America (202)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Crismir, chiar ati studiat West Lafayette? Wow LOL Da, sunt spitale. Barbatii nu stiu cu ce se ocupa. Mai exista Caterpillar, Subaru, Toyota si Purdue research park cu ceva companii, plus Purdue desigur...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Sa mai vin si eu...
Eu sunt in galeata de suparata.
I-au iesit analizele prost lui Eric, luni a cazut in baie (el zice ca s-a impiedicat, medicii de la ER zic ca a ametit de la fevra) si s-a lovit la cap, o groaza de simptome: somnolenta, nu mergea drept, durere puternica de cap, frisoane nasoale, asa ca am fugit la ER cu el si acolo l-au gasit cu febra 103. I-au facut CT scan, e ok, dar ne-au zis ca nu e out of the woods, ca CT scanul e facut la 3 ore de la lovitura, dar trebuie urmarit 2 saptamani la cate simptome a avut. Ne-au trimis acasa cu antibiotic pentru sinuzita (au vazut la CT scan). Deci a 5-a ora antibiotic in 4 luni, mi-e rau deja.
Si azi dupa 4 zile de antibiotic a inceput tusea ca la balamuc, nu are muci, nimic, doar tuseste si nu se mai opreste.
Analizele lui de sange au iesit proaste rau. Bilirubina marita, nu mult da e (pai de la atata antibiotic te cred), TSH marit si ce e mai nasol, absolute limphocites sub limita mult (1200 si minima e 2000). Cum am primit rezultatele vineri inainte de week-end-ul trecut lung si pana marti cand m-am vazut cu doctorita, am luat-o razna. Am cautat pe net (cea mai mare prostie) si tot ce iese e linked to cancer. Am avut zile groaznice, dar groaznice.
Am avut mare noroc cu Maru (sarut mana Maru) ca m-a sustinut cat a putut, a stat cu mine pe email, pe ym, m-a incurajat, ca am picat rau de tot.
Cu 2 zile ininte de rezultatele lui Eric, eu am fost depistata pozitiv la artrita.
Sa dea naiba daca mai vad luminita de la capatul tuneleului.
Eu ca eu, dar am luat-o razna cu Eric. Acum asteptam sa termine antibioticul si sa repetam analizele la 2 saptamani dupa ce termina antibioticul. Si ne rugam la Dumnezeu sa fie bune de data asta analizele.

Sanzi, Mirela, AB, voi ce stiti? Ce mai e linked to low absolute limphocites?

AB, sarut mana de telefon, dar asa cum va ziceam si la servici am inceput sa avem restrictii si nu vreau sa raman fara servici, ca doar ce a ramas barbatu-meu fara servici acum 3 saptamani.
Frate, cand vin, pai vin necazurile, nu se incurca.

Imi cer scuze, dar nu am citit din urma. Pup copilasii bolnaviori daca sunt (sper sa nu) si pe voi pe toate si va doresc din tot sufletul sanatate multa, ca e tot ce avem nevoie.

Mergi la inceput

Carmen, Doamne Fereste, cate necazuri!! Si doctorita ce a spus de analize, ca ai zis ca te-ai vazut cu ea marti? Sa va ajute Dumnezeu sa treceti de aceste greutati!! Sanatate multa si multa putere!

Edit: am dat si eu cautare pe net si am gasit ca low lymphocite count poate fi si side effect al steroizilor. Ati luat asta in consideratie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Doctorita a zis ca acum trebuie sa tratam sinuzita (infectie la cap nu?) si apoi sa repetam analizele si vedem cum ies iar. Se poate sa fie si eroare de laborator, mici sanse dar se poate. De ar fi asa, ce bine ar fi.
Una peste alta nu sunt bune deloc analizele lui.

Mergi la inceput

Carmen, am mai cautat. Low lymphocite count poate fi asociata si cu o infectie virala si dc. el era bolnav/racit avea virus agatat de el, iese low countul asta. Plus ca el ia steroizi, pe deasupra virusilor, si astia au side effects low lymphocite counts.

O alternativa mai putin placuta ar fi o problema a tiroidei, dar nu cancer, avand in vedere ca TSH a iesit ridicat (high TSH low lymphocite--posibil probelem tiroida). Dc. white blood cell counts au fost normale chiar si cu low lymphocite counts suspiciunea de cancer e redusa. Nu ai spus cum au fost white blood cell counts. Probabil doctorita vrea sa elimine infectia din organism ca sa se lamureasca pt. ca prezenta virusilor duce la low lymphocite counts. Cred ca vrea sa stie dc. infectia a provocat scaderea limfocitelor (si atunci dupa eliminarea infectiei ar putea ca nivelul limfocitelor sa iasa normal) sau invers, scaderea limfocitelor a provocat infectia si atunci si dupa eliminarea infectiei countul ar trebui sa iasa tot jos. Poti sa intrebi de tiroida.

Asta am inteles din ce am cautat acum pe net. Nu pot sa zic ca n-ai motive de ingrijorare, dar desi nu sunt doctor, din datele pe care le-ai dat si pe care le mai stiu, nu cred ca ar fi ceva legat de cancer. Intreaba de tiroida stiu ca si problemele astea dau fluctuatii de greutate si toata imaginea pare a indica mai degraba o problema acolo decat cancer. Adica problema la tiroida-low lymphocite counts--limfocitele lupta impotriva infectiilor--copilul e racit tot timpul ca o cauza a nivelului de limfocite scazut.

Edit: am gasit simptome ale hypotiroidism si printre ele am gasit: scadere in greutate, transpiratie excesiva (stiu ca Eric transpira tare), flushed skin (adica se inroseste la fata cred ca asta inseamna-si din cate l-am vazut eu se si inrosea cand se juca)....se potriveste mai degraba cu blood work. Nu iti dau diagnostic, Doamne Fereste, dar vreau sa iti elimin frica cu cancerul, sincer nu cred.

Edit: dc. e hipotiroidism, se trateaza fara mari probleme si poate scapati si de racelile astea dese.

Doamne Ajuta si multa putere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Carmen ufff ti-or picat toate in cap. Imi pare tare rau ca aveti necazuri.

Da tu un beep cand poti vorbari (nu intre ora mea sase si opt ca atunci pun copii in pat si e ca la nebuni)
Legat de limfocite stai domol. Limfocitele sunt baza sistemului imunitar. In unele infectii virale cresc dar acelea is rele gen tuberculoza. Cresc la leucemie.
In general daca ai limfocite putine o iei pe cazuri:

Corpul face dar sunt distruse de o conditie anormala gen infectie activa. Daca limfocitele is jos, dar ai neutrophil count up inseamna doar ca are o infectie activa.

Corpul nu produce destule. (hipotiroidia gugalita bine de ruxij)
Limfocitele raman blocate in splina sau ganglioni in drumul lor spre sange.
Sau o combinatie de factori.

Cancerul POATE fi legat de blocaje. Asa ca nici eu nu cred. Bineinteles sa dau cu diagnosticul la ce zici tu imi depaseste capacitatea, dar te incurajez si eu .

Un nivel normal la copii e intre 3000 si 9500 limfocite per microlitru sange. Severa este la copii daca-i sub 3000.

Corticoizii (ca la voi) si imunodepresivele sau imunosupresoarele (ca la cei care fac transplant) duc la descresterea numarului de limfocite.

Nivelul scazut explica de ce a facut boala dupa boala. Se recomanda un astfel de test dupa viroze repetate. Si Marc a facut ca nici el nu oprea sirul de boli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Cu artrita e dureros ufff. Sotul meu are de pe la 24 de ani. Nici nu ne mai uitam la vreme, stie el. Facem si noi haz de necaz.

Tzuc fatuca curajoasa din tine:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Carmen un big hug for you si multa sanatate lui Eric!

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Carmen, dar cum are neutrophils?
In infectii virale, cresc limfocitele, si in infectii bacteriene cresc neutrophilele....
In cazul unei infectii bacteriene prelungite, organismul produce mai multe neutrofile si mai putine limfocite (de care nu are neaparat nevoie sa lupte cu o bacterie) ...iar la copiii sunt destul de normale scaderile si cresterile bruste in limphocytes sau neutrophils in cazul unor infectii....
Cat de marit este TSH? In cazul TSH, o buna clarificare ar fi o analiza a T3 si T4 (nu stiu daca le are deja in buletinul de analize). T4 marit inseamna intradevar ceva pb cu tiroida....
Dar...in cazul unor banale infectii (mai ales la copiii) corpul devine o adevarata masina de lupta, si produce anticorpi pe banda rulanta....unii sunt indreptati catre virus, altii sunt un pic "dezorientati" si ataca proprile celule, printre care si tiroida si celulele rosii.
De aici pot creste si TSH si bilirubina!!!! (se pot masura si antibodys/limfocitele care ataca doar tiroida, si poti confirma asta)

Eu as spune ca nu ai deloc de ce sa te ingrijorezi, este o reactie a corpului normala in urma unor infectii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Carmen, o imbratisare si de la noi, din pacate mai mult nu pot/nu stiu sa ajut...sa treceti cu bine peste toate problemele!

Adriana 26+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput