PEPENASI de iul/aug'08 sarbatoresc 2 anisori (186)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Dia, si noi avem intalnirea tot sambata . Noi am fost vre-o 5 fete in clasa si restul baieti... cam la fel si la facultate. De uniti am fost uniti la liceu dar dupa aia nu am mai pastrat legatura decat cu colega de banca. La facultate invers: am pastrat legatura cu aproape toti, cu unii sunt colega la serviciu.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

ola fetele, mai apuc si eu sa intru scurt, ca doarme puiul mic si mi-e lene sa fac bagajele pentru vacanta. Iresponsabila, ce mai, ca doara bagajele alea nu se fac singure, dar ma amagesc ca mai am vreme, desi avionul pleaca dimineata la prima ora.
O gramada de discutii interesante pe aici pe la voi, cu riscul sa o plictisesc pe anaxena, bat si eu moneda cu necesitatea scaunului de masina, daca e de ales intre comfortul meu si siguranta copilului aleg de 1000 de ori siguranta ei. Sa nu credeti ca vreun copil e super incintat de statul asta in scaun, nu cred ca exista vreo exceptie, insa la scaun si la spalat pe dinti noi nu facem compromisuri.
Cu cir, cu mir, cu urlat, cu oprit masina cind nu se mai poate, cu jucarele, biscuiti, fructe, carticele, muzica, tot ce se poate sa distraga atentia copilului si cumva reusim sa ajungem la destinatie.
Si in Elvetia se circula oricum mai mult decit rezonabil, sotul meu conduce foarte bine, dar n-as avea curajul sa merg fara scaun. Nu ca as putea, ca e oricum obligatoriu, dar si de n-ar fi tot n-as circula fara scaun.
Na bun, gata cu cicaleala mea.

flo, daca ma pozeaza barbatu-meu, pun poze cu rochia de nunta, ca io zic ca-mi sta foarte bine, inca ma vad secsi Cred ca am o imagine deformata asupra lumii, ieri ma intilnisem cu o prietena si remarcam ce slaba e ea, desi ea jura ca n-a slabit nici un gram, dar io n-am remarcat ca proportiile dintre noi s-au schimbat din cauza ca io sint mai mare acuma
Oricum, n-am pus decit 4 kile pina acuma, ca am pasarele sa nu mai pun asa de multe kg in sarcina asta.

sunu, felicitari pentru examene si ma bucur ca v-ati distrat bine in vacanta, unde ati fost in grecia? Cum a fost vremea?

anaco, maitreyi, si eu o duc pe Mara la gradi cind are muci sau tuseste, pentru mine asta nu inseamna boala. Ca nu mi-as permite sa stau acasa cu ea la fiecare tura de muci sau de tuse. Asa ca nu cred ca-s de condamnat mamele care-si duc copiii in starea asta la gradinita. Cit timp n-are febra si e vioaie nu vad nici un motiv sa o tin acasa cu mine.

vio, ooka, mersi de sfaurile cu olita, puterea exemplului nu functioneaza, ca la cresa vede alti copii ca fac pe olita, dar nu o intereseaza, iar acasa i-am pus de toate, numai covor rosu nu in fata olitei sau a WC-ului si tot degeaba. Nu e pregatita si basta, asa ca atita vreme cit a avut bubele in zona genitala am lasat-o la fundul gol si m-am resemnat sa sterg direle de pisu si alte chestii de prin casa. Noroc c-avem cam peste tot gresie si asta se curata repede

mada, noi de 1 iunie ne-am sarbatorit cu o intilnire cu marimar & co, sint prin zona si am fost impreuna la o gradina zoologica. A fost super, super, marimar e o slaba si-o minunata, n-ai zice ca e mama de 3 copii asa de bine arata, ne-am povestit o gramada, Matei e fratiorul cel mare si protector, Romana e super dezghetata si sociabila, isi facuse o gramada de prietene de joaca pe acolo, iar pepenasul Victor e un strengar si jumatate, nu sta locului o clipa. Sint niste simpatici toti, ma bucur tare ca ne-am cunoscut live.

Dar apropo, mada si mada, voi va uitati pe BBCuri? Ca io ma uit cind mai apuc si prinsesem la un moment dat o emisiune de gatit, masterchef, care tare mi-a placut, dar s-a terminat in martie. Voi stiti cind incepe sezon nou?

anko si bujo, felicitari ca sinteti pe juma soferite, bafta sa va luati si traseul, cind aveti programate examenele?
Mai anko, misto ce povestesti tu acolo de conditiile alea de la voi. Apropo, vroiam sa te intreb, daca-s prea indiscreta nu-mi raspunde, dar voi cum va descurcati financiar acolo in conditiile noi? Reusiti sa va descurcati dintr-un singur salariu? Ca banuiesc ca mai dureaza pina termini scoli si te angajezi, plus cheltuieli cu fetele si scolile, chirie, etc, etc. Sint curioasa si eu ce conditii sint in alte tari, dar daca nu vrei sa-mi raspunzi e ok, ca stiu cape aici de ex subiectele bani sint tabu si nu poti intreba pe nimeni ce/cit costa, desi eu fac in mod constant boacane din astea
Ma rog, nu din cauza ca m-ar lua birfa si invidia, dar mi-s curioasa de fel si io de exemplu zic cind ma intreaba cineva, dar altii sint mai discreti.

Noi azi am fost la control de bebe, am luat-o si pe Mara cu noi, l-a vazut si ea pe bebe la ecograf care isi sugea intruna degetelele, dar n-a fost prea impresionata. In schimb am fost eu si tac'so, incredibil ce minune e.

Aoleo cit am mai scris, opriti-ma si trimiteti-ma la bagaje ...

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Buna fetele cochetele,

Danuta eu pe 26 iunie aveam DPN-ul, desi in lista il trecusem 27...nu stiu daca-ti aduci aminte, eu am fost mereu convinsa ca fi'mea va avea un 7 in data de nastere si de aia...iaca, il are, chiar cifra destinului:). Deci eu te astept sa nasti pe 16, sa stii!

Multu' Danuta si Anaco pt ca m-ati mai linistit putin cu vorbitul repedeeeee.

Cu scaunul de masina nu mai zic nimic, am spus care-mi e parerea. Numai un lucru....si eu pe 16 iunie 2008 eram in categoria " mie nu mi se poate intampla", mai ales ca avusesem o sarcina perfecta...viata insa mi-a demonstrat contrariul! Faceti asa cum e mai bine pentru pui, ei sunt viata noastra!

Cuscri, Mona, succes data viitoare!

Sanatate muuuuulta bolnaviorilor...hai ca vine ea vara si se mai duc si bolesnitele!

Abia-mi astept laptopul sa pot intra si eu pe picasa sa vad puii....janghina asta nu ma lasa....

Dia, Didi, sa aveti o revedere frumoasa si emotionanta!

De dormit singura a cam dormit mereu, dar nu stiu reteta. Fie adormea band lapticul fie apoi cu suzi si urshii in brate, pupici, rugaciune si aia era.

Turtu ce frumoooos ca te-ai vazut cu Adina si super copilasii ei! Poze? Mara ce o sa aiba? Fratior sau surioara? Ma bucur ca totul merge bine si ca tu te simti bine si ca...dar asa este cand vine un copil, totul e o minune de la cap la coada! Noi am fost in Rhodos, pe 20 am ajuns si era mega soare, pe 21 a fost putin instabila si ata iar pana pe 1 cand am plecat, a fost minunata vremea, asa cum o stiam noi an de an in perioada asta. Hai, fugi la bagaje, stiu cum e, si eu tot in cateva ore le-am facut! Distractie frumoasa si vacanta mi-nu-na-ta!

Multumesc mult fete dragi pt ca ati crezut in mine!

Mie mi-e dor de Ileana si de Tiberica si de Irinuca, Mariana, Ella, Alina si ooof, cate si mai cate fete! Poate ne dau un semn, candva...

Sorelixuuuu ce dor imi e de voi! Noi de 1 iunie n-am facut nika special, am desfacut bagaje, i-am luat copilului o minnie din atena si acasa multa inghetata cu cirese si cam asta. Nu pot sa vad linkurile dar abia astept sa ne spui cum s-au descurcat fetele minunatele!

Marinus, n-am primit nimic....

Am citit dar nu mai stiu; plec la trebi, maine avem musafir important, casa e cu fundu in sus, am rufe de spalat ca la balamuc si tot asa. Revin eu...sper de pe laptopul meu.

Pupi la voi si tot binele!

Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

O la, laaa lume noua . MA bucur ca s-a mai animat forumul.

MAda, bafta la examen.

Eu la MAya nu i-am luat nimic de 1 iunie. DEja mi s epare ca are njde mii de jucarii, asa ca mai taiem din ocazii :).
Maine ne vin niste verisori din ro, si mai vin si eu valiza de jucarii, ca de fiecare data cand avem musairi, asa ca ...
Acum sunt cu cadoul de ziua ei ocupata. O sa-i iau o trotineta, ca am vazut ca isi doreste. INca nu stie sa mearga foarte bine, dar invatza ea. Are bona, si acolo am vazut cat de mult ii place.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Stiti, io-s ca baba care-si aduce aminte:

Ankule, musai musai vroiam sa-ti spun ca pari o cu totul alta persoana! Esti asa cum te stiam eu dar nu virtual...esti echilibrata, calma, incapatanata, optimista, pozitiva! Wow! Sa va fie de maaare bine mutarea, e incredibil! Mama ta cum se descurca acum cu acceptarea distantei?

Fete cucuiete, stiu ca-s gica-contra dar titlul clublui are ceva ce zgarie...fie mai punem un i, adica PEPENASII sarbatoresc, fie un LMA ceva, nush, asa e aiurea. Ma scuzati, stiti ca eu am fluturi...sau...s-o pun pe fi'mea sa spuna ce am?

Acestea fiind spuse, chiar ma retrag, am baia "shpreiata", ma asteapta s-o fac stralucitoare....mama ei de treaba!

Numai pupi!

Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Multumesc din suflet pentru urarile de sanatate

DIA,deci si voi tot la program scurt.Fata de cum era la inceput alexandra acum mananca bine acolo, ciorbita intotdeauna toata,uneori si felul doi.De marait mai maraie,in timpul zilei nu mai plange dupa mine in schimb avem circ cand o las,dar si cand m-a duc sa o iau.Intalnire de 10 ani noi n-am avut,.am fost un colectiv de fete,n-am fost deloc unite, asa ca...Dar mi-ar fi placut sa stiu ce mai fac colegele mele.
FLO,eu sunt nascuta in muntenia, la noi exista obiceiul cu taiatul motului atat la fete cat si la baieti.Noi i l-am taiat alexandrei la 1 an.De pe tava a ales:perie de par,trusa de machiaj si ruj.evident,a ales lucruri la care nu mai avusese acces pana atunci si o macina curiozitatea
DIANA, sa va fie de bine mutarea,ce super ca e asa zona linistita!
TURTURICA,spor la facut bagaje,vacanta placuta sa aveti.Cu olita,daca nu e pregatita eu zic sa o lasi inpace si gata, cand va fi pregatita o sa o ceara singurica.Ce super ca te-ai intalnit cu Marimar!
MAITREY,eu cand am fost sa anunt ca nu o duc saptamana asta,au insistat ca nu e nici o problema, o pot duce chiar daca face febra,ba chiar mi-au zis ca 50 % dintre copii tusesc si le urge nasul
DIDI, ce mi-ar place sa functioneze si la noi metoda.Suzeta nu a primit niciodata.Ea a adormit doar la san sau leganata.Problema este ca ea chiar si leganata niciodata nu vrea sa doarma,uneori imi ia si o ora sa o adorm..Cand ii zic hai sa facm nani incepe concertul imediat:nu,nu ,nuuuu!Poate sa fie moarta de obosita ca ea nu vrea sa doarma.si nici n-o pot condamna si eu am fost certata cu somnul de mica.Ce ma sperie e ca eu pana la 5 anu am adormit leganata pe picioare,si n-as vrea sa ajung in aceeasi situatie cu alexandra.
ANACO, ce super ca o mai alaptezi si-acum!Mie mi-e asa dor de momentele alea.Uneori se preface ca papa tzitzi si face"mmm,mneam,mneam",e asa nostima!
SUN, spor la treburi!
MCOCA, nici eu nu i-am luat nimic de 1 iunie,doar am dus-o la un loc de joaca.Pentru Alexandra jucariile sunt cam de unica folosinta,se joaca cam 5 minute si gata.
BUJO,felicitari pentru sala,lasa ca iei tu pana la urma si traseul

Fiindca Despre copii a devenit parte din viata noastra ,am decis sa participam si noi la concursul "I Love DC".Puteti vedea pozele in album www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I Love DC&page=1" target="_blank">aici :vio1 si vio2

O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Hello, sunt in super viteza, dar vin repede sa zic la fete:
DIDI - Erika nu a facut nici macar o data pisu la olita sau toaleta. Deci nici gand sa scapam de pampers dar nici nu ne straduim. O sa vina si asta, probabil dintr-o data, asa cum ams capat de suzeta.

TURTU - nu e un secret Unul din motivele pentru care am ales Canada este ca are niste programe destepte de sustinere sociala, mai ales pentru copii.
Cand vii, vii cu niste bani ca te obliga ei, bani care sa iti acopere primele 3 luni. Noi am avut un pic mai multi bani decat ne cereau ei (ne-au cerut 5 mii), de exemplu am luat masina, ceva mobila... Cu ceea ce iti cer ei, poti sa te descurci sa platesti o chirie mica, ceva taxe si mancare.
In luna urmatoare sosirii insa, copiii sunt deja eligibili pentru alocatii, iar aici alocatiile sunt mari (noi nu am primit inca, dar o sa primim retroactiv...). Alocatia maxima pe care o poate primi un copil mic e de pana la 500 de dolari pe luna, iar un copil mai mare de 6 ani poate primi pana la 400 de dolari pe luna. Daca faci studii, ca adult, poti fi eligibil pentru bursa si imprumut guvernamental, adica un ajutor financiar ca sa iti faci studiile. Eu sunt eligibila de exemplu, iar bursa acopera cheltuielile cu scoala si cheltuielile tale pentru subzisenta, si deconteaza si cheltuielile cu copiii, daca ii ai la gradinita sa zicem. Un alt exemplu de program care nu prea cred sa mai existe undeva, daca faci cursuri de limba (la mine nu e cazul, dar iti dau exemplul), si daca mergi full time, nu numai ca nu platesti cursul, dar mai si primesti niste banii (putini, cam 450 pe luna cam asa...), dar na, aia pot sa fie banii de mancare...
Noi deocamdata nu primim nimic Dar tinem strans de ce ne-a mai ramas din banii cu care am venit.

SUN - maica-mea s-a obisnit cu ideea, ba chiar mi-a zis ca se bucura ca pana la urma am ales calea asta, ei sunt suparati acum cu pensiile, si asa aveau pensii mici de tot, acum le mai ia din ele...
Dar suporta greu, le viseaza pe fete, pica in nostalgii, cred ca si plange mult...
Dar n-am ce sa ii fac... Ne auzim des, ii trimit poze, poate o sa vina aici la anul, in vizita... mai vedem...

Fug.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

turtu nu ma deranjeaza copiii cu muci si tuse sau mamele care ii aduc la gradi ci faptul ca sunt infectiosi si a mea a avut iarna asta o imunitate ceva mai slabuta si fiecare muc mai verde care statea in fata ei se lua. din punctul asta de vedere prefer sa nu o mai duc pt ca cupii raciti va mai intalni indiferent ca le zic eu la tantile alea ca nu mi se pare ok. sanatosi sa fie cu totii

-----

Mami de roza + 23 s
MINUNEA DE LA DOAMNE-DOAMNE

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Copiii raciti si gradinitza eu numai in ro am vazut atata tam-tam cu racilele copiilor la gradi. Nu zic ca aici nu racesc, racesc de numa, dar na, asta e, nu avem ce-i face, ii ducem. Maya a fost racita 2 luni asta-toamna, apoi cate un episod la cateva luni, din care ultimul saptamana trecuta. Ea trecuta repede si usor peste raceala, eu si tati sunt KO. Am tinut-o acasa numai daca avea febra mare, si nu era ok, in rest a mers la bona, si m-am bucurat ca mi-a primit-o si ca i-a dat medicamentele.
MAi3, am o prietena care a nascut in toamna, exact cand cel mare a inceput gradi. Ei, si e clar ca cel mare a mai racit, ca cel mic a fost mai bolnav decat cel mare la aceeasi varsta, dar au trecut cu bine, si fara nici o complicatzie.
BArbatu-meu nu a fost la gradi, pentru ca racea. Mi se pare incredibil. CRed ca atunci cand ai de ales iti permitzi sa faci mofturi din astea, ca mai bine il tin acasa si bla, bla. El zice ca statul acasa i-a facut un mare rau, si a sustinut intotdeauna ca MAya trebuie sa intre in colectivitate de mica .

Vio, bafta la licenta!!!!

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

mcoca nu ma stiu o persoana cu mofturi da' na...poate oi fi imabtranit si eu...nu mi se pare un moft sa decid ca ii e mai bine acasa cand a luat antibiotic in fiecare luna incepand cu ianuarie pana in martie, eu nefiind adepta antibioticelor dar atunci fiind necesar. nu, nu mi-as trmite copilul racit la gradi din mofturi sau cum vrei sa le spui dar si ca sa nu dea si la altii. aici trag eu alarma si nimeni nu citeste decat printre randuri! fiecare face cum crede cu copilul lui dar de ce sa traga si altul? aici ma mai lupt inca sa inteleg...evident ca daca e sa raceasca raceste si acasa si cred asta si nu o tin intr-un glob de sticla. dezvoltam imunitatea da' unu cu pasi mari si e ok altul cu pasi mai mici si e ok si el

-----

Mami de roza + 23 s
MINUNEA DE LA DOAMNE-DOAMNE

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

Mergi la inceput