."

- aici nu am citit cartea, o fi fost certat hutu ca invata latineste sau ca NU invata suficient de bine latineste? Stie careva din voi? Si ce o insemna "revenirea la normal"????

"O data cu cresterea sa, Hutu s-a desteptat si a plecat in mai multe tari cu un episcop. A avut de gand sa se calugareasca, insa a primit o scrisoare in care parintii doreau sa se intoarca in sat, iar Hutu i-a ascultat si a venit. Intr-o zi, fiind la masa cu dascalul si fiicele acestuia, Hutu a observat tristetea uneia dintre ele, Mili, si au iesit din odaie. Tristetea acesteia a disparut, fiindca si-au spus reciproc ca se iubesc. Dupa sase luni, Hutu s-a facut referent la scoala. S-a iunsurat cu Mili cu care a facut un copil, un baiat, si s-au bucurat de restul vietii impreuna"

-aici am inteles ce am gresit eu cu daddy, in loc sa ne intalnim in odaie si apoi sa iesim ca sa ne zicem reciproc ca ne iubim, noi ne intalneam afara si abia apoi intram in "odaia in care, mi-am faurit tot aurul din vise" Tara arde, fetele dau antibiotcul de noapte, schimba vreun pampers cu probleme, iar eu, eu... va scriu, cu drag, poezii!

Va pupam, noapte buna!

Poze cu noi

Mergi la inceput

Aaa, si am uitat sa va zic ca m-am intalnit cu PetraTudor la Ikea, era cu baietii ei frumosi, unul cu parul auriu, altul cu el lung, foarte tineri mi s-au parut si efervescenti. Am incercat o lipeala cu cerbul la o moneda de 50 de bani, dar nu a iesit, ca tot eu am gasit un pic mai incolo o "alta varianta, gratis" :))

Gata, chiar merg la nani, zic si eu precum chiscuta, nani, nani, puiul mamii... Aaa, tot mai zic ceva, legat de "puiul mamii" cantat de mine insami, mi-am amintit de o faza de a lui tata, o prietena de a lor de familie era strigata mereu, de tinara, "mielu'" [de la emilia parca], si la un moment dat, zice tata: "mielu', mielu', dar la 40 de ani mielu' e oaie batrana"...

Asa si eu, "nani, nani, oaia mamii"...

Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Neatza...eu mi-am baut deja cafeaua...afara ploua de-mi iau cimpii...copchilu vesel si matinal....
Daca o tine mult trezitul asta la 6, imi iau cimpii....

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Fetelor, m-a trasnit o idee :))
Voi va lasati copiii singuri in alta camera ? Adica sa nu fiti mereu cu privirea periferica macar pe ei?
Eu nu o las nesupravegheata decit la ea in patut, si atunci doar putin, de ex cind trebuie sa ma duc la baie. In rest, o mai las de ex in dormitor pe jos si eu ma duc la bucatarie, dar stiu ca prima ei grija este sa vina in 4 labe dupa mine, iar daca ceva o intirzie ma grabesc imediat sa vad ce face. Stiu ca e normal sa se loveasca, copiii cind sint mici, dar mereu am stat linga ea sa nu alunece pe parchet, sa dea cu fata de miner de la dulap, de muchie de mobila, de nu stiu ce... asa, prin casa, a mai cazut, a estimat gresit o distanta, ceva...dar nu am lasat-o sa cada decit in locuri in care nu avea de ce se lovi (ca na, de la inaltimea ei, o cazatura in fund sau in fata pe minute nu mi se pare lovitura).
Si ma intreb daca nu cumva asta este sursa refuzului ei de a pleca de linga mine... nu cumva am crescut-o nesigura in fortele ei? Dar zau ca nu stiu cum as putea sa o las absolut de capul ei intr-o ipostaza care mie mi se pare potential periculoasa. Stiu ca daca se loveste de minerul de la sertar de ex va face o vinataie, poate pocneste putin pielicica, nu se intimpla mare lucru, dar...nu stiu, inseamna sa o doara inutil cumva...adica...cum pot sa stau sa ma uit la ea cum se loveste, fara sa fac nimic?
Am zis, in caz de lovituri minore nu sarla ea sa o "salvez", nu incurajez plinsul de mila, din contra, ii spun cu voce normala "hai sus" si e ok; maica-mea de ex nu se poate stapini si scapa cite un "vai" si atunci se pune si ea pe plins, ca deh, are spectatori...

Voi cum faceti? Ii lasati sa se "cotonogeasca" atita timp cit nu le este amenintata viata (prize, cabluri, cutite etc)? Ca v-am zis, ma gindesc ca poate gresesc eu...

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudela spune:

Neatza mamici de ghiocei!Intrai si eu pe aici pe la voi sa vad ce fac copilasii...

POVESTEA MIRUNEI
www.hi5.com/friend/photos/displayPhotoUser.do?photoId=4912492545&albumId=98516507&ownerId=140250165" target="_blank">POZICI MIRUNICA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cativ13 spune:

Buna dimineata!Nu sunt buna de nimic dupa ce am citit postarea Gazei despre "aventurile" lor Bine, m-a distrat postarea Ancai si mi-am revenit un pic dar totSanatate multa, sa va faceti bine si de incurajare pt cei ce merg la vaccin,la operat, la vizitat dr de orice felPisigri, eu am mai lasat-o pe Piti prin vastul apartament singura, nesupravegheata, dar am securizat camerele astfel incat sa stau fara grija. am pus aparatoare la prize, am indepartat obiecte periculoase de la inaltimea si indemana ei, sertarele sunt legate cu niste...chestii, etc. Dar si eu, ca si tine, imi dau seama ca se indeletniceste cu ceva, altceva decat trebuie, daca e prea multa liniste. Oricum, mi se pare mai in siguranta cu mine, nesupravegheata, decat in grija lui B. care s-a jucat cu ea aseara cat timp am mancat eu pana a cazut copilul din pat, direct in cap ce sa mai zic? Aici se prevede o zi ploioasa asa ca fugim un picut afara cat nu ploua.Revenimmami de Silvia Ioana

Mergi la inceput