BV Oanarus!HAI Oanamar,Tutulyna!mai-iunie2010 (88)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona80 spune:

HAI OANAMAR
HAI TUTULYNA

Virgi, bine ati venit acasa. Sfatul meu sa nu mai continui cu biberonul daca lapte ai suficient, sau macar inlocuieste biberonul cu o seringa, sau macar cu un biberon cu tetina marimea S (cea mai mica). Probabil ca cea mica adoarme la san si din cauza asta are nevoie de mai mult timp sa se sature. Oricum ragadele nu prea au legatura cu mastita. Ragadele se fac la inceput pana se obisnuieste pielea sensibila cu miscarea mecanica de supt. Mai bine insisti cu garmastan intre supturi. Cat de curand sunt sigura ca vor trece si fetita va avea mai multa putere sa suga. E mai greu la inceput pana va obisnuiti una cu cealalta. Asta e parerea mea, eu asa as face dar vezi ce zic si celelalte fete.
Intre timp iti doresc multa rabdare si putere sa treci cu bine peste acest impas.

Mamica fericita a lui Victor Stefan din 04 iunie 2008 si +35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

helou

si noi pe baricade, in formula 2 in 1...desi pare ca mai e destul timp pana la momentul culminant, eu tot am senzatia aia ca trebuie sa pun mana pe bagaje si sa-mi fac valea catre spital. ma dor toate cele de prin zona, daca stau in pat si incerc sa ridic un picior e jale, parca se dezintegreaza tot bazinul. probabil ca se mai distanteaza intre ele oasele sa faca loc capatzanosului, ca altfel nu-mi explic. si zau ca nu-mi amintesc deloc daca asa a fost si data trecuta .

saptamana trecuta a fost infernala pt mine, am zis ca m-a blestemat cineva, plecam de dimineata de acasa si ajungeam pe la 5-6 rupta in 14 - dupa alergatura pe drumuri toata ziua - probleme de birocratie pe care trebuia musai sa le rezolv personal. si am avut un ghinion fantastic, nimic nu mi-a iesit, peste tot am avut de intampinat probleme, incurcaturi ca in filmele de comedie...parca traiam trilogia absurdului. in fine, s-au mai rezolvat, nu total dar in cea mai mare parte. si am zis ca daca n-am nascut in saptamana aia, apai ma apuca 42 de sapt sau provocarea travaliului, inseamna ca bebe se tine bine de tot inauntru.

nici nu mai stiu pe cine am felicitat si pe cine nu, oricum le trimit floricele si pupaturi tuturor mamicilor si puiutilor mici care au iesit in lume pe vremurile astea. o sa avem o generatie curajoasa, nu gluma!

apropo, eram la parc cu david si ma vede o bunica cu un nepotel de vreo 2 ani. se uita asa la mine si la burta mea, compatimitoare: "ha, si o s-o luati de la capat acum..." . zic "da, asa e!" si mai din vorba in vorba, mai ca ma tragea la raspundere ca "astea-s vremuri sa mai faci copii?? ca nu vezi ce greu e?", de parca trebuia sa-i cer ei voie .
mi-am luat copilul si m-am mutat mai incolo cu joaca, cine stie ce-mi venea la gura sa-i mai zic.

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian (37+)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosanne spune:

Buna burtici si mamici

Vin si eu cu o veste:

Sambata, 22.05, ora 20.50 a nascut Oanarus pe bebe Mihai Alexandru, 50 cm, 3250 gr., scor Apgar 10. A nascut natural si avea 38+ saptamani.

Roxy mamica fericita de Diana (20.04.10)

www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu

www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

virgi, eu n-am inteles, ii dai si completare lapte formula? de ce, daca tot ai laptic din destul? e pacat, zau, se va obisnui din ce in ce mai mult cu biberonul si va refuza sanul. stiu ca doare, stiu ca e neplacut, mai bine pui copilul mai des la san sa te mai elibereze din prea-plin decat sa te mulgi. eu cel putin asa faceam cand chiar simteam ca-mi explodeaza sanii. sau daca te mulgi, scoate doar o cantitate mica de lapte, doar cat sa nu mai stimti tensiune in ei. in timp se regleaza si productia, in functie de necesitati.
la ragade am auzit ca ar face bine si sa stai cat mai mult cu sanii descoperiti, la aer, deci cat stai prin casa sa stai dezbracata. eu nu stiu, am fost ultra-norocoasa sa nu am probleme de genul asta decat minore, in primele 2-3 zile, n-am dat niciodata cu nicio crema si nici rani n-am facut.

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian (37+)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui Virgi17

Dragi mamici si viitoare mamici,

Ne-am intors si noi de sambata acasa cu fetita noastra. Suntem inca buimaci caci ne acomodam unii cu altii. Va multumim mult pentru sustinere, incurajari si felicitati !! Suntem coplesite de galeria asa de zgomotoasa pe care am auzit-o pana la spital !!

Dragi mamici, intampin o situatie greu de gestionat cu suptul bebicii mele.Ea suge san, vrea san, insa se pare ca nu se satura si stam uneori chiar si o ora si peste sa pape.Laptele nu tine mult si la doua ore iar vrea. Mie mi s-a zis ca as avea lapte mai mult decat mananca ea, m-am si muls, i-am dat in completare lapte muls insa am probleme cu mameloanele.Deja am ragade, desi dau cu Garmastan de fiecare data. Eu acum habar nu am daca sa ma mai mulg sau nu, sanii mei au fost si sunt taricei uneori chiar si dupa ce suge Ioana.La spital mi-au spus sa ma mulg.Apoi am citit ca mulsul insistent de fapt diminueaza cantitatea de lapte. NU stiu ce sa fac. Nici nu vreau sa dau in mastita, insa mor si de durere cand suge chiar daca se pare ca apuca bine sanul.
Iarasi nu stiu cat trebuie sa manance un sugar pe zi.Cati ml? In maternitate i-au dat completare de lapte formula, am luat si eu acasa si uneori, cand nu mai pot alapta, mai ales seara cand sanii sunt suprasolicitati de la suptul de peste zi, dam si noi formula cu biberonul care o tine mai multe ore.
Ce sfat imi puteti da? Ca am ajuns sa fiu deprimata ca nu o hranesc suficient de bine.Nu stiu cum sa mentin echilibrul intre necesitatile ei si cat am si eu lapte...

Cand o sa am mai mult timp, revin cu povestea nasterii si pozulici.

Va pupam ! Ioana si Virginia

Draga Virginia, bine ati venit acasa! Legat de pb ta, eu zic sa nu te descurajezi si sa continui cu alaptatul natural, lasa pompa pt ca se spune ca alaptatul regleaza cel mai bine nivelul de lapte si usor usor se vor duce si ragadele. Eu tocmai ma uitam la niste filmulete despre alaptare, nu stiu daca ai auzit de Dr Jack Newman dar mi se pare de super bun simt tot ce zice si arata in filmuletele de pe site-ul lui: www.drjacknewman.com Vezi si mituri despre alaptare, iarasi ft utile, aici http://www.drjacknewman.com/help/Breastfeeding%20Myths.asp

Sper sa-ti fie de folos!

Cristina, fericita 37+ cu Patricia

AMR 2+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui rosanne

Buna burtici si mamici

Vin si eu cu o veste:

Sambata, 22.05, ora 20.50 a nascut Oanarus pe bebe Mihai Alexandru, 50 cm, 3250 gr., scor Apgar 10. A nascut natural si avea 38+ saptamani.

Roxy mamica fericita de Diana (20.04.10)

www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu

www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru

Bravo Oana! Bun venit pe lume bebe Mihai Alexandru!!! Sa fii sanatos, sa ai parte de muuult noroc si sa-ti faci parintii fericiti! Oana, recuperare rapida si mult laptic!

Cristina, fericita 37+ cu Patricia

AMR 2+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Virgi, probleme destul de mari am avut si eu cand am inceput alaptatul lui Luca. Mi-a facut rani la sani, pentru ca nu stia sa apuce sanul si nici eu nu eram mai breaza, astfel incat, vreo luna de zile, fiecare alaptat era un adevarat chin, la propriu - adica ma prindeam cu mainile de scaun si ma abtineam din greu sa nu plang. Uneori voia sa suga si la jumatate de ora si ii dadeam cand vroia. Alteori statea mai mult de 30 de minute la san. Supliment nu i-am dat decat de vreo cateva ori, dar de fiecare data lapte matern muls, niciodata formula. I-l dadeam fie cu seringa, fie cu lingurita, de vreo 2 ori cu biberonul si muream de frica ca se dezobisnuieste de san si nu va mai vrea sa suga . Cu rabdare si muuuult Garmastan am depasit momentul si am reusit, slava Domnului, sa il alaptez pana la 1 an.
Sanii ii simti plini si dupa ce suge probabil pentru ca, de fapt, canalele nu sunt inca desfundate si bebelina mai mult molfaie decat suge propriu-zis. Fii atenta la obraji (cica nu e semn bun sa faca "gropi" mari cand suge) si la cum inghite. Ca si al meu, in primele zile, ziceai ca suge mama-mama, si de fapt nu inghitea nimic. Rezultatul - evident, la juma' de ora dupa ce il "alaptam", plangea de foame.
Sfatul meu este sa nu te descurajezi, inarmeaza-te cu multa rabdare si vointa si ai rabdare macar o luna, sa vezi cum evolueaza, pana sa iei decizia de a-i introduce supliment.
Curaj!

Anca 37+ cu Maya Sofia si mamina lui Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Felicitari, Oana!

Bine ai venit pe lume, Mihai Alexandru!

Anca 37+ cu Maya Sofia si mamina lui Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Virgi, subscriu si eu la sfaturile date de celelalte mamici. Am trecut si eu cu Cami prin problema asta. O alaptam si plangeam dar stiam ca nu va dura o vesnicie. Deobicei ragadele nu dureaza mai mult de o luna, cam 2-3 saptamani. Dar straduiete la fiecare alaptat sa-ti apuce si areola, nu doar sfarcul. Nici mie nu-mi iesea la inceput, dar in 3 saptamani alaptatul a devenit o placere. Si cu tot cu ragade, trebuia s-o pun la san pe Cami uneori si la 30 min ca ii era foame. La o luna, tot zicand ca nu am suficient lapte, am introdus 20 ml lapte praf, dupa ce ii dadeam san. Si am observat ca tot mai putin statea la san, si tot cresteam cantitatea de formula. SI am exclus formula de tot din meniu. Ne-am chinuit o saptamana ca statea mai mereu la san, dar am reusit sa alaptez exclusiv pana la 5 luni(si a papat fata la san 1 an). Multa rabdare, si gandestete ca nu va mai dura mult cu durerile.

www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de zvapalici Camelia-Nicole si cu 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns R.Cata spune:

Aniska80, si eu mai am lohii si am nascut de aproape o luna.....chiar ma intrebam si eu cat vor mai dura, ca m-am saturat de atatea tampoane!!!!!
Cat despre nasuc...cu secretiile lui cu tot,...si noi am avut mari probleme. Luasem un asprator nazal sa trag eu cu gura (nu-i nimic scarbos, sa nu va imaginati ca imi ajungeau in gura!), iar pediatra a zis sa nu mai folosesc decat daca are mucisorii bulbucind la iesirea din nasuc. Pot sa-i pun ser fizilogic ori de cate ori e cazul. Si vad ca si-a revenit. Mai este infundata cateodata, dar ii trece repede.
Vigantol....si mie mi s-a spus sa-l schimb la 3 sapt si sa pastrez flaconul in cutia lui sau intrun loc intunecat.

www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca

Mergi la inceput