Bobocei de sept-oct 2008 (287)
Raspunsuri - Pagina 6
elly_16 spune:
Ramona multumesc mult pt. raspuns. O sa incerc si cu comprese calde, m-a ingrijorat faptul ca nu simteam nimic la palpare, daca nu se domoleste, o sa merg la dr. Da, Bianca are un san preferat, aici e vorba de cel ne-preferat... probabil de aici problema. Multa sanatate Andutei 
elly_16 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui baby_boy Elly, Nocom multumesc pentru raspunsuri. Oare exista vreun copil alaptat care nu se trezeste noaptea? Cristina , mamica implinita de Raducu (7.10.2008) |
Pana pe la vreo 8-9 luni Bianca dormea snur toata noaptea, la ea in patut, nu cerea nici tzitzi, nici nimic... dar de cand au inceput dintii, am tot luat-o cu noi in pat, pana n-a mai vrut sa plece... si colac peste pupaza, a inceput sa ceara si tzitzi din ce in ce mai des, asa ca eu cred ca e vorba de obisnuinta...
aly_c20 spune:
Elly, am patit o si eu...si tot la sanul mai putin preferat
(dreptul)!
I am dat sa suga intr una din el, chiar daca nu cerea, il intrebam eu...si Sebi nu refuza
! Si cum a zis si Ramo, incepeam cu cel cu probleme, dar tot ii dadeam putin si din cel bun
! A doua zi nu am mai avut nimic!
Deci...pofta buna, Biancai! Si sa treaca tzitzuca
!
alexa si mami spune:
Aly si voi mai tzatzitzi? Scroafa mea e oripilata rau de tot ca Cipri e inca alaptat si cam pe fiecare luna ma intreba ce lapte ii dau lu' fii'miu, chipurile, vrea sa afle daca l-am intarcat, o tampita.
Nerantula spune:
Salutare si de la noi! 
Acum am reusit sa ma linistesc, dupa drumuri, desfacut bagaje, bolit cu o crunta durere de cap (pe care, pana la urma, am mai linistit-o cu un sfert de algocalmin, stiu ca nu e permis, dar nu mai rezistam
), bagat copilul la somn ...
Suntem bine, in general, incercam sa reintram in ritmul normal, Gruia se pare ca, aparent, nu a tanjit la bunici dupa noi, insa buni si sora ei au fost la cheremul lui non-stop, nu i-au refuzat nimic, asa ca a venit acasa impodobit cu muuuulte cornite, plange cu lacrimi de crocodil la cel mai neinsemnat motiv, la un moment dat nici nu mai stie de ce plange, dar plange, ma ia de mana, merge asa vreun metru, apoi vrea in brate. Daca il iau, tot plange, nu-mi dau seama de ce, daca nu il iau, evident la fel. Presupun ca il felul acesta ma cearta pentru absenta, insa va trebui sa o dam la pace cumva, ca o sa ne dea vecinii la protectia copilului
. A facut o criza la plecare de matusa-mea, i s-a parut lui ca tati se duce la masina si el ramane, pana s-a lamurit ca suntem toti imbarcati si gata de drum a urlat ca din gura de sarpe, deci data viitoare (presupun ca va mai fi una in perioada nasterii), nu cred ca va mai fi la fel de simplu sa-l lasam acolo .. Dar mai e pana atunci.
Ceea ce imi place foarte mult este ca s-a schimbat enorm relatia lui cu tati, as putea spune ca uneori il prefera pe el (care e si mai disponibil decat mine), il striga, se joaca cu el, se plimba, iar tati este si el foarte receptiv si vine in intampinarea dorintei lui Gruia de a-i fi companie!
Ma bucur enorm!
Nu da nici un semn ca intelege macar foarte putin ce e cu bebelusul din burtica, pentru el e mult mai fun ca buricul meu e intors in afara acum
, daca ii spun ca mami are o surioara pentru el in burtica, imi arata buricul, apoi il cauta si pe al lui
Cezarina a miscat parca mai putin in we decat saptamana trecuta, sper sa fie ok, marti merg la o prima morfofetala la Medicover, apoi la Pop lunea viitoare, sper sa fie totul ok si din aceasta perspectiva, apoi cariotipul si .. sa treaca vremea... sau nu asa repede?
E ultima sarcina, oh ce dor imi va fi de vremurile aceastea ..
Cu alaptatul .. e cam intarcat, m-a tras o data de tricou, dar cand era intr-un acces de plans, insa s-a calmat rapid altcumva, iar azi mi-a cerut explicit tzitzi, s-a mufat mai putin de un minut, apoi a plecat la joaca. Sunt convinsa ca nu a mai iesit nimic-nimic, sanii mei au fost absolut ok saptamana asta, chiar daca incercam sa storc, oricat de tare, nici macar nu se umezeau, deci cam secasera de ceva vreme, ramasese numai alintul la ei ... Si acum, daca tot nu mai e laptic, e o parte din mine care se gandeste sa ii pastreze in repaus cateva luni, ca Cezarina sa primeasca tot colostrul, altfel ar fi lipsita de asta, Gruia tragand mult mai puternic decat poate un nou-nascut si e dreptul ei .. Oricum, ramane imensa nostalgie ca puiul meu drag nu se va mai alina la san si asta inca ma ineaca in plans de fiecare data ..
M-am lungit, ma scuzati .. 
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si
neghinita
Nerantula spune:
Baby-boy, pentru crampe e absolut ok no-spa-ul. Mie mi s-a recomandat utrogestan 4/zi, nu am luat decat primele 2 saptamani, apoi am renuntat, nu am vrut sa mai ajunga si alti hormoni in laptic si nu a fost nici o problema. Progesteronul ajuta sarcina sa se fixeze, nu are legatura cu contractiile (sau crampele). Scobutil mi-au recomandat si mie acum, dupa amniocenteza, tot impotriva contractiilor (relaxeaza musculatura neteda) si l-am luat, ca mi-a fost frica de contractii in perioada asta.
Elly, sper sa fie bine cu sanul, nu prea am ce sa adaug in afara de ce te-a sfatuit Ramo, care e deja experta! 
Clau_geo, bine ai revenit! Groaznic prin ce ai trecut cu stafilocolul! Din care spital l-ai luat? Bine ca ai scapat! Iti doresc multa rabdare cu Irina, e foarte important sa nu cream o spirala ascendenta adaugand nervii nostri la frustarile lor! 
Claudia, ce ajutoare de nadejde ai!
Of, imi pare rau sa aud de accidentele micutei Lucia
, e greu de fiecare daca cand se intampla, chiar daca sunt inerente .. Inca nu am ajuns sa citesc de ce e Stefan in refacere, insa v-o doresc rapida si usoara!
neghinita
ClaudiaH spune:
Mai fetelor, cand va aud ca vorbiti de alaptat, ma apuca o nostalgie de-mi vine s-o pun pe fi-mea la san desi ea nu mai stie ce-i aia (am intarcat-o de mai bine de un an). E fain ca mai aveti disponibilitatea de a-i alapta. 

Noi am fost azi in gradina toata ziua, am avut in vizita un prieten de-al lu' fi-miu cu parinti cu tot si Lucia si-a dat in stamba in felul ei caracteristic: si-a spart buza de sus, s-a lovit la nas de i-a curs sange si si-a julit amandoi genunchii. Tare, nu? Ma omoara cu zile fata asta. Stefan nu s-a lovit intr-un an cat se loveste ea intr-o luna. Nu mai stiu care dintre ei e baiatul. E isteata foc, e o vorbareata grozava, canta, numara, ce sa mai un copil minunat dar tare nestamparata mai e!!!!!! Imi vine cateodata s-o leg, efectiv. Tocmai a trecut de la faza in care cand voia ceva zicea "TU" pentru ca ne tot auzise pe noi intreband-o "vrei si tu?", deci nu avea conceptul de sine. De azi a trecut la "Lucia". Si absolut tot ce facem noi sau face Stefan hop si ea: "Lucia, Lucia!!!!".
Nerantula spune:
Eu citesc invers, de la cele mai recente poastari in urma ... pana unde ajung
Baby-boy, daca nu vrei sa intarci, eu zic sa nu te grabesti cu introducerea altui LP, iti va scadea productia probabil. Trezirile de noapte pot avea legatura cu eruptia noilor dinti, cu pusee de crestere fizica sau cerebrala .. mergeti o vreme asa si, daca vreo 2-3 saptamani nu se schimba nimic, vezi atunci ce faci. Eu i-am introdus LP (intai Humana Junior si Parmalat Prima Crescita) de prin toamna-iarna, pentru ca alte lichide nu bea deloc (nici acum: nici ceai, apa ff putin, max 100ml/zi, in zilele foarte bune, nici suc, uneori un actimel), lapticul i-l dadea buni in parc sau in jurul mesei de pranz, cand era cu ea. Dupa ce am ramas insarcinata, prin luna a doua, am zis sa ii fac un program cu laptele praf, in sensul ca i-l dadeam dimineata la trezire si seara inainte de culcare, si bea asa cam 200-400ml zilnic, pe langa tzitzi (in perioada aceea tot asa, ff des, chiar si de 6-7 ori pe noapte!) .. asta a tinut pana saptamana trecuta, cand nu a mai primit deloc san si zice mama ca bea ceva mai mult lapte din bibe, insa nu depaseste 500ml pe zi (tot numai dimineata si seara, ca peste zi ne rugam de el cu altele). Si noaptea se mai trezeste in general o data, spre dimineata, nu i se da lapte, doar apa si mangaieri din plin. Aaa, si ce mananca Radu intr-o zi Gruia mananca cam in 3-4 ..
neghinita
ClaudiaH spune:
Nerantula, Stef se reface dupa operatia de polipi si implantare de tubusoare in urechi (nu stiu cum se numesc in romaneste, abia aici am auzit de ele). N-a fost mare branza: dupa ce l-au adormit m-am intros in salon si nici n-am apucat sa beau o cafea ca mi l-au si adus inapoi. Mai mult spaime de mama decat dificultatea operatiei in sine.
Nerantula spune:
Mimihoo, bine ati revenit! Da-i cu ceai de ceapa si nuci, poate se prinde de voi leacul si scapati!
Nici Gruia nu e prea vorbaret, nu cred ca sunt 10 cuvinte (cu tot cu monosilabele) in vocabularul lui, dar mai e vreme ..
Ada, de cate ori te aud pe tine cu patanii cu 2 copii, incerc sa ma vizualizez pe mine .. cum, mai, sa se duca sa doarma sub pat?
Rasu-plansu, mai mult plansu, dar stiu ca voi nu va plictisiti!
Nocom, sa scapati de muci cat mai repede!
Nu mai pot sa mai citesc,
toti boboceii, cei bolnaviori sa scape repede, mamicile sa nu mai fie ingrijorate si sa avem o saptamana frumoasa!
Multumesc tuturor pentru felicitari! 
neghinita

, mamica implinita de
Raducu (7.10.2008)