Crestinismul si evolutia spirituala 12

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Nadejde , scumpa Nikole. Astea-s ispite, ca sa nu botezi copilul. Voi, nefiind cununati, aveti ispite mai mari in a crestina copilasii, dar ai nadejde, nu te lasa Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamabear

Nadejde , scumpa Nikole. Astea-s ispite, ca sa nu botezi copilul. Voi, nefiind cununati, aveti ispite mai mari in a crestina copilasii, dar ai nadejde, nu te lasa Dumnezeu.

Ana-Maria de 4 poznasi: Ioan(2000) ,Alexandru(2002), Maria(2005) si Stefan(2009)

multumesc , vorbele tale au fost ca un balsam ptr sufletul meu

Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)

SA-L AJUTAM PE ANGELO

www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Crinuta, am citit link-urile,. si iar se naste o nedumerire....cum e cu ruga la sfinti?
parca era..."interzis"?

Din ce am citit, deduc ca cei aflati in suferinta se rugau la sfanta sa le ajute in diferite dureri, ori ...nu la DUMNEZEU ar trebui sa ne rugam??
Nu am vazut sa se roage sfintei pentru mijlocire la D-zeu...:(...iar ma scald intr-un ocean de comfuzie:(

Astazi a venit soacra-mea de la biserica cu o bucata de paine sfintita, de la Sf Antonio...ne-a dat la toti din casa, mi-am amintit cu nostalgie de nafura noastra

Iasmin, frumoasa, superba poezia
Copii, sunt bine, multumesc de intrebare, am sa mai pun niste pozici la semnatura...
m-am interesat de botez la parohia ortodoxa din SP...NU O BOTEAZA DIN CAUZA CA NOI NU SUNTEM CASATORITI RELIGIOS

mi se pare inacceptabil, siner, chiar m-am revoltat, nu e moral si crestinesc sa refuzi sa crestinezi un copil:((

nu am reusit sa dau de preotul la care m-am spovedit, am trimis mail celor de la parohie, poate au bunavointa sa ma puna in legatura cu preotul, vreau sa aflu si parerea lui

)

Este inimaginabil ceeace spui!
Unde ti s-a refuzat dreptul sa-ti botezi copilul?
Eu mi-am botezat copiii cand credeam ca nu vor traii!Erau fara speranta si Botezul i-a salvat!
Minunatul preot care mi-a crestinat copiii nu m-a intrebat nimic!Important a fost sa fie salvate la timp niste suflete!
Daca esti in Bucuresti spune pt. ca se rezolva,fara sa-ti amarasti sufletul!

Vai Doamne...cu ce sa incep...
pai sa-ti spun ca in Tokyo, la faimoasa si pompoasa biserica ortodoxa rusa, mi-au refuzat botezul din doua motive:
1. tatal copilului este catolic
2.nu au fost de acord cu nasa(sora sotului),de fapt nu au acceptat-o pe ea singura ca nasa si ne-au "oferit" drept nas, un preot, sau ucenic, calugar, D-zeu ma ierte, nu am inteles ce rang purta tanarul ce ni s-a alaturat in discutiile vis a vis de botez.
Ma rog, eu as spune ca ne-au displacut, sau ca am prins preotul intr-un moment prost, sa fim seriosi, majoritatea romancelor sunt casatorite cu japonezi, care numai crestini nu-s, si nu am auzit in ai 5 ani cat am trait acolo, sa ii fi fost refuzat vreunui copil, botezul.

A avut insa bunevointa sa ne indrume spre o bisericuta miiiiica, modesta, unde l-am si botezat de altfel.

Aici, in Brazil, la una dintre bisericile ortodoxe din SP , ne-au refuzat botezul pe motiv ca noi nu suntem casatoriti religios, insa ulterior le-am trimis mail, le-am explicat situatia, si mi-au spus ca se gaseste o solutie de mijloc, mi-au solicitat o serie de acte, noua cat si ale nasilor, si...sa vedem ce iese.
Eu insa incerc sa dau de un preot la care m-am spovedit recent, as vrea ca el sa o boteze.

am scris pe fuga, mai aveam ceva de zis, dar imi scapa ce anume...

Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)

SA-L AJUTAM PE ANGELO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Nikole, sunt ispite, cum spunea si mamabear; eu am renuntat sa botez o fetita de care mi-e foarte drag acum citiva ani pentru ca preotul din Biserica respectiva n-a acceptat doua familii de nasi; asta in timp ce in Basarabia boteaza cite 10-12 familii de nasi; (culmea e ca anul asta am avut Parastasul tatei la acelasi preot, si am cunoscut un om inteligent si devotat credintei lui, parca intentionat am fost trimisa la el sa-mi treaca gindurile rele:))
de asta am eu ceva retineri in legatura cu Traditia si cu interpretarile ei diferite intre parohii/biserici/zone; numai intre ce se intimpla la socrii (legat de servicii religioase) si la parintii mei uneori sunt diferente serioase, parca ar fi religii diferite.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamabear

Ana-Maria de 4 poznasi: Ioan(2000) ,Alexandru(2002), Maria(2005) si Stefan(2009)

mie mi-e greu sa cred ca ispitele pot veni via preoti. pentru cine "lucreaza" preotii?

v-am pupat, si nu va suparati pe mine, e punctul meu de vedere protestant - intai credinta pe urma botezul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Draga patou,nici vorba de suparare,dar de ce crezi ca preotii nu sint ispititi?Raspunde-mi atunci cum de Insusi Mintuitorul a fost ispitit in pustie?Iisus-omul a fost ispitit!Toti sintem ispititi,de la mic la mare,de la preot la omul simplu.

Nikole ,rabdare si rugaciune,te inteleg ca ti-e greu,dar ce sa faci?

Iasmin,sper ca nu te-am suparat eu cind m-ai intrebat daca nu ne vedem,ca de-atunci n-ai mai scris iar eu am uitat sa-ti spun ca mi-am vz prietenii anul trecut,de-aia am zis ca anul asta vreau sa stau mai linistita,sper ca n-am facut vreo gafa..

Ana,ti-a venit mama?
Ica,tu ce mai faci?

V-am pupat pe toate!

Mergi la inceput

Ziua buna fetelor....mai buna ca a mea, sa fie!

Sunt foarte suparata, mahnita...preotul meu a suferit un accident,nu am reusit sa vb cu el personal, unul dintre preotii de la parohie m-a instiintat.

Am trimis cateva mail-uri la parohia din SP , le-am explicat situatia, incercand sa programez duminca viitoare, pe 27 iunie, botezul.
Nu vor sa faca programarea nici telefonic , nici prin mail, trebuie sa ma prezint personal cu actele pe care mi le cer(certif de botez ale noastre , ale nasilor, al copilului).
Le-am explicat ca nu am cum sa ajung, as putea trimite actele prin fax, la fel si taxa o pot depozita intr-un cont, daca ar avea bunavointa s-ar putea rezolva, dar nu au interes, putin le pasa,trimit niste raspunsuri seci, fara pic de compasiune, de bunatate, nici nu stiu cum sa ma mai exprim... a devnit totul o afacere, mie nu-mi vine sa cred, pe cuvant va spun ca abia ma abtin sa nu ii sun sa ii fac cu ou si cu otet(ba mai si specifica, sa nu insist, fac ca ei, sau imi vad de treaba, ceva de genul) ptr ca merita, niste cretini, D-zeu sa ma ierte!

Unde o sa-mi botez copilul, nu stiu....

Maine merg la biserica catolica, daca accepta sa o boteze, o voi boteza, desi va fi ca la nebuni in casa asta....cum ii voi creste eu , nu stiu, o amestecatura...
lui al meu putin ii pasa, dar eu cum ii voi creste pe amandoi, unul botezat ortodox, celalalt catolic....
sunt in ceata...cu receptorul in mana, 3 pagini de net deschise, nu stiu pe cine sa mai sun, cum sa fac...

SA-L AJUTAM PE ANGELO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Nikole, astea sunt doar cumpene. Nu renunta. De ce sa o botezi la catolici, mai incearca. Inca n-ai epuizat toate alternativele, la urma urmei mergi la fata locului cu tot ce trebuie si platesti. Stiu ca nu ti-e usor, insa te rog, nu renunta.

Ana, ma bucur ca ai reusit sa-l vezi asa. Nici eu nu sunt de acord cu 2 sau mai multe perechi de nasi. Asta e de la babe citire, traditii populare, normal nasii sunt fie casatoriti fie e un singur nas, cand nasul e celibatar. A venit mama?

Katya, sunt bine, servici, casa si tot asa. Am auzit ca sarbatoriri hramul parohiei in avans, duminica asta si-l aveti invitat pe IPS Nicolaie, pe care intamplator l-am vazut ieri. Cred ca va fi f frumos la voi sambata la vecernie, ca vor veni mai multi preoti.

Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput

Am fost astazi si la biserica de langa casa, am explicat situatia la secretarie, la biserica catolica o boteaza fara probleme.
Trebuie doar sa mergem la un curs impreuna cu nasii.
Doar ca pana in septembrie sunt programari, deci cel mai devreme se va putea la sfarsitul lunii.

Ica,atitudinea celor din SP este oricum, numai crestineasca nu,.
De astfel de oameni, si de astfel de preoti, eu una aleg sa ma feresc...nu-mi place sa spun asta, dar asa simt.
Eu acolo nu merg, sa ma umilesc cu actele in mana(nici nu le am de altfel), sa-mi boteze copilul.
Plus ca mi-e imposibil sa ajung, e un otras imens, si periculos pe deasupra, habar nu am cum sa ajung, cu doi copii dupa mine, sotul nu poate merge
Nu-i de mirare ca multi crestini fug de biserica, cu o asa atitudine, si atata indiferenta

Eu vreau copilul crestinat, fie in biserica ortodoxa, fie in cea catolica.
Sa vad... nu reusesc sa dau de mobilul preotului care m-a spovedit,la el inca mi-e nadejdea, imi poate indica un coleg, cu care as putea lua legatura.

SA-L AJUTAM PE ANGELO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Nikole, hai nu te agita, mai stai un pic, se gaseste o solutie.. Te rog frumos..
AM gasit pe net 2 biserici, una ruseasca (Rua Tamandare 710) si una sarba (aici Synaxis of Serbian Saints,c/o Slavko Kondic, Rua Major Marcelino, 218/228, San Paolo)
Daca astepti pana duminica, il intreb pe parintele nostru daca mai sie altele, nelistate)
Te pup,

Mergi la inceput