America (202)
Raspunsuri - Pagina 13
philip spune:
miere, Philip pana la 2 ani a fost expus numai la romana, cat a stat acasa cu mine, apoi cu bunica, la 2 ani a inceput gradi si statea si el suficient acolo. ei,a tunci si-a dat drumul la limba (ca eu il dusesem la pediatru sa-mi spuna de ce nu vorbeste) si, evident, a inceput sa vorbeasca engleza. el intelege acum romana si chiar o vorbeste cand vine bunica aici. drept, eu ma laud ca vb romana cu el acasa, insa realitatea e ca le cam combin, uneori nici nu-mi dau seama pt ca engleza vine oarecum natural. adica el vb engleza, eu ii raspund in engleza. dar ne mai si jucam in romana. acum vreo cateva saptamani a numarat el de unul singur pana la 100 in romana, si crede-ma ca nu l-am invatat eu. dar, mi-ar placea sa stie romana, dar pana la urma va fi decizia lui. sunt curioasa cum se va descurca in concediu, plecam miercurea viitoare si va fi nevoit sa foloseasca si romana.
ruxij spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corinadana Si Ralu a vorbit doar romaneste pana la 4 ani apoi a adaugat engleza. Romana nu a uitat o niciodata. Lia cam asa se face, un parinte o limba altul alta limba. Copilul va percuta diferit ptr fiecare parinte. Avem prietenut caruia mama i a vorbit ungureste, tata sarbeste iar afara romaneste. Vorbeste acum trei limbi. Daca i dai cuvinte amestecate de a valma nu ai facut nika, parerea mea. Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family |
Nu vad de unde ai tras tu concluzia ca eu ii dau cuvinte amestecate. E bine sa vorbeasca cat mai multa lume romaneste, ca sa poata fi copilul expus, de ce sa vorbeasca tata engleza cand tata e roman? Mi-e greu sa iti vad logica. Asta cu unul o limba altul alta se aplica la familii in care parintii sunt de nationalitati diferite, in familii in care toata lumea e de nationalitate romana, e bine sa se vb romaneste. Banuiesc ca in cazul tau fata a fost expusa la romana mai mult decat copilul meu. Mai ajuta prezenta in comunitatea romaneasca, intalniri cu romani samd..cu cat mai multa romana aude cu atat mai bine. Eu nu's prietena cu romanii din zona. Stiu cum sunt altii, f. integrati cu romanii, copiii lor vorbesc Ro mai bine ca al meu. Al meu intelege tot, dar vorbeste cu greutate. Planuiesc sa il duc in Romania la anul, ajuta.
Unii copii accepta cu usurinta romana, dc. le vorbesti romaneste, raspund si ei. Altii, cum a fost al meu, o resping si refuza sa raspunda in Ro. Astia trebuie obligati. In sensul ca nu le dai ce cer decat dc. cer in Romaneste. Nu le raspunzi dc. iti vorbesc in engleza samd. Mie mi-a fost lene sa fac astea.
polux spune:
citat din mesajul lui miereamara Aidan ieri a vazut vaca la ferma si o data i s-a inseninat privirea si a inceput sa alerge spre ea strigand din tot sufletul MAMA, MAMA, MAMA |
Miericica imi dai voie sa....
Liliana
Poze- martie 2008 ; Poze 1 ; Poze 2 ; Poze 3 ; Poze 4
buflea spune:
citat din mesajul lui ruxij Miere, si barbata-miu la fel, m-a sabotat. Eu ii vb romaneste, el engleza... e gresit complet. |
ha, ha, ha ..si barbata-meu la fel ... le vorbeste copiilor in engleza si mereu ma cert cu el. Acum desigur ca mi-a dat in cap ca uite, are copilul vocabular mic de limba engleza.
Dar eu zic ca si Ruxij - romana oricum o pierd si sa ma pupe astia cu vocabularul lor ... (acum sunt cocos dar 2 zile am fost suparata )
ruxij spune:
Lasa ca la tine faptul ca au bunici in permanenta si bunicii nu vorbesc engleza va ajuta enorm. Copiii tai vor continua sa vb romaneste, chiar dc. vor prefera engleza. Interactionand cu bunicii zilnic vor fi fortati sa vb romaneste, volens nolens.
corinadana spune:
Lia dar spatiul GOL intre ce ti era adresat si fraza in care ziceam de cuvinte amestecate l ai vazut??? Era alt paragraf, am uitat sa scriu Miere; m am gandit ca te prinzi ca am schimbat macazul. De ce sari asa? si nu i prima data
Si daca tata este roman ii poate vorbi engleza, de ce nu?!(Tu cum ii vorbesti in engleza desi esti romanca?) unul engleza iar mama romaneste; copilul va creste cu amandoua limbile odata- asta i ce citesc si eu,acum daca sunt fara logica te rog ignora ma. Nu o va sterge niciodata pe prima limba sa i faca loc celeilalte, va creste cu ele si asa i se va parea natural.
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
ruxij spune:
Scuze ca am inteles gresit. Totusi eu nu ii vb engleza lu' fi-miu, ci romana. El raspunde in engleza, asta am spus.
corinadana spune:
E ok! dar sunt multi romani ce le vorbesc engleza.
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
AB_AC spune:
Miere LOOOOOOL :))
Io depun marturie ca Bogdanelul lui ruxij daca testeaza el ca nu pricepe lumea engleza o da pe romaneste Ca si maria sa Marc care-l incerca in franceza:))
Ai mei cica-s trilingvi, dar intre ei vorbesc majoritar engleza. Inainte era franceza, acus cea mare ne da replica in engleza la orice. Dar e si asta o faza in care vor sa fie la fel.
Eu nu le vorbesc in engleza decat la lectii. Nah daca are copilul word problems printre altele. Altfel vorbesc franceza cand e mama aici si romana cand pleaca. Daca-i aud insa cu o expresie gresita sau un trecut neregulat "regularizat" ii corectez.
josefine spune:
intrebare intrebatoare: ce ati alege intre un job in iowa si unul in baltimore? ala din iowa plateste mai bine, beneficiile sunt mai bune si pe viitor e un job mai stabil.
www.razvanphotography.com