Copilul singur la parinti

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raluca_psiho spune:

Nu este doar o simpla speculatie. Psihologul cel mai reprezentativ care s-a ocupat de subiectul asta a fost Alfred Adler (poti cauta pe google mai multe despre el si o sa vezi ca are o teorie complexa si valabila despre ceea ce numeste el constelatia familiei). Oricum, el nu a facut judecati de valoare fata de copii, cum ar fi ca sunt egoisti, ci a aratat influenta pe care pozitia in familie o are asupra fiecarui membru al ei. Bineinteles ca daca pe marginea descoperirilor lui facem evaluari de genul "copilul unic e egoist" si "cel mic e rasfatat", ne vom simi jigniti si vom respinge teoria.
Cum bine ai intuit, si fratele mai mare, pana in momentul in care i se naste un fratior, este in ipostaza de copil unic. La el insa conflictul cel mai marcant apare cand se simte "detronat" de cel mai mic.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishaa spune:

Aproape de aceeasi parere este si psihoterapeuta mea
Nu mi se pare ok sa punem etichete copiilor si sa ne dam atotstiutori despre ce o sa faca si cum o sa fie insa studiile si istoria ne invata ca un copil singur la parinti prezinta alte predilectii si un alt fel de comportament decat acolo unde este o familie numeroasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Ceea ce spui tu mamico este perfect adevarzt in ceea ce priveste ca sunt familii cu frati si surori care nu isi vb cu anii si se intampla acest lucru in f multe familii din pacate.
Sunt si certuri intre frati si surori, ma refer la acele familii numeroase care ajunsi la varsta cand trebuie sa plece de acasa parintii trebuie sa il ajute cu ceva situatie materiala. Cand te gandesti ca daca ai vreo trei si nu reusesti sa imparti frateste la toti atunci ies discutii majore. Daca luam in consideratie si diferenta de vastra dintre ei,, in familiile unde exista diferente mari intre frati sau surori.. atunci discutiile sunt si mai šprinse". Parintii nu pot din motive materiale sa imparta in mod egal.. atunci se isca certuri care tin la distanta frati si surori cu anii. Din pacate cam as ase intampla in ziua de astazi in Romania. Este bine sa ai si o sora sau un frate, dar acest lucru poti numai daca iti permiti financiar. Ca sa aduci pe lume un copil trebuie sa ii oferi stabilitate din toate pnctele de vedere. Este frumos sa ai o familie numeroasa atat timp cat se pastreaza in familie si o atmosfera placuta si sanataosa. Numai asa pot creste fara sa se iste certuri si probleme mereu.
Va doresc tot binele din lume.

Citat:
citat din mesajul lui Chri70

Sunt de acord ca nu se pot trasa tipare.

Atunci am inteles ca viata nu-mi ofera sa-mi aleg un frate sau o sora pe placul meu, si m-am bucurat sa fiu singura la parinti. Ca adult, ma induioseaza sa observ manifestarea relatiei dintre sot si sora lui, ca sunt prieteni buni. Pe de alta parte, cunosc atatia care nu s-au inteles niciodata cu fratii lor si nu vorbesc de ani de zile, chiar decade.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chelarita spune:

mihaita este tare dulce si frumos bucurate pt ce ai cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurafilippou spune:

parerea mea estte ca un copil singur la parinti nu este mai rasfatat, din contra i se ofera mai multa educatie, mai mult timp. eu am un copil si il rasfat "cu portia". cred ca daca sti cum sa-l cresti nu este nici o diferenta intre el si ceilalti care provin din familii cu mai multi copii. eu am un frate, int-adevar mi-a fost de mare ajutor. provenim dintr-o famile saraca, mama decedata, tatal mai batranel, ne-am avut unul pe altul si ne-am educat reciproc,am invatat singuri sa iubim sa respectam, sa muncim. si totusi am doar un copil si nu imi mai doresc altul. cred ca este de ajuns, pentru vremurile in care traim. muncim, si luptam sa intretinem acest copil, sa-i oferim o buna educatie,sa ajunga OM. de ce sa facem copii doar de dragul de a fi mai multi in casa?sau pentru a avea cel mare un coleg de joaca?sau pentru a scapa mama de orele petercute cu copilul(copiii se vor juca amandoi)? eu consider ca e cazul sa ne uitam la ce putem oferi copiilor nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adastero spune:

Am doi copii si am facut cea mai buna alegere... nu am cum sa imi impun p.d.v., deoarece din pacate cei cu un singur copil nu au cum sa realizeze ce au pierdut... dar sa ne traiasca toti copiii si sa fie sanatosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_land spune:

stiu sigur ca se spune ca nu sunt atat de sociabili si sunt mai timizi decat cei care au frati; faza ca ar fi egoisti cred ca e mai degraba ideea celor care au impresia ca e grozav sa fi singur la parinti si ii invidiaza.

http://masajulmeupreferat.weebly.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelacurbat spune:

Sunt, clar, pentru a avea frati/surori. Atat eu, cat si sotul meu avem frati/surori (cate 1 fiecare) si acum, ca ne confruntam cu o situatie mai dificila, ne ajuta, asa cum pot si ei, insa neconditionat, fara a astepta ceva inapoi de la noi, si asta conteaza foarte mult. Simplul fapt ca poti cere o parere care stii ca e sincera si neconditionata face sa merite sa ai un frate/sora, indiferent daca e mai mic/mare.
Desigur, conteaza si educatia primita acasa, dar si personalitatea fiecaruia, sunt sigura ca exista si exceptii, insa sunt convinsa ca un frate/sora iti aduce multe beneficii.
Noi vrem sa mai avem un copil (acum o avem doar pe Stefania), insa ne vom concentra mai mult asupra acestui aspect dupa ce vom rezolva (speram noi cu bine) situatia cu Stefania.
Mirela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzanag spune:

Nu cred ca exista reguli iar generalizarile fac rau.Cred ca fiecare ar trebui sa aleaga si faca ceea ce ii dicteaza inima in aceasta privinta.
In familia tatalui meu sunt patru frati dar sunt departe si nu se ajuta.
Nici eu nu sunt copil unic dar nu pot spune ca asta a fost o mare fericire.Cred ca e un stereotip mitul marii familii fericite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S_Elena spune:

http://alartes.ro/
Eu cred ca un copil singur, mai ales daca este si retras poata avea probleme cu relationarea. Important ar fi ca parintii sa creeze situatii care sa-l ajute sa relationeze cu alti copii.
Chiar daca studiile arata ca un copil singur poate fi ca un primul nascut dintr-o familie,parerea mea este ca primul nascut dintr-o familie are mari sanse sa fie mai responsabil.

Mergi la inceput