LMA * Copilasi de Iulie-August 2004 (49)
Raspunsuri - Pagina 17
Andries spune:
Si foarte important: nu renunta la concediu!! Uite eu, ca sa fiu sigura ca vom pleca in concediu, am platit vacanta inca de la sf lui martie, daca asteptam pana in mai SIGUR nu m-as fi indurat sa mai dau banii pe vacanta gandindu-ma cat mai avem de platit la mesteri si cate mai avem de cumparat. Plus ca seful a aprobat concediul din martie, etc.
Iar la serviciu trebuie sa te detasezi, ce nu e urgent si se poate amana, planifica-l mai incolo fara nici o remuscare. Nu pot fi toate urgente, totul depinde de tine. Daca esti genul "prea amabil" si vrei sa servesti instantaneu pe toata lumea o sa ajungi sa cazi pe jos langa birou. Companiile n-au mama, n-au tata, daca tu nu si grija de tine, nimeni nu va avea in locul tau. Asculta aici ca tot patitu-i priceput, cand am ajuns in spital la operatie de urgenta, ma sunau de la serviciu sa ma intrebe cum de-am indraznit sa plec fara sa predau altcuiva "procedurile" si cine mi-ar putea tine locul?? Imi place mie capitalismul, dar ce-i la noi e ... un fel de sclavageala... cat tine bine, cat nu...mai vedem.
Andries
roberta04 spune:
Andries, multumesc de sfaturi, ce sa iti spun, eu cu casa nu m-am stresat prea tare, chiar am avut bafta de muncitori buni si care s-au ocupat de tot, aprovizionarea a facut-o Petro + patronul firmei de constructii, stresul meu e cu actele in vederea finantarii pentru finalizarea casei.
La birou, am o pozitie incerta, am o noua functie dar si pe cea veche. Mi s-a marit salariul si cumva mi s-a sugerat ca deocamdata nu pot sa comentez la Londra precum ca nu fac fata la 2 joburi pentru ca oficial am preluat doar o parte din functia de conducere, partea ce tine de recruitment si performance appraisal. Dar in conditiile in care am de recrutat 12 oameni in doua saptamanai si cei de la Londra vor roboti perfecti, seful de aici e nepasator total dar plin de fitze, pe job-ul meu vechi de data analyst e perioada de tranzactii si toti se bazeaza pe mine...
Nu mai comentez ca nu-mi place dar sunt intr-un punct in care pun in balanta pentru prima data in viata sanatatea mea mintala si fizica versus ceva bani in plus...
Scuze ca m-am intins...
Andries spune:
Ok am inteles.
Ideal ar fi fost un plan de recrutare pentru cei 12 oameni, in care sa pui:
analiza cerintelor (cum definim robotii perfecti), criterii de evaluare CV uri plus planul de interviu;
agreerea cerintelor cu Londra
agreerea cerintelor dpdv al legislatiei din ro
anunt in piata
preselectie pe baza de cv uri
planificare interviuri (cred ca trebuie sa planifici cel putin 40 de interviuri), executie interviu si evaluare post interviu si completare excel cu scorurile pe care le-au obtinut;
lista scurta;
ofertarea;
incheierea contractului.
la fiecare task durate si resurse.
Crede-ma, jur ca am fost recrutata de agentie din Londra si a durat 3 luni!! Ei stiu foarte bine cum sta treaba si pluseaza ca sa scoata untul din tine. Fa un plan in care sa le propui tu niste termene si baga o serie de bla bal cu cerinte legale si verificari referinte etc si n-o sa spuna nu. Nu le propune 12 oameni o data, zi-le 3 la sf lui iunie, 6 in iulie si 3 in august ... cu oferte semnate... contractele intr-o luna jumate.
Sa stii ca de obicei cine face planul obtine acceptanta pe termene. Totul se negociaza. Ia-l pe sefu fitzos cu tine in barca si fa-l sa te sustina, macar din lene va spune da. Iar colegii care se bazeaza... lasa-i sa mai inoate si singuri, daca da unu semne ca se inneaca...atunci il ajuti. Totdeauna va fi mai usor sa ceri ajutor, sa te bazezi pe cineva decat sa pui osu la treaba.
Andries
leeloo2004 spune:
Neata, neata...iar ma asteapta o zi aglomerata...dar macar se apropie weekendul. Duminica avem invitati (mama, soacra-mea si cumnatul meu) - ne sarbatorim zilele de nastere, a sotului e marti si a mea pica duminica, cind suntem deja plecati in concediu, asa ca am hotarit sa-i invitam la un gratar ca tot am reusit in sfirsit sa-l montam....
In rest liniste...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
roxanaz spune:
neata!
eu am fost la buletine azi, sa ni le schimbam. distractie mare (noroc cu pilele.... ce ma enerveaza lucrurile astea )
Gabi, super distractie la gratar
dar chiar asa liniste pe aici? va pregatiti de serbare?
eu l-am lasat azi pe Patrick la 9 la sala unde vor face repetitia pentru serbarea de maine. a venit in fuga dupa mine, plangand, ca el nu vrea acolo (asta dupa ce ma innebunise de 4 zile ca el merge la clubul snc la repetitie, ca o sa fie microfon, super excited). a reusit sa il convinga educatoarea. is tare curioasa cum va fi maine.
pupici tuturor!
szivarvany spune:
io st prin zona
giulik m a trezit la 7 ca vrea doo cocuri in cap si ca se grabeste la gradi - mergea de dimineata sunt coma.
rox, asteptam pozicile de maine
roberta
kim, ce faceti ???
restu` de fet ???
strigam catalogul, ha ?
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
szivarvany spune:
Nora, Marina, Mitzu, Andreea de Nick si Pupi, Carmencita, Kro, Blue ... asta asa din memorie, ca merg si ma bag in lista
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
roberta04 spune:
...sa nu mai pomenim de Papadie, Dorsilia, Irrinuca,Vrabiuta, Mitzura... asta tot din memorie...
Copilul meu e la bunici si cica ii curge nasul. Ieri a cazut si s-a julit la frunte...daca auziti ca se cloneaza oameni in Romania, va rog sa ma anuntati, mai am nevoie de un exemplar din mine...
roller025 spune:
Se striga catalogul? Io's cu capul in carti... partial de conta, partial de psihologie a copilului... Bre's dusa rau...
Robi, io te ajut cu placere cand cei de la mine de la firma vor cumpara masina de clonat pentru care facusem cerere si formular de achizitie prin 2008 Acum serios vorbind - take it more easy! Nu arde pamantul pentru toate - crede-ma si viata ta si sanatatea sunt muuult mai importante!! Ai grija de tine!
MA'c sa'l ridic pe Vic de la gradi... POate'mi vine cheful de probleme si mi se descleiaza mintea...