M-am prins! Stiu de ce e criza la noi
![](images/user_woman.png)
Fara sa intru in detalii (le puteti vedea in ultima mea postare de la Cancer de san stadiul3) am avut o revelatie!
Stiu care este cauza crizei, am descoperit modul de a gandi al celor care ne conduc, aplicat in format mic pe un caz particular
Am sa citez din cele spuse de ei;
De exemplu:
1- stiti fetita mea are numai haine de firma si nu merita sa le dau la saraci???
2- Oamenii simpli isi permit sa fac donatii pentru ca au un nivel de trai scazut si nu au cheltuieli asa mariasa ca mai dau si la altii
3- pensinarii isi platesc primii facturile pentru ca au putine facturi de platit si...
4- nu am contribuit pentru ca, sa dau o suma mica mi-e rusine iar mai mult nu imi permit- nu vreau, asa ca mai bine nu mai dau de loc...
5- ce trebuie sa te implici ca tot in mocirla vor ramane??????
6- de ce iti risipesti credibilitate si imaginea TA pentru altii?
7- mai bine te-ai ocupa de firma si de viata ta in loc sa pierzi timpul
As incerca sa "traduc" eu, daca se poate comenta:
1 si 5- ce ne pasa, nu e lumea noastra
2 si 3, saracii sunt obisnuiti cu saracia, nu au asa multe obligatii deci pot fi si mai saraci ca se descurca
4 politica strutului
6 si 7 hai sa ne vedem de ale noastre ca sunt mai importante economic si politic
Concluzie???
o astept de la voi
Raspunsuri
paulina85 spune:
Proverbul "sa moara si capra vecinului" nu are echivalent in alte limbi. Citeam subiectul deschis de viviana si ma intrebam de ce nu vrem sa fim uniti, sa ne sustinem, sa fim mai oameni.
Deci conducerea tarii e praf dar noi aici suntem pe un forum, nu conducem o tara si tot nu ne intelegem.
Eu cred ca la nivel individual ceva nu functioneaza bine.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
moniboni spune:
Citat: |
citat din mesajul lui paulina85 Proverbul "sa moara si capra vecinului" nu are echivalent in alte limbi. |
mai nou, proverbul "sa moara si capra vecinului" s-a schimbat in: "sa moara vecinul, sa-i iau capra"
cryss_oana spune:
Parerea mea e ca si noi,poporul suntem de vina pentru ca le permitem asta,daca eram uniti si luam atitudine poate ca alta era situatia acum.Umila mea parere e ca fiecare isi vede de treaba lui,de necazul lui in timp ce politicianul fura.Ar cam fi timpul sa ne adunam si sa punem piciorul in prag,sa le spunem pana aici.
Andreas-Georgian,comoara mea!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Unde ai zis ca sunt afirmatiile alea, de la 1 la 7? Ca mi se par prea de tot...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
linasobolina spune:
uitati link e ultima postare in partea de jos ca sa vezi contextul
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=130356&whichpage=41
alexa_bebe spune:
citat din mesajul lui cryss_oana Parerea mea e ca si noi,poporul suntem de vina pentru ca le permitem asta,daca eram uniti si luam atitudine poate ca alta era situatia acum.Umila mea parere e ca fiecare isi vede de treaba lui,de necazul lui in timp ce politicianul fura.Ar cam fi timpul sa ne adunam si sa punem piciorul in prag,sa le spunem pana aici. Andreas-Georgian,comoara mea!! |
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/inbox/inbox.jpg)
inbox spune:
alexa_bebe romanul un singur lucru a facut constant aproape 20 de ani, a urlat sus si tare " nu ne vindem tara", bun nu ne vindem tara, da nici in stare de ea nu suntem! Apoi a lasat-o mai moale, fiindca sa fim seriosi, noi nu stim sa conducem fiindca natura poporului asta este aia de se spune din mosi stramosi "da-i omului putere, ca sa vezi cine e"!
Mobila aia si ce zici ca se produce la noi si se vinde de strain la el in tara la preturi mari e cea care tine cat de cat economia...
Iti spun eu ce e in stare romanul sa faca in 90% din cazuri...comert ( cu vanzatori cu salariul minim pe economie, marea majoritate lucrand la negru, juma de marfa fara acte etc, ca asa ne respectam noi pe noi)asta e activitatea de baza a patronului roman, productia facuta de noi tinde spre 0, nu stiu date oficiale, dar in marea majoritatea a cazurilor, societatile care se ocupa efectiv de productie, au patroni straini...
Poate daca nu eram asa de "patrioti", macar litoralul si turismul nostru ar fi aratat ca cel de la vecinii nostri Bulgari....la noi inca se cearta smekerii pe hotelurile si spatiile ceausiste, au stat 20 de ani in paragina ca s-au batut romanii intre ei ca chiorii care sa puna mana pe ele.....si sunt multe...asa ca eu sa nu aud ca sunt strainii de vina si ca noi nu stim decat " nu ne vindem tara".
Mami, prajitura e legum ?
mamica de printesa Maria si bebica din burtica
alexa_bebe spune:
inbox tara noastra are de pret agricultura!pamanturile sunt roditoare si poti ridica intreaga economie a tarii folosindu-te de ele!sunt batrani care saracii nu le pot munci,au mosteniri sute de hectare!ar putea sa le ia statul daca tt nu mai pot fi muncite!dar intrebarea lor e de ce sa cumpere pamanturi cand isi pot umfla ei buzunarele cu salarii maricele,masini alea alea?pe timpul lui ceausescu pai ce economie avea tara noastra scuza-ma....!pare ca era mai bn pe timpul lui ceausescu!avea tot omul de lucru si fiecare traia cat de cat decent,iti dadeau apartament de la serviciu!era ceva mai bine!si pe timpul lui ceausescu avea tara datorii dar nu din cauza conducerii ci pentru ca romanul s-a bagat aiurea in cel de al doilea razboi mondial,s-a aliat cu nemtii fara nici un interes ca sa se afle in treaba si s-a dus in rusi,a facut ravagii pe acolo!si normal ca apoi a trebuit sa platim daune in grau,porumb ovaz lemn...ca mai toti rusii au in casa mobila din lemn masiv facut de romani!dar acum e diferit!omul de rand plateste prostiile celor de sus!nu stiu sa coordoneze banii,cheltuie sume ft mari ptr nimicuri,ptr confortul lor si uita ptr ce au fost votati si UITA DE PROMISIUNILE FACUTE INAINTE DE ALEGERI!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
citat din mesajul lui alexa_bebe tara noastra are de pret agricultura!pamanturile sunt roditoare si poti ridica intreaga economie a tarii folosindu-te de ele! |
spune-le asta ROMANILOR care stau cu burta la soare pe terenurile agricole napadite de buruieni uitandu-se la gipanele care trec pe sosea in speranta ca va opri careva sa-i dea suta de mii de euro pe terenul despre care a auzit el ca se poate trece in intravilan.
sunt batrani care saracii nu le pot munci,au mosteniri sute de hectare! |
Si cine-i opreste sa le vanda, sa le dea in arenda, sa se uneasca intr-o asociatie? Vor sa fie proprietari (boieri adica) dar in acelasi timp sa le si dea statul mura-n gura.
pe timpul lui ceausescu pai ce economie avea tara noastra scuza-ma....! |
o economie axata pe nevoile URSS, nicidecum pe nevoile populatiei.
pare ca era mai bn pe timpul lui ceausescu!avea tot omul de lucru si fiecare traia cat de cat decent,iti dadeau apartament de la serviciu!era ceva mai bine! |
In sfarsit te-ai hotarat sa ne spui crezul!
![](icon_smile_big.gif)
si pe timpul lui ceausescu avea tara datorii dar nu din cauza conducerii ci pentru ca romanul s-a bagat aiurea in cel de al doilea razboi mondial,s-a aliat cu nemtii fara nici un interes ca sa se afle in treaba si s-a dus in rusi |
Alo! Datoriile fata de aliati romania si le-a platit pe timpul lui Dej.
Datoriile lui Ceausescu au fost facute de Ceausescu in perioada de boom din anii '60 - inceputul anilor '70.
ca mai toti rusii au in casa mobila din lemn masiv facut de romani! |
Aiurea. Tot lemnul din Romania nu face cat o padurice din taiga.
UITA DE PROMISIUNILE FACUTE INAINTE DE ALEGERI! |
Pai daca romanul voteaza dupa promisiuni ...