Crestinismul si evolutia spirituala 12
Raspunsuri - Pagina 19
Iasmin08 spune:
Katya, ma bucur eu de bucuria ta. Bine ai venit acasa!
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
Mamabear, pana la urma ti-ai luat sandalute? Sper ca ati ajuns acasa cu bine, ca eu ieri dupa ce ne-am despartit eram flenduri de oboseala. Bine ne-ar mai fi prins o cafea, dar ce sa-i faci, poate data viitoare cand veniti, stam mai pe indelete, nu asa pe fuga.
Iasmin08 spune:
Am vazut recent doua filme pe care vi le recomand cu caldura: unul se numeste simplu: Six, iar celalat se numeste: www.archive.org/details/AngelsAisleangelSidepridelAngela-" target="_blank">Coridorul ingerului.
Iar dintre carti, ceea ce am citit si mi-a placut enorm (si o sa va povestesc mai tarziu ce mi-a placut) este "Parintii Bisericii despre sfarsitul lumii".
Linkurile la filme va asigura o vizionare chiar acolo pe site, doar ca filmul "Coridorul ingerului" are subtitrarea in limba engleza.
Iasmin08 spune:
"Prin cei ce se adauga continuu la credinta, Hristos se zideste pe Sine Insusi. Si El va inceta sa Se zideasca pe Sine cand va ajunge la masura de crestere si desavarsire a Trupului si nu va mai lipsi ceva care sa trebuiasca sa se adauge prin zidire, toti fiind ziditi pe temelia proorocilor si a apostolilor...Daca deci cap fiind El, isi zideste corpul Sau in continuare prin cei ce se adauga mereu, inchegandu-i si articulandu-i pe toti in ceea ce i se potriveste fiecaruia dupa masura lucrarii lui, ca sa fie ori mana, ori picior, ori ureche, ori altceva din ce completeaza trupul, pe masura credintei fiecaruia, iar facand aceasta Se zideste pe Sine, precum s-a zis, e clar ca, salasluindu-Se in toti, pe toti Ii primeste in Sine, pe cei ce se unesc cu Sine prin impartasirea cu Trupul Sau si pe toti ii face madulare ale Trupului Sau, ca sa fie madulare multe, dar un trup"
Sfarsitul lumii va veni deci cand se va completa lumea din punct de vedere spiritual, sau Trupul lui Hristos ca o spiritualitate unitara si armonica. (...)
"Sfantul Grigore de Nyssa spune ca Dumnezeu priveste in viziunea Sa omenirea ca pe un intreg si, daca n-ar fi prevazut caderea ei, oamenii s-ar fi nascut altfel si ar fi aparut toti la existenta deodata. Faptul ca in urma pacatului se nasc succesiv face ca fiecare sa astepte realizarea sa deplina pana la nasterea tuturor. Oarecum nasterea deplina a fiecaruia este conditionata de nasterea tuturor la sfarsitul lumii. Chipul dumnezeiesc e comun intregii omeniri. "La inceput, cand puterea divina a produs nastura existentelor, tinta lor a fost creata in imediata legatura cu inceputul lor [...] in acelasi moment cu inceputul lor apare perfectiunea lor finala. Natura umana era in limita unui numar. Ca si celelalte creaturi, ea trebuia sa aiba perfectiunea chiar in momentul creatiunii, imediat".
"Parintii Bisericii despre Sfarsitul lumii" (fragment de parintele Dumitru Staniloaie)
mamabear spune:
Buna dragele mele!
N-am mai apucat sa scriu pe aici pt ca am fost tare ocupata, am fost ba la Iasi, ba la Suceava, asta in afara de treburile obisnuite. Vineri Stefanel a implinit un anisor, asa ca l-am serbat si pe el, chiar daca e post. Nu am avut musafiri, am fost doar noi, dar cum suntem destul de multi a fost ok. Nana va veni si ea , intr-o seara, saptamana viitoare. Deocamdata am facut un mic-mic tortulet de frupt cu biscuiti nestle , frisca si banane, si unul mare de post. Sarbatoritul l-a preferat pe cel de post, asa ca pe celalalt l-a papat Maria sambata.
Voi ce mai faceti?
Katya, ma bucur ca ai ajuns cu bine in tara, sa dea Domnul sa aveti o vacanta minunata!
Nikole, ai facut deja botezul Luanitei (s-au rezolvat toate problemele)?
Iasmin, n-am gasit sandale nici la Suceava, asa ca raman la ce am. Mi-a dat sor-mea o poseta care merge bine cu sabotii mei , asa ca s-a rezolvat cat de cat. Oricum, cine se uita la picioarele mele?
Macrina, la voi a fost botezul?
Va pup si va imbratisez pe toate!
mamabear spune:
Revin, ca tocmai am citit ceva care mi-a placut tare mult si vreau sa impartasesc cu voi.
De ce tipa oamenii cand sunt suparati ?
Intr-o zi, un batran puse urmatoarea intrebare ucenicilor sai:
- De ce tipa oamenii cand sunt suparati ?
- Tipam deoarece ne pierdem calmul, zise unul dintre ei.
Parintele intreba din nou, zicand:
- Dar de ce sa tipi, atunci cand cealalta persoana e chiar langa tine?
- Pai, tipam ca sa fim siguri ca celalalt ne aude! - incerca un alt discipol.
Parintele intreba din nou:
- Totusi, nu s-ar putea sa vorbim mai incet, cu voce joasa ?
Nici unul dintre raspunsurile primite nu-l multumi pe paritne. Atunci el ii lamuri, zicand:
- Stiti de ce tipam unul la altul, atunci cand suntem suparati ? Adevarul este ca, atunci cand doua persoane se cearta, inimile lor se distanteaza foarte mult. Pentru a acoperi aceasta distanta, ei trebuie sa strige, ca sa se poata auzi unul pe celalalt. Cu cat sunt mai suparati, cu atat mai tare trebuie sa strige, din cauza distantei si mai mari.
Apoi a continuat:
- Pe de alta parte, ce se petrece atunci cand doua fiinte sunt indragostite? Ele nu tipa deloc. Vorbesc incetisor, suav. De ce? Fiindca inimile lor sunt foarte apropiate. Distanta dintre ele este foarte mica. Uneori, inimile lor sunt atat de aproape, ca nici nu mai vorbesc, doar soptesc, murmura. Iar atunci cand iubirea e si mai intensa, nu mai e nevoie nici macar sa sopteasca, ajunge doar sa se priveasca si inimile lor se in#355;eleg. Asta se petrece atunci cand doua fiinte care se iubesc, au inimile apropiate.
Apoi, mai zise:
- Cand discutati, nu lasati ca inimile voastre sa se separe una de cealalta, nu rostiti cuvinte care sa va indeparteze si mai mult, caci va veni o zi in care distanta va fi atat de mare, incat inimile voastre nu vor mai gasi drumul de intoarcere.
Iasmin08 spune:
Mamabear am sa ''vorbesc'' si eu ca Ica:
M-ai lovit fix la ...inima cu povestioara si stii si tu de ce
Editez ca sa te intreb: auzi? da' daca vin vineri (stii tu cand), ma mai primesti?
mamabear spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Mamabear am sa ''vorbesc'' si eu ca Ica: M-ai lovit fix la ...inima cu povestioara si stii si tu de ce Editez ca sa te intreb: auzi? da' daca vin vineri (stii tu cand), ma mai primesti? Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Bineinteles ca te primesc , dar stai tot pana luni, nu pleci mai repede, da? De abia astept sa ne vedem si sa stam la povesti!
Iasmin08 spune:
Mamabear, sigur pana luni, ca doar vrem sa impartasim toti copiii impreuna, nu?
Crinuta, stii si tu, si stiu si eu cam prin ce trecem noi doua acum. Cum ziceai si tu aseara: atat de asemanator si totusi atat de diferit. Te imbratisez cu mult drag, si te asteptam la o cafeluta sa ne indulcim impreuna