bucataria indiana
Raspunsuri - Pagina 2
Arhistefy spune:
Eu una nu am incercat din cauza condimentelor. Nu stiu unde le-as putea gasi in Bucuresti. Daca le inlocuiesc cu altceva precis se schimba tot gustul retetei...
Mai ai si alte retete?
Mihaela
babirusa spune:
O sa mai scriu si alte retete. De obicei condimentele se gasesc la magazinele asiatice.
babirusa spune:
BUTTER CHICKEN
INGREDIENTE:
250g piept de pui(file)/ persoana
1/4 ml suc de rosii
1/2 TBSP ghimbir praf
1/2 TBSP usturoi praf
15 alune cashew, facute pasta(folosind apa)
2 TBSP unt
3 TBSP smantana
1 TSP chili pudra
1/4 TSP hot chili
MARINATA:
1, 1/2 TBSP tandoori masala
1 TBSP garam masala
2 TBSP suc de lamaie
1/2 TSP chimin praf
5 TBSP iaurt
sare dupa gust
Se amesteca toate intr-un vas.
PREPARARE:
1. Puiul se taie bucatele si se marineaza o ora.
2. Se prajeste apoi puiul 15 min. apoi se scoate la o parte.
3. Se prajeste usturoiul si ghimbirul cu putina apa.
4. Se adauga pasta de alune, chili pudra, hot chili, sucul de rosii si se gatesc 15 min.
5.Se adauga apoi untul, smantana si puiul. Se amesteca bine si se gatesc acoperit pana e fraged puiul.
6. Se sreveste cu orez condimentat.
Arhistefy spune:
Multumim mult de tot pentru reteta. Cu ce pot eventual sa inlocuiesc "tandoori masala" si "garam masala"?
Arhistefy
babirusa spune:
Am gasit inlocuitori:
garam masala: 1 TSP cardamom, 2 TSP coriandru, 2 TSP chimin, 1 TSP piper negru, 1/2 TSP cuisoare, 1/2 TSP scortisoara, 1/2 nucsoara
tandoori masala: 1 TSP 1/2 usturoi, 1 TSP 1/2 boia, 1 TSP piper cayenne, 1 TSP chimin, 1 TSP ghimbir, 1 TSP sare, 1/4 cardamom, 1/4 scortisoara
Toate trebuie sa fie praf si se amesteca pur si simplu.
Arhistefy spune:
Multumesc mult de tot Acum pot sa incerc retetele tale.Sunt deosebite fata de ce suntem noi obisnuiti. De-abia astept sa le experimentez
Arhistefy