M-am prins! Stiu de ce e criza la noi
Raspunsuri - Pagina 3
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/FlyLady74/FlyLady74.jpg)
FlyLady74 spune:
Afirmatiile de la 1 la 7 mi se par de domeniul sf.
Ca sa nu mai ajung la mila statului la batranete m-am luat dupa niste prieteni de-ai mei: mi-am desfacut contractul de munca, imi platesc singura CASS-ul prin contract direct cu Casa de Sanatate (la valoare minima, ca in Romania si daca ai 7 servicii tot mizer esti tratat in spital), pentru pensie imi pun in fiecare decembrie 120 lei in cont special pentru asta.
Primavara si toamna dau cate 2 saci de haine la o asociatie pt mame singure; hainele pentru noi le cumpar, cele "no name" de la un magazin micut dintr-un complex, iar pentru cele de firma am 2 second-handuri care au hainute tare dragute, ieftine si, nu stiu cum, unele noi.
Contribui si eu la criza? Poate, dar si statul ar trebui sa aplice strategia firmelor de asigurari private, nu sa fim "o punte intre generatii" si alte aberatii ale foarte bogatilor.
![](images/user_woman.png)
alevin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexa_bebe inbox tara noastra are de pret agricultura!pamanturile sunt roditoare si poti ridica intreaga economie a tarii folosindu-te de ele!sunt batrani care saracii nu le pot munci,au mosteniri sute de hectare!ar putea sa le ia statul daca tt nu mai pot fi muncite!dar intrebarea lor e de ce sa cumpere pamanturi cand isi pot umfla ei buzunarele cu salarii maricele,masini alea alea?pe timpul lui ceausescu pai ce economie avea tara noastra scuza-ma....!pare ca era mai bn pe timpul lui ceausescu!avea tot omul de lucru si fiecare traia cat de cat decent,iti dadeau apartament de la serviciu!era ceva mai bine!si pe timpul lui ceausescu avea tara datorii dar nu din cauza conducerii ci pentru ca romanul s-a bagat aiurea in cel de al doilea razboi mondial,s-a aliat cu nemtii fara nici un interes ca sa se afle in treaba si s-a dus in rusi,a facut ravagii pe acolo!si normal ca apoi a trebuit sa platim daune in grau,porumb ovaz lemn...ca mai toti rusii au in casa mobila din lemn masiv facut de romani!dar acum e diferit!omul de rand plateste prostiile celor de sus!nu stiu sa coordoneze banii,cheltuie sume ft mari ptr nimicuri,ptr confortul lor si uita ptr ce au fost votati si UITA DE PROMISIUNILE FACUTE INAINTE DE ALEGERI! |
Dupa varsta afisata la profil, ai 22 ani. N-ai trait in vremea comunismului nici macar 1 zi din viata ta, constienta fiind de ce se intampla in jurul tau, deci nu cunosti pe propria piele ce inseamna cu adevarat comunismul. Citeste si altceva decat cartile de propaganda comunista. Pamanturi "roditoare", "manoase" si , nu-i asa, "oameni primitori"! Ce gluma! Aceasi oameni care erau pe vremea aceea traiesc si astazi in "patria noastra draga"!
Traiau bine cei care reuseau sa se "descurce". Restul taceau si inghiteau! Ca si astazi de altfel.
Agricultura nu poate fi revitalizata de stat. Niciodata! Fiindca statul suntem toti, adica nimeni nu raspunde. Cred sincer ca numai o initiatica privata va putea sa faca asta. Si numai atunci cand se vor ocupa de asta oameni care vor sa faca asta si care se pricep: ingineri agronomi, zootehnisti, etc.
In privinta "bagatului aiurea" in cel de-al II-lea razboi mondial, iti reamintesc ca motivul pentru care ne-am "bagat aiurea" in razboi a fost recuperarea Transilvaniei instrainata prin Dictatul de la Viena si recuperarea Basarabiei revendicata de URSS in urma tratatului Ribbentrop-Molotov. Poate sugerezi ca era bine sa n-o fi facut-o?
In fine as mai comenta cate ceva, dar ma lungesc.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Tarile comuniste cu pamanturile cultivate de stat si fabrici si uzine mandre au criza ? De-asta economica care ne da batai de cap si ne conduce la solutii extreme, nu de-aia de sistem, ca aia vad ca nu se pune.
alexa_bebe spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alevin
Dupa varsta afisata la profil, ai 22 ani. N-ai trait in vremea comunismului nici macar 1 zi din viata ta, constienta fiind de ce se intampla in jurul tau, deci nu cunosti pe propria piele ce inseamna cu adevarat comunismul. Citeste si altceva decat cartile de propaganda comunista. Pamanturi "roditoare", "manoase" si , nu-i asa, "oameni primitori"! Ce gluma! Aceasi oameni care erau pe vremea aceea traiesc si astazi in "patria noastra draga"! Traiau bine cei care reuseau sa se "descurce". Restul taceau si inghiteau! Ca si astazi de altfel. Agricultura nu poate fi revitalizata de stat. Niciodata! Fiindca statul suntem toti, adica nimeni nu raspunde. Cred sincer ca numai o initiatica privata va putea sa faca asta. Si numai atunci cand se vor ocupa de asta oameni care vor sa faca asta si care se pricep: ingineri agronomi, zootehnisti, etc. In privinta "bagatului aiurea" in cel de-al II-lea razboi mondial, iti reamintesc ca motivul pentru care ne-am "bagat aiurea" in razboi a fost recuperarea Transilvaniei instrainata prin Dictatul de la Viena si recuperarea Basarabiei revendicata de URSS in urma tratatului Ribbentrop-Molotov. Poate sugerezi ca era bine sa n-o fi facut-o? In fine as mai comenta cate ceva, dar ma lungesc. Andreea, mama lui 'Tefan "He who fights and run away, lives to die another day." |
mama de prichindik poznasha
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maru/maru.jpg)
maru spune:
alexabebe, cum ar fi sa te trezesti maine in Romania comunista, si sa te duci dupa lapte pentru copilul tau la 2 dimineata?
serios, iar ne intoarcem la datoriile facute nu stiu cate generatii acum? pai eu as zice ca si turcii is de vina, ca uite cat tribut am platit!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
De la fanariotzi ni se trage!
(am si eu un pitic pe creier azi, ce sa fac?!)
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/columbiana/columbiana.jpg)
columbiana spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui alexa_bebe
mama de prichindik poznasha |
habar n-ai despre ce e vorba, da'practici sportul national in datul cu parerea; avea parti proaste? a fost un regim nenorocit ce ne-a furat viata (bunicilor mei si multor altora), viitorul (mamei mele si multor copii de tarani instariti, burghezi, etc si implicit noua) cultura (prin indobitocirea propagandistica), decenta (vezi controlul avorturilor, etc) omenia si verticalitatea(vezi spionatul vecinului, prietenului), umanitatea (vezi injosirile pentru un blid de mincare) etc; cinzeci de ani dupa care uite, poporul roman si-a pierdut directia si inca nu se regaseste;
sau fosti demnitari de partid comunist iti insufla povesti cu poleiala comunista.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
alexa_bebe spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maru alexabebe, cum ar fi sa te trezesti maine in Romania comunista, si sa te duci dupa lapte pentru copilul tau la 2 dimineata? serios, iar ne intoarcem la datoriile facute nu stiu cate generatii acum? pai eu as zice ca si turcii is de vina, ca uite cat tribut am platit! Emma Aida e inger ![]() Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
mama de prichindik poznasha
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maru/maru.jpg)
maru spune:
esti tanara! Prea tanara...
cu timpul toti invatam sa punem filtru nu numai gandirii ci si logoreii
Citat: | ||
citat din mesajul lui alexa_bebe
mama de prichindik poznasha |