ideei va rog.....

ideei va rog..... | Autor: madiuly

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor.Am si eu o intrebare?Am si eu o buburuza de 6 luni si jumatate,am inceput diversificarea la 5 luni siincercam sa mancam dimineata pe la 10 mar ras cu biscuite pe la ora 12-12:30 supa crema de legume pasate pe la ora 16:00 de doua zile mancam iaurt pe la ora 19:00 cereale dar nu toata portia si seara pe la ora 22:00 lapte praf dar nu tot biberonul maninca cam 100 ml.Intrebarea mea era daca acest program de masa este ok si daca puteti sa-mi dati sfaturi in legatura cu orarul de mese si daca puteti sa-mi dati alte ideei de mancaruri pt bebe.multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Din ceea ce ai scris deduc ca fata ta este hranita cu l. praf. E ok ca ai inceput diversificarea ca si varsta, regula care ramane si dupa care trebuie sa te ghidezi este ca laptele este BAZA alimentatiei pana la varsta de 1 an. Si asta indif cum este hranita:naturall sau artificial.
In principiu carne nu trebuie multa pt ca isi ia din lapte necesarul mare de grasimi si proteine. Cu iaurtul e inca mica, poti sa o lasi mai moale. Eu am inceput dupa 7 luni sa-i dau si de obicei in combinatie cu mancare, mai ales la masa de fructe. La noi nu a functionat treaba cu fructe proaspete rase cu biscute. Prefera fructele la borcanase, dar acum am inceput sa-i reintroduc treptat fructe proaspete, asa ca si gustarele intre mese, pe care deja le poate tine ea cu manuta si le poate ea mesteca fara riscul sa se inece. Asta pt ca intentionez sa-i scot borcansele cu fructe , ca suntem mari(9 luni). Despre program eu zic ca e ok!Il adaptezi mult si dupa BB si programul ei de somn.
cat despre retete, pai dc intri la grupurul de mamici cu BBei de varsta fiicei tale, sunt sigura ca vei gasi tot ce te intereseaza, mult mai mult decat ti-am spus eu aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Reareste mesele. Indicat e sa manance la minim 3 ore sa se poate face digestia cum trebuie. Iar la o distanta de 3 ore i se face si foame si atunci mananca toata portia. Sau daca-i micsorezi portia o va manca pe toata si tu vei fi multumita (glumesc). Masa la 3 ore nu e o prostie, e o chestie buna.
Eu le dau asa: ora 8 laptic, ora 11 fructe, ora 14 carne+legume, ora 18 cereale, ora 22 lapte. Sunt 3 mese principale (ora 8, ora 14 si ora 22) si celelalte doua (ora 11 si ora 18) sunt considerate gustari.
Este si la o varsta in care e posibil sa manance mai putin, probabil de la faza cu dintii. Si eu am trecut prin asta, dar si-au revenit si acum mananca bine.
Succes si rabdare!

de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui madiuly

Buna fetelor.Am si eu o intrebare?Am si eu o buburuza de 6 luni si jumatate,am inceput diversificarea la 5 luni siincercam sa mancam dimineata pe la 10 mar ras cu biscuite pe la ora 12-12:30 supa crema de legume pasate pe la ora 16:00 de doua zile mancam iaurt pe la ora 19:00 cereale dar nu toata portia si seara pe la ora 22:00 lapte praf dar nu tot biberonul maninca cam 100 ml.Intrebarea mea era daca acest program de masa este ok si daca puteti sa-mi dati sfaturi in legatura cu orarul de mese si daca puteti sa-mi dati alte ideei de mancaruri pt bebe.multumesc

te asteptam la forum/teme specializate/fulgusori de noiembrie-dec.2009

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput