Masina de spalat noua
Raspunsuri - Pagina 2
kokiy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ellinia Ma tot gandesc la faza cu mirosul cuvei... la mine nu s-a inatamplat niciodata sa miroasa cuva sau hainele, mai ales. Nu mi se pare normal sa miroasa cuva, chiar daca se tine usa inchisa. Ce anume determina mirosul asta? Cristina si Stefan Costin (25.02.2005) Pozele_mele BazarGeneral |
Apa ... la un ciclu de spalare apa din cuva nu este evacuata toata...daca se spala mai rar,o data pe saptamana, e normal sa aiba miros rufele ...apa care a ramas in cuva se va balti si va prinde un miros ,daca punem rufe la spalat se va amesteca apa curata cu cea din masina ...recomand o clatire inainte de a spala ,se alege un program de clatire fara a pune rufe...exista unele masini care sunt tratate in interior cu ioni de Ag ,purifica apa ...Samsung Nanosilver ...
In general cuvele sunt fabricate din aliaje de carbon,apa asta de la noi e foarte impura si in timp se creeaza o mazga care acopera cuva ...e bine sa se faca cel putin o data la doua luni o detartrare cu solutii speciale...mai am o precizare nu prea se vede cuva in masina,ce vedeti cand se deschide masina,rotundul ala cu gaurele e tamburul masinii ...cuva o puteti vedea daca bagati mana si trageti de cauciucul ala de langa tambur ,e o chestie plasticata de culori deschise,de la alb la gri ,in functie de concentratia de carbon ...
....................................................................................
De vanzare
CorinaDani spune:
hehe, si sertarul+locasul acestuia, unde pui detergentul si balsamul, prinde mazga si se impute, daca nu-l scoti macar o data pe luna, sa-l cureti de depuneri si sa stergi bine interiorul locasului...
mirosul mai poate veni si de la apa care ramane pe furtunul de evacuare, daca acesta este montat intr-o pozitie fixa.
eu am masina de spalat pe hol, ptr ca in baie nu avea loc si nici nu aveam chef sa dau gauri prin peretii abia zugraviti/renovati, asa ca de fiecare data sunt nevoita sa intind cele 2 furtune (alimentare si evacuare) de la masina de spalat pana in baie.
cand masina e la ultima stoarcere, las furtunul de evacuare pe pardoseala baii, chiar la scurgere, astfel incat toata apa din furtun sa fie evacuata...
si mai poate fi ceva : filtrul de scame (nu stiu daca toate marcile si modelele au asa ceva) - periodic trebuie curatat si acesta, daca se strange ceva acolo, cu siguranta ca in cateva luni incepe sa miroasa urat daca nu este desfacut si curatat...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
kokiy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani [si mai poate fi ceva : filtrul de scame (nu stiu daca toate marcile si modelele au asa ceva) - periodic trebuie curatat si acesta, daca se strange ceva acolo, cu siguranta ca in cateva luni incepe sa miroasa urat daca nu este desfacut si curatat... |
eu am gasit lantisorul de aur a lui fimea acolo ...mai nou masinile au la filtrul de scame un tocator si nu se mai strang reziduri acolo ...
....................................................................................
De vanzare
ellinia spune:
acum mi se pare masina de spalat o masinarie ciudata, complicata un OZN cum bine spunea cineva. Masina mea mititica era asa de simpla, avea cateva programele si cam atat. Pacat ca s-a stricat .
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
Pozele_mele
BazarGeneral
absoluta spune:
http://www.click.ro/actualitate/utile/scapi-mirosul-urat-masina-spalat_0_979702106.html
bunifericita spune:
Am o masina de spalat din 96.S-a stricat pompa de 2 ori .E foarte buna.Si o forjam vreau sa zic .Spalam cel putin la 2 zile.Noi nu punem haine bune(de oras) in masina.Tricouri de bumbac,bluze ce imprimeuri,cu paiete,geci cu vatelina,blugi .Le spalam la mana.In masinile noi poti pune?
diuna spune:
A mea e din 98. Bag si "de oras" si tenesi. Tot ce incape. Daca se inchide hubloul, spala! Si nu s-a stricat nimic, niciodata la ea. Cred ca depinde si de noroc, si de curaj. Poate si de marca, habar nu am...
Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein
CorinaDani spune:
da, buni, la masinile noi poti spala aproape orice, pentru ca au programe speciale pentru lana, tesaturi delicate, tesaturi sintetice, spalare pantofi sport, clatire fara stoarcere, clatire suplimentara, optiune antisifonare, program redus, diferite turatii/rotatii pentru stoarcerea rufelor (masina mea are de la 400 pana la 800) ...ce sa mai, chiar ca sunt OZN-uri
in afara de cateva lucrusoare despre care stiu sigur ca iese culoarea la spalat + dresuri, si le spal de mana, eu spal toate rufele la masina automata, inclusiv costumele mele de serviciu (am noroc ca sunt din materiale care suporta acest lucru, fara sa intre la apa sau sa se deformeze); ba chiar spal si pernele (cu umplutura sintetica, n-am avut curaj sa incerc din acelea cu pene), paturile, pilotele; chiar am incercat si a mers, sa storc covorasele acelea cauciucate de baie, le spal cu mana in cada, insa absorb prea multa apa si dureaza prea mult pana se usuca pe balcon, asa ca le-am bagat la stors si a fost ok.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Christel spune:
Si mie mi s-a stricat masina de spalat si ma uit dupa una noua; din ce am studiat si am vazut prin magazine mi-a atras atentia Miele, care am inteles ca-s cele mai bune cu o durata de viata de 20 de ani; apoi la fel de bune Bosch, Siemens si AEG(modelele de top am inteles ca-s inca fabricate in Germania), restul prin Cehia, Polonia. ca si pret un Miele mai performant este undeva in jur de 1500 euro, iar un Bosch, Siemens AEG in varianta de top undeva pe la 800-1000 de euro.
Am vazut ca acum au aparut cele cu tambur tip fagure de miere care am inteles ca nu scamoseaza rufele, asa este, aveti cu tambur din asta?
Si in cele de 6-7kg se pot spala si husele de la saltele sau numai in cea de 8kg? Si inca ceva: la 1600 turatii se scot rufele suficient de uscate(pregatite de calcat) sau mai trebuie intinse? La 1400 cred ca nu-i suficient? A mea asta veche avea max.1200 rot, si trebuia sa le mai intind dar acum as vrea sa le scoata gata aproape uscate, iar cele care au si uscator incorporat am inteles ca n-ar fi asa bune.
b.nica spune:
,cine se pricepe si poate sa-mi spuna unde este filtrul la o masina General Electric?
Am pus ,(nu mai fac in viata mea greseala asta!),o fata de masa flausata si a a inceput sa scoata apa pe oriunde numai pe furtun nu,.
Nenea care imi repara masinuta nu este de gasit,cred ca este in concediu,.