dilema- gradinita
Raspunsuri - Pagina 3
annablue spune:
Eseea, ma bag si eu ca am o experienta vizavi de aceasta alegere a gradinitelor si acum vad altfel lucrurile la bb2.
Ca sa ma intelegi, eu l-am dus pe Adi la singura gradi de step din S6, ca vroiam eu ceva deosebit, am zis ca-l ajuta mult. Si am fost si am vorbit cu directoarea si mi-a facut cunostinta cu dnele educatoare din februarie,etc. Totul arata f bine si eu am fost incantata de conditii. Deci ar fi un fel de gradi 2 din ce povestesti acolo.
Insa, am descoperit ulterior ca ne-am dus la un fel de "pomul laudat" si ca de fapt alegerea educatoarei e modul principal in care ar trebui efectuat procedeul. Anume, fi-miu nu imi zicea aproape nimic si eu am aflat mult prea tarziu (desi m-am interesat si am chestionat de multe ori situatia, nu am fost indiferenta) ca dnele ii lasau tot timpul la desene, ca nu au facut nimic educativ cu ei ci doar le dadeau o ocupatie... etc
Ceea ce s-a si vazut acum in clasa I, cand copilul meu a fost f dificil la obisnuirea cu un program, cu o rutina de urmarit dna in clasa, cu scrisul, etc. Si acum regret ca n-am ales ceva clasic si nu nou/inovator(am avut 2 dne tinere si ma bucuram zicand ca una in varsta poate fi mai obosita si mai dificila cu copiii) adica o gradi fara foarte multe pretentii dar unde copilul sa fie tratat cu drag.
Mai precizez ca fi-miu a fost la cresa inainte si chiar daca acele persoane nu au pregatire decat de "ingrijitoare" (cum mi-au atras atentia dnele de la gradi) el a fost acolo mult mai fericit si acele femei s-au ingrijit mai mult de el.
In concluzie, vezi si investigheaza ce fel de directoare este la gradi 2 si intreaba clar cate si cine va fi libera la toamna, ca sa afli ceva de la parintii care isi duc acolo copiii. Nu prea conteaza asa mult distanta fata de cum se va simti ea acolo si cum o va impacta gradi. E mult mai sigur, decat sa aiba termopane si super conditii dar sa nu deschida geamurile si sa nu scoata copiii la aer (cum am patit noi la gradi - pe motiv ca "racesc copiii" - a se citi lenea lor desi erau doua in acelasi timp...
Eseea spune:
va multumesc tuturor pt raspunsuri si idei.
am fost acceptati si la gradi 1, s-au afisat listele, exact de ce imi era "frica" ( altfel ar fi fost clara alegerea). Pana acum imi era teama ca nu o sa intram la niciuna ( de aia am si pus dosarele la 2 ) si acum........
sa o iau pe rand :
nu exista nici un mijloc de transport pana la niciuna dintre gradinite ( noi stam pe o straduta, pt gradi 2 tb sa mergem in capatul strazii in intersectie, traversam si apoi intram pe alta straduta si tot mergem pana ajungem la gradinita)
acum nu va inchipuiti nici ca gradi 1 e vreo cocina de porci, arata mai urat ce-i drept pe dinafara, wc-urile sunt mai urate dar clasele arata bine, am intrat si alaltaseara putin
in ultimele luni am tot intrebat prin parc cam cum sunt gradinitele, am intrebat parinti, bunici, etc...la ambele am gasit parinti si bunici multumiti, in general. Deci nu am auzit de probleme de la mancare, curatenie.
alaltaseara am luat-o pe fetita mea si am facut amandoua drumul pe jos pana la ambele gradinite. Pana la gradi nr 2 am facut fix 20 de minute ( deci pe timp de iarna ar fi cam 30 zic eu), a reusit sa mearga desi se cam plangea ca a obosit si sa o iau in brate ( prin casa si prin parc se zbenguie toata ziua si nu obosesteee ). Pana la gradi 1 am facut 10 minute.
pana acum zicea ca vrea sa mearga la gradi cu "wc-uri mici si casute"( adica gradi 2), acum zice ca vrea la aia cu nisip ( gradi 1)
la telefon am aflat de la gradi 1 numele educatoarei ce va lua grupa mica dar nu am pe cine sa intreb cum e. poate sa incerc maine sa o caut direct sa vb un pic cu ea? si sa incerc sa merg si la gradi 2 sa aflu ?
sotul meu nu e nici el decis, dar ar cam trage spre gradi 2........
EDIT :
stie cineva, va rog, in cat timp tb sa ma decid?? in cat timp tb sa anunt?? am inteles tot de pe forum ca se duc cu listele la inspectorat si care gradi ajunge prima aia il inscrie ?
la gradinita nr 1 au afisat efectiv lista de inscrisi, cu numele copiilor, a mea e la grupa mica program prelungit si mai zice ca pana in 15 iunie sa mergem sa depunem efectiv cererea de inscriere si sa luam fisa aia pt pediatru, altfel pierdem locul
la gradi nr 2 nu au afisat decat ca au fost admise toate cererile si grupele se vor afisa in toamna, atat si nimic mai mult.
cum sa fac?? ca mi-e frica poate pierdem la amandoua locul sau se intampla ceva si ramanem fara nici una. Se poate sa se mai refaca vreo lista la gradi 2 pana in toamna si sa nu fim chiar daca acum e afis ca s-au acceptat toti copiii? ( in sensul ca noi nu apartinem efectiv de ea, stam in zona dar apartinem de gradi 1).
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
natalia_nica spune:
Eu zic sa faci asa cum ai spus in mesajul anterior, sa mergi sa stai de vorba cu educatoarea de la gradi 1, dar s-o iei si pe fetita ta cu tine, sa vezi cum reactioneaza si ea. Iti spun asta pt ca am ramas surprinsa sa constat ca baietelului meu ii place, dintre cele doua educatoare de la grupa, tocmai de aceea despre care eu aveam impresia ca e acra si satula de copii (in detrimentul celei tinere, care mie mi se parea f draguta). Nu stiu, poate aduce cumva a bunica pt copilul meu, de aceea ii place mai mult.
Iar pt mine ar conta destul de mult ca gradi sa fie aproape. Si copilul meu e in stare sa se zbenguie cate 3 ore in parc si sa nu dea nici un semn de oboseala, iar cand il duc 10 min pe jos (atat facem noi pana la gradi) sa se vaiete ca il dor picoarele, ca a obosit si sa-l iau in brate (si el e f greu, iar asta-iarna chiar a trebuit sa-l iau si in brate, de mi-a rupt spatele).
In concluzie, as sugera sa cercetezi totusi calitatea oamenilor din ambele gradinite, pt ca asta ar trebui sa conteze cel mai mult. Iar daca ambele sunt satisfacatoare, eu personal as alege gradi cea mai apropiata.
Bafta!
Eseea spune:
revin cu deznodamantul.
ne-am hotarit si noi pt gradinita nr 1, cea mai apropiata de casa, am mai urmarit lucrurile zilele astea, ne-am uitat mai atent pe acolo, fetita pana la urma a zis ca vrea la asta, ca e cu nisip. Azi am fost si am depus cererea oficiala, suntem la grupa mica program prelungit. am vizitat si gradinita ( clasele arata chiar f bine), am cunoscut-o si pe educatoare, am stat de vorba vreo 20 de minute cred, mi-a placut la prima vedere. Speram sa ne fie bine acolo.
imediat dupa m-am dus la gradinita cealalta unde am fost admisi, am retras cererea ( asa mi s-a parut normal si civilizat), directoarea ne-a multumit, i-am explicat de ce o retrag de acolo, a zis ca va inscrie alt copilas, ca inca mai vin parinti si bunici sa intrebe.
cam asta a fost, acum sunt si eu linistita, am luat decizia.
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...