BV Oanarus!HAI Oanamar,Tutulyna!mai-iunie2010 (88)
Raspunsuri - Pagina 17
Ioana5255 spune:
Seara buna,
noi tocmai ce am venit de la mama, am fost la gratar toata trupa.
Virgi sa va traiasca fata, cat despre alaptat nu stiu ce sfaturi sa dau intrucat eu nu prea am avut lapte.
Felicitari mamicilor ce au nascut. Sa va traiasca puiutii.
Eu lohii am avut cam 4-5 saptamani, abundent au fost vreo 3, apoi ocazional.
Fetele mele mananca mimim 40 ml si maxim 120-150 la o masa, individual nu impreuna. Media este de 90 ml la o masa individual.
Ptr ca Iustina plange destul de mult datorita colicilor azi mi-a recomandat pediatra Debridat 1 ml la 12 ore, o sa incep de maine sa vedem ce efecte sunt. Azi m-au capiat, nu au dormit jumate de ora adunat, dar dupa ce le-am scos afara s-au mai potolit. Sper ca dupa 3 luni sa terminam cu colicile astea ca nu mai rezist. Ma termina. Zici, ca se vb, tace una, reusesc sa o culc pe cealalta, se trezeste cealalta si uite asa avem un lant al slabiciunilor.
Nati ai grija de tine cu sarea. Eu la sf sarcinii eram atat de umflata,de zici ca aveam butuci in loc de membre si seara cand puneam picioarele sus iesea efectiv apa din ele.
ma duc sa ma bag la somn, ca doarme trupa. sa prind macar o ora, doua de somn. Noapte buna.
bilica spune:
Felicitari CUSA pt nastere si pt Emma. Am plans putin la acest film,f emotionant...
37+
RACHEL
remy_mv spune:
Seara buna si de la noi, mamici si burtici! Azi am fost cam cheo
, nu am fost in stare sa leg doua vorbe, d'apai sa scriu ceva...
Virgi, mie mi-au trecut ragadele cu comprese cu lanolina de la Bioclin. Pot sa spun ca au facut minuni, ca muream de durere cand o puneam pe bebe la san.
Lohii eu am avut foarte, foarte putine, in spital. De cand am ajuns acasa am trecut pe tampoane de protectie zilnica. Cand mi-a scos firele mi-a pus dr. ecograful pe burta si totul e ok, nu e lichid in uter, asa ca depinde de fiecare, cred.
Pentru colici eu folosesc alternativ Gripe Baby Water si Infacol. Ii dau mai mult seara, ca sa nu avem evenimente noaptea. As putea spune ca pana cum ne-a mers binisor.
Azi am iesit afara 5 minute, se pare ca i-a placut, ca tacea malc. Apoi a dormit aproape 4 ore. Abia astept sa marim intervalul si sa facem plimbari lungi prin parc.
Joi cred ca mergem si noi la Baby Expo, dar bebe ramane cu tati in masina![]()
Sorana cei de la CMU au zis ca ne vor chema pentru vaccin. Chiar ma gandeam sa dau un telefon. Daca aflu ceva te anunt.
Asta seara, dupa ce i-am facut baie, in timp ce o stergeam, mandra mea a facut si kk si pp direct in prosop
. Ne-am bucurat tare
, motiv pentru care ne-am bagat la chiuveta![]()
O seara buna, o noapte si mai buna
. Burtici, stiu ca vi s-a mai zis, dar profitati de noptile cu 7-8 ore de somn legate, ca in curand nu mai pupati![]()
de
cat un ghemotoc
mamanati spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Reallaura Eu lohii nu prea mai am. Pun tampoane zilnice, dar doar ca sa stau linistita. Nati interesant ce spui tu acolo cu alaptatul lui Cami. DAr simteai ca mai e laptic in san, nu?? Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si Ilinca, 19 aprilie 2010 |
Laurita, mai ramanea ceva. Cami era tare puturosica la supt. Adica, ea statea si 40-50 min la san, cea ce era clar ca nu manca atat, doar molfaia din ei in joaca, apoi adormea. Se trezea si peste 20-30 min, si iar plangea (cred ca de foame). Noaptea era mai grav: aproape o luna de zile, dupa fiecare baita, plangea nonstop, daca nu era tinuta la san. Nici in brate nu se linistea. Atunci am cedat psihic! Dusul de seara de 5 min devenise pentru mine un lux de 5 stele! Asta era unica mea relaxare pana la 4 dimineata. Atunci, parca bateai din palme si Cami adormea cateva ore. Deci, cu criza aia de nervi, l-am trimis pe sot la 5 dimineata, pe jos, la farmacie 15 min de casa, sa ia formula. Si cum am mai spus am inceput cu 10 ml, apoi 20, (ii dadeam dupa fiecare alaptat). Dar treptat sugea tot mai putin si "plangea dupa bibe". Cam pe atunci imi trecuse si ragadele, dar se ducea si laptele. Am zis ca daca nu iau masuri, pierd laptele in mai putin de 2 sapt. Si ne-am chinuit o saptamana pana am scos formula din meniu. Am inceput sa o tin la san cat manca, plangea dupa formula, o leganam in brate, o linisteam - si iar la san. Poate considera cineva ca e o metoda drastica, dar am spus, ca am reusit sa o alaptez exclusiv si nu mai plangea mai mereu. In fiecare luna adauga cate 800-900 gr. cea ce era OK.

www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de zvapalici
Camelia-Nicole si
cu
37+
mamanati spune:
Corina, Anca,
. Corina, azi Cami si-a dezgolit burtica, si ii arata lui tati... Aici e capusorul lui bebe! Aici e piciorusul! IAr aici... cred ca e talpita!
Si, FELICITARI PENTRU BURTICA FRUMOASA!!!
Oanarus felicitari!!! Recuperare rapida si multa sanatate!
Sabina, merci de sfat. Si merci si pentru lincul de la artikel.de, postat candva.
Azi am comandat si noi (cu ajutorul verisoarei) carut 3 in 1 de la ei.
Sper sa ajunga cat mai repede in Ro. Eu una - abia astept sa-l vad. AM luat si plasa impotriva tantarilor si p/u ploaie, si protectoare sani de la NUK. Si pentru chitibusurile astea ma bucur ca un copil.
Feteliiiiii cu burtici!!!! Da nu-mi raspunde nimeni la intrebarea mea. Am scris de 2 ori despre asta.
Bebita mea e foarte agitata noaptea (cam intre 10-12). O fi asta programul ei sau sufera de lipsa de oxigen?! A mai observat cineva asa program la bebei, ca noaptea si ziua misca discret, sau sa zic... nu se agita. Abia poimane merg la doctorita cu care nasc. Asa program avea si Cami, si a avut nod la cordon. Bebita asta iar e cu margele! O fi de la circulara agitatia asta? Parca nu pot sta linistita.
Merg la somnic. Pupicei la toate si noapte buna.
www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de zvapalici
Camelia-Nicole si
cu
37+
Alinutzaa spune:
Buna seara burtici si mamici
Felicitari proaspetelor mamici.
Am citit doar vreo doua pagini din urma asa ca sunt in urma rau, dar rau de tot cu discutiile. Dar daca tot mi-am bagat nasul pe aici, acum sa ma bag in seama si cu niste raspunsuri.
Vaccinul BCG - l-am facut in spital, la CF2 unde am nascut, in ziua in care am plecat acasa si tare m-am bucurat ca aveam un stres si cu vaccinul asta.
Vigantol - medicul neonatolog din spital mi-a spus sa ii dau 2 picaturi/zi, incepand cu a 14-a zi de viata. Si tin minte ca si lui Tudor i-am dat la fel.
Despre noi ce sa va zic...operatia a fost una usoara din punctul meu de vedere, partea cea mai grea fiind cea cu ridicatul din pat in prima zi. La CF2 a fost super super ok, au avut toate materialele care le-au trebuit pentru operatie, toata lumea super super draguta, infirmierele si asistentele saritoare si dornice sa te ajute, veneau tot timpul in salon sa ne intrebe daca avem nevoie de ceva (si asta fara sa le fi bagat ceva in buzunar). Una peste alta a fost super ok.
Am plecat acasa la mai putin de 48 de ore de la operatie, adica joi dupa amiaza eram acasa. Vineri deja am iesit pe afara la plimbare singura singurica, sambata am facut curatenie impreuna cu sotul din dotare. Cu alte cuvinte recuperarea este ok.
Antonia este frumoasa, buna si cuminte. Nici nu simt ca am copil mic in casa.
Iar Tudor...este destul de ok, abia daca pune mana pe ea, nu a vrut sa ii dea pupic pentru ca a zis ca e mica. Bietul meu baiat cred ca se astepta la o fetita asa...de varsta lui ca sa se joace impreuna. Inca se adapteaza la prezenta piticutei in casa dar deocamdata nu a facut nici o scena de gelozie. E drept ca e si sotul meu acasa si se ocupa mult de el.
M-am intins ca o placinta. O sa revin si cu povestea nasterii ceva mai detaliat.
Aaaaaaa, poze cu Antonia mea gasiti aici
Alina
lenabum spune:
| Citat: |
| BRAVO OANARUS BINE AI VENIT PE LUME BEBE MIHAI ALEXANDRU Sa cresti mare, sanatos, mancacios si necolicios si sa le aduci parintilor numai bucurii. Mami Oanarus, refacere usoara, mult laptic si te asteptam sa ne scrii de acasa povestea nasterii si sa vedem poze cu bebe. |
aniska80 cum sunt tinuti copii la cta dupa nastere,cu scutecele lor sau cu hainute?
maribell ce mai faci
+34
bianca mariaAMR 6 sapt poate mai putin
lenabum spune:
alina ,antonia este minunata,sa va aduca numai bucurii
apropo de laptele nan parca ati avut o discutie ca nu bun?
+35
bianca maria
AMR 5 sapt poate mai putin
gabriela_s spune:
nati am mai scris eu ca am experiente asemanatoare,perioade mai lungi sau mai scurte cand e ciudat de agitata.de exemplu de dimineata parca tremura,asa se simtea miscarea ei in burtica.totusi la monitorizarea de la spital au iesit bine bataile inimioarei,de fiecare data (am fost de trei ori in ultima luna) si la ecografie,velocimetria aia e ok,adica circula bine sangele prin cordon.si eu sunt cam stresata,incerc sa ma gandesc totusi la altele,si prima a avut circulara de cordon,e drept ca a respirat mai greut dar e un copilas perfect sanatos.eu am avut dubla circulara si s-au mai si chinuit o ora sa ma scoata-asa isi aduce maica-mea aminte- si tot sunt bine(asta zic eu
.
fetele care merg la babyexpo eu merg joi dimi la dr,probabil pe la 10 sau asa ceva,dupa care in jur de 12 as putea ajunge si la targ-daca nu ma opreste,desi daca n-am semne clare de nascut sigur nu se apuca sa ma zgandare sa nasc ca vreau eu![]()
si eu merg tot de inspectie mai mult,vreau sa vorbesc cu aia de la care am luat landoul de bebe prima data,sa ii intreb daca aduc si piese de schimb ca noua ni s-a dus naibii o roata-din vina noastra
-iar in rest carutul e ca si nou,n-as vrea sa iau altul acum.
legat de nastere,momentan testez efectul prostaglandinelor
am "dezlegare" la
,asa ca m-am pus pe treaba
Alinutzace copilasi frumosi ai,si din cate vad cea mica seamana cu fratiorul
Tare dulcei sunt impreuna!Felicitari!
poza asta mi-a placut mult,chiar ca e broscuta![]()
Eu as vrea sa ramana asa mici mai mult timp...
sa ii putem smotoci mai bine.
Mami de poznase: Adriana Maria
(11.01.2007) si
38+ Alexandra Ioana
--->>>>
AMR inca 2 saptamani sau cine stie...
<<<<---
Blog de mama si nu numai
gabriela_s spune:
lenabumeu i-am dat NAN dupa varsta de 1 an,a fost singura formula de lapte pe care vroia sa o mai bea.In rest pana la 1 an Topfer.Formulele de lapte pentru bebe mai mare de 8 luni au diverse arome si nu ii placeau,NAN era simplu ,cred ca de aia l-a preferat,habar n-am.Cu Topfer a crescut foarte frumos,dar nici de NAN nu ma pot plange-e drept ca dupa 1 an mananca deja si ou,carnita,avea cu ce se satura si din alte surse.
Am mai incercat Humana ,Milumil si Aptamil.
Mami de poznase: Adriana Maria
(11.01.2007) si
38+ Alexandra Ioana
--->>>>
AMR inca 2 saptamani sau cine stie...
<<<<---
Blog de mama si nu numai

Ilinca, 19 aprilie 2010