PROTEST, 26 MAI, ORELE 11, LA GUVERN - cap (5)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

aaaa, stai asa ca am citi mai atent... deci tu propui sa schimbe legea... pai nu cred ca este posibil asa ceva, si sa-ti spun de ce: indemnizatia e de crestere a copilului, adica stai acasa si ingrijesti copilul, daca te intorci la serviciu ce treaba mai are statul cu asta? te-ai intors si basta... care ar mai diferenta intre o femeie care doreste sa stea langa copilul ei si sa i se dedice 100% si o femeie care vrea sa se dedice carierei si in restul timpului, copilului? ca daca s-ar schimba legea am primi toate de la stat bani, toate mamicile? iti dai seama cati bani ar pierde statul daca ar da bani tuturor?

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maiestrita spune:

buna seara, fetelor!
am trecut si pe la voi sa citesc ce ati mai scris si sa postez si aici linkurile.
v-a povestit alina ce-am facut azi la primarie, a ramas stabilit pentru miercuri 26 mai, ora 11, la Guvern .. e bine fiindca vor aproba scrisoarea catre FMI in sedinta de miercuri ...

azi am mai dat un comunicat de presa sa anuntam protestul de miercuri, in care am specificat ca vor fi si in Brasov si Iasi .. linkul catre comunicat il aveti aici:

COMUNICAT DE PRESA - 20 MAI - PROTESTUL PARINTILOR MIERCURI, 26 MAI, ORA 11, IN FATA GUVERNULUI:
https://docs.google.com/Doc?docid=0AbeSvjbNas88ZGQyNnB6cjJfMTlnYnN6bXRmag&hl=en

de asemenea, am facut o noua lista de participare la protestul de miercuri .. va rog mult sa se inscrie doar cele care participa, pentru a avea o evidenta cat mai exacta a prezentei .. gasiti linkul mai jos.

LISTA INSCRIERE FERMA DE PARTICIPARE LA PROTESTUL DE MIERCURI, 26 MAI :
https://spreadsheets1.google.com/ccc?key=t4IzjUCD9ECWrsykctjlMOw&hl=en

am actualizat si flyerele, asa ca cine poate si doreste sa printeze si sa distribuie sa-mi trimita un mail la adresa raluca.ghinea@gmail.com si le trimit.

elara, te rog sa pui linkurile astea pe prima pagina pentru a fi mai usor reperate de fete .. mersi mult! pup!

PS: si o stire in urma comunicatului de azi:
www.mediafax.ro/social/parintii-protesteaza-miercuri-in-bucuresti-iasi-si-brasov-iar-de-1-iunie-la-parlament-6139588/" target="_blank">http://www.mediafax.ro/social/parintii-protesteaza-miercuri-in-bucuresti-iasi-si-brasov-iar-de-1-iunie-la-parlament-6139588/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

fetelor avem nevoie de o idee, de un carlig pt protestul de miercuri

ceva smart..care sa shocheze

mie mi-a venit o idee

ce parere aveti ???

sa punem carucioarele sub forma de CRUCE

sau sub forma de nu stiu...de ceva / ziceti si voi

o cruce mare din carucioare

sunt prea obosita???

hai sa facem un brainstorming si sa notam toate ideile astea dilaila sa alegem una tare

Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

pai alta idee, pe care e dragut s-o aplicam (dar tot ne trebuie si alte elemente de originalitate in plus), propusa de o miresica:
fiecare mamica cu copii sa aduca o hainuta ramasa mica (dar in stare buna, curata, ok) pe care s-o doneze (luam o cutie) .. mesajul ar fi urmatorul:
daca ne scade indemnizatia, mamele responsabile (la care s-a referit basescu) doneaza hainutele de la copiii lor pentru ca nu vor mai face altii, intrucat nu-si vor mai permite ..
in final, hainutele adunate sa fie donate unui centru de plasament ..

sunteti de acord?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

rallu multumim mult pentru munca

facem echipa buna zic eu!!

da, e bun mesajul asta cu hainutele donate

numai ca e de explicat si nu stiu cata disponibilitate e si cat timp ne va fi alocat din partea media

putem face asta clar...

dar mai e nevoie de ceva ...fara explicatii multe, ceva simplu, shoc

Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lenyi79 spune:

Sau sa strangem niste biberoane goale. Pana la urma cam acolo se va ajunge pentru multe mamici la cei 600 ron, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Imi cer scuze ca ma bag, va citesc in fiecare zi si sunt cu sufletul alaturi de voi!

Crucea din carucioare ma gandesc ca e cam greu de facut...mai bine o cruce din cutii goale de lapte...o cruce construita practic din cutii si in loc de coroana un sirag de suzete folosite.

Mergi la inceput

sunt bune ideile .. eu le-am notat, sa vedem daca e toata lumea de acord si cum le punem in practica .. asta ar insemna sa fie stranse dinainte si totul organizat in timp util acolo la protest .. am vazut data trecuta ca treaba asta e cam greu de facut, nu prea te mai gasesti acolo unu cu altu ..
am vorbit cu alina oricum sa fie un grup de persoane cu niste responsabilitati fiecare (organizatorice in ziua cu pricina) si fiecare persoana sa stie ft bine ce are de facut, pt ca acolo nu vom mai putea .. grupul sa se intalneasca cu jumate de ora inainte de inceperea protestului si sa se organizeze :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fkt_eva spune:

Deci si la ora actuala exista un "stimulent" pt mamicile care se intorc la servici in suma de 150 lei pe luna.
Nu e deloc utopic, cel putin asa mi-a explicat contabila. Solutia se poate aplica doar pt mamicile din privat nu si cele bugetare!!!
Eu ziceam doar sa se mareasca stimulentul care exista deja. Contabila a zis ca pentru un angajat cu carte de munca se plateste 45% contributii asta in total atat angajatul cat si ce plateste angajatorul. Am dat exemplul cu 2000 lei salar. Dupa retinerea contributiilor mai e si impozitul 16% insa pe asta nu l-am mai calculat deci da pentru ca cineva sa poata lua in mana 2000 lei statul ia de la angajat si angajator 1600 lei. Calculele sunt aproximative.
Mamicile din privat daca ar fi mai bine stimulate sa se intoarca la munca ar cotiza din nou ceea ce nu se intampla daca stai acasa.
Stimulentul de 150 lei pe mine una nu ma stimuleaza absolut deloc, nu acopera nici un sfert din salarul bonei deci prefer sa stau acasa. Plus ca s-ar face si economie la buget, cu conditii ca solutia sa fie aplicata numai in sectorul privat. Cele bugetare nu merge ca atunci iese statul in pierdere rau. Pt cele din privat nu pierde nimeni nimic. Cam asta e logica.
Sper ca ati inteles ce vreau sa zic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

scumpa, in primul rand o astfel de lege nu poate exista pentru ca face discriminare intre persoanele care lucreaza la stat si cele care lucreaza la privat (apropo, ce ne facem cu cele care lucreaza la o companie unde este si statul actionar dar nu majoritar???)... e ca si cum ai zice: tu esti blonda cu ochi albastri-primesti indemnizatia, tu esti bruneta si ai tenul masliniu, deci nu primesti...

in al doilea rand - daca indemnizatia in forma ei actuala, 85% din salariu se incadreaza in pct.8 din scrisoarea FMI ca o "scapare" =program mai putin "eficient" ="nazbatie" (in traducere libera) va fi redusa la 600 ron, atunci suma de 150 ron pe luna pana la finalizarea celor 2 ani cand aveai dreptul sa stai acasa cu copilul nu ti se va mai parea deloc un stimulent de neglijat, ba chiar vei zice "mersi", deci statul va considera ca si-a facut datoria fata de tine, mamica ce te intorci la munca vrei-nu-vrei ca nu vei avea din ce sa platesti pampersii copilului... deci stimulentul depinde din ce unghi il privesti...

in al treilea rand contabila a omis sa-ti spuna ca atat salariatele bugetare cat si cele de la privat platesc aceleasi impozite, cu alte cuvinte li se retin pe statul de salarii aceleasi procente din salariu contributii sociale, deci nu este deloc echitabil ca cele de la stat sa nu beneficieze si ele de indemnizatie

a, si in al patrulea rand nu inteleg de ce zici ca statul ar iesi in pierdere daca plateste la fel si la mamicile "de la stat" pentru simplul motiv ca asa cum am scris mai sus, si ele platesc impozite care se duc tot la bugetul de stat.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput