BV Oanarus!HAI Oanamar,Tutulyna!mai-iunie2010 (88)
Raspunsuri - Pagina 8
Ioana5255 spune:
Neata si de la noi,
ce urat e afara. iar nu pot merge nicaieri. Ale e la mama si noi stam cu fetele in casa.
Cris si matusa sotului meu nu le spune pe nume fetelor, ca nu e bine pana la botez. Tare ma scot din sarite babisemele astea, nici nu le dau importanta, ca sa nu ma enervez. Noi am scos fetele inainte de 40 de zile, cum sa le tin atat in casa, mai ales, ca noi nu avem balcon, nimic, stam la etajul 2, ce era sa fac? Destul, ca am stat juma de sarcina numai in casa.
mamanati spune:
Buna dimineata, asa pe la pranz!
Ca noi azi tare somnorosi am fost.
Ieri am intrat si noi in 37 saptamani! Iar azi m-am ingrozit cand am urcat pe cantar si am constatat ca in 3 zile am pus 3 kg!!! E posibil?! Nu mai merg la sport de saptamana asta. Dar am si mainile umfalte, o fi apa?
Cusa, foarte dragut filmuletul cu povestea nasterii si bebe Emma! E o dulcica!
SI in noaptea asta bebita a fost o miscacioasa. Nu stiu ce sa mai cred e de bine sau rau ca se tot agita atat. SI se intampla doar noaptea, ziua se intinde mai mult sau se misca discret. Mai are vreo graviduta asemenea caz, ce zic doctorii vostri de asta?!
MArylenac, nu-ti mai fa griji. Eu pe ambele fetite le-am nascut la 42 saptamani si tot nasteri provocate au fost. Si de data asta, parca cu fiecare zi, sumt mai increzuta ca iar ajung cu bagajele la maternitate sa-mi induca nasterea.
Maribell, foarte frumosi cercelusii. Si mie imi plac din astea cu delfinasi, buburuze, fluturasi... 
Sabina, felicitari pentru noua achizitie! Sa aveti parte de multe calatorii placute si amintiri frumoase!
Noi mergem acum la bunei in ospetie. Sper sa nu venim prea tarziu sa intru si diseara.
www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de zvapalici
Camelia-Nicole si
cu
37+
lenabum spune:

CUSA FELICITARI EMA ESTE MINUNATA

MULTUMESC PT FILMULET,CRED CA ASA CEVA TE SCOATE DIN 7 BUTOAIE
ANISKA TU AI NASCUT LA CTA, CARE SUNT PRETURILE LA CEZARIANA
MARIBELL PARCA NU TIE ITI RASPUNDEAM DE NASTEREA BAIETILOR,SAU NU MAI ESTI SIGURA DE SEXUL BB,EU CHIAR MAS AMUZA SA FIE BAIAT LA MINE PT CA SE BUCURA FAM SOTULUI CA ESTE FATA MAI ABITIR CA LA CRISTI,DAR NU MAI VB NIMIC CA SE SUPARA BIANCA SI SE NASTE SI EA LA 40+

+34
bianca maria
AMR 6 sapt poate mai putin
lenabum spune:
MAMANATI RENUNTA LA SARE SA NU TE TREZESTI CU VREUN PUI DE TENSIUNE,SIGUR ESTE APA SAU CANTAR DEFECT,AI GRIJA
+34
bianca maria
AMR 6 sapt poate mai putin
gabriela_s spune:
Hello,
ce faceti?
Chiar ca e linsite p-aici,numai noi astea ultimele burtoase ale seriei de mai-iunie
Eu sunt tot in formula 2 in 1,ieri am fost la doctor ca sa ma linistesc ca e totul ok cu bebelina noastra,dupa ce vineri noaptea m-a tinut in suturi o ora si jumatate fara incetare si am si numarat 5 contractii succesive,dureroase.Chiar m-am dus sa fac un dus pe la 2 noaptea,in ideea ca ar fi nevoie sa plec la spital,dar dupa dusul ala si cateva ture de mers prin casa au incetat,deci iarasi...teapa
M-a ingrijorat totusi agitatia ei,asa ca am zis sa merg la un consult ieri dimi.Din fericire atat la eco cat si testul ala de non-stress bataile inimii erau ok,totul bine.Ma tine in suspans copila asta,cred ca e a treia alarma falsa in ultiemele doua saptamani.Culmea e ca atunci cand ajung la spital si ma tin la monitorizare nu am nici urma de contractie,burta e relaxata,ma mai duc inca o data a asa si ma iau aia de nebuna ca visez contractii.Poate se intampla asta si fiindca odata ajunsa acolo sunt mai relaxata ,acasa imediat ma panichez cum simt ceva in neregula,de parca spitalul ar fi pe partea cealalta a lumii si nu pot ajunge in timp util.
aniskavorbeste cu medicul tau,e posibil sa iti mai dea sa iei niste ergomet(stimuleaza contractiile uterului si implicit si golirea mai rapida).mie asa mi-au dat prima data,patisem ca si tine,dupa 6 saptamani tot mai eliminam de acolo.
La Duni resort conditiile sunt foarte bune pentru familiile cu copii,iar imprejurimile sunt foarte frumoase,munte si mare la un loc.Au club pentru copilasi,unde ii puteti lasa dupa-masa(ma refer la fratiorii sau surorile mai mari,cine are) mancarea este buna si diversificata.Noi am fost cu Adriana cand avea 1 an si cateva luni si m-am carat degeaba cu piureuri la mine,aveau de toate acolo,am avut si norocul sa ii placa ceea ce ne dadeau ei-diverse creme de legume,budinci,cereale,fructe la fiecare masa,gaseam zilnic ceva care putea fi inclus in meniul ei.Pentru preparat lapticul noi nu aveam incalzitor luat la noi,doar un termos ,asa ca mergeam cu ala la ei la bucatarie si ii rugam sa ne incalzeasca apa-intre timp am descoperit ca erau si dozatoare de apa calda si rece pe etaj.Am fost la Marina Royal,personalul mi s-a parut amabil,room-service'ul prompt.Singurul inconvenient pe care l-am gasit eu ar fi distanta,noi am mers cam 7-8 ore (cu pauzele de rigoare pentru fetita,care atunci trebuia schimbata de scutec si hranita mai des).
criseu la Adriana foloseam spray cu apa de mare (nu stiu daca mai exista,ca parca au fost nu stiu ce probleme cu ele la un moment dat,au vrut sa le retraga).
Ideea e ca ,stand asezata,puneam fata pe antebrat cu fatuca in jos,cotul meu sprijinit pe genunchi,astfel incat capul ei sa stea putin atarnant in jos dar cu barbia sprijinita in mana mea.Pulverizam scurt sprayul ala in ambele nari si apoi la fel de scurt bagam pompita sau dracovenia de batista a bebelusului,nici nu apuca sa zic "pas".Daca nu gasesti spray,ii poti pune ser fiziologic intr-un recipient de la Olynth si ii pulverizezi la fel,de jos in sus.Cand o introduci in nascu,pompita trebuie sa fie sub presiune,stransa in palma,ca atunci cand e in nara sa o eliberezi si sa poata trage.Scuze ca dau detalii multe,dar eu eram pe langa rau de tot prima data,bagam aiurea pompa in nas,fata urla de mama focului...
Cand incerci sa ii pui picaturi in pozitie culcat se sperie,a mea facea urat de tot la inceput pana m-a invatat pediatrul miscarea asta de mai sus.Si ce am mai observat eu in general e ca bebeii nu incep sa planga sau se se agite daca nu zabovim sau insistam prea mult pe langa ei in timpul diverselor manevre.Eu la inceput eram gentila,delicata,mai rau ma foiam si o perpeleam decat sa fac ceva calumea.Dupa cateva saptamani ajunsesem ca si atunci cand o imbracam sau ii schimbam scutectul,era totul asa de rapid ca nu apuca sa se sperie si sa planga.La modul ala "jap-jap",fara mila-glumesc
Mai,mor de ras cu sfaturile voastre de la "babe".De unde le-or scoate?Si eu am auzit la bazaconii prima data...Si cel mai rau a fost cand a venit una de la bloc sa ii puna lu fi-mea o batista pe fata,a scos-o din buzunarul ei,eu era sa lesin.Nu a fost nevoie sa ii zic nimic,s-a uitat la figura mea si eram probabil atat de neagra-albastra de draci ca si-a luat repede batista inapoi.Nu a uitat insa sa imi spuna ca trebuie sa ii acopar fata copilului cu o batista ...ca e vant afara (era luna aprilie,adia un vant din ala de primavara).
Crisvezi sa nu treci pe aste ape,poduri
ce tare!!!
Uf,imi vreau si eu bebelina acasa,i-am montat si patutul,o asteptam cu nerabdare toti...Am tot felul de emotii,desi stiu ce ma asteapta in mare parte,dar tot am...Mai mult legate de cum voi fi eu ca mama pentru amandoua,cum se vor impaca una cu cealalta,cum o sa ma impart intre toti trei (ca si tati are nevoie de atentie,nu?).
Mai merg joi la control ,si citez din spusele dr "ne vedem joi dar nu inseamna ca o sa si nastem neaparat"
ca eu am zis ca gata,e "the final call" cand mi-a spus sa vin joi.Poate am eu un feeling,cine stie...Vineri e ziua mea,ar fi ceva sa imi fac un cadou special![]()
aniskavigantolul e vitamina D3(adica sub denumirea asta se comercializeaza,e cel mai raspindit,posibil sa mai fie si alte suplimente vit D3 cu alta denumire).ce tin minte e ca aruncam flaconul dupa o luna,chiar daca mai ramanea ceva in el(n-am inteles de ce nu le fac mai mici).nr de picaturi zilnice il aveam scris undeva,nu stiu daca mai am agenda in care notam eu tot pe vremea aia.
In lunile cu litera R (alea de iarna) ii dadeam parca 5 pic pe zi,in rest cate 3 (primavara-vara),parca asta era schema.Pediatrul trebuie sa iti zica defapt,e cel mai sigur
.
Cum sa nu iesi din casa 40 de zile...offf ce reguli
La musulmani nu exista "dezlegare" din aia,sa vina un nene popa din ala de al lor la tine acasa,sa iti citeasca ceva din Coran si sa scapi?
Eu am chemat un preot acasa,pana in botez, si ne-a citit din Biblie,apoi am iesit cu fata.Asta a fost la insistentele maica-mii,ca eu una nu prea dau importanta acestor reguli bisericesti.
Va pup,
va mai scriu ,ca azi sunt "free woman in a free country"![]()
Mami de poznase: Adriana Maria
(11.01.2007) si
38+ Alexandra Ioana
--->>>>
AMR inca 2 saptamani sau cine stie...
<<<<---
Blog de mama si nu numai
ancutzicab spune:
Sabina, merci mult de pont, sper sa nu avem probleme, fir-ar... Noi am rezervat la Holiday Village. Tu ma sfatuiesti sa verific direct la hotel? Sau e suficient daca sun la agentie?
Anca
37+ cu Maya Sofia si mamina lui Luca
gabriela_s spune:
cusam-am uitat impreuna cu fetita mea la filmuletul vostru,i-a placut mult de bebe Emma.
Cica..."cine e acolo?esti tu mami?e alta tanti cu burtica?ia uite cata burtica are si tanti"
La partea cu operatia ii explicam ca asa o sa mearga si mami la spital sa o scoata pe surioara,defapt nu chiar asa ca pe tanti uite,o opereaza,la mami o sa iasa surioara singura din burtica
la care asta mica a mea "pai de ce mergi la spital daca nu te opereaza?"
A zis ca bebe Emma e foarte 'draguta si alba',era mirata doar de ce e "uda" cand au scos-o din burtica,i-am explicat eu cum e cu bebelusii in burta,in apica.
Foarte mult ne-au placut filmuletele!
Felicitari pentru asa nastere,erai foarte zambitoare
si inainte,si in timpul si dupa operatie,chiar o mamica fericita,pe cuvant ca n-am pomenit asa euforie.Eu ma cam crispez cand vad multe "halate albe" in jur,ma iau palpitatiile,chiar daca se poarta frumos cu mine.
Si eu as filma nasterea,macar cand sunt in travaliu -daca imi prinde peridurala si voi fi zambitoare,altfel nuuuuuu-dar nu stiu cum sa fac,nu stiu daca am bafta sa il lase pe hazband cu mine in ziua aia (depinde ce tura e,la ce ora e...cine e sau nu e prin spital).Ma intreb daca as putea ruga una din tantiile de acolo sa ne ajute,ca tot se plictisesc cateodata,daca nu au gravidute la nascut
.La noi din pacate e politica aia fara video/foto,zici ca au secrete de stat acolo nenica.
Pup
Mami de poznase: Adriana Maria
(11.01.2007) si
38+ Alexandra Ioana
--->>>>
AMR inca 2 saptamani sau cine stie...
<<<<---
Blog de mama si nu numai
Aniska80 spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui lenabum![]() CUSA FELICITARI EMA ESTE MINUNATA![]() ![]() MULTUMESC PT FILMULET,CRED CA ASA CEVA TE SCOATE DIN 7 BUTOAIE ANISKA TU AI NASCUT LA CTA, CARE SUNT PRETURILE LA CEZARIANA ![]() MARIBELL PARCA NU TIE ITI RASPUNDEAM DE NASTEREA BAIETILOR,SAU NU MAI ESTI SIGURA DE SEXUL BB,EU CHIAR MAS AMUZA SA FIE BAIAT LA MINE PT CA SE BUCURA FAM SOTULUI CA ESTE FATA MAI ABITIR CA LA CRISTI,DAR NU MAI VB NIMIC CA SE SUPARA BIANCA SI SE NASTE SI EA LA 40+ ![]() ![]() +34 bianca mariaAMR 6 sapt poate mai putin |
Da,am nascut la C-ta la spital...20 mil ce a insemnat operatia plus vre-o 3 cred...dupa operatie,cat am stat internata!
Aniska80 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gabriela_s Hello, ce faceti? Chiar ca e linsite p-aici,numai noi astea ultimele burtoase ale seriei de mai-iunie ![]() Eu sunt tot in formula 2 in 1,ieri am fost la doctor ca sa ma linistesc ca e totul ok cu bebelina noastra,dupa ce vineri noaptea m-a tinut in suturi o ora si jumatate fara incetare si am si numarat 5 contractii succesive,dureroase.Chiar m-am dus sa fac un dus pe la 2 noaptea,in ideea ca ar fi nevoie sa plec la spital,dar dupa dusul ala si cateva ture de mers prin casa au incetat,deci iarasi...teapa M-a ingrijorat totusi agitatia ei,asa ca am zis sa merg la un consult ieri dimi.Din fericire atat la eco cat si testul ala de non-stress bataile inimii erau ok,totul bine.Ma tine in suspans copila asta,cred ca e a treia alarma falsa in ultiemele doua saptamani.Culmea e ca atunci cand ajung la spital si ma tin la monitorizare nu am nici urma de contractie,burta e relaxata,ma mai duc inca o data a asa si ma iau aia de nebuna ca visez contractii.Poate se intampla asta si fiindca odata ajunsa acolo sunt mai relaxata ,acasa imediat ma panichez cum simt ceva in neregula,de parca spitalul ar fi pe partea cealalta a lumii si nu pot ajunge in timp util.![]() aniskavorbeste cu medicul tau,e posibil sa iti mai dea sa iei niste ergomet(stimuleaza contractiile uterului si implicit si golirea mai rapida).mie asa mi-au dat prima data,patisem ca si tine,dupa 6 saptamani tot mai eliminam de acolo. La Duni resort conditiile sunt foarte bune pentru familiile cu copii,iar imprejurimile sunt foarte frumoase,munte si mare la un loc.Au club pentru copilasi,unde ii puteti lasa dupa-masa(ma refer la fratiorii sau surorile mai mari,cine are) mancarea este buna si diversificata.Noi am fost cu Adriana cand avea 1 an si cateva luni si m-am carat degeaba cu piureuri la mine,aveau de toate acolo,am avut si norocul sa ii placa ceea ce ne dadeau ei-diverse creme de legume,budinci,cereale,fructe la fiecare masa,gaseam zilnic ceva care putea fi inclus in meniul ei.Pentru preparat lapticul noi nu aveam incalzitor luat la noi,doar un termos ,asa ca mergeam cu ala la ei la bucatarie si ii rugam sa ne incalzeasca apa-intre timp am descoperit ca erau si dozatoare de apa calda si rece pe etaj.Am fost la Marina Royal,personalul mi s-a parut amabil,room-service'ul prompt.Singurul inconvenient pe care l-am gasit eu ar fi distanta,noi am mers cam 7-8 ore (cu pauzele de rigoare pentru fetita,care atunci trebuia schimbata de scutec si hranita mai des). criseu la Adriana foloseam spray cu apa de mare (nu stiu daca mai exista,ca parca au fost nu stiu ce probleme cu ele la un moment dat,au vrut sa le retraga). Ideea e ca ,stand asezata,puneam fata pe antebrat cu fatuca in jos,cotul meu sprijinit pe genunchi,astfel incat capul ei sa stea putin atarnant in jos dar cu barbia sprijinita in mana mea.Pulverizam scurt sprayul ala in ambele nari si apoi la fel de scurt bagam pompita sau dracovenia de batista a bebelusului,nici nu apuca sa zic "pas".Daca nu gasesti spray,ii poti pune ser fiziologic intr-un recipient de la Olynth si ii pulverizezi la fel,de jos in sus.Cand o introduci in nascu,pompita trebuie sa fie sub presiune,stransa in palma,ca atunci cand e in nara sa o eliberezi si sa poata trage.Scuze ca dau detalii multe,dar eu eram pe langa rau de tot prima data,bagam aiurea pompa in nas,fata urla de mama focului... Cand incerci sa ii pui picaturi in pozitie culcat se sperie,a mea facea urat de tot la inceput pana m-a invatat pediatrul miscarea asta de mai sus.Si ce am mai observat eu in general e ca bebeii nu incep sa planga sau se se agite daca nu zabovim sau insistam prea mult pe langa ei in timpul diverselor manevre.Eu la inceput eram gentila,delicata,mai rau ma foiam si o perpeleam decat sa fac ceva calumea.Dupa cateva saptamani ajunsesem ca si atunci cand o imbracam sau ii schimbam scutectul,era totul asa de rapid ca nu apuca sa se sperie si sa planga.La modul ala "jap-jap",fara mila-glumesc ![]() Mai,mor de ras cu sfaturile voastre de la "babe".De unde le-or scoate?Si eu am auzit la bazaconii prima data...Si cel mai rau a fost cand a venit una de la bloc sa ii puna lu fi-mea o batista pe fata,a scos-o din buzunarul ei,eu era sa lesin.Nu a fost nevoie sa ii zic nimic,s-a uitat la figura mea si eram probabil atat de neagra-albastra de draci ca si-a luat repede batista inapoi.Nu a uitat insa sa imi spuna ca trebuie sa ii acopar fata copilului cu o batista ...ca e vant afara (era luna aprilie,adia un vant din ala de primavara). Crisvezi sa nu treci pe aste ape,poduri ce tare!!!Uf,imi vreau si eu bebelina acasa,i-am montat si patutul,o asteptam cu nerabdare toti...Am tot felul de emotii,desi stiu ce ma asteapta in mare parte,dar tot am...Mai mult legate de cum voi fi eu ca mama pentru amandoua,cum se vor impaca una cu cealalta,cum o sa ma impart intre toti trei (ca si tati are nevoie de atentie,nu?). Mai merg joi la control ,si citez din spusele dr "ne vedem joi dar nu inseamna ca o sa si nastem neaparat" ca eu am zis ca gata,e "the final call" cand mi-a spus sa vin joi.Poate am eu un feeling,cine stie...Vineri e ziua mea,ar fi ceva sa imi fac un cadou specialaniskavigantolul e vitamina D3(adica sub denumirea asta se comercializeaza,e cel mai raspindit,posibil sa mai fie si alte suplimente vit D3 cu alta denumire).ce tin minte e ca aruncam flaconul dupa o luna,chiar daca mai ramanea ceva in el(n-am inteles de ce nu le fac mai mici).nr de picaturi zilnice il aveam scris undeva,nu stiu daca mai am agenda in care notam eu tot pe vremea aia. In lunile cu litera R (alea de iarna) ii dadeam parca 5 pic pe zi,in rest cate 3 (primavara-vara),parca asta era schema.Pediatrul trebuie sa iti zica defapt,e cel mai sigur .Cum sa nu iesi din casa 40 de zile...offf ce reguli La musulmani nu exista "dezlegare" din aia,sa vina un nene popa din ala de al lor la tine acasa,sa iti citeasca ceva din Coran si sa scapi?Eu am chemat un preot acasa,pana in botez, si ne-a citit din Biblie,apoi am iesit cu fata.Asta a fost la insistentele maica-mii,ca eu una nu prea dau importanta acestor reguli bisericesti. Va pup, va mai scriu ,ca azi sunt "free woman in a free country" Mami de poznase: Adriana Maria (11.01.2007) si 38+ Alexandra Ioana![]() --->>>> AMR inca 2 saptamani sau cine stie... <<<<---Blog de mama si nu numai |
Pai am tot luat ergomet,o saptamana jumate dupa sarcina...si dupa ce i-l terminasem se oprise si hemoragia iar dupa 3 zile a reanceput,curge cate putin pe zi,este asa maroniu...
Pai a venit hogea sapt trecuta si i-a citit numele astei mici,asa se face la ei,dupa care urmeaza botezul,dar eu desteapta am uitat sa-l intreb daca putem sa iesim afara...cred ca-l sun maine ca in baza soacrei...ma tine in casa pana facem fi-mea 18 ani si unde mai pui ca mi-a zis ca ea trebuie sa ne spele inainte de a iesi afara,ca si cum ne de dezlegare....ca ei asa i-a facut soacra....aoleuuu da-ti seama ce placere sa ma spele ea auzi!

mommy_to_be spune:
Hello, burtici si mamici!
Raportez o noapte cu trezit fix din trei in trei ore. Am zis ca am putea sa ne reglam ceasurile dupa Maia
Eu am fost insa atat de obosita, incat numai ce puteam capul pe perna si parca in secunda 2 ma trezeam de la scancitul ei de foame. Cand ma uitam pe ceas nu-mi venea sa cred ca trecusera 3 ore... Azi mi-a vomat tot ce-a mancat, iar eu m-am cam alarmat, dar mama mi-a zis ca se mai intampla...
Am si eu o intrebare pentru mamici: Maia mea sughita foarte puternic si zgomotos cam dupa fiecare masa, la 15-20 minute dupa ce termina de mancat. Fiind satula, nu mai vrea lapte, asa ca ma vad nevoita sa-i dau cate o picatura de zeama de lamaie, inghite multa saliva si ii trece. Bebeii vostri au probleme cu sughitatul? Stiti vreun alt remediu? Ar tre bui sa ma ingrijorez?
Crissy, da, am dat eu jos 15 kg foarte repede, insa gandeste-te ca mai am inca 15 de dat jos... Abia astept sa ma refac ca sa pot incepe sa fac miscare! Ai grija cu durerile de burta! Daca persista, suna-ti medicul, ca sa nu ai surprize.
Remy, saru'mana de raspunsul referitor la dus! Ieri am dat jos bandajul si m-am udat din cap pana-n picioare si tare bine m-am mai simtit. Parca m-am nascut a doua oara
Tare stresant era sa ma spal pe bucatele si cu grija mare sa nu ma ud la operatie.
Nati, imi inchipui cat de bine te simti acum, ca a venit si sotul tau acasa. Eu abia mi-am asteptat sotul si m-am topit de dor in cateva saptamani. Imi inchipui cat de dulce a fost la voi regasirea
Cat despre pastilutele pentru lichid, nu ai putea sa mai consulti si un alt doctor pentru o alta parere?
cusa, ce frumos povestesti tu acolo de nasterea surpriza![]()
Felicitari, mamica curajoasa!
Alina, bine ati venit acasa!!! Va asteptam cu pozici si povestea nasterii. Ce misto ca ti-au dat drumul acasa in 48 de ore... eu a trebuit sa astept 5 zile...
Anamaria, lohile pot sa dureze pana la 40 de zile, insa nu e obligatoriu. Important e sa nu se diminueze la un moment dat iar mai apoi sa fie din nou abundente ca la inceput. Stiu ca in cazul asta trebuie sa contactezi medicul.
Gata, capitulez... Maia doarme, asa ca voi trege si eu un pui de somn ca mai pe seara avem si musafiri...
Va pup fetele, si va doresc o duminica cat mai placuta.
Mira, mamica implinita si fericita
cu
perfect, Maia-Alexandra (11 mai 2010)