Prietene la bine si la greu - 18
Raspunsuri - Pagina 6
RamonaCopot spune:
Acum cand e si ursul (Adica je ) la aparat nu mai apare nimeni pe aici?? Ma laati a aberez asa, sa imi amintec ce vroiam a va intreb i a umplu paginile doar cu intrebari ?
Hai...trezirea!!!!
Cuscrella, mi-am adus aminte ca nu te-am felicitat pentru aniversarile Timeei si a lui Vladut. Mai primiti felicitari si acum???
Am vizionat i eu pozicile i am vazut fericirea intruchipata pe bicicleta si pe trambulina . Torturile le-au papat cu degetelele?? De mult visez si eu sa pap asa dintr-un tort .
Ramona ,
dependenta de dragostea barbatilor din viata mea:
DOMINIC ANDREI(26/10/2009) si a lui tati Stefi
Andrecluj spune:
Ramo Nu te inseala memoria, de ziua mea am primit de la tati un inel, de nastere am primit un lantisor cu o inima albastra din sticla de Murano. Pasul cel mare nu cred, am fost casatoriti, iar cel mai mare legamant l-am facut deja, adica pe Chiara. Am fost casatoriti deja amandoi si nu ne mai manca deloc, plus ca din punctul de vedere al drepturilor nu am avea sau nu as avea de castigat nimic. In fatza lui Dumnezeu ma simt vinovata doar, dar nu as mai gusta din casnicie, prefer "concubinajul". Plus ca, si daca am vrea, tati nu se poate insura inca, aici trebuie sa stai 5 ani de la despartire ca sa poti divorta, iar la el nu au trecut 5 ani. Multa sanatate si putere, povestim pe mess despre o eventuala plecare la Cluj, da? Eu am certitudinea ca pediatra Chiarei te va ajuta foarte foarte mult, doar tu sa capeti forta. Chiara Ada, vita mia , Chiara creste Odiseea plecarii noastre acasa
RamonaCopot spune:
laura , saru'mana. M-ai scos din starea blue, cu link-ul ala. Ma apuc sa mai fac loc pe leptopul asta( la pc-ul ala mare am reuit si am ars monitorul i pe ala aveam mai multa memorie) si ma bag la descarcat, macar 2-3 episoade sa vaz i eu sa imi mai incarc bateriile.
Aia cu subtitrarile,e tare buna de stiut, eu o dadeam la plezneala pana acum i mereu il puneam pe stefi sa imi regleze subtitrarea.
Ramona ,
laurairina13 spune:
ashea, si acu ma chinui sa fur/copii un citat din nenea montignac referitor la 'de ce nu trebe amestecate fructele cu nika ca da cu virgula':
''Fructul este alcatuit din celuloza, dar este si o glucida, deoarece contine 'zahar'sub forma de fructoza. Iar fructoza trebuie sa faca obiectul unei atentii cu totul speciale, pentru ca se transforma in glicogen(energie disponibila rapid). Din fericire cantitatea de zahar din fructe nu este prea mare, si oricum este eliberata in cantitate mica, datorita fibrelor pe care le contin acestea. Cantitatea de energie transformata nu constituie o problema. In orice caz, este o energie care va fi folosita pentru nevoile imediate. Regula importanta (si daca ar trebui sa retineti doar una, atunci pe asta sa o retineti ) este ca fructele in general -nu pot fi combinate cu nimic altceva; nici cu lipide nici cu proteine.
Aceasta observatie se bazeaza pe legile chimiei digestiei. Cand sunt mancate intr-o combinatie, fructele perturba digestia altor alimente digerate, si cu aceeasi ocazie, isi pierd si majoritatea proprietatilor (vitamine etc) pentru care au fost mancate. De aceea, cea mai grava greseala pe care o puteti face este sa consumati fructe la sfarsitul mesei.
Pentru ca va gicesc sceptici, va voi da chiar aici cateva explicatii, desi acesta este subiectul capitolului pentru digestie.
Amidonul trebuie obligatoriu-pentru a putea fi digerat, sa fie insotit de o enzima, numita ptialina, si care este secretata la nivelul salivei. Majoritatea fructelor au proprietatea de a distruge ptialina. De aici, rezulta ca amidonul nu este digerabil in prezenta fructelor. Bolul alimentar ramane, prin urmare 'in suferinta' prin stomac, unde va fermenta sub actiunea caldurii si a umiditatii. Consecinta directa a acestui fenomen va fi o anumita balonare datorata gazelor precum si tulburarile digestive.
Cand fructele sunt consumate impreuna cu lipide si proteine, de ex. carne sau branzeturi, ele raman blocate un anumit timp in stomac, in loc sa treaca in intestin unde sunt digerate normal. Dar carnea are proprietatea de a ramane mai multa vreme in stomac.
Fructele vor ramane prizoniere in stomac, unde, sub efectul caldurii si al umiditatii, vor fermenta, producand chiar si alcool. Deci toata digestia va fi perturbata.
Fructele trebuie deci consumate singure! Iata o regula care ar trebui invatata la scoala. Copiii nostri ar avea mai putine probleme gastrice. ''
p.se..da ce m-am muncit bre sa copii din document, am tastat fiecare cuvintel singura ca cica e documentu protejat si nu am putut da copy paste
Acu sper ca se ridica aburii incertitudinii vis-a vis de treaba fructe singure si necombinate
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
rechinas in pozici
laurairina13 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui RamonaCopot Aia cu subtitrarile,e tare buna de stiut, eu o dadeam la plezneala pana acum i mereu il puneam pe stefi sa imi regleze subtitrarea. |
na ca acu mi 's io , zi si la mine cum se regleaza subtitrarea din program, ca am mai gasit vro 2 subtitrari care chiar daca au respectat ce ti-am zis io cu termiantiile alea, tot sunt decalate, de am ascultat in final fara subtitrare filmu. Ai idee de la tati Stefi de unde umbla la reglaje????
rechinas in pozici
monis5 spune:
neatza
cafea? protest?
sau cafea si protest?
monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)
Andrecluj spune:
citat din mesajul lui monis5 neatza cafea? protest? sau cafea si protest? monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09) |
RamonaCopot spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui laurairina13
na ca acu mi 's io , zi si la mine cum se regleaza subtitrarea din program, ca am mai gasit vro 2 subtitrari care chiar daca au respectat ce ti-am zis io cu termiantiile alea, tot sunt decalate, de am ascultat in final fara subtitrare filmu. Ai idee de la tati Stefi de unde umbla la reglaje???? Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) rechinas in pozici |
El umbla pe undeva pe la sageti stanga dreapta, dar cred ca mai apasa si pe ctrl. Eu oricum am incercat tot nu reuseam, asa ca era mnai usor sa strig la el sa vina la relgaje finev.
Ramona ,
laurairina13 spune:
Fetele, multa bafta la protest, sa va adunati cat mai multe si sa faceti valuri acolo!!!
Va pupacesc pe toate, la noi in mangalica nu iegzista ashe adunare ca ma duceam prima acolo
rechinas in pozici
RamonaCopot spune:
citat din mesajul lui Andrecluj Ramo Nu te inseala memoria, de ziua mea am primit de la tati un inel, de nastere am primit un lantisor cu o inima albastra din sticla de Murano. Pasul cel mare nu cred, am fost casatoriti, iar cel mai mare legamant l-am facut deja, adica pe Chiara. Am fost casatoriti deja amandoi si nu ne mai manca deloc, plus ca din punctul de vedere al drepturilor nu am avea sau nu as avea de castigat nimic. In fatza lui Dumnezeu ma simt vinovata doar, dar nu as mai gusta din casnicie, prefer "concubinajul". Plus ca, si daca am vrea, tati nu se poate insura inca, aici trebuie sa stai 5 ani de la despartire ca sa poti divorta, iar la el nu au trecut 5 ani. Multa sanatate si putere, povestim pe mess despre o eventuala plecare la Cluj, da? Eu am certitudinea ca pediatra Chiarei te va ajuta foarte foarte mult, doar tu sa capeti forta. Chiara Ada, vita mia , Chiara creste Odiseea plecarii noastre acasa |
Ma bucur ca am tinut bine minte. Si eu cred mai mult in legile nescrise ale concubinajului, decat in casatoria cu acte. Si daca nu era sa ne trebuiasca sa avem certificat de casatorie, nu as fi trecut vreodata pe la serviciul starii civile.
familionul de la Italica.
Ramona ,